Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas - 6 dalis

QUOTE(Rastika @ 2011 01 06, 22:16)
drinks_cheers.gif  pritariu

O geras, o as kaip tik galvojau deti vietoj alyvu aliejaus (nes jo neturiu siuo metu) sezamu alieju,kurio sudetyje yra 30% sezamu ir like procentai soju aliejus,tai galvoju gal nepakenksiu. O is bedos,tai sakau gal galima deti saulegrazu alieju ar ne? g.gif
Dar vienas klausimas: ar butina deti kvapu,jei pvz i islydta tindi muiliuka mes dedame Palmoliv'o gabaliuku? Jie kvepia,tai sakau gal uzteks to aromato,kaip manote?
Atsakyti
Gal kuri nors zinote kas yra: rubbing alcohol, jis purskiamas, kad is muilo pasisalintu oro burbuliukai, ar galima tiesiog spirita naudoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neriiinga: 07 sausio 2011 - 20:20
QUOTE(neriiinga @ 2011 01 07, 21:19)
Gal kuri nors zinote kas yra: rubbing alcohol, jis purskiamas, kad is muilo pasisalintu oro burbuliukai, ar galima tiesiog spirita naudoti?

Kiek zinau ir ziurejau youtube filmukus,tai taip,galima naudoti ir spirita,bet kaip suprantu tai jis tinka,kai dirbi su muilo bazem..
Pabandziau ir as sian islydyti muila,tai pirmas blynas gavosi puikiai su tindi muiliuku ir idejau spalvotu muiliuko gabaliuku,gavosi kaip ir pas kitas,tik pastarasis nors ir lydesi,bet ne iki tiek,kad galeciau pilstyti,tad dejau su saukstu i formeles. Pamaciau,kad puikiai gavosi,tai pabandziau kita muiliuka lydyti jau palmolive su medum ir pienu ta,tai dar ir dejau vietoj vandens piena ir biski medaus,tai va sitas man ir nesustingo visai,ir plius kai lydziau,tai gniutulais lydesi verysad.gif Persistengiau su tais pienais matyt ax.gif
Tada dar ir trecia islydziau melyna palmoliv'a,ta toki skaidresni,tai jis man puikiai issilyde,tai iberiau kokoso drozliu ir beje kvapu nebereikejo deti,nes jis ir pats savaime labai aromatingas, o va pirmasis su Tindi,tai toks kvapas isliko specifinis nors ir dejau kvapu. Tai va taip va rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vajuza: 07 sausio 2011 - 22:46
QUOTE(Vajuza @ 2011 01 07, 21:44)
Kiek zinau ir ziurejau youtube filmukus,tai taip,galima naudoti ir spirita,bet kaip suprantu tai jis tinka,kai dirbi su muilo bazem..
Pabandziau ir as sian islydyti muila,tai pirmas blynas gavosi puikiai su tindi muiliuku ir idejau spalvotu muiliuko gabaliuku,gavosi kaip ir pas kitas,tik pastarasis nors ir lydesi,bet ne iki tiek,kad galeciau pilstyti,tad dejau su saukstu i formeles. Pamaciau,kad puikiai gavosi,tai pabandziau kita muiliuka lydyti jau palmolive su medum ir pienu ta,tai dar ir dejau vietoj vandens piena ir biski medaus,tai va sitas man ir nesustingo visai,ir plius kai lydziau,tai gniutulais lydesi  verysad.gif  Persistengiau su tais pienais matyt  ax.gif
Tada dar ir trecia islydziau melyna palmoliv'a,ta toki skaidresni,tai jis man puikiai issilyde,tai iberiau kokoso drozliu ir beje kvapu nebereikejo deti,nes jis ir pats savaime labai aromatingas, o va pirmasis su Tindi,tai toks kvapas isliko specifinis nors ir dejau kvapu. Tai va taip va  rolleyes.gif

