Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Margareta @ 2010 12 01, 23:13)
o jus instrukcija skaitot buties prietaisu ar tik spejat kas ka reiskia?  doh.gif neisizeiskit, bet man nesuvokiama, kaip galima naudotis prietaisu pries tai nepaskaicius instrukcijos, o joje, nustebtumet, bet viskas parasyta  smile.gif

drinks_cheers.gif ir as norejau uzduot si klausima,nes labai keistai skamba kai yra bandoma issiaiskinti duonkepes funkcijas cia forume,juk kiekvienas daiktas turi savo naudojimosi instrukcija(ne tik elektros prietaisai),cia gal toks tingejimas viska pasiskaityti ar ka,o ir siaip nezinau ar prie visu bet prie daugumos instrukciju yra prideta ir recepteliu (tai labai keista kai praso butent tam modeliui dar ir recepto)ivairiausiu,kiekvienai funkcijai po kelis...
Neisizeiskit,bet tikrai manau,kad jei norit susipazint su savo nauju daiktu ,pirmiausia reikia pasiskaityti instrukcija,o toliau viskas eis kaip sviestu patepta....Sekmes smile.gif
Atsakyti
o ar yra kokia rupiu miltu duona prekyboje?
Atsakyti
QUOTE(svetelis @ 2010 12 02, 10:08)
o ar yra kokia rupiu miltu duona prekyboje?

TAip yra visuose prekybos centruos smile.gif Rupus ruginiai miltai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 12 01, 22:23)
ne, ne kai atsidedat, o kai ruošiatės kept.
Pvz ryte išsiimat atsidėtą raugą, leidžiat jam apsiprast kambario temperatūroj valandėlę kitą, tada pamaitinat. Kitą rytą jau galit kept.

Na va, atsakėt į esminį klausimą, kurio niekaip nesupratau 4u.gif
Jergau, apsėdimas, šalia sergančios mažiukės, tik užmerkus akis visą naktį vis "kepiau" duoną doh.gif
Atsakyti
taigi pas mane is top shop duonkepe ax.gif
o cia tas receptukas kur man gavosi 4u.gif (viena latve dave) rasau kaip ji rase:


3 programa 750g
300 ml pieno
110 ml vandens
1.5 v.s cukraus
1 a.s druskos
1.5 v.s aliejaus alyvu
1 a.s mieliu
240 g miltu
120 g ruginiu miltu
110 g dripsniu
ir jei norit dedat riesutus, semkas ir t.t

musu seimai patiko thumbup.gif

sekmes!

o as kai suvalgysim duona bandysiu Alminos su raugu g.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 02, 10:16)
Na va, atsakėt į esminį klausimą, kurio niekaip nesupratau 4u.gif
Jergau, apsėdimas, šalia sergančios mažiukės, tik užmerkus akis visą naktį vis "kepiau" duoną doh.gif


ir dar vienas dalykas, kuo daugiau kartų maitinat, tuo mažiau rūgštelės belieka (ta prasme galit išimt ir pamaitint 200 g miltų 200 g vandens arba galit pvz du kart maitint po 100 g miltų ir vandens)
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 12 01, 23:50)
Aišku kiekviena skirtinga duonkepė..
Bet kai kada pagal mane duona mažai iškilus būna, aš išjungiu programą, palieku dar porai valandų duoną kilti natūraliai arba kišu į vos vos pašildintą orkaitę ir po to atskirai įjungiu kepimo programą. Abejoju ar gerai darau, ar tas išjungimas vidurį programos nekenkia duonkepei.

Aš irgi taip dariau metus laiko, o sugedo velenėliai po kibirėliu, tiksliau nuo pat nupirkimo jie nukrisdavo išimant kibiriuką iš duonkepės (su funkcijų chaotišku junginėjimu tai neturi nieko bendro biggrin.gif ). Kitkas veikė be priekaištų.
Jei norėdavau, kad iškart minkytų be jokių ten 20 min produktų šildymų, jungdavau greitą programą: 5 min šildo - minko - išjungiu; formuoju ir kildinu, kepu orkaitėje arba jungiu kepimo programą.
Man pačiai įdomu kaip bomann veikia, ar programas galima taip junginėti - išjunginėti. Galvoju kokią pigią duonkepę nusipirkti, vis tik tešlos minkymui labai patogu, nors ir turiu maišyklę tešlai, bet prie jos reikia stovėti, o čia sumeti ir ateini paimt iškilusios tešlos smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 02, 11:16)
Na va, atsakėt į esminį klausimą, kurio niekaip nesupratau 4u.gif
Jergau, apsėdimas, šalia sergančios mažiukės, tik užmerkus akis visą naktį vis "kepiau" duoną doh.gif

