Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(laukinukė @ 2010 12 03, 14:53)
Nežinau, nežinau, turbūt pradžia bus fiasko unsure.gif
Raugas pernakt išburbuliavo super. Viską sumaišiau, paminkiau gal kokias 20 min, kaip jau ten man išėjo, nes lipo tešla. Nuo 9 val. stovi šiltai, nepasakyčiau, kad pakilo, gal kiek. Bet va viršus tai sudžiūvo, gal reikėjo ne sausu o drėgnu rankšluosčiu užklot g.gif

Aš tai patepu aliejumi ir uždengiu rankšluoščiu arba su visa forma įkišu į polietileninį maišelį.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 12 03, 15:19)
Aš tai patepu aliejumi ir uždengiu rankšluoščiu arba su visa forma įkišu į polietileninį maišelį.

Supratau ateičiai 4u.gif

Kepa mano duonikė. Viena formoje, kita skardoje. Abi subadytos buvo, bet ta formoje suplyšo išilgai. Kažin, kodėl g.gif

Skonis tai paaiškės vėliau, bet kvapas namie dieviškas wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukinukė: 03 gruodžio 2010 - 15:51
Sveikutes mirksiukas.gif priimkite ir mane i buri ax.gif
Pirma karta gaminu rugini rauga pagal 1 psl. recepta... antra-trecia diena kilo kaip ant mieliu - padvigubejo, o pamaitinus ketvirta diena - nekilo, tik keli burbuliukai buvo matyti... siandien jau penkta diena, nezinau, ar dar maitinti... kvapas ir spalva lyg ir nieko ... kas cia ne taip? g.gif ar jau galima naudoti kepimui? ar kildins duonele?
Atsakyti
QUOTE(avilnius @ 2010 12 03, 16:01)
Sveikutes  mirksiukas.gif priimkite ir mane i buri  ax.gif
Pirma karta gaminu rugini rauga pagal 1 psl. recepta... antra-trecia diena kilo kaip ant mieliu - padvigubejo, o pamaitinus ketvirta diena - nekilo, tik keli burbuliukai buvo matyti... siandien jau penkta diena, nezinau, ar dar maitinti... kvapas ir spalva lyg ir nieko ... kas cia ne taip?  g.gif ar jau galima naudoti kepimui? ar kildins duonele?

Viskas gerai, elkitės ir toliau pagal instrukcijas 4u.gif
Atsakyti
Bet čia taip ir nepasitaisė tas dalykas, kad atsidarius temą, rodo paskutinę žinutę. lyg jau buvo pataisyta ir vėl.. po to reik ilgai ieškoti kur baigiau skaityti, bijau praleist gerus receptus.
Moderatorė tikrai jau persistengia doh.gif lotuliukas.gif geriau sutvarkytumėt, kad nukreiptų į paskutinę skaitytą žinutę, o ne paskutinę temoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 03 gruodžio 2010 - 16:33
QUOTE(LinaGustė @ 2010 12 03, 17:21)
Viskas gerai, elkitės ir toliau pagal instrukcijas  4u.gif


aciu 4u.gif bet kad raso, penkta diena jau galima kepti g.gif ar tikrai galima, jei nepakilo?
Atsakyti
QUOTE(avilnius @ 2010 12 03, 16:31)
aciu  4u.gif bet kad raso, penkta diena jau galima kepti  g.gif ar tikrai galima, jei nepakilo?

Galima, viskas gerai su jūsų raugu 4u.gif
Atsakyti
Fantastika ir nerealybė thumbup.gif
Neištvėriau, prapjoviau karštą, nes nebuvau garantuota, kad iškepė. Labai apskrudo viršus, o apačia visiškai minkšta. Bet iškepus ir skaniiii...

Ačiū visoms, kantriai atsakinėjusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 12 03, 17:35)
Galima, viskas gerai su jūsų raugu  4u.gif


Aciu LinaiGustei 4u.gif 4u.gif
Jei kepsiu rugine is 1 kg. miltu, kazin kiek deti sviezio raugo?
Atsakyti
QUOTE(avilnius @ 2010 12 03, 16:45)
Aciu LinaiGustei  4u.gif  4u.gif
Jei kepsiu rugine is 1 kg. miltu, kazin kiek deti sviezio raugo?


sakyciau kokius 400 g g.gif na kokie 6 geri saukstai, manyciau taip...
Atsakyti
tai jau cia labai geri 6 saukstai mirksiukas.gif ar valgomasis saukstas ne kokie 30 gr.? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(avilnius @ 2010 12 03, 18:01)
tai jau cia labai geri 6 saukstai  mirksiukas.gif ar valgomasis saukstas ne kokie 30 gr.?  blush2.gif


nu as nepamenu gerai, bet sveriau kadaise rauga g.gif as kabinau paprastai valgoma sauksta raugo tai man rodos 3-4 tokie saukstai buvo 200g bet cia gal dar nuo raugo priklauso, vienos skystesnis, kitos tirstesnis rolleyes.gif
Atsakyti