Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 30, 11:11)
jeigu nezinai, kiek metu, tai ir neatsakinek!!!! vakar rasiau..

mjo... blink.gif
Atsakyti
atsiprasau uz sukelta itampa. dingstu
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 29, 22:52)
Nu irgi nesupratau.  verysad.gif Pasižymiu tarkim žmogaus akis. Tarkim jas noriu patamsit. Pasižymiu su "quick selection tool" ir ką tada? Kaip tamsint?

Nu gausi per sikna, kai susitiksim... cool.gif Kaip tai daryti as tau jau vasara buvau parodzius ir paaiskinus....

QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 29, 22:55)
Kas keisčiausia, kad kai fotkinau su muiline, niekada nekarpydavo, spausdindavo kaip paduodavau ir nieko sakyt nereikėdavo...O va su šituo fotiku fotkintas jie man nukarpo.
Va dabar su pikasa bandau koliažą sudėt, tai sudedu dvi foto, tai vieną vapše ne taip nukerpa, matyt netelpa. Bet esmė- kerpa pikasa per vaiko rankas, nors iš kitos puses pilna laisvo fono per kurį galima drąsiai būtų kirpt.

Priklauso nuo to kokiu formatu spauzdini... jei 10x15 tai atitikmuo bus kaip ir dabar veidrodinio 2x3, bet jei ten tarkim kokius didesnius formatus, tai nebeatitiks, todel visada turi kasiklausti zmoniu, kokio dydzio nuotraukas darys... Ir atitinkamai apkarpyti....
Del koliazu nezinau, kaip ten su picasa, bet su Photoscape, reikia pasirinkti koki koliazo dydi daysi ir jei tarkim atitinka 2x3 horizontalia foto, kurioje bus dvi vertikalios, tai jos bus tikrai gana nemazai apkarpytos is virsaus ir apacios, bet pacia foto ten galima pastumdyti ir nusireguliuoti, kad nenukirstu svarbiu detaliu smile.gif
QUOTE(green_tea @ 2010 11 30, 01:26)
Siandien mokiausi SVIESINTI  thumbup.gif

Nugi nuskilo man pas Loreta poron pakliut, tai migam tuo reikalu uzsiemiau, o taip tai ir kirmyciau tamsiam miske blush2.gif Aciu Erikai uz pamokas, man net akyse prasviesejo 4u.gif
Geriau? Blogiau? Ka dar taisyt? Sutaisysiu ir tada nauja i grupe ikelsiu ax.gif

Negerai pasviesinai, nes uzsimuilino viskas, sviesink su leveliais, curvem ar su brightnes... Cia kaip suprantu su lightnes sviesinai, o jis uzdeda toki ale ruka...

QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 30, 11:34)
nors Robobebras man neleido klausti, bet vis tiek paklausiu tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif

Yvete, ir kitos kurios raset kad duodat veiklos vaikams su dazais, tai vakar atsigulusi galvojau, kur tokiu dazu gauti, kurie butu nekenksmingi? na as zinau, kad maniskis tikrai ragaus tuos dazus,kad bus ir neskanu, vis tiek juos valgys biggrin.gif  kazkada esu ieskojusi prie vaikisku prekiu, tai radau tik tokius, kuriuos nuo 3m rekomenduojama duoti. Kur tokiu dazu ieskoti, ir ar jie is viso tokie egzistuoja?

Buna parduotuvese vaikams dazai rankomis piesti... jie ten skirti ir mazesniems nei 3metu jei neklystu... nieko ten baisaus neatsitiks jei viena kita karta palaizys.... ne tokiu nuodu visokiuose ciulpinukuose yra... Del guaso, tai is rubu tikrai labai sunkiai issiplauna, o vietomis ir neissiplauna.... Taigi nerizikuociau su gerais rubais...
Daryk fotosesija savaitgali, kad ir tevelis vutu namuose ir tada leisi jiems kartu piesti, kad tevelis priziuretu vaika, o tu sau ramiai fotografuoti galesi...
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 11 30, 11:45)
Nu gausi per sikna, kai susitiksim...  cool.gif Kaip tai daryti as tau jau vasara buvau parodzius ir paaiskinus....