ir mano pirmieji bandymai buvo su Tindi rindi muiliuku, gavosi labai graziai, tik taip pat nelebai lydesi, kaip tu ir sakei - saukstu dejau smile.gif
Idek foto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vajuza @ 2011 01 07, 23:44)
Pamaciau,kad puikiai gavosi,tai pabandziau kita muiliuka lydyti jau palmolive su medum ir pienu ta,tai dar ir dejau vietoj vandens piena ir biski medaus,tai va sitas man ir nesustingo visai,ir plius kai lydziau,tai gniutulais lydesi  verysad.gif  Persistengiau su tais pienais matyt  ax.gif

as visada vietoj vandens pilu piena ir viskas buna ok thumbup.gif
Atsakyti
Tai kad dar ir kakavos idejau lotuliukas.gif , gal dar ir del to nesustingo rolleyes.gif Zodziu atsipalaidavau tai ir pridirbau,tai ismeciau sian tuos pieninius su medum ir kakava,nes nestingo visai,bet kvapas koks malonus buvo,kad jus zinotumet,suvalgyt galima wub.gif Siaip Tindi baltas su spalvotais gabaliukais viduje tai prakistai gerai sustingo,bet maniau,kad turejo gautis kietesni,nors gal dar sukietes, o dejau tik 1a.s. sezamu aliejaus. Tai jei buciau idejus 2 valg saukstus,tai matyt jis ir liktu kaip plastilinas g.gif
O foto ideti negaliu,nes savo muilinuko kokio neturiu,yra tik vyro profesionalus,bet kad nemoku permetus i kompa ju konvertuoti ir dar plius cia nemokeciau ideti,tai kaip sakant man uzimtu puse dienos rolleyes.gif Siaip tas baltas tindi su gabaliukais spalvotais toks pats kaip ir pas visas kitas,niekuom nesiskiria. O islydytam Palmolive melynam idejus kokosu drozliu,tai ju net nesimato,tai gavosi toks pats muilas kaip buvo biggrin.gif
Noreciau sluoksniuoti splavas,bet jauciu nieko nesigaus,nes cia geriausiai pavyksta matyt tik su muilo bazem, o tindi islydytas matyt blogai sukibs su kitu pvz palmolive spalvotu..
Papildyta:
QUOTE(neriiinga @ 2011 01 07, 23:56)
ir mano pirmieji bandymai buvo su Tindi rindi muiliuku, gavosi labai graziai, tik taip pat nelebai lydesi, kaip tu ir sakei - saukstu dejau smile.gif
Idek foto smile.gif

Zinai ,ta Tindi ir as saukstu dejau,bet kai lydziau poto tik melyna Palmoliv'a,tai matyt per daug gal vandens ipyliau,tai puikiai visas issilyde,tai graziai pilsciau i formeles ir graziai sustingo..aisku matyt dar palaukti reikia,nes jei dabar rankas plauciau,tai matyt ji galeciau drasiai minkyti kaip plastilina biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(avilinka @ 2011 01 07, 13:14)
O geras, o as kaip tik galvojau deti vietoj alyvu aliejaus (nes jo neturiu siuo metu) sezamu alieju,kurio sudetyje yra 30% sezamu ir like procentai soju aliejus,tai galvoju gal nepakenksiu. O is bedos,tai sakau gal galima deti saulegrazu alieju ar ne?  g.gif
Dar vienas klausimas: ar butina deti kvapu,jei pvz i islydta tindi muiliuka mes dedame Palmoliv'o gabaliuku? Jie kvepia,tai sakau gal uzteks to aromato,kaip manote?

Man tie patys klausimai buvo iskile del kvapu,tai zinok i Palmoliva islydyta nereikia kvapu deti papildomai,nes jis silieka toks pats kvapnus. O alieju ir as naudojau sezamu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 10, 10:58)
Deja, bet neįsivaizuoju kur LT yra natūralios muilo bazės, nes internetinės parduotuvės sudėčių neskelbia, tad gali tekti skambinti į artmanija, jie kažkokių turi. ornamentuose, kaip paaiškėjo - yra sls, muilo namų sudėties taip ir neparašė.
Tai va.

