Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Agila42 @ 2010 12 01, 14:50)

Ar dabar aiskiau? ax.gif

Labai ačiū, bandysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 01, 16:02)
Labai ačiū, bandysiu 4u.gif

Sekmes smile.gif turetu pavykti. Nors nezinau koks Jusu turimas raugas. Galit ji pries gaminant ir siltai kambaryje palaikyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 03 gruodžio 2010 - 10:20
QUOTE(Medag @ 2010 12 01, 13:52)

Reiks ir man pabandyti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paulina25 @ 2010 12 01, 12:49)
pas mane irgi kažkaip pastaruoju metu taip atrodo,kad nepaima ta maišymo mentelė dalies tešlos nuo dugno g.gif
manau,kad mažokai 10 g mielių, žiūrint, kiek tos tešlos yra. 10 g šlapių tai apie šaukštelis sausų,kaip suprantu,tai receptuose dažniausiai reik 1,5 - 2 šaukštelių sausų, reiškia apie 20 g šlapių  g.gif

QUOTE(Terra2 @ 2010 12 01, 14:22)
Sausų ir "šlapių" mielių santykis yra 1:3. Taigi presuotų mielių reikia trigubai daugiau negu sausų.

Būtų gerai nutaikyti tą santykį mielių, nes tikrai su šlapiom daug pigiau? O skonis jums skiriasi su tokiom ir tokiom mielėm?

Dar...vis aiškinuosi su ta duonkepe, kaip kepti ax.gif Jūs čia minėjote, kad ji pypsi po maišymo. Taip suprantu? Na mašina ir pas mane supypsi, bet mano supratimu, tada jai kažkas nepatinka su tešla - tai vandens, ar miltų trūksta?
Ar aš čia neteisingai galvoju?
Dar skaičiau čia, kad galite po maišymo paspausti pause, kažko įdėti ir vėl toliau dirba savo režimu? Nes man sustabdžius ir vėl įjungus dirba iš naujo tongue.gif
Būtų malonu, jei atsakytumėte į mano abejones unsure.gif

QUOTE(Muske @ 2010 12 01, 16:18)
stish is cia visos su raugais visokiais  biggrin.gif ne i tema gi irgi biggrin.gif

lotuliukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(b.s @ 2010 12 01, 17:12)
Reiks ir man pabandyti  bigsmile.gif

Bandyk, lengva ir skanu. O variaciju 100 smile.gif Todel neatsibos niekada smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(trumpam @ 2010 12 01, 11:09)
Pagaliau pavyko iskepti pirmaja pusetinai valgoma duona  biggrin.gif Skonio dar truksta - tobulinsiu, bet cia niekai palyginus. Bijojau daug visko prikrauti, nes amzinai keliaudavo i siuksliadeze, tai gaila produktus gadinti.
Su raugu "suchalturinau" - jis man per savaite nesusiformavo - buvo kazkoks veiksmas, bet toks "pusgyvis" - nei medus negaivino, nei temperatura. Tada imaisiau sauksta raugo is "bulkinio" ir - valio, pakilo. Na negali buti, kad taip jau paprasta gera rauga pasigaminti is miltu ir vandens per savaite- kita. Kodel gi seimininkes ji taip saugojo, jei lengvai galejo is naujo pasidaryti?Uzskaitau eksperimenta pavykusiu, bet tobulintinu. Auginu sekanciam kepimui.
Beje, per tiek temu nerandu kaip jus darot - atskirai raugus auginat bulkoms ir duonai? As buvau gavus pries pora metu kazkoki "vatikano pyraga" ir jis man per ta laika transformavosi i paprasciausia rauga sviesiems pyragams. Gadangi skonis geras, tai tik su juo ir kepu - jokiu mieliu.

viena iš priežasčių, kad reik laukt savaitę, o turint po po pusdienio gali minkyt 4u.gif

laukinukė savo 100 g atsidėto raugo pamaitinkit 200 g miltų ir 200 g vandens ir turėsit 400 ir dar 100 kitam kartui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DoNeila @ 2010 12 01, 16:17)
Dar...vis aiškinuosi su ta duonkepe, kaip kepti ax.gif Jūs čia minėjote, kad ji pypsi po maišymo. Taip suprantu? Na mašina ir pas mane supypsi, bet mano supratimu, tada jai kažkas nepatinka su tešla - tai vandens, ar miltų trūksta?
Dar skaičiau čia, kad galite po maišymo paspausti pause, kažko įdėti ir vėl toliau dirba savo režimu? Nes man sustabdžius ir vėl įjungus dirba iš naujo tongue.gif
lotuliukas.gif  mirksiukas.gif

