Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Niki @ 2010 12 02, 18:03)

Ruginę aš kepu su 240g kvietinių tai nebūna rūgšti, gal raugo perdaug, ar duona per ilgai kilo, gal kokios druskos su cukrum proporcijas reikia pakeist, aš tai mėgstu su skoniu  tongue.gif  tai dedu 2 mažus (kepimo plastmasiniai matuokliai, kur iš vieno galo didesnis - kaip valgomas šaukštas kitam mažesnis kaip arbatinis) druskos ir 2 didesnius cukraus

o kiek ruginių miltų ? ir kiek raugo? ax.gif bei kiek valandų kyla?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paulina25: 02 gruodžio 2010 - 17:24
QUOTE(Paulina25 @ 2010 12 02, 18:22)
o kiek ruginių miltų ? ir kiek raugo?  ax.gif bei kiek valandų kyla?

Jeigu kepat ruginę duoną su ruginiu raugu, tai tešlai dėkite 50x50 ruginių ir kvietinių miltų. O kildinimui reikia skirti tiek laiko, kad tešla pakiltų dvigubai(man užtenka 3val.). O jeigu norite dėti daugiau ruginių miltų, tai tešlą darykite skystesnę. Jeigu nemėgstate rūgščios duonos, tai , manau reikia tikrai mažinti ruginių miltų kiekį, nes ruginis raugas labai 'draugauja" su ruginiais miltais . Bet bandykite visaip ir tikrai surasit savo "viduriuką"
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 12 02, 16:41)
va pas moulinex'a bent jau mano, tu butent ant kepimo ir nera atidejimo..yra tik ant duonos kepimo programu o teslai, kepimui ar dzemui nera


ane, tai reiškai ie pas mane taip pat, niekad neprisireikė man to atidėjimo kitom programom, tik duonos kepimui, tai net nepagalvojau, kad ne visom veikia


QUOTE(Paulina25 @ 2010 12 02, 17:01)
ir vėl rūgšti duona  doh.gif minkšta, puri, bet RŪGŠTI  verysad.gif kas kepat ruginukę (tik viena stiklinė kvietinių miltų) su ruginiu raugu, ar irgi jaučiasi tas rūgštumas?


man tai nerūgšti gaunas, bet aš kelis kart maitinu prieš kepant, nes visa kita ką išbandžiau, kad nuimt rūgštumą, tai nepadėjo.

Vakar kepiau labai jau rūginę ir jokio rūgštumo.
Atsakyti
sveikos mergaites 4u.gif
klausimelis LinaGustei smile.gif , ir toms , kurios turi Boman duonkepe...kaip ten su ta atidejimo programa?
vakar uzstaciau viska pagal instruksija, paskaiciavau, kad 8valandos iki ryto, uzstaciau 1aja programa (normal)ir suspaudziau iki 8 g.gif , taip ir palikau...nes instrukcijoj tiek parasyta, o kas paskui, ka?jei paspausiu start mygtuka, tai man prasides kepimas tas 8val doh.gif ?nu zodziu pasimeciau sutuo atidejimu...

o man va ismaisius duonele su teslos programa ir ja pasikildzius, deja neiskepe su ta kepimo programa doh.gif mat ji daugiau is rupiu miltu sudaryta...ir vel nepasiseke, nusprendziau, kad siai duonelei vieta tik orkaiteje ir as jos su duonkepe neissikepsiu normalios niekada, o tik del jos pirkausi duonkepe tongue.gif
o duonele, ta sveikuoliu, kur vadinama, kur daug grudu visokiu, rupiu miltu saulegrazu...ech...nepasiseke vel man su ja, gavosi vel slapia tokia...vel i dziuvesius tex panaudoti... doh.gif

beje aiu uz atsakymus , kas pakomentuos smile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Paulina25 @ 2010 12 02, 18:22)
o kiek ruginių miltų ? ir kiek raugo?  ax.gif bei kiek valandų kyla?


