Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 29, 13:03)
jezus, zinau kad esu nematoma, i mano klausimus niekas neatsakineja, bet gal si karta pasiseks.....

noriu nufotografuoti savo vaika, bet nezinau kaip tai padaryti, nes jis ima uz fotiko, visose nuotraukose buna arba jo rankyte arba piktas veidas, nes neduodu fotiko  rolleyes.gif Gal kas galit kokiu patarimu pazerti? :4u:zz

As tai duodu veiklos... Paskui va gaunas tokios visokios terliones - makaliones
user posted image

QUOTE(robobebras @ 2010 11 29, 13:47)
as irgi negirdejau, zinau kad yra besmegenio, tai "auto" vadinasi biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Alabama @ 2010 11 29, 16:31)
Bizyte, ir man patiko.
Man reik modeliu.Is mano aplinkos nieko nerandu.Kas Kaune nori fotografuotis su nemoksa? biggrin.gif

As galiu pabut modeliu, nes neturiu jokiu padoriu savo foto, bet perspeju, as toli grazu netobulas modelis biggrin.gif
As ir neturiu ka, bet svetimu zmoniu dar nesiryztu fotkint schmoll.gif

Kaip man idomu kas mano "mena" gavo. Jauciu irgi vargsta doh.gif
As tai siandien prisipirkau daigciuku savo naujai idejai, nes pirminis variantas buvo sunkiai mano aplinkoje igyvendinamas.
Beje, as irgi sukeisiu foto vietomis, nes kitaip mano istorija nesigaus.
Atsakyti
Klausimai:
1. Kaip apkirpti su PS foto? Kokio dydžio foto darote, kad spausdinant nebūtų nukarpomos jos?

2. Nu su koliažais man tamsus miškas su PS. Kas čia neseniai aiškinosi, ar pavyko?
Sustumdo ir nukarpo foto man ta pikasa, negaliu nervuoja. O va su PS nemoku apkirpt.. Gal kas gali padėt ir paaiškinti? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 29, 21:24)
Klausimai:
1. Kaip apkirpti su PS foto? Kokio dydžio foto darote, kad spausdinant nebūtų nukarpomos jos?

2. Nu su koliažais man tamsus miškas su PS. Kas čia neseniai aiškinosi, ar pavyko?
Sustumdo ir nukarpo foto man ta pikasa, negaliu nervuoja. O va su PS nemoku apkirpt.. Gal kas gali padėt ir paaiškinti? doh.gif

tai kerpi su Crop. toks kaip remas kairej. pasirenki ji ir darai kokio nori dydzio. jei nori, kad neapkrapytu laboratorijoj, tai foto turi butu 2:3. Jei nori taip apkirpti su Crop, tai pasirinkus ji, dar virsuje i viena laukeli irasai 2, i kita 3. tada tik tokiu santykiu leis zymet Crop'u ant foto
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 29, 21:35)
tai kerpi su Crop. toks kaip remas kairej. pasirenki ji ir darai kokio nori dydzio. jei nori, kad neapkrapytu laboratorijoj, tai foto turi butu 2:3. Jei nori taip apkirpti su Crop, tai pasirinkus ji, dar virsuje i viena laukeli irasai 2, i kita 3. tada tik tokiu santykiu leis zymet Crop'u ant foto

TU geroji fėja? Ačiū labai.

Dar kas dėl koliažų galės patari, būsu labai dėkinga. Nu bandau žiūrėt youtubę, bet ten taip viską greit daro, kad aš nespėju ne tik kad suprast bet ir sužiūrėt.
Atsakyti
Laukine, atleisk, kad iš kart neparašiau...paėmiau atostogas nuo SM.
maža žinovė aš tam PS, nežinau ar "teisingas" tas veiksmas, nes aš jį suradau tada kai mergaitės paaiškino kaip ryškinamos akys. Pažymiu reikalingą objektą laso įrankiu ( vienos spalvos objektą lengva žymėti magik lazdele) ir tada su juo darau ką noriu, lygiai tą patį ką darai su foto - šviesini, ryškini, keiti spalvą ir tt.
Tikrai nesu tikra ar taip ir yra daroma, reiktų prie PS pamokėlių paklausti. Yra tema.

Prie portretų jungčiausi, jei rasčiau modelį, kol kas tokių mano akiraty nėr.
Gvazdikus ar kokį kitą banalų daiktą pafotkinčiau.
Atsakyti
Bet brumbrumai. Nesigauna. Padarau tą crop, tada į width įrašau 2, į height-3. Tada jis man leidžia kaip sakei kirpt tik tam tikrą kvadratėlį. Bet- ar tai ir yra kirpimas? Man tada į tą kvadratėlį netelpa visas vaizdas, kurio noriu kad būtų foto blink.gif Ar aiškiai ar čia? Tiesiog noriu matyt tą pati vaizdą foto kurią spausdinsiu kaip ir ta, kokią padariau su fotkiku, bet noriu ją sumažinti taip, kad jos laboratorijoj nebekarpytų.
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 11 29, 21:45)

Prie portretų jungčiausi, jei rasčiau modelį, kol kas tokių mano akiraty nėr.

o koks čia žaidimukas su portretuku- praleidau tikriausiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 29, 21:43)
TU geroji fėja? Ačiū labai.

