Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas - 6 dalis

QUOTE(*MAGIC* @ 2010 12 03, 12:13)
O jau tikroji muilo gamyba(mano durna galva)- tai būtent tas šaltasis būdas- šarmas+aliejai.

Tikrai teisybę sakot, tikras muilas yra tas, kurį pati daraisi, bet pagalvokit, ne kiekviena sugeba jį pasidaryti (pvz. aš), juk su šarmais dirbti pavojinga, o jei perdozuosi jo? Todėl geriau pasirenku perlydyti muilą. Neimu pigiausio, bei stengiuosi žiūrėti į sudėtį, o kad įdedi cinamono ar kažko kito tai nieko baisaus nematau jei nesi alergiškas schmoll.gif Aš darausi pvz. ne dėl sveikumo, nes sveika tiek pat kiek ir parduotuvėse (o su tom laidom reikia, manau, žiūrėti skeptiškai, neaišku kas kokia anti reklamą užsakęs yra, man asmeniškai tokios laidos net nerūpi ir tikrai nežiūriu), tai greičiau kaip laikinas hobis ir smagios dovanėlės kalėdoms, juk mieliau gauti ne kokį safeguard muilą, o kažką originalesnio. Žinoma, užklijuosiu lapelius kokios sudedamosios medžiagos kur įėjo, kad jeigu kartais kas, galėtų pažiūrėti kas įeina į sudėtį 4u.gif

Tos kurios darosi muilus su šarmu labai sveikinu, nes aš tiek nesugebu, nesu tokia gabi ir vertinu tokius darbelius labai labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*MAGIC* @ 2010 12 03, 14:13)
bet tai iš kur jums tas 'sveikumas' tų perlydomų muilų atrodo?

MAGIC, truputi kietokai, bet teisybe visiska parasei. clap_1.gif
Ir as perskaicius cia pora puslapiu supratau, kad tos kurios is vieno marmalo kita marmala verda, sveikesnio produkto neisgauna... sad.gif nieko neoriu izeist, labai grazus tie muilai ir dovanom puikus, juolab kai kitu muilu drozliu pridedat vidun, bet mane domina sveikas budas plaut rankas.
tai bet ka man tada daryt??? as jusu ismanaciu prasau patarimo! unsure.gif
galeciau, aisku, ir i muilo gaminimo pamoka nueit. Bet siuo metu laukiuosi, ko gero nebus man sveika su sarmu zaist prie puodu...arne? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Sju00 @ 2010 12 03, 14:40)
Naujokė ir aš šiame reikale, todėl noriu Jūsų patarimo, esu nusipirkusi iš muilo namų bazių, kaip tik dabar bandžiau vieną jų lydyti, tiek mikro bangų krosnelėje, tiek verdančiame vandenyje, tačiau gavosi kažkokia gabaliukinė košė  blush2.gif 

Sju00,
o kur pirkai muiklo bazes? nes vienam puslapy nuziurejau, bet jie dabar neturi... gal kur kitur dar rasciau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Spanguole123 @ 2010 12 03, 14:04)
MAGIC, truputi kietokai, bet teisybe visiska parasei.  clap_1.gif
Ir as perskaicius cia pora puslapiu supratau, kad tos kurios is vieno marmalo kita marmala verda, sveikesnio produkto neisgauna... sad.gif nieko neoriu izeist, labai grazus tie muilai ir dovanom puikus, juolab kai kitu muilu drozliu pridedat vidun, bet mane domina sveikas budas plaut rankas.
tai bet ka man tada daryt??? as jusu ismanaciu prasau patarimo!  unsure.gif
galeciau, aisku, ir i muilo gaminimo pamoka nueit. Bet siuo metu laukiuosi, ko gero nebus man sveika su sarmu zaist prie puodu...arne?  g.gif
Papildyta:
Sju00,
o kur pirkai muiklo bazes? nes vienam puslapy nuziurejau, bet jie dabar neturi... gal kur kitur dar rasciau?  g.gif

Aš pirkau iš Muilo namų, pas juos kaip tik dabar nuolaidos smile.gif Esu pirkusi ir iš love-eco, pas juos skaidri bazė.
Atsakyti
QUOTE(Sju00 @ 2010 12 03, 15:09)
Aš pirkau iš Muilo namų, pas juos kaip tik dabar nuolaidos  smile.gif  Esu pirkusi ir iš love-eco, pas juos skaidri bazė.

