Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas - 6 dalis

Na va, vakarykštė ir paklokas paskutinioji muiliukų partija biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fiorella: 02 gruodžio 2010 - 19:45
Fiorella labai nuostabus tavo muiliukai smile.gif
as ir neseniai isinorejau pasigaminti muiliukus. dariau perlydidama muila. kaip pirmas blynas tai ne kokie gavosi blush2.gif , taciau stengsimes tobuleti thumbup.gif
My Webpage
atsiprasau uz prasta kokybeMy Webpage
Atsakyti
QUOTE(Fiorella @ 2010 12 02, 20:44)
Na va, vakarykštė ir paklokas paskutinioji muiliukų partija  biggrin.gif

labai grazu thumbup.gif
Atsakyti
laba vakara 4u.gif

pabandziau ir as pasidaryti muiliuka smile.gif dariau labai paprastuti, labiau norejau pabandyti, kas cia per procesas smile.gif

tai dabar klausima turiu - o kiek ir kaip ji brandinti?

Papildyta:
mano pirmasis blynas:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kristutele @ 2010 12 02, 23:20)
laba vakara 4u.gif

pabandziau ir as pasidaryti muiliuka smile.gif dariau labai paprastuti, labiau norejau pabandyti, kas cia per procesas smile.gif

Papildyta:
mano pirmasis blynas:

Kaip suprantu - cia perlydet? Tai tokiam tikrai brest nereikia biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vasara gimusi: 02 gruodžio 2010 - 23:09
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 12 02, 23:08)
Kaip suprantu - cia perlydet? Tai tokiam tikrai brest nereikia biggrin.gif  4u.gif

lotuliukas.gif

aciu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti

as tai bent 1-2 sav (galima ir ilgiau ax.gif ) palaikau kambario temeraturoje, tai biskeli nusigarina vandenukas ir muiliukai padziuva daugiau tongue.gif, kietesni buna
Papildyta:
laba vakara 4u.gif

mano pirmasis blynas:

skaniai atrodo tavo muiliukai, toks zele torciukas thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristalė*: 02 gruodžio 2010 - 23:29
QUOTE(Kristalė* @ 2010 12 03, 00:31)
as tai bent 1-2 sav (galima ir ilgiau ax.gif ) palaikau kambario temeraturoje, tai biskeli nusigarina vandenukas ir muiliukai padziuva daugiau tongue.gif, kietesni buna

aš irgi taip darau
Atsakyti
Man tai irgi visi tie muiliukai prie rytinės kavos tiktų bigsmile.gif Skaniai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes, 4u.gif

PRIIMKIT ir mane i savo gretas, labai prasau!!! 4u.gif

baisiai ant saves pykstu, kad tik po laidu susidomejau apie sveikesni gyvenimo buda, juk seima sukure jau 5 metai esam 4u.gif tiesa, leliukui tik metukai, jis chemijos musu namuose negauna schmoll.gif
bet va mes su vyru tai vaiksciojantys chemikalai esam... blink.gif todel labai noriu gyvent sveikiau ir vienas is budu - paciai gamintis muila! ax.gif kaip gaila, kad anksciau niekur neuzmaciau, kad yra zmoniu paciu gaminanciu... doh.gif

mergaites, informacijos taip daug visur, bet vis "kazko" truksta doh.gif
* ar galit patart, koki muila naudot? mes plaunam namie su Tindi jautriai odai (nes pas vyra dermatitas, taip rekomendavo dermatologe), bet paziurejau, kad ir jame yra EDTA ir kitokiu negeru medziagu sad.gif ar randat koki muila pigu, bet be priedu? nes eko parduotuvej muilas brangus, ten jau ji nusipirkus neperlydyciau, o tiesiai ir naudociau lotuliukas.gif
* taip pat ar turit PATIKIMU receptu, kaip pasigamint muila sausai, serpetojanciai odai (juk lauke ziema)?
* ir kaip vis del to jus gaminat? kaip suprantu, karstuoju budu??? bet skaiciau, kad yra ir saltas budas, tai kodel jo kazkaip nieks nepropaguoja? gal jis butu lengvesnis?
* ir paskutinis klausimas - kaip as galeciau pasidaryti muila su, tarkim, kokoso aliejum ar kakavos sviestu?
* jei tarkim gaminu is 100 gr muilo (t.y. sutarkuotu jo drozliu), tai apie 100 gr muilo ir gausiu? ar jis kazkaip issiplecia ir jo gaunasi daugiau???

as noreciau muiliuku naturalesniu, daugiau del sveikatos, o ne del grozio... aisku, gamindama "del sveikatos" paimprovizuociau ir del "grozio" lotuliukas.gif

dar karta atsiprasau, kad su savo elementariais klausimais ilindau, bet man cia vieninteles kliutys pradet muila gamint... sakau, gal padesit? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spanguole123: 03 gruodžio 2010 - 10:45
QUOTE(Spanguole123 @ 2010 12 03, 10:41)
as noreciau muiliuku naturalesniu, daugiau del sveikatos, o ne del grozio...

bet tai iš kur jums tas 'sveikumas' tų perlydomų muilų atrodo?
Jei imi tą pirktinį muilą (ir kaip dažniausiai perskaitau tokią frazę- kuo pigesnį, nes tam skirtos muilo bazės- brangu, bent kiek padoresnės sudėties muilas- brangu) kaitini jį, skiedi vandeniu pridedi prieskonių, dažų ir aromatų ir gaunasi jau sveikas ir "natūralus"?
Tai gal tiesiog tais prieskoniais, dažais ir aromatais ir prauskimės su vandeniu, gal dar sveikiau ir pigiau bus...

Niekieno jausmų užgaut nenorėjau, nu bet man niekaip nesuprantama kaip paėmus "šikalą mikalą" ir pridėjus ten pvz. cinamono kažkaip stebuklingai iš jo gaunasi "eko- natūr".

Man tie visi fabrikinių muilų perlydimai neturi nieko bendro nei su muilo gamyba nei su sveikata nei su natūralumu.

Mano durna galva, jei jau kurpti muilus tuo paprastuoju perlydimo būdu, tai rinktis bent jau tam skirtas muilo bazes.

O jau tikroji muilo gamyba(mano durna galva)- tai būtent tas šaltasis būdas- šarmas+aliejai.

Tiesiog nebesusilaikiau, nes muilų temą vis paskaitau- profilaktiškai smile.gif
Atsakyti
Sveikos auksarankės,

Naujokė ir aš šiame reikale, todėl noriu Jūsų patarimo, esu nusipirkusi iš muilo namų bazių, kaip tik dabar bandžiau vieną jų lydyti, tiek mikro bangų krosnelėje, tiek verdančiame vandenyje, tačiau gavosi kažkokia gabaliukinė košė blush2.gif Gal kažką ne taip dariau?
Kaip gauti vientisą masę?

Iš anksto labai dėkinga smile.gif
Atsakyti