O kokia pas jus duonkepė? Mano Bomann pypsi, kai baigia pirmą ciklą maišymo ir pypsi kai visai baigiasi programa ir jau duona būna iškepusi. Tikrai ne dėl to, kad kažko trūksta schmoll.gif O paspaudus start/stop mygtuką programą visada pradeda iš naujo. Norint įdėti kokius nors priedus, nebūtina duonkepės sustabdyti - galite berti jai maišant arba po to pirmojo supypsėjimo, kai baigiasi pirmas maišymo ciklas.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 12 01, 18:59)

laukinukė savo 100 g atsidėto raugo pamaitinkit 200 g miltų ir 200 g vandens ir turėsit 400 ir dar 100 kitam kartui  4u.gif

Dar vienas klausimėlis. Pamaitinti iš karto tą pačią dieną, kai atsidedu kitam kartui. Tuomet kažkiek palaikyti šiltai, o paskui šaldytuve, kol vėl kepsiu g.gif
Nu gėda pelėda, bet kiekvienai pradžiai reikia patarimo ir įgūdžių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 01, 22:09)
Dar vienas klausimėlis. Pamaitinti iš karto tą pačią dieną, kai atsidedu kitam kartui. Tuomet kažkiek palaikyti šiltai, o paskui šaldytuve, kol vėl kepsiu g.gif
Nu gėda pelėda, bet kiekvienai pradžiai reikia patarimo ir įgūdžių ax.gif

ne, ne kai atsidedat, o kai ruošiatės kept.
Pvz ryte išsiimat atsidėtą raugą, leidžiat jam apsiprast kambario temperatūroj valandėlę kitą, tada pamaitinat. Kitą rytą jau galit kept. Nors aš tai prieš einant miegot užminkau tešlą, o ryte atsikėlus užstatau kept, kol nusiprausiam susitvarkom ir iškepa.
Atsakyti
Aišku kiekviena skirtinga duonkepė.. manoji pirmą kartą sucypsi po ilgo maišymo, kaip suprantu iš forumo senbuvių, kad tada galima dėti priedus, ji dar pamaišo kurį laiką ir sustoja,kildiną tešlą. Po kurio laiko dar kelis kart permaišo tešlą ir vėl ilgai stovi. Tada kai lieka valanda iki programos pabaigos, ji įkaista ir kepa. Kai duona iškepa cypsi ilgai ir nuobodžiai kol prisišaukia ištraukt duoną smile.gif
Nemanau, kad duonkepė tokia protinga ir gali pypsėt suprasdama, kad vandens ar miltų tešlai trūksta. Čia jau reik jums atmušt akį ir įsikišt į šį reikalą.

P.S. bandydavau trumpai spausti starto mygtuką, kad duonkepę į pauzės režimą nustatyti, kad galėčiau išimti indą, išimti menteles, suformuoti duoną,bet lyg ir nieko nevykdavo. Kai nuspaudi kiek ilgesniam laikui, programa išsijungia. Tad nusprendžiau, jog mano duonkepėje nėra pauzės. g.gif Neišjungdama jos, išimu indą, suformuoju duoną ir dedu atgal. Bet kai kada pagal mane duona mažai iškilus būna, aš išjungiu programą, palieku dar porai valandų duoną kilti natūraliai arba kišu į vos vos pašildintą orkaitę ir po to atskirai įjungiu kepimo programą. Abejoju ar gerai darau, ar tas išjungimas vidurį programos nekenkia duonkepei. Pastebėjau, jei orkaitė per daug šilta (nors nekaitinu daug), tešla pakankamai greit gražiai iškyla, tešla atrodo puri, bet užtat kai iškepa, duonos viršus šiek tiek įkrenta.
Atsakyti
QUOTE(DoNeila @ 2010 12 01, 16:17)
Būtų gerai nutaikyti tą santykį mielių, nes tikrai su šlapiom daug pigiau? O skonis jums skiriasi su tokiom ir tokiom mielėm?

lotuliukas.gif  mirksiukas.gif

o jus instrukcija skaitot buties prietaisu ar tik spejat kas ka reiskia? doh.gif neisizeiskit, bet man nesuvokiama, kaip galima naudotis prietaisu pries tai nepaskaicius instrukcijos, o joje, nustebtumet, bet viskas parasyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 12 01, 23:13)
o jus instrukcija skaitot buties prietaisu ar tik spejat kas ka reiskia?  doh.gif neisizeiskit, bet man nesuvokiama, kaip galima naudotis prietaisu pries tai nepaskaicius instrukcijos, o joje, nustebtumet, bet viskas parasyta  smile.gif

na aš tai pirma pabandau, tada skaitau blush2.gif
Bet šiaip sutinku, kad iš principo daugeliu atveju instrukcija padeda rolleyes.gif
Atsakyti