Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas - 6 dalis

QUOTE(Smeltė @ 2010 12 07, 12:34)
Ir žinot, "užsikabliavau"  doh.gif dabar noriu dar ir dar... doh.gif  lotuliukas.gif
bet, kaip pirmą kartą dariusi, susidūriau su kai kuriom problemom  blush2.gif
mano muiliukai gavosi, kaip tikri saldainiai  biggrin.gif paėmus tiesiog tirpsta rankose  doh.gif
gal todėl, kad vietoj eterinių aliejų, dėjau tą ką radau virtuvėje, t.y. vanilės ir romo esencijas... blush2.gif gal per daug, o gal tiesiog netinka...??? blush2.gif
bet užtat kvapas - nerealus  thumbup.gif
beje, kiek laiko muiliukai turi džiūti ?

o tu darei perlydydama? as kai padariau man pirmom dienom irgi tokie minksti buvo, palaikiau kelias dienas (dabar jau savaite praejus) ir jie kietejo kietejo, db visai kaip tikri muilai thumbup.gif
o as taip pat pyliau maistinius aromatinius aliejukus/kvapus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gladness: 07 gruodžio 2010 - 18:05
Sveikos, muiliukų "maniakės"  biggrin.gif 
mano muiliukai gavosi, kaip tikri saldainiai  biggrin.gif paėmus tiesiog tirpsta rankose  doh.gif

manau kad per daug skysčių, dėl to slidūs.
O aš muiliukus dbr džiovinu jau antra sav. manau kad sudžiuvo bet va tingiu vynioti tai taip ir laikau blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, muiliukų "maniakės"  biggrin.gif
Ir žinot, "užsikabliavau"  doh.gif dabar noriu dar ir dar... doh.gif  lotuliukas.gif
bet, kaip pirmą kartą dariusi, susidūriau su kai kuriom problemom  blush2.gif
gal todėl, kad vietoj eterinių aliejų, dėjau tą ką radau virtuvėje, t.y. vanilės ir romo esencijas... blush2.gif gal per daug, o gal tiesiog netinka...??? blush2.gif
bet užtat kvapas - nerealus  thumbup.gif

o gal per daug alieju buvo, jie labai ir minkstina g.gif
Atsakyti
kai perkelsit temele tai praneskit garsiai thumbup.gif

tada ir pakalbesim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mezgejyte @ 2010 12 07, 20:16)
kai perkelsit temele tai praneskit garsiai thumbup.gif

tada ir pakalbesim  mirksiukas.gif

nesupratau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 12 07, 20:39)
[b]
nesupratau? g.gif

Manau omeny buvo turėta apie temų atskyrimą: viena apie muilų perlydymą, kita apie gaminimą su natrio šarmu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 12 07, 20:41)
Manau omeny buvo turėta apie temų atskyrimą: viena apie muilų perlydymą, kita apie gaminimą su natrio šarmu smile.gif

aaa, na taip mėgojom pazaidimui muilo perlydimas, o va jau pats muilas tai kas kita daugiau darbelio reikia ir atsargumo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2010 12 07, 19:04)
o tu darei perlydydama? as kai padariau man pirmom dienom irgi tokie minksti buvo, palaikiau kelias dienas (dabar jau savaite praejus) ir jie kietejo kietejo, db visai kaip tikri muilai  thumbup.gif
o as taip pat pyliau maistinius aromatinius aliejukus/kvapus smile.gif

100g. muilo + 2 šaukštai alyvuogių aliejaus + stiklinė vandens rolleyes.gif

QUOTE(Rastika @ 2010 12 07, 19:36)
manau kad per daug skysčių, dėl to slidūs.
O aš muiliukus dbr džiovinu jau antra sav. manau kad sudžiuvo bet va tingiu vynioti tai taip ir laikau blush2.gif

Gal ir per daug, nežinau...konsistencija buvo kai tik g.gif
dvi savaites negaliu laukti kol sudžius doh.gif man reikia ant kalėdų spėti visiems išsiuntinėti doh.gif

