Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(laukinukė @ 2010 12 02, 20:46)
Ir dar - rupių kvietinių miltų tai neturiu, turiu tik pirmos rūšies ir ekstra, o ruošiuosi kepti paprastą Palangos duoną pagal Terra2 receptą. Kuriuos geriau dėti blush2.gif

galit kažkiek rupių ruginių įdėt vietoj rupių kvietinių, o šiaip tai duonai ekstra nelabai naudojami

QUOTE(kropyte @ 2010 12 02, 21:09)
ruginio salyklo reikia ideti, tada nebus rugsti 4u.gif

visai nebūtinai. Jo dedu beveik visada, nuo to rūgštumas nemažėjo.
Sumažėjo būtent tada kai pradėjau kelis kart maitint.

QUOTE(DaivaVe @ 2010 12 02, 21:55)
Butu  tikrai gerai,jei galima butu atideti teslos funkcija  smile.gif  tada koki sestadienio ryta atsikeli, tesla jau padaryta,suformuoji bandeles ir po keliolikos minuciu jos jau sviezuteles garuoja ant stalo  wub.gif

padarykit iš vakaro ir į šaldytuvą, ryte suformuosit, dar leisit pakilt kokių 40 min ir bus bulkutės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keistuole: 02 gruodžio 2010 - 22:33
QUOTE(DaivaVe @ 2010 12 02, 23:55)
Pas mane jei nustatau 8 val.,tai po ju jau buna iskepta,o ne pradeda maisyti  rolleyes.gif  esu bandziusi ne karta  smile.gif  negirdejau,kad po atidejimo tik maisyti pradetu  blush2.gif

tai va taip ir nesupratau tos atidejimo programos as...ar nustacius laika reikia plikt ir viskas?be jokiu start?manau reikes eksperimento smile.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(egute @ 2010 12 02, 23:55)

reikėjo ir nuspausti start mygtuką... po aštuonių valandų būtu jau duonytė iškepusi... kepimas jau įeina į tą laiką... beja maišyti pradės likus trim valandom iki pabaigos laiko

va va, dbr zinosiu, aciu...galvojau paspausiu start ir suksis man 8valandas, keps g.gif doh.gif reikes isbandyti vistiek,,,
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2010 12 02, 23:34)
tai va taip ir nesupratau tos atidejimo programos as...ar nustacius laika reikia plikt ir viskas?be jokiu start?manau reikes eksperimento smile.gif  mirksiukas.gif
Papildyta:

va va, dbr zinosiu, aciu...galvojau paspausiu start ir suksis man 8valandas, keps g.gif  doh.gif reikes isbandyti vistiek,,,

nea, nustatai laika kada noretum kad butu duona jau iskepusi pvz. 8 val tai reikiasi po 8 val ji jau bus gatava wink.gif start reikia paspausti, kitaip neveiks biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 03 gruodžio 2010 - 10:13

! 
Primenu, kad bet kokios rietenos, ginčai ir kt. santykių aiškinimąsi viešoje SM Forumo erdvėje - yra nepageidaujami, tai galite atlikti per až, skype, el. paštu ir kt.
Visos žinutės, neatitinkančios temos, yra pašalinamos be asmeninio perspėjimo.

ir

10. Draudžiama Forume klausimo, komentaro, prašymo forma aptarinėti Administracijos veiksmus (tiek veiksmus pritaikytus konkrečiam asmeniui, tiek ir bendrus, reguliuojančius viso Forumo veiklą). Jeigu Jūs norite kažką pasakyti ar paklausti apie administracijos veiksmus, klauskite asmeniškai (el.paštu ar asmenine žinute).
Atsakyti
taigi pas mane is top shop duonkepe ax.gif
o cia tas receptukas kur man gavosi 4u.gif (viena latve dave) rasau kaip ji rase:
3 programa 750g
300 ml pieno
110 ml vandens
1.5 v.s cukraus
1 a.s druskos
1.5 v.s aliejaus alyvu
1 a.s mieliu
240 g miltu
120 g ruginiu miltu
110 g dripsniu
ir jei norit dedat riesutus, semkas ir t.t

