Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas - 6 dalis

QUOTE(Kristalė* @ 2010 12 16, 20:57)
Papildyta:

Kristale, nejaugi ir i baze taip daug vandens pilt??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Spanguole123 @ 2010 12 16, 20:24)
Kristale, nejaugi ir i baze taip daug vandens pilt??? g.gif

i baze vandens pilti negalima
Atsakyti
Sveikos, pažiūrėjau temą, kokie gražūs ir skanūs jūsų muiliukai wub.gif
Bandysiu ryt ir aš pirmą kartą daryti, jei pavyks, gal kam Kalėdoms padovanosiu blush2.gif

Tik iškilo klausimas, radau receptuką, kur su alyvuogių aliejumi, ar tinka tik toks, ar galima ir kokius kitus aliejus naudoti? g.gif turiu namie kokosų, lazdyno riešutų g.gif

Gladness, o kaip jūs burbulus į vonią padarėt? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 16 gruodžio 2010 - 23:23
QUOTE(Kristalė* @ 2010 12 16, 21:44)
i baze vandens pilti negalima

tai va pagal visus vadovelius, tai taip, negalima...bet kitos pila, tik nedideliais kiekias ax.gif
va pvz su muilu, as is Muilo namu gavau recepta:

204 gr. bazinio alyvuogių muilo;
97 gr. bazinio muilo su ožkos pienu;
157 gr. bazinio ricinos muilo;
146 gr. distiliuoto vandens;
5 ml E vitamino;
10 gr. bergamočių et. aliejaus;
20 gr. vynuogių kauliukų aliejaus;
1 šauštas ružavo molio.

tai va, matai, pila jie vandens, tik nedaug... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(aistuliaa @ 2010 12 17, 01:20)
Sveikos, pažiūrėjau temą, kokie gražūs ir skanūs jūsų muiliukai  wub.gif
Bandysiu ryt ir aš pirmą kartą daryti, jei pavyks, gal kam Kalėdoms padovanosiu  blush2.gif

Tik iškilo klausimas, radau receptuką, kur su alyvuogių aliejumi, ar tinka tik toks, ar galima ir kokius kitus aliejus naudoti?  g.gif turiu namie kokosų, lazdyno riešutų  g.gif

Gladness, o kaip jūs burbulus į vonią padarėt?  bigsmile.gif

Aistuliaa,
aliejus visokius visokiausius gali det, ir maisyt juos tarpusavy, tik svarbu kiekio per didelio nesudet, nes muilai bus per miksti. Kiekiai tai prie receptu buna parasyti...bet, kaip supratau, 100 gr apie 1 sauksta galima det.

O kol Tau Gladness neatsake, as tau galiu imest Palominos blogo muilo burbulu nuoroda, labai jau jinai cia graziai ir aiskiai pateikus:
http://palomaslabora...urbuliukai.html

dar yra va toks angliskas psl:
http://www.food.com/...th-bombs-195765

mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Spanguole123 @ 2010 12 17, 12:19)
tai va pagal visus vadovelius, tai taip, negalima...bet kitos pila, tik nedideliais kiekias  ax.gif
va pvz su muilu, as is Muilo namu gavau recepta:

vadovėliai teisūs, o muilo namai parduoda ne muilo bazę, o paprasčiausią muilą be kvapo, tik klaidina pirkėjus uždavindami baze. Matau, kad tikrai teks rašyti skundą dėl visų šių internetinių parduotuvių, nes kažkoks siaubas kaip yra apgaudinėjami pirkėjai doh.gif
Niekur jūs nerasite tikrų muilo bazių kur reiktų vandens - NIEKUR. Tokia "bazė" niekuo nesiskiria nuo tindi rindi - tai kokia ji bazė blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 17, 16:09)
vadovėliai teisūs, o muilo namai parduoda ne muilo bazę, o paprasčiausią muilą be kvapo, tik klaidina pirkėjus uždavindami baze. Matau, kad tikrai teks rašyti skundą dėl visų šių internetinių parduotuvių, nes kažkoks siaubas kaip yra apgaudinėjami pirkėjai  doh.gif 
Niekur jūs nerasite tikrų muilo bazių kur reiktų vandens - NIEKUR. Tokia "bazė" niekuo nesiskiria nuo tindi rindi - tai kokia ji bazė  blink.gif

jofana... tai tada is LT pirktu baziu neverta nieko liet (nebent del grozio, kaip daro kitos)? jau tada geriau pirkt paprasta ekologiska muila (kad sveikiau butu)???

unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Spanguole123 @ 2010 12 03, 22:32)
FUI, kokia tamsa nedraugiska...  schmoll.gif
man sukramtytos informacijos, aciu, nereikia, pati jau dvi dienas gyvenu internete ir prisiskaiciau sociai (anglu kalba taip pat). Uzdaviau tik pora klausimu i kuriuos, tikejausi, tatutieciu lietuviu atsakymo...  lotuliukas.gif  ne vienoj forumo temoj pasisakau, bet tokiu dar nesu sutikus negeranoriskai nusiteikusiu zmoniu... na, bet visokiu buna, visokiu reikia.

