Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Alina134 @ 2010 12 02, 10:59)
Beje, kas kepa orkaitėje, man šiandien geriausiai gavosi be jokių vėjelių ir indų su vandeniu. Kadangi neturiu režimo vien iš apačios, tai nuleidus į apačią groteles per 85min, 200laipsnių temp. iškepė puiki duona. Formelėje gerai apskrudo iš visų pusių.

Tai taip išeina, kad geriausiai kepti paprasčiausiu režimu iš apačios unsure.gif

QUOTE(keistuole @ 2010 12 02, 11:05)
tiesiog paskutinis pamaitinimas turėtų būt ne mažiau kaip 4 val iki minkymo.
O šiaip aš pamatau, kad išporėjo ir maitinu iškart.

Tai dabar dar paklausiu - žodžiu, išimu aš tą raugą iš šaldytuvo ryte, laukiu, kol išporės, pamaitinu - jei vienąkart (bus rūgščiau), jei porą kartų (ne taip rūgštu). Ir kitą rytą užmaišau tešlą. Laukiu, kol iškils. Tada kepu. O kodėl vienuose receptuose kildint rašo 10-12 val., o pvz. Terros receptuose - tik 3 val. g.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 02, 12:55)
Tai taip išeina, kad geriausiai kepti paprasčiausiu režimu iš apačios unsure.gif


o čia jau orkaitės ypatumai. Man geriausiai iškepa, kai užstatau viršų ir apačią, bet po kokių 15 min nuo kepimo pradžios viršų uždengiu


QUOTE(laukinukė @ 2010 12 02, 12:55)

Tai dabar dar paklausiu - žodžiu, išimu aš tą raugą iš šaldytuvo ryte, laukiu, kol išporės, pamaitinu - jei vienąkart (bus rūgščiau), jei porą kartų (ne taip rūgštu). Ir kitą rytą užmaišau tešlą. Laukiu, kol iškils. Tada kepu. O kodėl vienuose receptuose kildint rašo 10-12 val., o pvz. Terros receptuose - tik 3 val. g.gif


išimat palaikot valandėlę kitą, kol sušils, tada pamaitinat ir tik tada laukiat kol išporės. Jei maitintumėt porą ar daugiau kartų, tada reik palaukt kol išporės po pirmo maitinimo (teoriškai negaliu pagrįst kodėl čia kas, bet praktiškai visaip išbandžiau) ir tada maitint. Kildinimo laikas priklauso nuo patalpos šiltumo, tešlos kietumo, raugo stiprumo ir pan. Su raugu labai invidualus tas laikas. Su mielėm viskas greičiau ir apibrėžčiau.
Aš paprastai kildinu per naktį. Kokią 12 val vakaro užminkau ir 7 ryto kepu, man pats tas. per 3 val man niekad nepakilo tiek kiek reik, bent kokių 5 reikėdavo.
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 12 01, 21:57)
O kokia pas jus duonkepė? Mano Bomann pypsi, kai baigia pirmą ciklą maišymo ir pypsi kai visai baigiasi programa ir jau duona būna iškepusi. Tikrai ne dėl to, kad kažko trūksta  schmoll.gif  O paspaudus start/stop mygtuką programą visada pradeda iš naujo. Norint įdėti kokius nors priedus, nebūtina duonkepės sustabdyti - galite berti jai maišant arba po to pirmojo supypsėjimo, kai baigiasi pirmas maišymo ciklas.

PRIMO. Pirkta ne parduotuvėje, tad skaičiau instrukciją vokiškai, daugumoje viską supratau, bet apie pypsėjimą nieko neskaičiau g.gif
Laikysiu tą pypsėjimą normaliu mirksiukas.gif O dėl jo susimąsčiau dėl to, kad pirmą kartą kepant nepypsėjo ir tada duona pavyko, o kitus kartus pypsėjo ir duona nepavyko-nepakilo, neišmaišė miltų nuo dugno cool.gif
Ir dar iš kur paėmiau "tą" mintį, kai ieškojausi duonkepės nete, tai radau tokių duonkepių, kurios pypsėdamos ekranėlyje parodo, ko trūksta, kas negerai. Aišku jos kainuoja kelis kartus daugiau nei mano rolleyes.gif
Tiek to pamirškite mano kvailus klausimus blush2.gif fq
Atsakyti
man irgi neiškyla tešla per 3 val. Aš dabar kildinu orkaitėje,norėjau,kad greičiau būtų,tai apie 33 laipsnius laikau, nežinau,ar ne per šilta g.gif kažkas minėjo,kad ilgai laikant tešla gali perrūgt,tai aš kaip ir paskubint bandau,bet tada kaip kažkas čia vėl minėjo,gali irgi blogai baigtis g.gif
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 12 02, 10:30)
Man pačiai įdomu kaip bomann veikia, ar programas galima taip junginėti - išjunginėti. Galvoju kokią pigią duonkepę nusipirkti, vis tik tešlos minkymui labai patogu, nors ir turiu maišyklę tešlai, bet prie jos reikia stovėti, o čia sumeti ir ateini paimt iškilusios tešlos  smile.gif


