Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas - 6 dalis

QUOTE(Matilda1 @ 2011 03 11, 18:08)

turėtų būti smagu su tokiais muiliukais praustis 4u.gif

Gal kuri esate išbandžius dekupažą ant muilo? mano turimoj knygoj apie dekoratyvinius muilus rašo apie tokią galimybę...viskas lyg ir aišku, tik klausimas, kaip su naudojimu, kaip ten ta servetėlė nusiplaus g.gif
turbūt greitu laiku pabandysiu, tai jei kam bus įdomu, pasidalinsiu įspūdžiais mirksiukas.gif
Atsakyti
ruteliauskas, pasirodyk vėliau... mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Gundausi ir as muilo gamyba, bet imciausi perlydimo pradziai. Turiu keleta klausimu:
1. kokiame inde juos lydote (na valgomuju puodu kaip suprantu nenaudojat blush2.gif ) ?
2. ar galima juos stingdyti tuose indeliuose plastikiniuose kur buna senukuose pirkti daigams daiginti blush2.gif ?

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2011 03 13, 12:20)
Sveikos  4u.gif
Gundausi ir as muilo gamyba, bet imciausi perlydimo pradziai. Turiu keleta klausimu:
1. kokiame inde juos lydote (na valgomuju puodu kaip suprantu nenaudojat  blush2.gif  ) ?
2. ar galima juos stingdyti tuose indeliuose plastikiniuose kur buna senukuose pirkti daigams daiginti  blush2.gif  ?

Aciu  4u.gif

Sveika,

aš taip pat dar tik pradedu, bet pabandysiu atsakyt ax.gif
1) aš nusipirkau nerūdijančio plieno puodelį (labai patogiai man su juo dirbasi thumbup.gif ), paskyriau šaukštą ir ramu...nors muilas juk ne kokia kenksminga medžiaga, tai nemanau,kad kas blogo atsitiktų g.gif
2) tinka bet koks indas iš kurio patogu išimti sustingusį muiliuką ( aš tai stengius naujais daiktais nepasikraut, tai naudoju indelius nuo grietinės, pieno ir pan. mirksiukas.gif )

Na vat, dekupažuoto muilo idėja mane neramino,tai jau išbandžiau, štai rezultatas:

user posted image
Čia dariau mandarininį pylingo muiliuką - apačia (arba viršus smile.gif ) su mandarinio žievelėmis...Na ir pabandžiau servetėlę uždėt ax.gif

user posted image
čia pirmas blynas, tai mokiausi servetėlę klijuot...

na čia paprastas kavos/mėtų muiliukas paruoštas dovanai:
user posted image

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2011 03 13, 12:20)
Sveikos  4u.gif
1. kokiame inde juos lydote (na valgomuju puodu kaip suprantu nenaudojat  blush2.gif  ) ?
2. ar galima juos stingdyti tuose indeliuose plastikiniuose kur buna senukuose pirkti daigams daiginti  blush2.gif  ?

Aciu  4u.gif

1. as lydau paparastam puode, kuri naudoju ir maistui, juk cia muilas, isplauni ir nieko blogo nenutinka rolleyes.gif .Bet nedek tiesiai puodo ant ugnies, butinai istatyk i kita didesni puoda su vandeniu, nes kitaip prisvils
2. kaip jau minėjo viena mayte, tinka netkokia tara, svarbu, kad gerai issimtu.Tinka formeles nuo vaiksku smelio zaislu. As bent visada patepu jas aliejuku

Sekmes darbe thumbup.gif
Atsakyti
aciu labai uz patarimus 4u.gif
o sakykit, dabar skaitau pirma tema, ir ten raso kad yra verdama "ant vandens" , "ant sulciu", "ant pieno" tai kaip cia suprast blush2.gif reikia ta islydyta muila skiest pienu, vandeniu ar sultimis? blush2.gif
gal dar ka galit patart ar ispet kas gali nutikti pirma karta darant blush2.gif
ar dar yra IKI pirkti to muilo po 2 lt? ar jau kazkoki kitoki perkat ? as labai noriu su kokosu, kava ir cinamonu padaryt , dar gal su aguonom ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2011 03 13, 17:28)
aciu labai uz patarimus  4u.gif 
o sakykit, dabar skaitau pirma tema, ir ten raso kad yra verdama "ant vandens" , "ant sulciu", "ant pieno" tai kaip cia suprast  blush2.gif  reikia ta islydyta muila skiest pienu, vandeniu ar sultimis?  blush2.gif
gal dar ka galit patart ar ispet kas gali nutikti pirma karta darant  blush2.gif
ar dar yra IKI pirkti to muilo po 2 lt? ar jau kazkoki kitoki perkat ? as labai noriu su kokosu, kava ir cinamonu padaryt , dar gal su aguonom  ax.gif  bigsmile.gif

oi nuo pirmos temos tikrai nemažai perskaityt teks ( ten dar ir muilo gamyba iš šarmų yra...)