Dedu 200g rupių ruginių (arba 240g pasijotų ruginių) ir raugo iš 200g rupių ruginių (nuimu dar pasilikti 2 šaukštus starterio), tešlą užmaišius rankom, formoj (duonkepėje) kildinu apie 4 val. (ne trumpiau), o tada net neatidarius jos kepu 1,10 val.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niki: 02 gruodžio 2010 - 18:57
QUOTE(Terra2 @ 2010 12 02, 19:19)
Jeigu kepat ruginę duoną su ruginiu raugu, tai tešlai dėkite 50x50 ruginių ir kvietinių miltų. O kildinimui reikia skirti tiek laiko, kad tešla pakiltų dvigubai(man užtenka 3val.). O jeigu norite dėti daugiau ruginių miltų, tai tešlą darykite skystesnę. Jeigu nemėgstate rūgščios duonos, tai , manau reikia tikrai mažinti ruginių miltų kiekį, nes ruginis raugas labai 'draugauja" su ruginiais miltais . Bet bandykite visaip ir tikrai surasit savo "viduriuką"

QUOTE(Niki @ 2010 12 02, 19:56)
Dedu 200g rupių ruginių (arba 240g pasijotų ruginių) ir raugo iš 200g rupių ruginių (nuimu dar pasilikti 2 šaukštus starterio), tešlą užmaišius rankom,  formoj (duonkepėje) kildinu apie 4 val. (ne trumpiau), o tada net neatidarius jos kepu 1,10 val.


dėkui už patarimus smile.gif , bandysim kitą kartą daugiau pamaitint ir jau nedarysiu tokios ruginės. Bet pastebėjau,kad praėjus kiek laiko po kepimo,rūgštumas mažėja,gal rytoj jau bus visai gera
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 12 02, 18:19)
O kildinimui reikia skirti tiek laiko, kad tešla pakiltų dvigubai(man užtenka 3val.).

Tai gal užmaišius rytoj kokią 8 val., galėčiau kepti jau kokią 15 val. Namai bus šilti, prikūrenti, tai gal pakils g.gif
Panašu, kad pučiasi mano pamaitintas raugas ax.gif

Ir dar - rupių kvietinių miltų tai neturiu, turiu tik pirmos rūšies ir ekstra, o ruošiuosi kepti paprastą Palangos duoną pagal Terra2 receptą. Kuriuos geriau dėti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukinukė: 02 gruodžio 2010 - 21:18
QUOTE(Medag @ 2010 12 02, 18:38)
vakar uzstaciau viska pagal instruksija, paskaiciavau, kad 8valandos iki ryto, uzstaciau 1aja programa (normal)ir suspaudziau iki 8 g.gif , taip ir palikau...nes instrukcijoj tiek parasyta, o kas paskui, ka?jei paspausiu start mygtuka, tai man prasides kepimas tas 8val doh.gif ?nu zodziu pasimeciau sutuo atidejimu...

Jei gerai pamenu, tai nustačius duonkepėje 8 val., pvz., tai ji ne aštuntą val. kepti pradės, o po aštuonių valandų. T.y., jei 24 val. sudėsite produktus, įjungsite duonkepę, nustatysite atidėjimą 8, tai 8 val. ryto ji pradės minkyt (pati, automatiškai), duona bus iškepusi po 3 val., t.y. 11 val., dar gerą val. reikia palaukti, kol atauš, tad apie 12-13 val/, jau būtų galima pjauti ir ragauti smile.gif Bet aš tik vieną kartą tą atidėjimą esu bandžiusi, tai man duona labai pakilo, paskui subliuško. Žodžiu, aš labiau mėgstu stebėti t minkymo procesą, kad, reikalui esant, galėčiau tą tešlą pasireuliuot vandeniu ar miltais. Be to, batoną aš visada kepu su pienu, o jis per 8 valandas kambario temperatūroje sugyžtų, manau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paulina25 @ 2010 12 02, 19:01)
ir vėl rūgšti duona  doh.gif minkšta, puri, bet RŪGŠTI  verysad.gif kas kepat ruginukę (tik viena stiklinė kvietinių miltų) su ruginiu raugu, ar irgi jaučiasi tas rūgštumas?

ruginio salyklo reikia ideti, tada nebus rugsti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 02, 20:46)
Tai gal užmaišius rytoj kokią 8 val., galėčiau kepti jau kokią 15 val. Namai bus šilti, prikūrenti, tai gal pakils g.gif
Panašu, kad pučiasi mano pamaitintas raugas ax.gif

Ir dar - rupių kvietinių miltų tai neturiu, turiu tik pirmos rūšies ir ekstra, o ruošiuosi kepti paprastą Palangos duoną pagal Terra2 receptą. Kuriuos geriau dėti blush2.gif

Manau, kad pirmos geriau. Duonai reikia "prastesnių" miltų. Asmeniškai aš nusiperku bet kokių nebrangių kvietinių miltų.

