Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas - 6 dalis

O kokias jūs formeles naudojat muilui supilstyti? Galvoju paimti savo kepinių skardą, bet bijau,kad sugadinsiu, nebenusiplaus dar.
Atsakyti
QUOTE(Bumrum @ 2010 12 03, 16:08)
O kokias jūs formeles naudojat muilui supilstyti? Galvoju paimti savo kepinių skardą, bet bijau,kad sugadinsiu, nebenusiplaus dar.

aš naudoju visokias dėžutes nuo ledų, super smile.gif o ir šiaip viskas labai puikiai išsiplauna, bent jau puodai kur makalioju visą gėrį tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Chanele @ 2010 12 03, 16:03)
Noriu paklausti merginu, kurios pirko is aroma zone ea. Kiek lasu dedat i 100 gr muila? Perziurejau ju receptus, tai ten labai daug jie raso, vienam muilui apie 30 lasu, kitam net 100 lasu. Man kazkokia nesamone. Tai gal ju ea labai silpni, kad tiek daug nurodo deti  g.gif Pati dariausi su mandarinu ea 100 gr muiliuka, lasinau 10 lasu ir visai jis silpnai kvepia, vos vos jaucias.
Knygoje skaiciau, kad 100 gr muilo rekomenduojama 10 lasu vieno ea arba ju misinio.

į 250g muilo bazės lašinau 10lašiukų eterinio aliejaus (pirkau iš love-eco), man pilnai užteko.
Atsakyti
QUOTE(Linciaika @ 2010 12 03, 14:54)
Sveikos mergaitės,

aš bazes prku iš ornamentai.lt ten 500g 30lt, galima internetu užsisakyti, galima Kaune parduotuvėje pirkti.

Aš už 450 gr. moku 17 lt tongue.gif Siunčiuosi iš prancūzijos ir mano bazė tikrai geros sudėties.
Gal galėtum įmesti jų bazės sudėtį, nes internete nėra. Jų pigmentai pigūs labai, nes aš už 10 gramų moku apie 3 eurus.

QUOTE(Chanele @ 2010 12 03, 15:03)
Noriu paklausti merginu, kurios pirko is aroma zone ea. Kiek lasu dedat i 100 gr muila? Perziurejau ju receptus, tai ten labai daug jie raso, vienam muilui apie 30 lasu, kitam net 100 lasu. Man kazkokia nesamone. Tai gal ju ea labai silpni, kad tiek daug nurodo deti  g.gif Pati dariausi su mandarinu ea 100 gr muiliuka, lasinau 10 lasu ir visai jis silpnai kvepia, vos vos jaucias.
Knygoje skaiciau, kad 100 gr muilo rekomenduojama 10 lasu vieno ea arba ju misinio.

nu jau 10 lašų 100 gr - čia tai jau kažkaip nelabai sakyčiau, nes 1 kg reiktų apie 10 ml EA, tai 100 gr 1 ml EA - tai apie 25-35 lašus (priklauso nuo gamintojo, pvz.AZ nurodo, kad pas juos po 35 lašus dažniausiai 1 ml būna; KN - po 25 lašus)

Aš lašinau daugiau nei 30 -man kvepia tongue.gif, bet dar įtakos turi koks EA, kai kurie greitai nugaruoja ir čia jau nieko nepadarysi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kunigunda78: 03 gruodžio 2010 - 15:20
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 03, 16:19)
Aš už 450 gr. moku 17 lt  tongue.gif Siunčiuosi iš prancūzijos ir mano bazė tikrai geros sudėties.
Gal galėtum įmesti jų bazės sudėtį, nes internete nėra. Jų pigmentai pigūs labai, nes aš už 10 gramų moku apie 3 eurus.
nu jau 10 lašų 100 gr - čia tai jau kažkaip nelabai sakyčiau, nes 1 kg reiktų apie 10 ml EA, tai 100 gr 1 ml EA - tai apie 25-35 lašus (priklauso nuo gamintojo, pvz.AZ nurodo, kad pas juos po 35 lašus dažniausiai 1 ml būna; KN - po 25 lašus)

Aš lašinau daugiau nei 30 -man kvepia  tongue.gif, bet dar įtakos turi koks EA, kai kurie greitai nugaruoja ir čia jau nieko nepadarysi

aciu uz patarima 4u.gif bandysiu lasinti 30 - 35 ir ziuresiu, kaip gausis smile.gif as viska naudoju is Aroma zone smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 03, 16:21)
Kita vertus, tam, kad pačiam išvirti tikrai vertingą muilą -reikia darbo ir patirties, neužtenka vien sumaišyti 2 aliejus (tie aliejai turėtų būti kokybiški) su šarmu, iš to galima gauti visiškai nevykusį ūkinį muilą  biggrin.gif

Kunigunda,
kazkaip ismano didelio noro tik suduzes laivelis liko... verysad.gif turejau tiek vilciu, tiek noru, bet is jusu grupeles palaikymo nulis... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Spanguole123 @ 2010 12 03, 16:57)
Kunigunda,
kazkaip ismano didelio noro tik suduzes laivelis liko... verysad.gif  turejau tiek vilciu, tiek noru, bet is jusu grupeles palaikymo nulis...  schmoll.gif