Skystis yra būtinas muilo lydimuisi smile.gif Galima naudoti vandenį, pieną, žolelių nuovirus, kavą ir t.t. Bent aš dedu skysčio (dažniausiai pienas plius aliejus) pusė muilo kiekio...
Pirmose temose aptarinėto apta muilo,kiek žinau, jau nebelabai yra pirkti, dabar daugiausia perlydomas paprastas vaikiškas muilas be jokių kvapų ar dažiklių (pvz. Tindi) arba naudojama bazė
Mano patarimas būtų muilą tarkuoti smulkiau nei burokine tarka, tiesiog greičiau išsilydys, nors čia aš viena gal tokia nekantri blush2.gif
Ir kaip minėjo Kristalė *" nedek tiesiai puodo ant ugnies, butinai istatyk i kita didesni puoda su vandeniu, nes kitaip prisvils"

Labai įdomu bus pamatyti rezultatą (ypač su aguonomis) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteliauskas @ 2011 03 13, 17:53)
oi nuo pirmos temos tikrai nemažai perskaityt teks ( ten dar ir muilo gamyba iš šarmų yra...)

Skystis yra būtinas muilo lydimuisi smile.gif  Galima naudoti vandenį, pieną, žolelių nuovirus, kavą ir t.t. Bent aš dedu skysčio (dažniausiai pienas plius aliejus) pusė muilo kiekio...
Pirmose temose aptarinėto apta muilo,kiek žinau, jau nebelabai yra pirkti, dabar daugiausia perlydomas paprastas vaikiškas muilas be jokių kvapų ar dažiklių (pvz. Tindi) arba naudojama bazė
Mano patarimas būtų muilą tarkuoti smulkiau nei burokine tarka,  tiesiog greičiau išsilydys, nors čia aš viena gal tokia nekantri blush2.gif
Ir kaip minėjo Kristalė *" nedek tiesiai puodo ant ugnies, butinai istatyk i kita didesni puoda su vandeniu, nes kitaip prisvils"

Labai įdomu bus pamatyti rezultatą (ypač su aguonomis) 4u.gif

bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
user posted image dekoju uz patarimus. Sia savaite tikrai imsiuos gamybos bigsmile.gif o sakykit, kiek laiko uzima mazdaug visa pricedura? kiek ten dar ta muila kaitint su priedais g.gif
as laisva esu vakarais, kai uzmiega mazyle, ir jau niekas nebesimaiso virtuvej ax.gif tai nesinoretu iki 3 nakties stovet prie puodo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2011 03 13, 17:59)
o sakykit, kiek laiko uzima mazdaug visa pricedura? kiek ten dar ta muila kaitint su priedais  g.gif
as laisva esu vakarais, kai uzmiega mazyle, ir jau niekas nebesimaiso virtuvej  ax.gif tai nesinoretu iki 3 nakties stovet prie puodo  blush2.gif

tikrai tiek daug laiko nereikės, ne molekulinė fizika ten smile.gif kai jau sudėsit priedus, kaitint nieko nebereikia...nežinau,kaip kitos daro, bet aš pakaitinu muilą iki išsilydimo (su skysčiu), tada nukeliu nuo ugnies (t.y. ištraukiu iš puodo su vandeniu) ir sudėjusi priedus išpilstau į formeles) tada po kokios valandos išimu iš formelės, padedu ant radiatoriaus džiūti, o ryte jau galima pakuoti, nes tokių perlydytų muilų brandinti nereikia, jie iš karto tinkami vartojimui thumbup.gif
mano muiliukų virimas irgi vyksta vakare, dukrytę paguldžius, tikrai netenka naktinėt mirksiukas.gif

ai, jei kam įdomu, išbandžiau dekupažinį muilą praktikoje - nelabai patiko,nes servetėlė nusivėlė ir liko plaukiot vandenį šiek tiek patirpus...bet šitos idėjos nepamiršiu,nes dovanai tikrai galima padaryt vieną kitą gražesnį muiliuką, tiesiog vonios kambario papuošimui)
Atsakyti
paziurejus i JUSU gamintus muilus tai tik belieka giliai ikvepti ir atsidusti ... bigsmile.gif thumbup.gif nuostabus dalykeliai wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2011 03 13, 18:10)
paziurejus i JUSU gamintus muilus tai tik belieka giliai ikvepti ir atsidusti ...  bigsmile.gif  thumbup.gif  nuostabus dalykeliai  wub.gif  wub.gif

pasijutau rimta motera lotuliukas.gif į mane TU reikia kreiptis mirksiukas.gif matyt, esu šviežiausiai šituo reikalu susižavėjus,todėl daug visokių minčių galvoj sukasi...

p.s. dėl muilo su kava (naudokit ir kavos tirščius - draugės džiaugiasi švelnėjančia oda mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(ruteliauskas @ 2011 03 13, 18:14)
pasijutau rimta motera lotuliukas.gif į mane TU reikia kreiptis mirksiukas.gif  matyt, esu šviežiausiai šituo reikalu susižavėjus,todėl daug visokių minčių galvoj sukasi...

p.s. dėl muilo su kava (naudokit ir kavos tirščius - draugės džiaugiasi švelnėjančia oda mirksiukas.gif )

4u.gif
as labai nemeniskos sielos esu blush2.gif bet vis noriu kazka grazaus padaryt lotuliukas.gif lotuliukas.gif
o kavos tirsciai jau isbandyti mano yra thumbup.gif thumbup.gif an patiko, tik as su grynais tisciais + duso zele tryniaus kuna pries pora pavasariu, tada apie muilo virima nezinojau doh.gif
Atsakyti