Nu tai ką dėl sniegų patars labiau patyrę?
Įkėliau ir savąjį koliažą, kaip įsivaizduoju
QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 29, 13:49)
atsiprasau... blah blah blah
kaip ir sakiau, nikas tave labai atitinka
QUOTE(gotte @ 2010 11 29, 12:24)
dar turiu klausimuką tokį: prasidėjo sniegai ir pan. Į ką fotografuojant gamtoje su sniegu reiktų atkreipti dėmėsį? kaip fotografuoti tą sniegą, kad nebūtų su netinkamu atspalviu ir pan? Kaip dėl baltos spalvos balanso nustatymo šiuo atveju būtų? Manau, daugeliui tai būtų aktuali info.
Paskaityk cia
šiaip geras daiktas vaikus fotografuojant tai klouno nosis. Užsidedi sau ant nosies ir dirbi klounu su fotoaparatu rankose.
Jei tai nepriimtina, lėlės, marionetės irgi liuksiškai tinka. Visiems vaikams skirtingai. Tarkim teko fotografuoti apie pusantrų metukų mergytę, kvatodavosi jei kas nusičiaudėdavo. Mama pati pasakė, kad jai tai juokinga. Ir ką, vaidinom, kad čiaudėjam. Mergytė pasilinksmino, o mama turėjo foto.
Dar tavo gal per mažas, bet paaugusiems padeda nebūtų istorijų pasakojimas. Pasakojimas kad ir apie patį vaiką. Visus jo geriausius bruožus pasiekimus pabrėžiant. Kuris vaikas neklausys to susidomėjęs? Žinoma, metinukui gal dar ankstoka.
Daug ko galima prisigalvoti, bet kaip jau rašė, tu mama, tu pažįsti savo vaiką.
Jei tai nepriimtina, lėlės, marionetės irgi liuksiškai tinka. Visiems vaikams skirtingai. Tarkim teko fotografuoti apie pusantrų metukų mergytę, kvatodavosi jei kas nusičiaudėdavo. Mama pati pasakė, kad jai tai juokinga. Ir ką, vaidinom, kad čiaudėjam. Mergytė pasilinksmino, o mama turėjo foto.
Dar tavo gal per mažas, bet paaugusiems padeda nebūtų istorijų pasakojimas. Pasakojimas kad ir apie patį vaiką. Visus jo geriausius bruožus pasiekimus pabrėžiant. Kuris vaikas neklausys to susidomėjęs? Žinoma, metinukui gal dar ankstoka.
QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 29, 13:49)
atsiprasau, kad mano rasymo stilius ir pacios busena jums kliuna atrasiau, kad Gal gera ideja butent todel, kad mano vaikas niekuo nesidomi ilgiau kaip 1-2min...ai zo....klausiau patarimo, ne kritikos..aciu
Papildyta:
aha, maniskis issiziojes tai konkreciai, neduok Die pamatys koki truputi ant zemes, tuoj i burna...o tetis...cia man paciai dar ir su teciu reiktu uzsiimti, ne tik su vaiku
Papildyta:
aha, maniskis issiziojes tai konkreciai, neduok Die pamatys koki truputi ant zemes, tuoj i burna...o tetis...cia man paciai dar ir su teciu reiktu uzsiimti, ne tik su vaiku
na tai:
1) fotografuok vaika mieganti
2) fotografuok vaika toki, koks jis istikruju yra - issiziojes, renkantis trupinius ir pan.. juk toki ji metu ir menesio visada prisiminsi, ir jam parodysi, kuo domejosi, ka dare, o ne kaip sedejo issisiepes baltame fone
pririst dar galima
QUOTE(Yvette @ 2010 11 29, 13:51)
šiaip geras daiktas vaikus fotografuojant tai klouno nosis. Užsidedi sau ant nosies ir dirbi klounu su fotoaparatu rankose.
QUOTE(Cheles @ 2010 11 29, 13:57)
na tai:
2) fotografuok vaika toki, koks jis istikruju yra - issiziojes, renkantis trupinius ir pan.. juk toki ji metu ir menesio visada prisiminsi, ir jam parodysi, kuo domejosi, ka dare, o ne kaip sedejo issisiepes baltame fone
va tokiu patarimu ir laukiau :)aciu , geros idejos jusu
p.s. del miegancio...kad tokiu pati nenoriu
Papildyta:
QUOTE(robobebras @ 2010 11 29, 13:50)
kaip ir sakiau, nikas tave labai atitinka
stai kokia as esu
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 29, 11:51)
klausykit, kas mano foto gavo, galiu apkeist nes nu jau toki ss nusiunciau.. nesiteisinu, bet tikrai ss, nes buvau pikta ant viso pasaulio. todel tikrai apkeisiu
hmmmm.... gal as???
