Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas - 6 dalis

QUOTE(Sju00 @ 2010 12 06, 16:51)
Pasiskaičiau visą temą ir radau savo esminę klaidą lydant bazę, o gal klystu, ar lydant bazę būtinai reikia vandenuko įpilti ir aliejų?

vandens jokiu būdu ne, aliejaus taip, galima
Atsakyti
QUOTE(Sju00 @ 2010 12 06, 17:51)
Pasiskaičiau visą temą ir radau savo esminę klaidą lydant bazę, o gal klystu, ar lydant bazę būtinai reikia vandenuko įpilti ir aliejų?

ir as taip pagalvojau, kad jokiu budu vandes nereikai, kur taip radai parasyta? blink.gif
galima alieju, et. aliejuku kelis lasus
Atsakyti
QUOTE(Kristalė* @ 2010 12 06, 18:05)
ir as taip pagalvojau, kad jokiu budu vandes nereikai, kur taip radai parasyta? blink.gif
galima alieju,  et. aliejuku kelis lasus

Čia temoje skaičiau kažkurioje, man išlydžius bazę gavosi labai tiršta masė, gumuliukais, tai pamaniau, kad kažko trūksta, nors supjausčius labai gražiai gavosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sju00 @ 2010 12 06, 18:10)
Čia temoje skaičiau kažkurioje, man išlydžius bazę gavosi labai tiršta masė, gumuliukais, tai pamaniau, kad kažko trūksta, nors supjausčius labai gražiai gavosi  smile.gif

o ka dar dejai?
Atsakyti
QUOTE(Ugniux @ 2010 12 06, 01:43)
ačiū labai, žinau ir šią skaičiuoklę, bet man vistik labiausiai patinka soapcalculator  blush2.gif  Tai dar kartelį kreipiuosi į jus profesionalės, gal kuri gali man atsakyti???? kaip ten su pariebinimu soapcalculator'e - ten jau viskas būna apskaičiuota, ar tuos 5 proc pariebinimo reikia pasiskaičiuoti ir įdėti kai susidaro pėdsakas???? Labai labai būsiu dėkinga, jei kuri nors atsakys

Apie šią skaičiuoklę kalbat? Jei taip, tai pariebinimas jau įskaičiuotas. Dešinėje pusėje, ties skaičiuku 4 yra parašyta super fat % ir skaičius. Tai jis reiškia kiek proc. bus pariebinimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lailatina @ 2010 12 06, 17:02)
As naudoju http://www.soapcalc..../soapcalcwp.asp arba http://www.thesage.c...cs/lyecalc2.php
Pariebinimas ten jau iskaiciuotas.

Senesnese temose buvo mergyciu verdanciu muila is tauku. Pasidalinkit kaip sekesi? As vakar bandziau daryti is serno tauku. Kol kas dar pominkstis ir jauciasi tauku kvapas. Manau bresdamas turetu pasidaryti geras, arba kazka ne taip dariau...
Kazkaip daugoma cia perlydo pirktini muila arba naudoja muilo baze. Kaip manot, gal reiktu atskirti temas verdanciu nuo A iki Z, ir perlydanciu? Vis tik specifika skiriasi is esmes...

Ačiū, Lailatina ir Baby* 4u.gif Gaminau prieš savaitę muilą su kiaulės taukais (plius kokosų ir alyvuogių aliejai). tai visai nieko, atrodo, gavosi. Ir kvapas iš karto geras, nė kiek nesijaučia kiaulės taukų kvapo. Tik va pariebinimą dėjau papildomai, kai susidarė pėdsakas, tai pradžioje jis man toks minkštokas gavosi....užvakar žiūrėjau - tai panašu, kad kietėja. Gal kiek ilgiau pabrandint reikės.

Na, aš retai kada čia parašau, bet vis paskaitinėju. Labai su tavim sutinku, kad temas būt gerai atskyrus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugniux: 06 gruodžio 2010 - 17:54
QUOTE(Kristalė* @ 2010 12 06, 18:25)
o ka dar dejai?

Išlydžius bazę į tą tirštą masę įdėjau kakavos sviesto ir kakavos absoliuto kelis lašelius, bet tai nieko nepakeitė, na, konsistencijos bent.
Atsakyti
QUOTE(Kristalė* @ 2010 12 05, 20:33)
stai cia yra skaidrios muiliukams bazes http://www.ornamenta...l-products.html

aciu , aciu , aciu wub.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
as tai nemoku tu prabangiu muilu daryt su sarmais ar taukais, as gaminu perlydydama. nesiekiu jokio ekologiskumo tiesiog darau todel kad man grazu ir taip lengvai gaunasi dekoratyviniai muiliukai kuriuos galima dovanoti ivairiomis progomis thumbup.gif
ikeliu savo naujus darbelius smile.gif
user posted image
ta supjaustyta gaminau sestadieni, dabar siek tiek dziuna blush2.gif
Atsakyti
kutvelyteee,kas ten tie ruzavi ir violetiniai?
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 12 06, 22:22)
kutvelyteee,kas ten tie ruzavi ir violetiniai?

ten dejau vonios druskos violetines spalvos taciau jis nuo dregmes siek tiek issiliejo tai taip ir gavosi idomiai biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, muiliukų "maniakės" biggrin.gif

Šią temą radau atsitiktinai, kai ieškojau Kalėdinėms dovanėlėms originalių muiliukų, ypač mamai, noriu kavos muilą nupirkti... wub.gif
Taigi, pasiskaitinėjau, pasižiūrinėjau ir nusprendžiau, o kodėl gi pačiai nepaeksperimentavus ?
Tai, va pirmieji "saldainiukai" jūsų teismui... blush2.gif

user posted image

Ir žinot, "užsikabliavau" doh.gif dabar noriu dar ir dar... doh.gif lotuliukas.gif
bet, kaip pirmą kartą dariusi, susidūriau su kai kuriom problemom blush2.gif
mano muiliukai gavosi, kaip tikri saldainiai biggrin.gif paėmus tiesiog tirpsta rankose doh.gif
gal todėl, kad vietoj eterinių aliejų, dėjau tą ką radau virtuvėje, t.y. vanilės ir romo esencijas... blush2.gif gal per daug, o gal tiesiog netinka...??? blush2.gif
bet užtat kvapas - nerealus thumbup.gif
beje, kiek laiko muiliukai turi džiūti ?
Atsakyti