Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas - 6 dalis

Gera,nuo ko jis čia taip blizga?
Atsakyti
Rastika blizga nuo blizgučių. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gera @ 2011 07 07, 13:06)
Keliam tema  smile.gif Naujas muilas

first.gif
Atsakyti
Mergaitės, kokį muilą lydote? Kaip supratau jį išlydote ir pridedate savo priedų g.gif O kaip lydote? Ant garų ar tiesiog puode?
Papildyta:
Dar klausimėlis...
Kur perkate muilo bazę? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vitaitiene @ 2011 07 09, 11:32)
Mergaitės, kokį muilą lydote? Kaip supratau jį išlydote ir pridedate savo priedų  g.gif O kaip lydote? Ant garų ar tiesiog puode?
Papildyta:
Dar klausimėlis...
Kur perkate muilo bazę? g.gif

Sveika prisijungus 4u.gif gal jau paskaitinėjai ir išsiaiškinai pagrindinius dalykus, bet galiu trumpai papasakot,kaip aš darau ax.gif Aš naudoju vaikišką Tindi muilą (kaip tik Rimi akcija jam mirksiukas.gif ) muilą sutarkuoju, pripilu skysčio (pas mane tai dažniausiai pienas ir aliejus) lydyti geriausia metaliniame inde įstatytame į puodą su verdančiu vandeniu, nes tiesiai ant viryklės gali prisvilt smile.gif kai jau muilas išsilydo dedu priedus kuriuos sugalvoju ir išpilstau į formeles, po kokios valandos jau galima iš formelių išimt ir truputį padžiovinus lėkt į vonią išbandyt 4u.gif

muilo bazių pirkimui dar neprisiruošiau, todėl šito klausimo nekomentuosiu smile.gif

p.s. privaloma gautą rezultatą pademonstruoti čia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteliauskas @ 2011 07 10, 09:09)
p.s. privaloma gautą rezultatą pademonstruoti čia 4u.gif

thumbup.gif BUTINA lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristalė* @ 2011 07 10, 11:32)
thumbup.gif  BUTINA  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

čia gi svarbiausia dalis lotuliukas.gif

QUOTE(vitaitiene @ 2011 07 10, 11:43)
Ačiū už atsakymus  4u.gif

kad tik naudos būtų mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutes, po kiek perkate kokosu alieju ? smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Atsibeldžiu ir aš į šią temą ;D
Kadaise (na prieš kokios 3-4 metus) buvau taip susidomėjus muilo virimu su šarmais, viską išsiaiškinus, apsiskaičius, net šarmo beveik nusipirkau, tik problema iškilo, kad mama niekaip virtuvinių svarstyklių nenupirko biggrin.gif Taip tada mano muilavimai ir baigės.
Dabar vėl prisiminiau muilus ir esmė, kad važiuosiu į šeimų stovyklą būt mergaičių (7-14m.) vadove ir nusprendėm per vieną užsiėmimų muiliukus iš bazių daryt nail.gif Jaučiu aš labiau už tas mergaites džaiugsiuos bigsmile.gif Aišku, visus „baisiuosius“ darbus kaip lydymas ir pan. mes vadovės darysim. Taigi, kadangi tenka nemaža atsakomybė, norėčiau keleto patarimų. Visų pirma, ar teisingai supratau eigą?
Susmulkinam bazę, dedam ir emaliuotą indą, tą indą statom į puodą su verdančiu vandeniu ir greitai išlydom, kad per daug neišgaruotų. Dabar klausimuks, ar būtina pilt kažkokių papildomų skysčių, ar čia jau nuo norų priklauso? Įpilam dažiukų, kvapų, šio bei to, tada viską išpilstom į formeles. Ar labai nusigrybavau?

Dar keleto patarimų reiktų ax.gif Gal žinot kaip pigiau su formelėm prasisukt? Nes visgi nemažai reikia (~15). Ir didžiausia dilema man dabar dėl bazių. Kai ne sau darau, tai vis vien nemenka atsakomybė, kad vaikam kokybiška būtų. Kokias jūs perkat? Gal kuri iš bodylink.lt bandėt? Man ta kakavos sviesto bazė visai neblogai atrodo smile.gif

Žodžiu, užpuoliau jus čia, bet prašau, patarkit pasimetėlei 4u.gif
Atsakyti
mano keli pastebejimai, gal kas daugiau surasys:

Baze galima sildyti ir mikrobangineje, bet jau indas nelabai tiks gelezinukas tongue.gif

I baze vandens pilti negalima , tik aliejus, bet ir jo kiekis ributas,zoleles. Cia kazkur ne per seniai merginos diskutavo, pasiskaitinek mirksiukas.gif

Formeles gali buti ir vaikiskos nuo smelio zaislu kaip buna.
tongue.gif Sekmes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristalė*: 14 liepos 2011 - 08:01
Sveikos visos muilinukes 4u.gif Nors nedrasiai,taciau jungiuosi i gausu jusu bureli ir as ax.gif Nors dar tik antroje temoje,baigineju ja skaityti,muiliuku virimo virusa jau pasigavau doh.gif jau pirmieji blynai smagiai kaitinasi saulyteje ir tikiuosi,kad greit bus gatavi bigsmile.gif Visu darbeliai tiesiog fantastiski,linkiu ir toliau but kurybingoms ir dalintis savo patirtimi 4u.gif
Atsakyti