Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas - 6 dalis

Gera, muiliukai labai faini...tas tiesa sakant nestebina, nes iš jūsų pusės visada grožiai pasirodo 4u.gif
O jūs nebandėt vietoj vaikiško muiliuko muilo bazės naudot? galvoju, ar stipriai skirtumas kokybės atžvilgiu jaučiasi g.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteliauskas @ 2011 05 13, 11:45)
Gera, muiliukai labai faini...tas tiesa sakant nestebina, nes iš jūsų pusės visada grožiai pasirodo 4u.gif
O jūs nebandėt vietoj vaikiško muiliuko muilo bazės naudot? galvoju, ar stipriai skirtumas kokybės atžvilgiu jaučiasi g.gif

Ačiū ! 4u.gif Iš muilo bazes dar ne teko daryti , bet būtinai pabandysiu! smile.gif Labai didelis pliusas , kad i vaikiška muilą galima įdėti daugiau ingredientų. O kokybiškesnis muilas tikriausiai tik daromas iš nulio. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gera: 13 gegužės 2011 - 11:11
QUOTE(Gera @ 2011 05 13, 12:09)
Ačiū !  4u.gif Iš muilo bazes dar ne teko daryti , bet būtinai pabandysiu!  smile.gif  Labai didelis pliusas , kad i vaikiška muilą galima įdėti daugiau ingredientų. O kokybiškesnis muilas tikriausiai tik daromas iš nulio.  mirksiukas.gif

kai išbandysit, prašau, pakomentuokit ax.gif mano fabrikėlis vis dar uždarytas, tai nors vaizdais ir idėjom pasidžiaugiu 4u.gif
Atsakyti
mielosios, noriu jusu pasiteirauti.

vakar perlydziau alyvuogiu muila, bet, per 4val. jis man net nepradejo lydytis, tai ir nieko nesigavo sad.gif
per kiek laiko issilydo jusu muilai?
Atsakyti
Merginos, dariau pirma karta muila. Lydziau mikrobangineje muilo baze su trupuciu vandens, bet gavosi tirsta kose, zodziu nesamone. ka dariau ne taip? turiu net knyga paie muilu gamyba perlydant bazes ar vaikiska muila Dariau pagal parasyma, bet gavosi s... verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sii @ 2011 05 13, 14:19)
mielosios, noriu jusu pasiteirauti.

vakar perlydziau alyvuogiu muila, bet, per 4val. jis man net nepradejo lydytis, tai ir nieko nesigavo sad.gif
per kiek laiko issilydo jusu muilai?

niu tikrai kažkokia mistika g.gif gal kitąsyk pabandykit smulkiau sutarkuot ( aš tai ir šiaip smulkesne nei burokine tarka tarkuoju, nes turiu mažai kantrybės blush2.gif )

QUOTE(s.saulute @ 2011 05 16, 12:46)
Merginos, dariau pirma karta muila. Lydziau mikrobangineje muilo baze su trupuciu vandens, bet gavosi tirsta kose, zodziu nesamone. ka dariau ne taip? turiu net knyga paie muilu gamyba perlydant bazes ar vaikiska muila Dariau pagal parasyma, bet gavosi s... verysad.gif  verysad.gif

O muilo bazės instrukcijoj buvo nurodyta naudoti vandenį? nes paprastai bazės lydymui vanduo nenaudojamas (čia teorinė informaciją, nes pati iki bazės dar nepriėjau blush2.gif ) gal kas mane galėtų papildyt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruteliauskas: 16 gegužės 2011 - 12:10
QUOTE(s.saulute @ 2011 05 16, 12:46)
Merginos, dariau pirma karta muila. Lydziau mikrobangineje muilo baze su trupuciu vandens, bet gavosi tirsta kose, zodziu nesamone. ka dariau ne taip? turiu net knyga paie muilu gamyba perlydant bazes ar vaikiska muila Dariau pagal parasyma, bet gavosi s... verysad.gif  verysad.gif

As dariau ne karta su muilo bazem, ten vandens nereikia pilti, kuo puikiausiai lydosi ir paskui sustingsta.
Atsakyti
QUOTE(ruteliauskas @ 2011 05 16, 12:09)
niu tikrai kažkokia mistika g.gif gal kitąsyk pabandykit smulkiau sutarkuot ( aš tai ir šiaip smulkesne nei burokine tarka tarkuoju, nes turiu mažai kantrybės blush2.gif )
O muilo bazės instrukcijoj buvo nurodyta naudoti vandenį? nes paprastai bazės lydymui vanduo nenaudojamas (čia teorinė informaciją, nes pati iki bazės dar nepriėjau blush2.gif ) gal kas mane galėtų papildyt...

nu pradzioj tai nepyliau vandens, nes knygoje neparasyta pilti, bet tuomet is vis buvo kieta kose. Is ten kur pirkau muilo baze tai sake truputi vandens ipilti. Gal geriau lydyti vandens voneleje g.gif
Papildyta:
QUOTE(Chanele @ 2011 05 16, 12:13)
As dariau ne karta su muilo bazem, ten vandens nereikia pilti, kuo puikiausiai lydosi ir paskui sustingsta.

o kaip ir kur lydote, gal ka dariau ne taip?
Atsakyti
Naujos bombos ax.gif user posted image visi receptai ...Čia...
Atsakyti
Gera, wub.gif
Atsakyti
QUOTE(s.saulute @ 2011 05 16, 13:14)

o kaip ir kur lydote, gal ka dariau ne taip?

supjaustau baze smulkesniais gabaliukais ir dedu i induka nerudyjancio plieno, tada i kita puoda ipilu vandens ir statau ant virykles. I puoda istatau induka su baze. Kai vanduo uzkaista, baze pradeda lydytis. Kai tik issilydo, iskart nuimu ir dedu ko reikia (priedu), tada i forma pilu. Negalima uzvirinti muilo bazes. Ir viskas.
Atsakyti
Bombos kojų vonelėms user posted image Sausas pienas, kėnių aliejus, eglės spygliai, natrio hidrokarbonatas (maistinė soda), citrinos rūgštis.
Atsakyti