ir man tas pats biggrin.gif galvoje tik receptai sukasi ir trukdo miegoti schmoll.gif
QUOTE(keistuole @ 2010 12 02, 11:20)
ir dar vienas dalykas, kuo daugiau kartų maitinat, tuo mažiau rūgštelės belieka (ta prasme galit išimt ir pamaitint 200 g miltų 200 g vandens arba galit pvz du kart maitint po 100 g miltų ir vandens)


geras patarimas thumbup.gif , nes mano skrandžiui ta rūgštelė nelabai nelabai schmoll.gif reiks pabandyt smile.gif aš šiaip jau buvau pastebėjus,kad raugas darosi mažiau rūgštus, bet pagalvojau, kad tada gal dėl to neiškyla tešla,kai pamaitini kelis kartus prieš kepimą,na dabar įpyliau gyvo alaus, tai gavosi liuks duonelė, čia vis Nataliuncik blogo nuopelnas,kai ką buvau spėjus išsisaugot rolleyes.gif
Atsakyti
Jė, ir aš noriu pasigirti gražia duonyte. Supratau, kad kildinant duoną nereikia skubėti,nes gausis kiauto+šlapios masės efektas. smile.gif Beje, kas kepa orkaitėje, man šiandien geriausiai gavosi be jokių vėjelių ir indų su vandeniu. Kadangi neturiu režimo vien iš apačios, tai nuleidus į apačią groteles per 85min, 200laipsnių temp. iškepė puiki duona. Formelėje gerai apskrudo iš visų pusių.
Atsakyti
QUOTE(Paulina25 @ 2010 12 02, 10:44)
ir man tas pats  biggrin.gif  galvoje tik receptai sukasi ir trukdo miegoti  schmoll.gif
geras patarimas  thumbup.gif , nes mano skrandžiui ta rūgštelė nelabai nelabai  schmoll.gif  reiks pabandyt  smile.gif aš šiaip jau buvau pastebėjus,kad raugas darosi mažiau rūgštus, bet pagalvojau, kad tada gal dėl to neiškyla tešla,kai pamaitini kelis kartus prieš kepimą,na dabar įpyliau gyvo alaus, tai gavosi liuks duonelė, čia vis Nataliuncik blogo nuopelnas,kai ką buvau spėjus išsisaugot  rolleyes.gif


tiesiog paskutinis pamaitinimas turėtų būt ne mažiau kaip 4 val iki minkymo.
O šiaip aš pamatau, kad išporėjo ir maitinu iškart.
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 12 02, 10:30)
Man pačiai įdomu kaip bomann veikia, ar programas galima taip junginėti - išjunginėti. Galvoju kokią pigią duonkepę nusipirkti, vis tik tešlos minkymui labai patogu, nors ir turiu maišyklę tešlai, bet prie jos reikia stovėti, o čia sumeti ir ateini paimt iškilusios tešlos  smile.gif .

Pas mane Bomann. Kol kas viskas veikia. Tik kad nėra reikalo ten taip chaotiškai tų programų junginėt. Jei galvoju kad tešlą kildinsiu ilgiau, nei normali pirma programa (kuri kildina apie 1-1.30 val.), tai tiesiog jungiu tik tešlos programą (1.30 val.), ji išminko ir pakildina. O tada tiesiog palieku tešlą kibirėlyje, kad dar savaime pakiltų. Po to jau atskirai įjungiu tik kepimo programą. Programą "dirbtiniu" būdu išjungti prisireikia tik kepimo, kai ją antrą kartą įjungiu kokiai 15 min., kai manau, kad ne visai iškepė duona arba noriu, kad labiau paskrustų wink.gif
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 12 02, 11:30)

Jei norėdavau, kad iškart minkytų be jokių ten 20 min produktų šildymų, jungdavau greitą programą: 5 min šildo - minko - išjungiu; formuoju ir kildinu, kepu orkaitėje arba jungiu kepimo programą.



Pas mane Moulinex,bet nepastebejau, kad sildytu produktus pries minkyma,visada minko is karto blush2.gif o va broliene nusipirko duonkepe severin, tai ten pries minkant sildo apie pusvalandi ax.gif tai bando ji duona kepti pirma karta,sudeda produktus ir jungia programa, tada skambina man ir sako: neveikia doh.gif ir taip ir anaip galvojom,kas negerai,kol galu gale dasilo,kad ji ten sildo bigsmile.gif as net nezinojqau, kad kai kurios duonkepes sildo pries minkant blush2.gif
Atsakyti