aciu uz info! net nezinojau, kad tokie Muilo namai yra... blush-anim-cl.gif

o va del muilu galvojau galvojau, taip liudna pasidare, nejau neimanoma lengvai greit ir paprastai pasidaryt sveiko muilo? schmoll.gif atsiliepkit, muilo gamintojos!!! 4u.gif

supratau tik tiek, kad tikras muilas, tas kur is sarmo daromas, su sviestais visokiais... o tas perlydomas daugiau toks dekoratyvus gaunasi, galima sakyt ne gydomasis blink.gif tik dekoratyvinis, arne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Spanguole123 @ 2010 12 03, 14:22)
aciu uz info! net nezinojau, kad tokie Muilo namai yra...  blush-anim-cl.gif

o va del muilu galvojau galvojau, taip liudna pasidare, nejau neimanoma lengvai greit ir paprastai pasidaryt sveiko muilo?  schmoll.gif  atsiliepkit, muilo gamintojos!!!  4u.gif

supratau tik tiek, kad tikras muilas, tas kur is sarmo daromas, su sviestais visokiais... o tas perlydomas daugiau toks dekoratyvus gaunasi, galima sakyt ne gydomasis  blink.gif  tik dekoratyvinis, arne?  g.gif

Aš išsiklausinėjau apie muilo namų gaminamas muilo bazes, nežinau, ar jie kažką nuslėpė, tačiau pripažino, jog jų bazės gaminamos iš aliejų ir šarmo, naturaliai, na, jis taip ir atrodo, o skaidrios bazės jau su glicerinu ir kitomis priemaišomis, todėl ir pasirinkau muilo namus smile.gif
Atsakyti
Labai gera cia man nuoroda davei!!! ir kainos labai prieinamos baziniu muilu wink.gif

tik va dar karta noriu paklaust, jei lydau 100 gr bazinio muilo, tai 100 gr ir gausis muilo ar daugiau, tarkim 200 gr, nes jis pleciasi lydant?
noriu numatyt, kiek man cia to muilo bazinio pirktis... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*MAGIC* @ 2010 12 03, 12:13)
bet tai iš kur jums tas 'sveikumas' tų perlydomų muilų atrodo?

drinks_cheers.gif

QUOTE(Sju00 @ 2010 12 03, 12:40)
Sveikos auksarankės,

Naujokė ir aš šiame reikale, todėl noriu Jūsų patarimo, esu nusipirkusi iš muilo namų bazių, kaip tik dabar bandžiau vieną jų lydyti, tiek mikro bangų krosnelėje, tiek verdančiame vandenyje, tačiau gavosi kažkokia gabaliukinė košė  blush2.gif  Gal kažką ne taip dariau?

čia jau su ta baze kažkas gal ne taip (muilo namų bazių nebandžiau, nes jų sudėtys neaiškios), nes visos bazės labai gerai ir greitai išsilydo, tiesiog užtenka puodą su muilo baze įstatyti į kitą puodą su vandeniu ir ant dujinės pakaitinti. Jokių košių niekada nebūna schmoll.gif

QUOTE(Fiorella @ 2010 12 03, 12:48)
Aš darausi pvz. ne dėl sveikumo, nes sveika tiek pat kiek ir parduotuvėse (o su tom laidom reikia, manau, žiūrėti skeptiškai, neaišku kas kokia anti reklamą užsakęs yra, man asmeniškai tokios laidos net nerūpi ir tikrai nežiūriu), tai greičiau kaip laikinas hobis ir smagios dovanėlės kalėdoms, juk mieliau gauti ne kokį safeguard muilą, o kažką originalesnio. Žinoma, užklijuosiu lapelius kokios sudedamosios medžiagos kur įėjo, kad jeigu kartais kas, galėtų pažiūrėti kas įeina į sudėtį 4u.gif

Gal tose laidose ir persūdoma kartais, bet tiesos jose tikrai daugiau nei melo, ir tai, kad kosmetinės priemonės daro žalą yra daug mokslinių įrodymų. Todėl, kaip ir kitos, nesuprantu kuo skiriasi safeguard nuo tindirindi su palmolive drozlėm - nu toks pats šūdelis (tik rankų darbo daugiau)- man jokio skirtumo nėra ir tokios dovanos visai nenorėčiau, nes vis tiek jį mesčiau lauk doh.gif