QUOTE(Kristalė* @ 2010 12 07, 19:56)
o gal per daug alieju buvo, jie labai ir minkstina  g.gif

visko gali būti biggrin.gif porą lašų man pasirodė kaip niekas... biggrin.gif gal ir perdozavau blush2.gif
bet sudžiūti tai gal vistiek sudžius...? 4u.gif
Atsakyti
Sveiks sveikos 4u.gif

Vakar dariau kalėdines dovanėles draugams - muiliukus, o šiandien radau šią temelę smile.gif
Įmesiu foto kai išdžius, galėsit įvertinti smile.gif
Atsakyti
Kam įdomu - tos muilo bazės iš ornamentų nėra labai natūralios, nes jose eina "blogieji sulfatai" ir kas labiausiai mane nustebino, kad jų dažai muilams taip pat su sulfatais. Teko pirkti natūralius dažus
Atsakyti
Sveikos smile.gif nesu dar virus muilo, bet labai staigiai prisireikė iki kalėdų padaryti. Turiu tokią knygą "Viskas apie dekoratyvinio muilo gamybą", rašo kad galima daryt iš vaikiško muilo, arba iš specialaus muilo pagrindo(" Tai praktiškai gatavas muilas be kvapų ir be dažiklių. Muilo pagrindar gaminamas daugelyje pasaulio šalių, pvz Anglijoje, Latvijoje, Belgijoje, Kinijoje. Dažniausiai gaminamas kokoso ir palmių aliejaus pagrindu. Dirbti su šiuo pagrindu labai patogu; Jis lengvai lydosi ir greitai sustingsta, todėl pavyksta gauti nuostabių rezultatų. Gaminami skaidrūs ir baltos spalvos pagrindai. Kvapas labai lengvas, beveik neužuodžiamas. Parduodamas gabalais arba drožlėmis"). Su tuo vaikišku muilu visao nesinori žaisti, tad reikėtū to pagrindo. Neįsivaizduoju kokia jo sudėtos ir kur jo galima gaut, gal galit pasakyt jei nesunku? Vilniuj arba internetu. Nepykit, kad neskaičiau temos, tik permečiau akimis, bet labai nėra laiko, nes jau šyvakar turiu pasakyti adresą, kad žinotų kur važiuoti doh.gif ir dar - kur pirkti gerus, kokybiškus eterinius ir augalinius aliejus?
Atsakyti
QUOTE(Susidėliojusi mozaika @ 2010 12 09, 20:00)
Sveikos  smile.gif  nesu dar virus muilo, bet labai staigiai prisireikė iki kalėdų padaryti. Turiu tokią knygą "Viskas apie dekoratyvinio muilo gamybą", rašo kad galima daryt iš vaikiško muilo, arba iš specialaus muilo pagrindo(" Tai praktiškai gatavas muilas be kvapų ir be dažiklių. Muilo pagrindar gaminamas daugelyje pasaulio šalių, pvz Anglijoje, Latvijoje, Belgijoje, Kinijoje. Dažniausiai gaminamas kokoso ir palmių aliejaus pagrindu. Dirbti su šiuo pagrindu labai patogu; Jis lengvai lydosi ir greitai sustingsta, todėl pavyksta gauti nuostabių rezultatų. Gaminami skaidrūs ir baltos spalvos pagrindai. Kvapas labai lengvas, beveik neužuodžiamas. Parduodamas gabalais arba drožlėmis"). Su tuo vaikišku muilu visao nesinori žaisti, tad reikėtū to pagrindo. Neįsivaizduoju kokia jo sudėtos ir kur jo galima gaut, gal galit pasakyt jei nesunku? Vilniuj arba internetu. Nepykit, kad neskaičiau temos, tik permečiau akimis, bet labai nėra laiko, nes jau šyvakar turiu pasakyti adresą, kad žinotų kur važiuoti  doh.gif ir dar - kur pirkti gerus, kokybiškus eterinius ir augalinius aliejus?

Dėl eterinių aliejų, aukštos kokybės ir mažomis kainomis galima rasti šioje parduotuvėje 4u.gif Jos savininkė SM narė Monica.
Atsakyti