Kartais tenka išjungti programą kol ką dadedu ar šeip kas... tai jei greitai vėl ijungi tesia programą o jei ilgiau nei pvz kelios min tai programa pasileidžia iš naujo
Atsakyti
pvz pas mano moulinex'a jokiu pauziu ner schmoll.gif jei isjungei tai psio. tik jeigu dingsta elektra tai kelias minutes ji atisimena ir vel atsidarus elektrai tesia o siaip tai ne.
Atsakyti
Kokios visos skirtingos duonkepės.. ir aišku prieš prkanty konsultantai visų šių niuansų nepasako ir aiškinkis po to pats, ko ji tai pypsi tai nepypsi.
Savosios dar nevisas programas išbandžiau, bet iš tų bandytų, pradeda iškart maišyt. Neužilgo pastovi nieko neveikdama, maniau, taip tešlai reik, bet greičiausiai ji truputi pašildo produktus. Jei ne forumas, tai niekada pati neatspėčiau. ax.gif
Atsakyti
Pas mane irgi moulinex , aš pati pašildau pieną prieš dėdama į duonkepę, ir sviestą išlydau, o ji jau pati maišydama ir kildindama šildo po truputį. Dar būtų gerai, jei galima būtų atidėtą kepimą padaryt, pvz padarai duoną, palieki ją pakilt ir užprograuoji kad keptų tam tikru metu, pvz naktį smile.gif ryte jau galima būtų juodą duoną normaliai valgyt, nes karštos tai net neatpjausi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Niki @ 2010 12 02, 16:19)
Pas mane irgi moulinex , aš pati pašildau pieną prieš dėdama į duonkepę, ir sviestą išlydau, o ji jau pati maišydama ir kildindama šildo po truputį. Dar būtų gerai, jei galima būtų atidėtą kepimą padaryt, pvz padarai duoną, palieki ją pakilt ir užprograuoji kad keptų tam tikru metu, pvz naktį smile.gif ryte jau galima būtų juodą duoną normaliai valgyt, nes karštos tai net neatpjausi  ax.gif


pas mane tai yra atidėjimo funkcija
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 12 02, 16:23)
pas mane tai yra atidėjimo funkcija


va pas moulinex'a bent jau mano, tu butent ant kepimo ir nera atidejimo..yra tik ant duonos kepimo programu o teslai, kepimui ar dzemui nera
Atsakyti
ir vėl rūgšti duona doh.gif minkšta, puri, bet RŪGŠTI verysad.gif kas kepat ruginukę (tik viena stiklinė kvietinių miltų) su ruginiu raugu, ar irgi jaučiasi tas rūgštumas?
Atsakyti
Pas mane atidėjimo yra tik tom pagrindinėm programom, kur minko kildina ir kepa kartu, o kitom nėra. Na bet kai pirksim kitą tai žinosim kokių "navarotų" būna biggrin.gif jei tik iki tol ko nors dar naujesnio neprigalvos smile.gif

Ruginę aš kepu su 240g kvietinių tai nebūna rūgšti, gal raugo perdaug, ar duona per ilgai kilo, gal kokios druskos su cukrum proporcijas reikia pakeist, aš tai mėgstu su skoniu tongue.gif tai dedu 2 mažus (kepimo plastmasiniai matuokliai, kur iš vieno galo didesnis - kaip valgomas šaukštas kitam mažesnis kaip arbatinis) druskos ir 2 didesnius cukraus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niki: 02 gruodžio 2010 - 17:08