Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių kalbos mokytojos

QUOTE(perkūnija @ 2011 02 07, 22:27)
Mergaitės, ar daug jūsų dešimtokų laikys PUPP? Maniškiai labai didelio susidomėjimo nerodė, todėl buvau priversta įkalbėti.

Ir maniškiai dešimtokai nerodė jokio susidomėjimo PUPP. Tik silpniau besimokančiuosius nelengva įkalbėt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2011 02 09, 08:03)
Norėčiau paklaust, ar tame ,,Gintaro kelyje", kai atsakinėji į klausimus, gal grįžti prie neatsakytų pagalvot ar sužymi, praeini ir viskas?

galima, tik nereikia, kai atsakai į paskutinį klausimą, paspausti BAIGTA (atrodo). Gali dar kartą persižiūrėti, pataisyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2011 02 09, 08:03)
Labas rytas.

Norėčiau paklaust, ar tame ,,Gintaro kelyje", kai atsakinėji į klausimus, gal grįžti prie neatsakytų pagalvot ar sužymi, praeini ir viskas?

bandomajam teste galima, tai turetu leist ir konkurso metu.
Atsakyti
Dėkui, mergaitės, už atsakymus.

Ir dar turiu bėdą.... kokia forma su vaikais pasikalbėt apie higienos įgūdžius? auklėtojai tai 63 vietoj, o prie kai kurių prieit artyn negali, nosį riečia... nenoriu nei užgaut, nei įžeist, nei kad tai moralas būtų.... unsure.gif
Atsakyti
Del meninio skaitymo blush2.gif Sakykit, kaip jus ruosiat vaikus konkursui? Ar vaikai itin talentingi, kad tik patariat truputi? O gal rimtai tenka dirbti? Kaip dirbat? Jei eilerastis, po posmeli skaitot kartu, aptariat?... Kiek laiko, kartu repetuojat? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2011 02 09, 14:41)
Dėkui, mergaitės, už atsakymus.

Ir dar turiu bėdą.... kokia forma su vaikais pasikalbėt apie higienos įgūdžius? auklėtojai tai 63 vietoj, o prie kai kurių prieit artyn negali, nosį riečia... nenoriu nei užgaut, nei įžeist, nei kad tai moralas būtų.... unsure.gif

vaikai, kaip ruošiatės į mokyklą? kartais būnat tokie užsimiegoję. kada keliatės? spėjat pavalgyt? o nusipraust? jei keliatės vėlai, tai paskui pilvas gurgia, tenka bėgt į mokyklą, sušylat, suprakaituojat. o kvepalai su prakaitu nesiderina. kas iš to, jei iš vakaro prausiatės, juk per naktį ir vėl tas pats.
kol aš išsiruošiu į darbą, valanda praeina. kol nusiprausi vieną galą, antrą galą, o dar veidą nusipiešt reikia...
o kas rūbus skalbia? laukiat, kol mama atims kojines?
panos, kavalieriai esat, gi ne prestižas kvepėt neskaniai.

kažką panašaus esu kalbėjus. su pajuokavimais, draugišku tonu.
dau kartų esu pasakius, kad reikia klasę peasivėdint, nes neskaniai kvepiat. kažkada esu ir išvarius į koridoriu, pastovėjom kelias minutes ir atgal įėjom. reakcija buvo FUI.
Atsakyti
QUOTE(vienatvėje @ 2011 02 09, 17:26)
vaikai, kaip ruošiatės į mokyklą? kartais būnat tokie užsimiegoję. kada keliatės? spėjat pavalgyt? o nusipraust? jei keliatės vėlai, tai paskui pilvas gurgia, tenka bėgt į mokyklą, sušylat, suprakaituojat. o kvepalai su prakaitu nesiderina. kas iš to, jei iš vakaro prausiatės, juk per  naktį ir vėl tas pats.
kol aš išsiruošiu į darbą, valanda praeina. kol nusiprausi vieną galą, antrą galą, o dar veidą nusipiešt reikia...
o kas rūbus skalbia? laukiat, kol mama atims kojines?
panos, kavalieriai esat, gi ne prestižas kvepėt neskaniai.

