Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(frederica @ 2010 11 29, 21:51)
Jei laboratorijoj nepasakysi, kad nori pilno kadro ir jokių korekcijų, turi pažiūrėti, kad užrašytų ant voko ir savo ranka dar uždėt 3 šauktukus, nesvarbu kokio dydžio, jie vitiek karpys.

Kas keisčiausia, kad kai fotkinau su muiline, niekada nekarpydavo, spausdindavo kaip paduodavau ir nieko sakyt nereikėdavo...O va su šituo fotiku fotkintas jie man nukarpo.
Va dabar su pikasa bandau koliažą sudėt, tai sudedu dvi foto, tai vieną vapše ne taip nukerpa, matyt netelpa. Bet esmė- kerpa pikasa per vaiko rankas, nors iš kitos puses pilna laisvo fono per kurį galima drąsiai būtų kirpt.

Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 29, 21:55)
Kas keisčiausia, kad kai fotkinau su muiline, niekada nekarpydavo, spausdindavo kaip paduodavau ir nieko sakyt nereikėdavo...O va su šituo fotiku fotkintas jie man nukarpo.
Va dabar su pikasa bandau koliažą sudėt, tai sudedu dvi foto, tai vieną vapše ne taip nukerpa, matyt netelpa. Bet esmė- kerpa pikasa per vaiko rankas, nors iš kitos puses pilna laisvo fono per kurį galima drąsiai būtų kirpt.

as nesupratau.. o tai pikasa gali suprast, kur tos rankos, kur ne? smile.gif

tai jei fotkini veidrodiniu fotiku, tai krastine turi but 2:3. tai jau automatiskai fotolaboratorijoj teisingai gausis. nebent tu tas foto bile kaip nusikarpai dar pries nesant daryt..
Atsakyti
laukine, paziurek cia pamokeles gal ka nors rasi.. arba isijung youtube - parasyk tipo how to crop pics in PS arba kazka ka nori padarys.. pamatysi kaip kas darosi.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 11 29, 21:51)
Jei laboratorijoj nepasakysi, kad nori pilno kadro ir jokių korekcijų, turi pažiūrėti, kad užrašytų ant voko ir savo ranka dar uždėt 3 šauktukus, nesvarbu kokio dydžio, jie vitiek karpys.

As dazniausiai uzsakineju internetu (fotofabrike) tai ten galima pazymet ar pilna kadra,ar apkirpinet.Ir ten jie kaip supratau nieko pakeist nebegali.Ta prasme kad tu pazymejai kad palikt pilna kadra o jie apkerpa.Nes kazkada dariau foto ir pazymejau kad paliktu pilna kadra.Tai gavosi su baltais krastais.Tai kai atejau pasiimt man sako,kam as pazymejau pilna kadra.Kad jie jau nieko nebegalejo padaryt ir spausdino su krastais.Nu zodziu...
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 29, 21:54)
o ta staciakampi prapleti?smile.gif

tai jei foto gulscia, tai atvirksciai skaicius rasyk smile.gif o jei nori kad viskas viska butu foto be jokiu apkarpymu, tai nesk tiesiog daryt i laboratorija, ir rinkis funkcija, kad sutalpintu. tada turesi baltus krastus smile.gif

nes nu jei foto yra 2:3, tai ja tokia ir atspausdina. arba ja gali iki tokio santykio apkarpyt..

nezinau ar aiskiai sneku biggrin.gif
Papildyta:

eini i Level, sharp, color.. nu kur tik nori smile.gif ir ten stumdydama matai kaip keiciasi akis. ir tik akis

Nežinau ar aiškiai paklausiau.
Nufotkinau draugės vaiką. Daviau jai tą foto. Ji sumetė į kažkokį saitą, kur daro foto internetu, gavo detales nuotraukose- t.y. apkarpytas bele kaip. Ji nieko neišmano apie foto karpymus ir pan, klausia, ką daryt... O aš, fotografė ( blink.gif ) nežinau ką jai atsakyti... unsure.gif Kaip man žmogui atiduot foto tokias, kad jas tokias galėtų ir pasidaryt popieriui, kad nekiltų nieko neišmanančiam žmogui jokių problemų dėl to? Ar aš aiškiau dabar susakiau?

Dabar su tuo level... biggrin.gif Kur anas yra? Pažymiu su tuo mygtuku akis, tada einu kur? Į meniu? Į Layer? New adjustment layer? Tada pvz brightnes? Ir man tas pažymėjimas dingsta...

