Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių kalbos mokytojos

Kaip įdomiau Valančiaus Juzę apšnekėt? g.gif
Atsakyti
Seniai, kai dar praktiką atlikinėjom, mano draugė 7-okams vedė Palangos Juzę. Pavyko pamoka! Leido su tekstu dirbti. Paprašė išbraukyt visus ištiktukus. Jie padarė. perskaitė. Priėjo draugiškai prie išvadų, kad tekstas nublanksta. Ir įvertino labai puikiai tokį tekstą, kokį parašė Valančius.
Atsakyti
Mergaitės, pasidalinkite patirtimi, kaip įdomiau paminėti Vasario 16-ąją? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaitės, ar žodyje palėpė yra priešdėlis pa- ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Renule @ 2011 02 03, 14:49)
Mergaitės, pasidalinkite patirtimi, kaip įdomiau paminėti Vasario 16-ąją?  4u.gif

Mūsų mokykloje buvo rašomas diktantas apie Tėvynę... PO to buvo atrinkti geriausi darbai, kurie buvo patalpinti į stendą... Pradinukai darė dailyraščio konkursą.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renule @ 2011 02 03, 15:49)
Mergaitės, pasidalinkite patirtimi, kaip įdomiau paminėti Vasario 16-ąją?  4u.gif

Mes taip pat rašysim diktantą, rinksim raštingiausią mokinį.
Atsakyti
Sveikutės! Ilgai nesimatėm per darbelius!

Žiūrėkit, ką radau bandomajame konkurso "Švari kalba - švari galva" teste 6 klasei:

"2. Ar yra prieveiksmis žodžių junginyje „grįžusiai viešniai“?
Teisingas: Taip
Teisingai atsakyta: 1.0"

Esu labai pavargusi šiandien, todėl tikriausiai nebeatpažįstu kalbos dalių. Arba negebu perskaityti ir įsigilinti į užduotį...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo modestina: 03 vasario 2011 - 21:14
QUOTE(modestina @ 2011 02 03, 22:13)
Sveikutės! Ilgai nesimatėm per darbelius!

Žiūrėkit, ką radau bandomajame konkurso "Švari kalba - švari galva" teste 6 klasei:
"2. Ar yra prieveiksmis žodžių junginyje „grįžusiai viešniai“?
Teisingas: Taip
Teisingai atsakyta: 1.0"
Esu labai pavargusi šiandien, todėl tikriausiai nebeatpažįstu kalbos dalių.  Arba negebu perskaityti ir įsigilinti į užduotį...

Aš čia prieveiksmio nematau. Dalyvis (grįžusiai) plius daiktav. (viešniai)...
Atsakyti
QUOTE(Renule @ 2011 02 03, 22:20)
Aš čia prieveiksmio nematau. Dalyvis (grįžusiai) plius daiktav. (viešniai)...

Bėda, kad aš irgi nematau... Dar sykį peržiūrėjau bandomąjį testą... Ir vėl tas pats... Paspaudžiau "ne", bet rašo "taip"... Kažko nesuprantu... Jei tokie strigimai? ar klaidos ir konkursiniame teste? Hm...
Atsakyti
tai ir pernai buvo klaidų... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ožiaragė @ 2011 02 03, 19:53)
Sveikos, mergaitės, ar žodyje palėpė yra priešdėlis pa- ar ne?

g.gif Sunkoka darybiškai paaiškinti tą priešdėlį... Jeigu palėpę laikytume vieta, kuri paslepia, tai šiame žodyje pa-, manau, pagrįstai būtų galima laikyti priešdėliu (slėpė, slėpti plius pa-). Tik šaknies slėp- priebalsis "s" ilgainiui išnyko...
Nelengva ta daryba kai kuriais atvejais, ginčytinas reikalas. Gal kas nors didesnis specas? biggrin.gif

AČIŪ VISOMS, PASIDALIJUSIOMS IDĖJOMIS DĖL VASARIO 16-osios! 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Sakykit, o Jūsų mokyklose didesnis renginys šia proga būna tik minėjimas, ar kaip nors kitaip visa mokykl. bendruomenė švenčia šią dieną?..
Papildyta:
QUOTE(modestina @ 2011 02 03, 22:24)
Bėda, kad aš irgi nematau... Dar sykį peržiūrėjau bandomąjį testą... Ir vėl tas pats... Paspaudžiau "ne", bet rašo "taip"... Kažko nesuprantu...  Jei tokie strigimai? ar klaidos ir konkursiniame teste? Hm...

Erare humanum est. smile.gif
Atsakyti
O jei ,,palėpė" nuo ,,palipo"? nemėgau darybos, o ir dėstytoja ne kirvis buvo, tai.. doh.gif blush2.gif
Atsakyti