Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas - 6 dalis

QUOTE(ruteliauskas @ 2011 02 22, 18:06)
smile.gif  O koks "blynų" receptas? ax.gif

pagrindui naudojau gintarines spalvos muiliuka,tik pavadinimo dabar nepamenu,jis kvepia anyziais(man lb patinka), pyliau johnsons aliejuko su alijosiais,dejau biskuti kavos(kuri ir sugadino spalva),biskutuka medaus ir cinamono smile.gif o apacia ir virsu pabarsciau tarkuotu baltu dove muiliuku smile.gif stai ir viskas smile.gif bet lb lb patiko visas procesas,manau cia buvo ne paskutinis mano eksperimentas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nobleee @ 2011 02 23, 14:08)
pagrindui naudojau gintarines spalvos muiliuka,tik pavadinimo dabar nepamenu,jis kvepia anyziais(man lb patinka), pyliau johnsons aliejuko su alijosiais,dejau biskuti kavos(kuri ir sugadino spalva),biskutuka medaus ir cinamono  smile.gif  o apacia ir virsu pabarsciau tarkuotu baltu dove muiliuku  smile.gif  stai ir viskas smile.gif  bet lb lb patiko visas procesas,manau cia buvo ne paskutinis mano eksperimentas  biggrin.gif

tai čia jau ne 'blynas' o visas pyragas, jei ne tortas smile.gif
klausimas - o perlydžius kvepiantį muilą, jo kvapas nepasikeitė? nes aš vieną kvepiantį bandžiau lydyt,tai ne į gerą kvapas pasikeitė schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteliauskas @ 2011 02 23, 14:52)

kol buvo siltas tai biski padave ukiniu muilu,bet atvesus tas kvapas isnyko visiskai wink.gif
Atsakyti
mielos muilinukės, aš labai norėčiau įsigyti iš augalinių aliejų ir šarmo virto muilo rolleyes.gif

gal galite nurodyti, pas kurią iš jūsų konkrečiai turėčiau kreiptis, jei kartais parduodate

savo gamintus muiliukus.

labai laukiu žinių smile.gif

ačiū 4u.gif

p.s., esu iš Kauno.
Atsakyti
QUOTE(Hetterra @ 2011 02 28, 13:41)
mielos muilinukės, aš labai norėčiau įsigyti iš augalinių aliejų ir šarmo virto muilo  rolleyes.gif

su sarmu muiliuku virimu dalijamasi sitoje temoje http://www.supermama...;#entry45039405 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristalė* @ 2011 02 28, 16:36)
su sarmu muiliuku virimu dalijamasi sitoje temoje http://www.supermama...;#entry45039405  4u.gif

dėkui, jau kreipiausi 4u.gif
Atsakyti
Merginos, gal žinote kaip pasigaminti skysto muilo? ax.gif
Atsakyti
Sveikos, paskaitinėjau jūsų temutę ir užsimaniau pati pasigaminti,bet neturiu žalio supratimo nuo ko pradėti. Žinau tik kad reikia nusipirkti kažkokio muiliuko, sutarkuoti ir kas tada? Kur jį tirpinti? Vandeny? Kiek jo reikia? Kiek laiko laukti kol sustigs ar brandinti reikia ilgai? Apšvieskit, prašau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(carlet @ 2011 03 02, 16:51)
Sveikos, paskaitinėjau jūsų temutę ir užsimaniau pati pasigaminti,bet neturiu žalio supratimo nuo ko pradėti. Žinau tik kad reikia nusipirkti kažkokio muiliuko, sutarkuoti ir kas tada? Kur jį tirpinti? Vandeny? Kiek jo reikia? Kiek laiko laukti kol sustigs ar brandinti reikia ilgai? Apšvieskit, prašau smile.gif

O ar nebūtų geriau pirmiausia pasiskaityti senesnes temas, ten rasi visus atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(Di72 @ 2011 03 02, 12:33)
Merginos, gal žinote kaip pasigaminti skysto muilo?  ax.gif

ir man būtų įdomu bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos, šiandiena aš pervirinėjau muila ir man idomu kodėl kai aš viska padariau ir sutarkavau ir aliejaus alyvuogių įpyliau puse valgomojo šaukšto ir truputi vandens ir man kai viriau susidare ne vientisa masė bet gumuliukai, gal vandens ipyliau dar virdama per daug? arba aliejaus ? ir dar užpyliau truputuka paprasto aliejaus.
Atsakyti
Buvau sugalvojusi pati pasigaminti muilo, bet daugiau pasidomėjusi nusprendžiau kad man tai per sudėtinga - reikia susirinkti daug informacijos, ieškoti reikalingu medžiagu, neaišku kas gausis., todėl apsiribojau perlydimu.
Kaip baze renkuosi vaikišką muilą be priedų (dažniausiai perku turguje rusišką), o visa kitą pagal nuotaiką. Pagrindinis receptas:
200 g muilo
2 v.š. aliejaus,
250 ml vandens arba žolelių nuoviro
keliolika lašų eterinio aliejaus pagal kvapą ir nuotaiką,
kiti priedai, pvz, kava, cinamonas, malti avižiniai dribsniai ir pan.

Štai keletas mano muiliukų
user posted image

Geltonas - su medetkų nuoviru, šaltalankių ir arbatmedžio aliejumi
Tamsus - skrabas su kava
Rusvas - su cinamonu, medumi, alyvuogių aliejumi ir vitaminu E.

Atsakyti