Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas - 6 dalis

QUOTE(birbusiukas @ 2011 04 07, 10:47)
Labai faini tie apveltukai, as ir kaip tik pries kelias dienas uzmaciau, labai patiko ideja  thumbup.gif  labai idomu kaip naudojasi  g.gif

tai vat ir mane užvaldžius šita mintis (taip jau man būna - pamatau ką nors naujo,tai kol nepabandau doh.gif )

kiek skaičiau, tai čia gaunasi muilas su kempine iš karto...reiks išbandyt artimiausiu metu...
Atsakyti
QUOTE(ruteliauskas @ 2011 04 07, 10:07)
visiškai sutinku,kad rankdarbis drinks_cheers.gif

aš jau kuris laikas galvoju apie apveltus muiliukus (įdedu internetinį pavyzdį)

gal kuri bandėt? aš vilnos nesu vėlus, bet šitas daiktas mane labai vilioja ax.gif

gal galit kuri daugiau papasakoti, kaip ten su ta vilna ir muiluoti? cia kaip kempine gaunasi g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Kristalė* @ 2011 04 07, 15:48)
gal galit kuri daugiau papasakoti, kaip  ten su ta vilna ir muiluoti? cia kaip kempine gaunasi g.gif ?

kaip suprantu, gaunasi "du viename" iš karto muiluota kempinė smile.gif
Atsakyti
Šiandien gaminau vonios burbulus ir nelabai gavosi, gal kuri darėte ir mane pataisite, ka ne taip dariau:

Sodos - 1/2 stiklinės;
Citrinos rūgšties - 1/4 stiklinės;
Bulvių krakmolo - 1/4 stiklinės;
Alyvuogių aliejaus - 2 šaukštų;
Vandens - 1 šaukštelis;
Arbatmedžio EA - 20 l.;
Šaltalankių aliejaus - 20 l.
Sausus ingridientus labai gerai sumaišiau, tada supilti sezamų aliejų sumaišytą su šaltalankių aliejumi bei apelsinų eteriniu aliejumi, vandeniu. Viską vėl labai gerai sumaišyti.
Bet man l. sausa masė gavosi, nesiformavo tada dar šiektiek įpyliau aliejaus na lyg ir ir gerai bet kai paspaudu subyra, nesiformuoja ir vėl, o tada vel aliejaus, matyt jau padauginau, ejo susukti bet trapus liko. Štai kaip atrodo, galvoju kai sudžiūs ar esi paimti nesubyrės? g.gif blink.gifuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rastika: 08 balandžio 2011 - 10:12
QUOTE(Rastika @ 2011 04 08, 11:12)
Šiandien gaminau vonios burbulus ir nelabai gavosi, gal kuri darėte ir mane pataisite, ka ne taip dariau:

Sodos - 1/2 stiklinės;
Alyvuogių aliejaus  - 2 šaukštų;
Vandens - 1 šaukštelis;
Arbatmedžio EA - 20 l.;
Šaltalankių aliejaus  - 20 l.
    Sausus ingridientus labai gerai sumaišiau, tada supilti sezamų aliejų sumaišytą su šaltalankių aliejumi bei apelsinų eteriniu aliejumi, vandeniu. Viską vėl labai gerai sumaišyti.
Bet man l. sausa masė gavosi, nesiformavo tada dar šiektiek įpyliau aliejaus na lyg ir ir gerai bet kai paspaudu subyra, nesiformuoja ir vėl, o tada vel aliejaus, matyt jau padauginau, ejo susukti bet trapus liko. Štai kaip atrodo, galvoju kai sudžiūs ar esi paimti nesubyrės?  g.gif  blink.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif vien už tai,kad pabandei mirksiukas.gif aš vis dar neišbandžiau šito reikalo, tai iš manęs komentarų apie technlogiją nebus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteliauskas @ 2011 04 08, 11:19)
4u.gif  4u.gif  4u.gif vien už tai,kad pabandei mirksiukas.gif aš vis dar neišbandžiau šito reikalo, tai iš manęs komentarų apie technlogiją nebus ax.gif

jasna, bet gali pabandyti mirksiukas.gif čia greitesnis darbas nei su perlydimais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2011 04 08, 11:24)
jasna, bet gali pabandyti mirksiukas.gif  čia greitesnis darbas nei su perlydimais biggrin.gif

oi neskatink, pas mane ir taip 101 darbas pradėtas daryt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteliauskas @ 2011 04 07, 15:00)
tai vat ir mane užvaldžius šita mintis (taip jau man būna - pamatau ką nors naujo,tai kol nepabandau doh.gif )

kiek skaičiau, tai čia gaunasi muilas su kempine iš karto...reiks išbandyt artimiausiu metu...

butinai parasyk kai padarysi, bais knieti ir man isbandyt thumbup.gif jauciu fainas reikalas, tik va idomu kai pradedi naudot ir milo mazai lieka ar ta vilna nesigauna kaip koks slykstus skuduras g.gif

QUOTE(ruteliauskas @ 2011 04 08, 13:41)
oi neskatink, pas mane ir taip 101 darbas pradėtas daryt doh.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif speju ir dar tiek pat artimuose planuose pradet nes pas mane tas pats biggrin.gif ot barbes simtadarbes
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2011 04 08, 11:12)

Sodos - 1/2 stiklinės;
Alyvuogių aliejaus  - 2 šaukštų;
Vandens - 1 šaukštelis;
Arbatmedžio EA - 20 l.;
Šaltalankių aliejaus  - 20 l.
Bet man l. sausa masė gavosi, nesiformavo tada dar šiektiek įpyliau aliejaus na lyg ir ir gerai bet kai paspaudu subyra, nesiformuoja ir vėl, o tada vel aliejaus, matyt jau padauginau, ejo susukti bet trapus liko. Štai kaip atrodo, galvoju kai sudžiūs ar esi paimti nesubyrės?  g.gif  blink.gif

bet neturi ir gautis slapia mase, buna tokia gan biri, senoka pati esu daiusiu, gal pries metus tongue.gif . Dabar speju padauginot aliejaus, nes nuo jo nekieteja burbulai
As darau pagal si recepta:
1 puodelio sodos
1/2 puodelio kukurūzų krakmolo
1/2 puodelio citrinos rūgšties
1 šaukštelio vandens
3 šaukštų aliejaus
1 šaukštelio eterinio aliejaus
Žolelių ir pan.
Atsakyti
birbusiukas iki barbės tolokai (tikiuosi ir nedaeit biggrin.gif ) ale devyndarbė tai tikrai ax.gif

dabar galvoju,kaip čia naujų daiktų neperkant išgaut apvalią muilo formą (apveltam muiliukui) g.gif
Atsakyti
Gal zinot kur kiausinio formos formeliu yra pirkt, velykoms noriu padaryti muiliukus dovanoms? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sii @ 2011 04 08, 16:56)
Gal zinot kur kiausinio formos formeliu yra pirkt, velykoms noriu padaryti muiliukus dovanoms?  smile.gif

silver sityje budavo , va radau nuoroda ju http://www.silvercit...i-ruosiniai.htm

arba taip galima
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristalė*: 08 balandžio 2011 - 17:57