Ne prakaitu jie smirda, bėda apatiniuose.... doh.gif todėl ir suku galvą, kaip čia tokią delikačią temą aptart.... unsure.gif kai kurie smirda tokia sutrų duobe, užsistovėjusiu my..lu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2011 02 09, 17:35)
Ne prakaitu jie smirda, bėda apatiniuose.... doh.gif todėl ir suku galvą, kaip čia tokią delikačią temą aptart.... unsure.gif kai kurie smirda tokia sutrų duobe, užsistovėjusiu my..lu doh.gif

mda... g.gif gal šlapimo nelaiko? juk būna, kad vaikai tuom serga. g.gif kalbėtis asmeniškai belieka. klaust, gal kokia bėda kamuoja, apsimesk, kad ne ne dėl sysio, o dėl nesiprausimo ta bėda. turėtų susiprast.
Atsakyti
QUOTE(Amour @ 2011 02 09, 17:25)
Del meninio skaitymo  blush2.gif Sakykit, kaip jus ruosiat vaikus konkursui? Ar vaikai itin talentingi, kad tik patariat truputi? O gal rimtai tenka dirbti? Kaip dirbat? Jei eilerastis, po posmeli skaitot kartu, aptariat?... Kiek laiko, kartu repetuojat?  blush2.gif

pvz., aš pati parenku jiems eilėraščius ar prozos ištraukas. Leidžiu dalyvaut visiems, kas tik nori. Parenku pati, nes nemanau, kad jiems patiems lengva susirasti jiems tinkamą pagal charakterio savybes, nors pasitaiko, kad kartais ir patys neblogą randa. Tada pirmiausia liepiu išmokti mintinai. Leidžiu patiems improvizuoti, ieškoti, liepiu namie prieš veidrodį "pasimaivyti" biggrin.gif O tada visų laukiu po pamokų ar kokią pertrauką. Ateina, deklamuoja, o aš pasiūlau, kaip vienoj ar kitoj vietoj sakyti. Kai kurie eina labai noriai, kiekvieną dieną doh.gif Nori laimėti biggrin.gif Perliukų atsiranda, bet tikrai nedaug. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vienatvėje @ 2011 02 09, 17:45)
mda...  g.gif gal šlapimo nelaiko? juk būna, kad vaikai tuom serga.  g.gif kalbėtis asmeniškai belieka. klaust, gal kokia bėda kamuoja, apsimesk, kad ne ne dėl sysio, o dėl nesiprausimo ta bėda. turėtų susiprast.

nu ten du broliai, abu ,,kvepia", bet yra dar keli (ir berniukai, ir mergaitės) su tokia pat problema, nežinau, ar susiję, bet vos ne visi jie iš kaimo..... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2011 02 09, 17:55)
nu ten du broliai, abu ,,kvepia", bet yra dar keli (ir berniukai, ir mergaitės) su tokia pat problema, nežinau, ar susiję, bet vos ne visi jie iš kaimo..... unsure.gif

nuo šeimos priklauso. ir gudrių tėvų vaikai ,,kvepia".
jau geriau mokytoja pasako, didesnis poveikis bus, nes kai vaikai pradės šaipytis, tai šaipysis iki mokyklos pabaigos.
Atsakyti
Po kūno kultūros nesunku patart klasę pravėdint. Manau, geriau pasakyt kiekvienam asmeniškai.
O dėl meninio skaitymo, mes kelios mokytojos parenkame uzduotis, duodam dėmesio vertiems mokiniams juos paskaityti, jie pasirenka sau mielesnius tekstus ir sutartu laiku ieskom perliukų.
Atsakyti