Yra gražių muilo bazių sudėčių, galima nusipirkti natūralių pigmentų - padaryti spalvotus, natūralūs EA ar kvapai ir t.t. - tokią dovaną aš suprantu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 03, 15:37)
Yra gražių muilo bazių sudėčių, galima nusipirkti natūralių pigmentų - padaryti spalvotus, natūralūs EA ar kvapai ir t.t. - tokią dovaną aš suprantu  ax.gif

Kunigunda bigsmile.gif
matau musu nuomones sutampa, atsakyk prasau ir i mano uzklausimus.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Spanguole123 @ 2010 12 03, 13:22)
supratau tik tiek, kad tikras muilas, tas kur is sarmo daromas, su sviestais visokiais... o tas perlydomas daugiau toks dekoratyvus gaunasi, galima sakyt ne gydomasis  blink.gif  tik dekoratyvinis, arne?  g.gif

visi muilai daromi su šarmu, tame tarpe ir tindirindi, aptos ir t.t., esmė ko dar ten yra pridedama.
Pagrindinė muilo paskirtis -nuprausti, o jau nuo priedų gali turėti ir kitų gerų savybių, bet tos "gydomios" savybės yra tokios sąlyginės, nes tai nėra koks kremas, kuris įsigeria į odą ir taip ją veikia. Taip, jie gali padėti apmažinti spuogelių jei jame yra kokios anglies, silicio ir pan., taip, jis gali labai švelniai nuprausti odą jos nesausindamas, bet tikrai neišnaikins randų ar raukšlių.

Muilo bazių yra visokių - didžioji jų dalis yra baisios chemijos pvz., tai tokios ir prausiantis neduos naudos, bet maximaliai natūralią muilo bazę galima praturtinti aliejais, įvairiais milteliais, medumi ir t.t. - tada jis bus ir dekoratyvus, ir naudingas.

Kita vertus, tam, kad pačiam išvirti tikrai vertingą muilą -reikia darbo ir patirties, neužtenka vien sumaišyti 2 aliejus (tie aliejai turėtų būti kokybiški) su šarmu, iš to galima gauti visiškai nevykusį ūkinį muilą biggrin.gif

mano pozicija tokia, kad jei jau kažką gamini- tai tas daiktas turi būti vertas to, tai reiškia, kad tu nusiperki tik gerus ingridientus ir pasigamini gerą, realiai pigesnį daiktą nei jį tau tektų pačiam nusipirkti, o ne šiaip, iš neturėjimo ką veikti.
Su muilų virimu neužsiimu, nes turiu labai pasiutusį katiną, tai dėl šventos ramybės kartais pažaidžiu su natūraliom bazėm.

QUOTE(Spanguole123 @ 2010 12 03, 13:30)
tik va dar karta noriu paklaust, jei lydau 100 gr bazinio muilo, tai 100 gr ir gausis muilo ar daugiau, tarkim 200 gr, nes jis pleciasi lydant?
noriu numatyt, kiek man cia to muilo bazinio pirktis...  ax.gif

Žiūrint ko ir kiek pridėsi, jei daugiau -tai ir masės kiekis padidės, jei tik bazę išlydisite ir ilašinsite EA - tai iš esmės niekas nepasikeis.
Atsakyti
Kitas klausimas, pasigaminus muilą, jį atšaldžius ir tt, reikia kažkurį laiką džiovinti, palaikyti?
Supjausčiau savo gabalinę masę ir žiūriu, kad visai įdomiai gavosi, esu prisipirkusi Kvapų namuose EA, grynųjų absoliutų, tai gavosi subtilus toks mailiukas smile.gif Pirmu blynu visai patenkinta.
Atsakyti
Sveikos mergaitės,

aš bazes prku iš ornamentai.lt ten 500g 30lt, galima internetu užsisakyti, galima Kaune parduotuvėje pirkti.
Atsakyti
Noriu paklausti merginu, kurios pirko is aroma zone ea. Kiek lasu dedat i 100 gr muila? Perziurejau ju receptus, tai ten labai daug jie raso, vienam muilui apie 30 lasu, kitam net 100 lasu. Man kazkokia nesamone. Tai gal ju ea labai silpni, kad tiek daug nurodo deti g.gif Pati dariausi su mandarinu ea 100 gr muiliuka, lasinau 10 lasu ir visai jis silpnai kvepia, vos vos jaucias.
Knygoje skaiciau, kad 100 gr muilo rekomenduojama 10 lasu vieno ea arba ju misinio.
Atsakyti