Dar kas dėl koliažų galės patari, būsu labai dėkinga. Nu bandau žiūrėt youtubę, bet ten taip viską greit daro, kad aš nespėju ne tik kad suprast bet ir sužiūrėt.

as tai darausi elemntariai. susikuriu nauja per file->new. pvz balta. primetu mazdaug dydi. susikopinu ten foto. sudelioju. o paskui viska apkerpu su Crop. bet cia as pati is to ka moku, tai ir susigalvoju smile.gif

taigi tik ciut ciut reik pasiknist tam PS, ir jau per tai ka moki gali daug sugalvot smile.gif niekas manes nemokino, bet kazkaip sugalvoju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 29, 22:46)
Bet brumbrumai. Nesigauna. Padarau tą crop, tada į width įrašau 2, į height-3. Tada jis man leidžia kaip sakei kirpt tik tam tikrą kvadratėlį. Bet- ar tai ir yra kirpimas? Man tada į tą kvadratėlį netelpa visas vaizdas, kurio noriu kad būtų foto  blink.gif Ar aiškiai ar čia? Tiesiog noriu matyt tą pati vaizdą foto kurią spausdinsiu kaip ir ta, kokią padariau su fotkiku, bet noriu ją sumažinti taip, kad jos laboratorijoj nebekarpytų.

Jei laboratorijoj nepasakysi, kad nori pilno kadro ir jokių korekcijų, turi pažiūrėti, kad užrašytų ant voko ir savo ranka dar uždėt 3 šauktukus, nesvarbu kokio dydžio, jie vitiek karpys.
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 11 29, 21:45)
ir tada su juo darau ką noriu, lygiai tą patį ką darai su foto - šviesini, ryškini, keiti spalvą ir tt.

Nu irgi nesupratau. verysad.gif Pasižymiu tarkim žmogaus akis. Tarkim jas noriu patamsit. Pasižymiu su "quick selection tool" ir ką tada? Kaip tamsint?
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 29, 21:46)
Bet brumbrumai. Nesigauna. Padarau tą crop, tada į width įrašau 2, į height-3. Tada jis man leidžia kaip sakei kirpt tik tam tikrą kvadratėlį. Bet- ar tai ir yra kirpimas? Man tada į tą kvadratėlį netelpa visas vaizdas, kurio noriu kad būtų foto  blink.gif Ar aiškiai ar čia? Tiesiog noriu matyt tą pati vaizdą foto kurią spausdinsiu kaip ir ta, kokią padariau su fotkiku, bet noriu ją sumažinti taip, kad jos laboratorijoj nebekarpytų.

o ta staciakampi prapleti?smile.gif

tai jei foto gulscia, tai atvirksciai skaicius rasyk smile.gif o jei nori kad viskas viska butu foto be jokiu apkarpymu, tai nesk tiesiog daryt i laboratorija, ir rinkis funkcija, kad sutalpintu. tada turesi baltus krastus smile.gif

nes nu jei foto yra 2:3, tai ja tokia ir atspausdina. arba ja gali iki tokio santykio apkarpyt..

nezinau ar aiskiai sneku biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 29, 21:52)
Nu irgi nesupratau.  verysad.gif Pasižymiu tarkim žmogaus akis. Tarkim jas noriu patamsit. Pasižymiu su "quick selection tool" ir ką tada? Kaip tamsint?

eini i Level, sharp, color.. nu kur tik nori smile.gif ir ten stumdydama matai kaip keiciasi akis. ir tik akis
Atsakyti
Sveiki, tyliai skaitau, o parasyt vis pritrukstu laiko. Labai saunus visu koliazai, saunuoles, kad intensyviai mokinates, tikiuosi iseis ir man prisijungt prie tolimesniu zaidimu, nes bijau, kad visai jau fotikas apdulkes smile.gif.

QUOTE(<emigrante> @ 2010 11 29, 14:19)
Papildyta:
Beje, noreciau kam nors uz modeli pabut, ale nei vienos kaimynes turbut neturiu - atsiliepkit jei kas tik tyliai skaitot  lotuliukas.gif  Jums praktika - man foto  biggrin.gif  Barteriniai mainai.  thumbup.gif

Tai atlek iki manes pasifotkinsim kartu mirksiukas.gif : as tave tu mane, nes ir man noretus turet padoresniu seimyniniu nuotraukyciu, nes taip ir uzaugs vaikai nezinodami kaip mama atrode biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurx: 29 lapkričio 2010 - 21:57