Dvi dienas - tai kaip ir visiškai nieko norint kažką išmokt. Aš va kartkartėm vis mirkstu ir tai tęsiasi keletą mėnesių, o aš dar vis mokausi. Mes pratę gaut sukramtytą informaciją. Nereikia pykti, jei žmonės investuoja į savo patyrimus begalę laiko ir paskui niekaip nesupranta, kad galima taip paprastai norėt viską išgaut.

Dziugu, kad ta moteris rado iseiti su vyru, o manasis yra tuo atzvilgiu kategoriskas ir vos tik issiziojau apie sarma, jis man pasake, kad nereik daryt nesamoniu. Taip pat jis man prie sarmo puodu tikrai nestoves.  schmoll.gif
Dekui uz patarimus del recepturu, smagu, gal galima zaisti. Tas ko gero jus visas cia labiausiai ir veza...  mirksiukas.gif
Sekmes visoms!  4u.gif

Jūsų vyras yra tik jūsų vienos, o ne kitų problema. Apie tai net kalbėt neverta. jei nėra tinkamo vyro, galima tinkamą draugę susirast, jei tokia yra bigsmile.gif

Vasara gimusi,
kokia isties esi teisi... kaip liudna, kad lietuvoj taip daug uzsidariusiu, pavydziu ir piktu zmoniu... sad.gif
as pati i kremu kursus uzsirasiau ir jau panelem forume apskelbiau, jos jau laukia is manes info po kursu, receptu, man negaila, as ne tokia...
Ka gi, belieka guztelt peciais ir zemai nuleidus nosi nesdintis is cia
000054.gif

Tikrai, rusaitės mieliau dalinasi. Dalijimesi irgi yra daug psichologinių dalykų. Jos dalindamosi nenori vien tik gaut - kažką pačios duoda ir tuomet gauna ir iš kitų. Pas mus turbūt, labai stiprus vartotojiškas poreikis... Ateini, gauni - išeini. Kaip senolių patarlė apie tinginius sako: "jei kiaušinis neluptas - mesk per tvorą, aš jo nevalgysiu". Tai turbūt gal dėl to stipresnė yra ir gynyba.

O jūs tikrai už savo pinigus įgyta informacija pasidalintumėt? Vat taip ėjot, mokėjot - ir te kitiems... taigi tai nesukuria jokio grįžtamojo ryšio...
o as, beje, pacioj pradzioj rasiau, kad noriu pasigamint muilo tik sau ir savo namams. Nebijokit, nenukonkuruosiu  lotuliukas.gif

O kas ten žino - dabar sau, o vėliau ir kitam... rolleyes.gif
Atsakyti
Metija,

dvi dienos nuo ryto ligi vakaro pradziai yra labai daug, as sioj srity magistro ar aukstesnio laipsnio nesiekiu, kaip tamsta lotuliukas.gif juk as tik pradedu tongue.gif
mano vyras nei mano, nei jusu problema, apskritai, net nesakiau, kad jis problema. Cia gal tik tokiom moterom kaip tamsta vyrai yra problema... as savu LABAI dziaugiuosi ir didziuojuosi biggrin.gif tiesiog tu keverzoniu ir makalyniu nemegsta ir tas, manau, yra labai vyriska!!! kas cia per vyras, kur stoves su manim prie puodu muila virs biggrin.gif muilaviris nebent koks... lotuliukas.gif o maniskis, aciu Dievui pinigus uzdirba, jis verciau pagaminta nusipirks cool.gif

labai jau daug apie "sukramtyta ar nekramtyta informacija" ismanot, galetumet knyga ta tema rasyt lotuliukas.gif kaip gaila, kad taip daug apie muilo gamyba pasidalint noro stinga... doh.gif

mirksiukas.gif
Atsakyti
Darančioms muilą su šarmu, nauja tema "Muilo gamyba su šarmu" http://www.supermama...howtopic=680383
Prašau prisijungti wink.gif
Atsakyti
laba vakara 4u.gif

mano siandienos muiliukai:

user posted image

o sie su aguonomis ir kokoso drozlemis:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kristutele @ 2010 12 21, 23:20)
laba vakara 4u.gif

mano siandienos muiliukai:

o sie su aguonomis ir kokoso drozlemis:

ohoho, kokie grazus!!! likau labai suzaveta!!! 4u.gif
gal ir man kada pavyks taip graziai nuliet... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lailatina @ 2010 12 21, 19:59)
Darančioms muilą su šarmu, nauja tema "Muilo gamyba su šarmu"
Prašau prisijungti wink.gif

Tema perkelta i foruma "Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Ekologiškas gyvenimo būdas"
Nuoroda http://www.supermama...;#entry43112767
Atsakyti