Kuo pagelbėti, ir aš dar žalia, bet bendrom jėgom galim kažką padaryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Spanguole123 @ 2010 12 03, 15:57)
turejau tiek vilciu, tiek noru, bet is jusu grupeles palaikymo nulis...  schmoll.gif

Taigi gerai ir viltys ir norai tie gerai, bereikia informacijos pasirinkti ir atsirinkti kas tinka pačiai.
Kaip aš supratau, tau prieinamesnis/priimtinesnis būdas- gamyba iš muilo bazių.
Tai ir apsistok ties konkrečios informacijos ieškojimu apie šį būdą (išmetant iš galvos visokių 'apta' 'tindirindi' ir pan. "perdarymą")
Tikriausiai, svarbiausia būtų susirast iš kur palankiomis, tau pačiam, sąlygomis gauti geros bazės ir kitų reikiamų priedų. (lengvas kelias- klaust kunigundos78 iš kur pirko ji pati, sunkesnis- visas reikiamas žinias susirankiot pačiai, juk jeigu tikrai norisi ir tikrai domina ir tikrai rūpi ir bus be galo įdomu skaityti, ieškoti, svarstyti, kas tau tinka kas ne)
o palaikymas- jis visada yra. Tikriausiai smile.gif
Atsakyti
kunigunda78 kaskada buvo idejus stai sita nuorodele 4u.gif su muilo bazem
http://www.aroma-zon...bases_savon.asp
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristalė*: 03 gruodžio 2010 - 16:58
na va, prisibeldziau as i Jusu sirdis ... 4u.gif
nors aisku, ne to ir siekiau, tik informacijos, "mamisku" patarimu smile.gif

as medziagas (kurias desiu papildomai) tai atrinksiu pati, aisku, pabadysiu pirma su Muilo namu baziniais muilais, man jie atrodo gan patikimi. Aisku, dar i parduotuve nuejus bandysiu pardavejas iskamantinet, gal man jos net sudeti tikraja pasakys... g.gif

na o jei visas tas reikalas "veiks", tada jau klausiu Kunigundos, kur jinai perkasi muilo bazes. (aciu uz nuortoda) wink.gif.

Kunigunda, tu rasei, kad turi katina ir ner galimybiu muila gamint, turejai omeny turbut ta tikraji, sarmini?
o kokie receptai tavo mylimiausi lydant muilus is bazinio muilo?

As suprantu, kad kiekviena eksperementuojat, bet juk normos ribose? nes jei as pripilsiu per daug papildomu skysciu, muilas gali tiesiog nekietet arba idejus kazko ne to, gali neputot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spanguole123: 03 gruodžio 2010 - 17:23
Na va, kaip ir zadejau, dariau namie muila smile.gif)))) ir kaip cia pasakius smile.gif labai norejau su kava, sveiciamaji pasidaryt, tai... turejau camay dvieju kvapu muilus. Ir lydesi gerai, ir nesmirdejo kol lydziau. i viena pridejau kavos tirsciu, gavos tamsesnis, i kita nedejau, gavos sviesesnis ir pyliau ant virsaus. viskas butu gerai, bet ta kava labai kvapa pakeite ir dabar jis toks visai siaip sau... ta vakara kai dariau, net siek tiek pykino, maniau del to, kad laukiuosi smile.gif po poros dienu aisku jau nebepykina, bet kvapas vistiek nelabai tinka sad.gif((
Papildyta:
va, o svarbiausia ir pamirsau. Norejau paklaust, jeigu nebuciau tos kavos dejus, ar tas kvapas butu kitoks buves? Ar galiu tiketis, kad perlydyto muilo kvapas bus bent jau panasu i originalu?
Atsakyti
QUOTE(Spanguole123 @ 2010 12 03, 16:57)
Kunigunda,
kazkaip ismano didelio noro tik suduzes laivelis liko... verysad.gif  turejau tiek vilciu, tiek noru, bet is jusu grupeles palaikymo nulis...  schmoll.gif

Šiaip man iš tiesų nepatinka žmonės, kurie vat taip ateina ir duok jiems sukramtytą informaciją. Man muilo gamyba yra įdomi, bet aš neuždaviau anei vieno klausimo. Tiesiog skaitau buvusias temas, ieškau puslapių internete ir tokių klausimų nekyla. Kokio jums palaikymo reikia? Tai, ar darysit tą muilą ar ne, yra tik jūsų reikalas. Nenoriu pasirodyti pikta, tikiuosi, suprantat. Buvusiose temose buvo viena narė, kuri laukėsi, bet labai norėjo gamintis iš šarmo. Ir rado išeitį. Už ją viską darė vyras, o ji tik stebėjo per stiklą. Viską gali, jei nori.
Dėl tų receptūrų. Aišku, kažkokie santykiai tarp atskirų dalių turi išlikti, bet tai netrukdo improvizuoti: galima dėti kitokius aliejus, juos maišyti, ar dėti tik vieną rūšį. Dekoratyvinių priedų įdėjus gramu daugiau nemanau, kad jie keistų kažkokią esmę. Nesigaus vieną kartą, gausis kitą.
Atsakyti
Sveikutės, o va man vienas klausimukas kilo g.gif kai lydot muilą reikia pilti vandens? ax.gif nedaug? ax.gif
Atsakyti