Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių kalbos mokytojos

QUOTE(ezra @ 2011 03 04, 19:46)
Bet prie didelio noro šiame sakinyje klausimą vaikai gali iškelti ir tokį: Su kuo bėgome?
Tokiu atveju kaip ir iš tarinio keliamas klausimas. biggrin.gif

Tas noras turbūt turėtų būti laabai jau didelis biggrin.gif
"AŠ bėgau su draugėmis" ir "MES su draugėmis bėgome".
Šitas "mes" ir įrodo, jog čia kalbame apie sudėtinį veiksnį, ar ne taip? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aaukse: 05 kovo 2011 - 12:24
QUOTE(ezra @ 2011 03 04, 19:46)
Bet prie didelio noro šiame sakinyje klausimą vaikai gali iškelti ir tokį: Su kuo bėgome?
Tokiu atveju kaip ir iš tarinio keliamas klausimas. biggrin.gif

O tai iš ko daugiau papildinio klausimą kelt? kažko įtariu, kad nesusikalbam.... g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mus Akelaitis už tokius veiksnio ir papildinio neskyrimus būtų iš egzamino išvaręs ir dar išvadunęs visokiais doh.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
neprisijungsiu prie diskusijos apie veiksnį-tarinį (kitkuo galva užimta) biggrin.gif

sugalvojau parsisiųsti dainų apie Lietuvą ("Ašara Dievo aky...", "Šaukiu aš tautą", "Palaimink, Dieve, mus.." ir pan.), norėjau susidėti į cd ir turėti po ranka. pasirodo, ne taip paprasta g.gif be video nerandu verysad.gif gal kuri galit pagelbėt, o gal pasufleruokit, kur ieškot... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo praeive: 05 kovo 2011 - 15:33
QUOTE(praeive @ 2011 03 05, 15:33)
sveikos 4u.gif
neprisijungsiu prie diskusijos apie veiksnį-tarinį (kitkuo galva užimta) biggrin.gif

sugalvojau parsisiųsti dainų apie Lietuvą ("Ašara Dievo aky...", "Šaukiu aš tautą", "Palaimink, Dieve, mus.." ir pan.), norėjau susidėti į cd ir turėti po ranka. pasirodo, ne taip paprasta g.gif be video nerandu verysad.gif gal kuri galit pagelbėt, o gal pasufleruokit, kur ieškot... 4u.gif  4u.gif  4u.gif

g.gif Nežinau, tokiais atvejais man auklėtiniai pagelbėja blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(praeive @ 2011 03 05, 15:33)
sveikos 4u.gif

sugalvojau parsisiųsti dainų apie Lietuvą ("Ašara Dievo aky...", "Šaukiu aš tautą", "Palaimink, Dieve, mus.." ir pan.), norėjau susidėti į cd ir turėti po ranka. pasirodo, ne taip paprasta g.gif be video nerandu verysad.gif gal kuri galit pagelbėt, o gal pasufleruokit, kur ieškot... 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Linkomanijoje pabandyk mirksiukas.gif
Atsakyti
siunties iš kur? jutjūbės?

jei iš jos, nukopijuok adresą, eik į www.video2mp3.com ir įklijuok ten nuorodą, paskui jau spauso convert ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vienatvėje: 05 kovo 2011 - 18:43
QUOTE(Aaukse @ 2011 03 05, 12:23)
Tas noras turbūt  turėtų būti laabai jau didelis biggrin.gif
"AŠ bėgau su draugėmis" ir "MES su draugėmis bėgome".
Šitas "mes" ir įrodo, jog čia kalbame apie sudėtinį veiksnį, ar ne taip?  4u.gif

Tai čia faktas. Tik pabandžiau į mokinių vaidmenį įsijaust. Mažesni tai tik taip ir kelia klausimus, kaip aš parašiau.

QUOTE(dangiuk @ 2011 03 05, 13:09)
O tai iš ko daugiau papildinio klausimą kelt? kažko įtariu, kad nesusikalbam....  g.gif  biggrin.gif

Tik iš tarinio, bet ten žmogus sudėtį veiksnį išskaidė ir dalį jo papildiniu palaikė, todėl ir parodžiau, kaip galėjo tokia mintis kilti. biggrin.gif
Ai, koks skirtumas. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ezra: 05 kovo 2011 - 20:49
QUOTE(ezra @ 2011 03 05, 20:42)
Tai čia faktas. Tik pabandžiau į mokinių vaidmenį įsijaust. Mažesni tai tik taip ir kelia klausimus, kaip aš parašiau.
Tik iš veiksnio, bet ten žmogus sudėtį veiksnį išskaidė ir dalį jo papildiniu palaikė, todėl ir parodžiau, kaip galėjo tokia mintis kilti. biggrin.gif
Ai, koks skirtumas. biggrin.gif

Gal iš tarinio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ernoja @ 2011 03 05, 20:44)

Nu jooo.
Čia vadinas, du galvoji, trys minty. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ezra @ 2011 03 05, 20:42)

Tik iš tarinio, bet ten žmogus sudėtį veiksnį išskaidė ir dalį jo papildiniu palaikė, todėl ir parodžiau, kaip galėjo tokia mintis kilti. biggrin.gif

doh.gif nesupratau blush2.gif

QUOTE(ernoja @ 2011 03 05, 20:44)

mirtis alyvose lotuliukas.gif
Atsakyti
Protų mūšį ,,kokia tai sakinio dalis?" laimėjo draugiška mirtis alyvose.
Atsakyti