Eksrta tobulas konditerijos gaminiams,pvz. sausainiams


Aš kepu ruginę su kvietiniais 50/50 arba ruginę. Kažkokio ypatingo rūgštumo nepastebėjau. Gal kai vien ruginę dariau, tai ne skoniui rūgštelė atsiliepė, o tarsi skrandį graužia. Bet gal tik pora kartų taip buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alina134: 02 gruodžio 2010 - 21:49
QUOTE(LinaGustė @ 2010 12 02, 21:58)
Jei gerai pamenu, tai nustačius duonkepėje 8 val., pvz., tai ji ne aštuntą val. kepti pradės, o po aštuonių valandų. T.y., jei 24 val. sudėsite produktus, įjungsite duonkepę, nustatysite atidėjimą 8, tai 8 val. ryto ji pradės minkyt (pati, automatiškai), duona bus iškepusi po 3 val., t.y. 11 val., dar gerą val. reikia palaukti, kol atauš, tad apie 12-13 val/, jau būtų galima pjauti ir ragauti smile.gif Bet aš tik vieną kartą tą atidėjimą esu bandžiusi, tai man duona labai pakilo, paskui subliuško. Žodžiu, aš labiau mėgstu stebėti t minkymo procesą, kad, reikalui esant, galėčiau tą tešlą pasireuliuot vandeniu ar miltais. Be to, batoną aš visada kepu su pienu, o jis per 8 valandas kambario temperatūroje sugyžtų, manau  g.gif


Pas mane jei nustatau 8 val.,tai po ju jau buna iskepta,o ne pradeda maisyti rolleyes.gif esu bandziusi ne karta smile.gif negirdejau,kad po atidejimo tik maisyti pradetu blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Margareta @ 2010 12 02, 17:41)
va pas moulinex'a bent jau mano, tu butent ant kepimo ir nera atidejimo..yra tik ant duonos kepimo programu o teslai, kepimui ar dzemui nera


Butu tikrai gerai,jei galima butu atideti teslos funkcija smile.gif tada koki sestadienio ryta atsikeli, tesla jau padaryta,suformuoji bandeles ir po keliolikos minuciu jos jau sviezuteles garuoja ant stalo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Paulina25 @ 2010 12 02, 17:01)
ir vėl rūgšti duona  doh.gif minkšta, puri, bet RŪGŠTI  verysad.gif kas kepat ruginukę (tik viena stiklinė kvietinių miltų) su ruginiu raugu, ar irgi jaučiasi tas rūgštumas?

aš pastoviai kepu ruginę duoną su ruginiu raaugu... kviečių pabarstau nebent jei tešla dar į kamuoliuką gražiai nesisuka... man rūgšti nesigauna... gal dėl to kad aš raugą maitinu kasdien po pora šaukštų miltų ir vandens ir išeina kepti kas trečia diena... į šaldytuvą nededu...

QUOTE(Paulina25 @ 2010 12 02, 17:22)
o kiek ruginių miltų ? ir kiek raugo?  ax.gif bei kiek valandų kyla?

kadangi darau praktiškai pilnai ruginę duonelę tai kyla tešla gana ilgai... todėl tiesiog iš vakaro užminkau tašlos programa ir palieku iki ryto... aišku ruginė dvigubai vargu ar pakils...

QUOTE(Medag @ 2010 12 02, 18:38)
sveikos mergaites 4u.gif
klausimelis LinaGustei smile.gif , ir toms , kurios turi Boman duonkepe...kaip ten su ta atidejimo programa?
vakar uzstaciau viska pagal instruksija, paskaiciavau, kad 8valandos iki ryto, uzstaciau 1aja programa (normal)ir suspaudziau iki 8 g.gif , taip ir palikau...nes instrukcijoj tiek parasyta, o kas paskui, ka?jei paspausiu start mygtuka


reikėjo ir nuspausti start mygtuką... po aštuonių valandų būtu jau duonytė iškepusi... kepimas jau įeina į tą laiką... beja maišyti pradės likus trim valandom iki pabaigos laiko
Atsakyti