Beja neviena neapsirikit - muilo namu internetinis puslapis skelbiasi, kad artmanija prekiauja ju bazemis.. o kadangi deja paciai teko isbandyti ju bazaes tai galiu pasakyt, kad antra karta tikrai nerizikuociau.
Atsakyti
sveikos 4u.gif patrauke ir mane "ant" meno biggrin.gif su tapyba nk nesigavo.. db jau virsiu muila biggrin.gif tai va, snd aplaksciau 3 iki parduotuves, bet APTA muilo neradau, buvo kazkoks "drug" ar panasiai g.gif bet nerizikavau del kvapo, paemiau tindi bekvapi... 90 g muilo, lydziau su mazdaug tiek pat vandens... deja, muilas tirpo i gabaliukus... pasidare kai tirsta avizine kose... sudejau ant lekstutes, nes nzn kaip ten bus... kai isivaziuosiu desiu i formas... dejau dar EA levandu keleta lasiuku... bet tikrai vaizdas nelabai, toks grubletas nelygus muiliuklas turbut del to kad blogai i gabalus issilyde... gal turit patarimu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(brunera @ 2011 01 16, 16:24)
sveikos 4u.gif  patrauke ir mane "ant" meno  biggrin.gif  su tapyba nk nesigavo.. db jau virsiu muila biggrin.gif  tai va, snd aplaksciau 3 iki parduotuves, bet APTA muilo neradau, buvo kazkoks "drug" ar panasiai  g.gif bet nerizikavau del kvapo, paemiau tindi bekvapi... 90 g muilo, lydziau su mazdaug tiek pat vandens... deja, muilas tirpo i gabaliukus... pasidare kai tirsta avizine kose... sudejau ant lekstutes, nes nzn kaip ten bus... kai isivaziuosiu desiu i formas... dejau dar EA levandu keleta lasiuku... bet tikrai vaizdas nelabai, toks grubletas nelygus muiliuklas turbut del to kad blogai i gabalus issilyde... gal turit patarimu? g.gif

Vakar kaip tik dariau is Tindi muiliuko, tai pyliau pieno vietoje vandens, tai tikrai gerai issilyde, bet as muila tarkavau su smulkia tarka, ir pirbdziau vandens voneleje.
Atsakyti
QUOTE(neriiinga @ 2011 01 16, 17:41)
Vakar kaip tik dariau is Tindi muiliuko, tai pyliau pieno vietoje vandens, tai tikrai gerai issilyde, bet as muila tarkavau su smulkia tarka, ir pirbdziau vandens voneleje.

tirpdziau ir as vandens vonelej... kiek pieno pylet ant 90gr to muiliuko? 4u.gif 4u.gif visa piena iskart pylet ar po truputi?
jau radau, kad reik vandens mazdaug pusantro karto daugiau nei muilo det... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brunera: 16 sausio 2011 - 18:25
na stingstaa dar vienas siandieninis gaminys, ji jau galesiu ir parodyti snd bigsmile.gif nes pirmieji blynai kad ir gavosi, bet atrodo nelabai biggrin.gif o sis manau bus geras rolleyes.gif gaminau su pienu, sokoladiniu glaistu ir kokosu drozlem wub.gif merginos, ka as darysiu su kalnu prigamintu muilu? blink.gif lotuliukas.gif beje, jei daba pagaminciau vyriokui savo valentinkei, kazin ar laikytus jis iki to laiko? kazin kaip reiketu saugot... ir dar... vienos sakot kad perlydytu nereik "brandint" kitos, kad palaikot pora savaiciu prie radiatoriaus.. manieji vakaryksciai guli prie radiatoriaus, ir kazkokie keisti jie man, ar tai dregni ar rieboki (nedejau aliejaus), na ne tokie sausi kaip bunaa sausas muilas ax.gif
Atsakyti
Merginos galite patarti kur pirkti ta muilo baze? LT radau tik dvi vietos kur galima gauti, ir atsiliepimai ne kokie apie kokybe ..... , ir kaina ne maza! Gal kas uzsakyneja is tolemesniu saliu? smile.gif
Atsakyti