QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 29, 21:54)
o ta staciakampi prapleti?
tai jei foto gulscia, tai atvirksciai skaicius rasyk
o jei nori kad viskas viska butu foto be jokiu apkarpymu, tai nesk tiesiog daryt i laboratorija, ir rinkis funkcija, kad sutalpintu. tada turesi baltus krastus
nes nu jei foto yra 2:3, tai ja tokia ir atspausdina. arba ja gali iki tokio santykio apkarpyt..
nezinau ar aiskiai sneku
Papildyta:
eini i Level, sharp, color.. nu kur tik nori
ir ten stumdydama matai kaip keiciasi akis. ir tik akis
Nežinau ar aiškiai paklausiau.
Nufotkinau draugės vaiką. Daviau jai tą foto. Ji sumetė į kažkokį saitą, kur daro foto internetu, gavo detales nuotraukose- t.y. apkarpytas bele kaip. Ji nieko neišmano apie foto karpymus ir pan, klausia, ką daryt... O aš, fotografė (
) nežinau ką jai atsakyti...
Kaip man žmogui atiduot foto tokias, kad jas tokias galėtų ir pasidaryt popieriui, kad nekiltų nieko neišmanančiam žmogui jokių problemų dėl to? Ar aš aiškiau dabar susakiau?
Dabar su tuo level...
Kur anas yra? Pažymiu su tuo mygtuku akis, tada einu kur? Į meniu? Į Layer? New adjustment layer? Tada pvz brightnes? Ir man tas pažymėjimas dingsta...
Įsivaizduoju kaip užknisiu pažengusius tokiais klausimais, bet blem, nu niekaip nesigauna. Prisiekiu, bandžiau visaip pati. Ir su ašarom, ir su trenksmais, ir jutubę žiūrėjau, nu nesigauna. Galų gale kreipiuosi į Jus...