Įsivaizduoju kaip užknisiu pažengusius tokiais klausimais, bet blem, nu niekaip nesigauna. Prisiekiu, bandžiau visaip pati. Ir su ašarom, ir su trenksmais, ir jutubę žiūrėjau, nu nesigauna. Galų gale kreipiuosi į Jus... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2010 11 29, 22:02)
As dazniausiai uzsakineju internetu (fotofabrike) tai ten galima pazymet ar pilna kadra,ar apkirpinet.Ir ten jie kaip supratau nieko pakeist nebegali.Ta prasme kad tu pazymejai kad palikt pilna kadra o jie apkerpa.Nes kazkada dariau foto ir pazymejau kad paliktu pilna kadra.Tai gavosi su baltais krastais.Tai kai atejau pasiimt man sako,kam as pazymejau pilna kadra.Kad jie jau nieko nebegalejo padaryt ir spausdino su krastais.Nu zodziu...

aš darau fotoexprese, pažymiu, kad nieko nekeistų, tad gaunu be jokių apakrpymų- taip kaip nusiunčiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 29, 22:04)
Įsivaizduoju kaip užknisiu pažengusius tokiais klausimais, bet blem, nu niekaip nesigauna. Prisiekiu, bandžiau visaip pati. Ir su ašarom, ir su trenksmais, ir jutubę žiūrėjau, nu nesigauna. Galų gale kreipiuosi į Jus... unsure.gif

istikruju tai labai suprantu tave.. nes kai prisimenu savo pirmus zingsnius. tai doh.gif doh.gif doh.gif as per youtube ir per drauge gauditis pradejau daugiau.. ji man tiesiog per skype sakydavo kur ir ka daryt.. zingsnis po zingsnio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 29, 22:04)
Nežinau ar aiškiai paklausiau.
Nufotkinau draugės vaiką. Daviau jai tą foto. Ji sumetė į kažkokį saitą, kur daro foto internetu, gavo detales nuotraukose- t.y. apkarpytas bele kaip. Ji nieko neišmano apie foto karpymus ir pan, klausia, ką daryt... O aš, fotografė ( blink.gif ) nežinau ką jai atsakyti...  unsure.gif Kaip man žmogui atiduot foto tokias, kad jas tokias galėtų ir pasidaryt popieriui, kad nekiltų nieko neišmanančiam žmogui jokių problemų dėl to? Ar aš aiškiau dabar susakiau?

tai jei nunesi foto 2:3, tai nieko tau ir neapkirps. jei as atiduodu kam foto, ir zinau, kad zmones zada tas foto darytis, as tokiu santykiu jiems ir atiduodu.
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 11 29, 22:01)
laukine, paziurek cia pamokeles gal ka nors rasi.. arba isijung youtube - parasyk tipo how to crop pics in PS arba kazka ka nori padarys.. pamatysi kaip kas darosi..  smile.gif

Labai gera nuoroda.. Tik man iš visų tokio pobūdžio nuorodų maža naudos, nes dažnai mano PS versija nesutampa su rodomo filmuke, arba kažkur vienoj vietoj nerandu kokio mygtuko ar dar kažkas ir pastringu.. Bet žiūrėsiuos...

QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 29, 22:07)
tai jei nunesi foto 2:3, tai nieko tau ir neapkirps. jei as atiduodu kam foto, ir zinau, kad zmones zada tas foto darytis, as tokiu santykiu jiems ir atiduodu.

Dėl šito, manau jau supratau. Bet dėl levelių, tai nia doh.gif
Atsakyti
Laukine, reikėtų, kad tau kas gyvai parodytų arba skypu išvardintų smile.gif bandžiau rašyti kaip aš su PS koliažą darau, bet visa litanija gaunasi, pasimestum tikriausiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 29, 22:15)
Labai gera nuoroda.. Tik man iš visų tokio pobūdžio nuorodų maža naudos, nes dažnai mano PS versija nesutampa su rodomo filmuke, arba kažkur vienoj vietoj nerandu kokio mygtuko ar dar kažkas ir pastringu.. Bet žiūrėsiuos...
Dėl šito, manau jau supratau. Bet dėl levelių, tai nia  doh.gif

beda tu beda biggrin.gif

pasizymi ta aki pvz su Lasso. visa apsibrezk, kad pradzia su pabaiga susijungtu. ir tada nieko daugiau nespaudaliojus eini Image->Adjustments->Levels. ir ten jau gali level stumdyt. nu, ar stumdant keiciasi? jei keiciasi, tai gerai smile.gif jei ne, paziurek ar ten uzdeta varnele ant Preview.

nu ir viskas. pastumdai ka reikia.. tada nuejus ant tos akies padarai Deselect ar kas ten yra. nusimeta tas mirgantis bruksnys, bet akis jau atrodo pataisyta
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 29, 22:52)
Nu irgi nesupratau.  verysad.gif Pasižymiu tarkim žmogaus akis. Tarkim jas noriu patamsit. Pasižymiu su "quick selection tool" ir ką tada? Kaip tamsint?

taip pat kaip darytum visai foto. dešiniąjam šone turi matyt prie ADJUMENTS tuos ženkliukus, užeini ant kurio reikia ir darai ką reikia biggrin.gif
Atsakyti