musu seimai patiko thumbup.gif

sekmes!
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mezgejyte: 03 gruodžio 2010 - 10:28
Labas rytas, duonos kepėjėlės 4u.gif
Turiu tokį klausimuką. Mama nusipirko tą iš pigesnių Clatronic, kepė tris kartus, bet duonoje jaučiasi lyg metalo , plastmasės kažkoks pašalinis skonis. Ar pardžioje taip būna, ar reikia kaip nors specialiai paruošti duonkepę g.gif
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2010 12 03, 11:03)
Turiu tokį klausimuką. Mama nusipirko tą iš pigesnių Clatronic, kepė tris kartus, bet duonoje jaučiasi lyg metalo , plastmasės kažkoks pašalinis skonis. Ar pardžioje taip būna, ar reikia kaip nors specialiai paruošti  duonkepę g.gif

doh.gif neisivaizduoju, taip neturetu buti..pries naudojima kibireli reikia isplauti ir viskas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(egute @ 2010 12 02, 22:55)
aš pastoviai kepu ruginę duoną su ruginiu raaugu... kviečių pabarstau nebent jei tešla dar į kamuoliuką gražiai nesisuka... man rūgšti nesigauna... gal dėl to kad aš raugą maitinu kasdien po pora šaukštų miltų ir vandens ir išeina kepti kas trečia diena... į šaldytuvą nededu...
kadangi darau praktiškai pilnai ruginę duonelę tai kyla tešla gana ilgai... todėl tiesiog iš vakaro užminkau tašlos programa ir palieku iki ryto... aišku ruginė dvigubai vargu ar pakils...

tai kepate duonkepėje, ar perkeliate į orkaitę?
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2010 12 03, 12:03)
Turiu tokį klausimuką. Mama nusipirko tą iš pigesnių Clatronic, kepė tris kartus, bet duonoje jaučiasi lyg metalo , plastmasės kažkoks pašalinis skonis. Ar pardžioje taip būna, ar reikia kaip nors specialiai paruošti  duonkepę g.gif

Manau tokia plastmasė, todėl ir skonis jaučiasi. Todėl kad pigesnė tai ir naudojamos visos medžiagos yra pigesnės. Kažkada turėjau tokį kavai ir arbatai stiklinį - plastmasinį indą su tokių spaudžiamu žemyn tinkleliu, kad nuosėdų nepatektų pilant į puodelį - lygiai tas pats būdavo, ir kava ir arbata su specifiniu skoniu, niekaip jo nepanaikinau, turiu iki šiol tik naudoju jau šaltiems gėrimams unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Niki @ 2010 12 03, 13:20)
Manau tokia plastmasė, todėl ir skonis jaučiasi. Todėl kad pigesnė tai ir naudojamos visos medžiagos yra pigesnės. Kažkada turėjau tokį kavai ir arbatai stiklinį - plastmasinį indą su tokių spaudžiamu žemyn tinkleliu, kad nuosėdų nepatektų pilant į puodelį - lygiai tas pats būdavo, ir kava ir arbata su specifiniu skoniu, niekaip jo nepanaikinau, turiu iki šiol tik naudoju jau šaltiems gėrimams  unsure.gif

Gali būti unsure.gif ir aš turėjau virdulį kažkokį lenkišką, tai baisus kvapas buvo, vežėme pakeisti į firminį Philips. Kažin ar būtų galima pakeisti į kitos firmos duonkepę, virdulį tai mums pakeitė g.gif
Atsakyti
Gal ir galima būtų, reiktų tik kreiptis ten kur pirkot ir pasakyti kaip yra.
Atsakyti
Nežinau, nežinau, turbūt pradžia bus fiasko unsure.gif
Raugas pernakt išburbuliavo super. Viską sumaišiau, paminkiau gal kokias 20 min, kaip jau ten man išėjo, nes lipo tešla. Nuo 9 val. stovi šiltai, nepasakyčiau, kad pakilo, gal kiek. Bet va viršus tai sudžiūvo, gal reikėjo ne sausu o drėgnu rankšluosčiu užklot g.gif
Atsakyti