QUOTE(robobebras @ 2010 11 29, 13:35)
as cia nenoriu moralizuoti, bet atrodo tu klausi tik tam kad klaust, o atsakymus pati zinai, pati zinai, kad reik sugalvot, ir kad be taves niekas geriau nesugalvos
kaip brumbrumai sake, juk tu vaiko mama.
Jei jau prabilau, tai kad nebuciau visiskas trolis, tai sakau duok ir tikra fotika pazaist, tarkim is savo ranku, tegu pakrapsto, pasukioja zooma, nieko ten neatsitiks, autofokusa tik isjunk jei ne usm objektyvas ir pirmyn
kaip brumbrumai sake, juk tu vaiko mama.
Jei jau prabilau, tai kad nebuciau visiskas trolis, tai sakau duok ir tikra fotika pazaist, tarkim is savo ranku, tegu pakrapsto, pasukioja zooma, nieko ten neatsitiks, autofokusa tik isjunk jei ne usm objektyvas ir pirmyn
va va ir aš daviau trumpam, prie savęs laikiau, o jis ėmė ir iškrito ( tiesa, aš tuo metu skutau bulves), objektyvas užlinko (muilinė) ir viskas i r dabar tik galiu pasisakyt:' višta ir Afrikoj višta...' ir žiūrėt į jūsų darbą kaip katinas į lašinius per stiklą... Zirzilija, nedaryk klaidos
QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 29, 14:09)
va tokiu patarimu ir laukiau :)aciu , geros idejos jusu
Papildyta:
stai kokia as esu
Papildyta:
stai kokia as esu
nieko bendro su fotografija neparašysiu, bet galbūt tavo vaikas būtent dėl fotoaparato protestuoja. Jei rašai, kad paskutiniu metu visur paskui tave, nepaleidžia. Tai galbūt jau per dažnai bandai jį fotografuoti ir mato fotoaparatą kaip konkurentą. Juk kai fotografuoji nori kad kažkas būtų taip, anaip, o vaikas nori visai ko kitko. Tokiu atveju, kad ir per galvą versis neišeis nufotkint kaip nori, kol neišlauksi tiek, kiek reikia
Savo fotoaparato vaikui neduočiau. Turiu nupirkus kitą, kurį net į sieną gali daužyti, jei tokiu būdu jam gražesnės foto gausis. Tiesa, vaikas gudrus, metė lauk senukus muilinius juostinius, ens ten nieko nesimato kai nufotografuoji Todėl turi skaitmeninį, tokį vėžlinį, nesugebu nei vienos foto nesujudintos padaryti, bet užtat nugarėlėje foto matosi.
QUOTE(Yvette @ 2010 11 29, 14:21)
nieko bendro su fotografija neparašysiu, bet galbūt tavo vaikas būtent dėl fotoaparato protestuoja. Jei rašai, kad paskutiniu metu visur paskui tave, nepaleidžia. Tai galbūt jau per dažnai bandai jį fotografuoti ir mato fotoaparatą kaip konkurentą. Juk kai fotografuoji nori kad kažkas būtų taip, anaip, o vaikas nori visai ko kitko. Tokiu atveju, kad ir per galvą versis neišeis nufotkint kaip nori, kol neišlauksi tiek, kiek reikia
Savo fotoaparato vaikui neduočiau. Turiu nupirkus kitą, kurį net į sieną gali daužyti, jei tokiu būdu jam gražesnės foto gausis. Tiesa, vaikas gudrus, metė lauk senukus muilinius juostinius, ens ten nieko nesimato kai nufotografuoji Todėl turi skaitmeninį, tokį vėžlinį, nesugebu nei vienos foto nesujudintos padaryti, bet užtat nugarėlėje foto matosi.
na nezinau net, manau jam reikia to fotoaparato kaip zaislo,kuri po keliu minuciu apziurejes,gal paspaudinejes, numestu salin. Bet jei pamatys, kad as ji turiu, vel jam jo reikes, nes jam visko reikia, ka as laikau matyt, kaip ir sakai, toks amzius. Dabar bent jau mintys sukasi apie fotografavima su maisto produktais
man net keista,kaip tokio amziaus vaikai tokie gudrus, kaip ir pvz su telefonu, daviau neveikianti, jam netinka, nes mat ekranas neveikia kai spaudo, o apie zaislini tai is viso patyliu, nupirko mociute jam, tai idomus buvo gal kokias 5min, kol suprato, jog cia netoks, koki mama turi...arba tv pultelis....kitas netinka, nes spausdant mygtukus TV nereaguoja....
siunčiu saulės šypsnį šią šaltą( vis dar rudens) dieną...
man ji graži...( bent jau kolkas ,nors techniškai nėra tobula )
man ji graži...( bent jau kolkas ,nors techniškai nėra tobula )