Ti jofanasijau.. Taip gi ir dariau kaip mokei. Bet su laso mygtuku nenusimeta, o su tuo quick selection tool jei pažymiu ir spaudžiu bet kokią korekciją, nusimeta pažymėjimas.. Tą, ką mokei, stengiaus prisimint..ir berods prisimenu, tik su WB va nebesigavo vienai atkartot... unsure.gif doh.gif Ir pvz pasharpint akis, jei reik, tas quick tool padaro, kaip mokei. Bet va jei bandau ryškint ar šviesint pažymėtą detalę, tada nusimeta pažymėjimas... notworthy.gif
Žodžiu reik tamstos mokytojos vėl man ax.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gizzy @ 2010 11 30, 10:53)
Bandau kelti lasiukus  ax.gif

pirmoji man geriausia, niekas neblaško, tvarkinga tokia ax.gif ketvirtoj ryškumas geras smile.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 30, 10:59)
Ką manot, jei toks kvietimas:

hmmm, nesuprantu kas man čia kliūna g.gif gal tą dešinį kampą norisi atlenkt, tada ir raktas matytųsi geriau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 30, 12:49)
Ti jofanasijau.. Taip gi ir dariau kaip mokei. Bet su laso mygtuku nenusimeta, o su tuo quick selection tool jei pažymiu ir spaudžiu bet kokią korekciją, nusimeta pažymėjimas.. Tą, ką mokei, stengiaus prisimint..ir berods prisimenu, tik su WB va nebesigavo vienai atkartot... unsure.gif  doh.gif  Ir pvz pasharpint akis, jei reik, tas quick tool padaro, kaip mokei. Bet va jei bandau ryškint ar šviesint pažymėtą detalę, tada nusimeta pažymėjimas... notworthy.gif
Žodžiu reik tamstos mokytojos vėl man  ax.gif  rolleyes.gif

nesigincyk nono.gif niekas ten nenusimeta, nebent du veiksmus paeiliui nori atlikti, bet jei pazymi ir sviesini, tai normaliai pasiviesina, tik pazymetu nelieka... gali dar kjita varianta daryti... Pasizymi ten kur reikia.... ir tadfa spaudi Ctrl+J cia padarys nauja lyeri is tu pazimetu vietu ir tada jau ji galesi koreguoti kiek sirdis geidzia mirksiukas.gif
Atsakyti
EEE, kas gavot mano fotke, ziuriu dabar i ja, kvadratas nelbai ziurisi, jei nori, gavejau, atsiusiu staciakampe foto, gal bus geriau? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 30, 10:34)
Kur tokiu dazu ieskoti, ir ar jie is viso tokie egzistuoja?

gal būtų patogiau pasigaminti plastelino naminio? ir bus nebaisu, nes žinosi, ką deda į burną, ir receptuką numest galiu
Beatos plastelinas
smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 11 30, 11:56)
nesigincyk nono.gif niekas ten nenusimeta, nebent du veiksmus paeiliui nori atlikti

ak... doh.gif Ar sakiau, kad esu šviesiaplaukė? Gal pasiteisinčiau? blush2.gif

Liuks, viskas veikia.
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 30 lapkričio 2010 - 12:34

QUOTE(Almost @ 2010 11 30, 13:23)
gal būtų patogiau pasigaminti plastelino naminio? ir bus nebaisu, nes žinosi, ką deda į burną, ir receptuką numest galiu
Beatos plastelinas
smile.gif  4u.gif

oo, bigsmile.gif aciu, Akasha, tau taip pat dekui rolleyes.gif
Atsakyti
Laba,

kas matėt, kas nematėt, įkėliau ir aš savo koliažiuką smile.gif Jei Alabama nemelavo, pirmoji foto Airv biggrin.gif AIRV ploja.gif ploja.gif
Atsakyti
QUOTE(Marile @ 2010 11 30, 12:04)
kas matėt, kas nematėt, įkėliau ir aš savo koliažiuką smile.gif Jei Alabama nemelavo, pirmoji foto  Airv  biggrin.gif  AIRV    ploja.gif  ploja.gif

Labai thumbup.gif

Ir aš įgivendinau kitą mano istorijos idėją.... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mustachio: 30 lapkričio 2010 - 13:07