Idejau Eikit mane suvalgyt pusryciams
QUOTE(Loretoidas @ 2010 11 26, 23:43)
Ir jei kažkas iš jūsų pradės rašyti, kad jos saldžios, popsinės, nuspėjamos,neprofesionalios, neįdomios, peršviesintais veidais ir pan. - mielai tam pritarsiu. Bet man jos patinka, ir žadu keistis tik tada, kai to norėsiu pati
Kaip man patinka šitas sakinys. Jūs esate labai laisvas žmogus, Loreta. Dėl to Jums ir sekasi kurti.
QUOTE(airv @ 2010 11 27, 21:41)
Klausimukas, naudojant dirbtinį apšvietimą galima išgauti "blikus", taip kad būna fotografuojant prieš saulę?
Ar ne su reflektorių pagalba?
QUOTE(frederica @ 2010 11 27, 22:46)
Būtent. Jei įsprausi kūrėją į taisykles, gausis jų vykdymas o nebe kūryba. Nelaužykim savęs ir savo vaizduotės.
Baisiai gražu su kiaušiniu ir netaip gražu (nepatiko ženklas ir jo violetinė spalva), bet siaubingai užkabino ir sugraudino su mamytės atminimu. Beveik apsiverkau
QUOTE(Yvette @ 2010 11 28, 10:42)
Kai lankiau kursus, mums truputį papasakojo apie tai, kas ištiesų yra maisto foto: alaus puta padaryta iš fairy, tortai iš makrofleksų ir dar priklijuoti su super glue Pomidorai netikri ar nudažyti.. NU žodžiu, visiška apgaulė Ir tikrai labai sunku.
Aš dar vakuume, bet jau nebeilgai.
na pala, nepulkit manes del to, kad Yvete nusprende sukeisti vietomis nuotraukas, beje, Frederica, pagrindines taisykles tikrai buvo parasytos, o paskui ten vieni klausimai, del nuotrauku koregavimo kiti del nuotrauku keitimo, buvo diskutuotini veliau.
Yvete, tie Frederikos ir Loretoido koliaziukai buvo pasibandymai, todel manau ju cia priskaiciuoti negalima, kaip pabandyma ir as galiu sukeisti nuotraukas vietomis, pasiziureti kaip dera ir ka pakeitimas duoda. Bet sio zaidimo esme ir tikslas buvo toks, kad turime pratesti istorija gautajai nuotraukai, o ne atvirksciai.....galit linciuoti dabar mane
Yvete, tie Frederikos ir Loretoido koliaziukai buvo pasibandymai, todel manau ju cia priskaiciuoti negalima, kaip pabandyma ir as galiu sukeisti nuotraukas vietomis, pasiziureti kaip dera ir ka pakeitimas duoda. Bet sio zaidimo esme ir tikslas buvo toks, kad turime pratesti istorija gautajai nuotraukai, o ne atvirksciai.....galit linciuoti dabar mane
QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 28, 11:39)
Bet sio zaidimo esme ir tikslas buvo toks, kad turime pratesti istorija gautajai nuotraukai, o ne atvirksciai.....galit linciuoti dabar mane
Šio žaidimo (kaip ir visų žaidimų) esmė yra gerai praleisti laiką Jei prie to dar ką nors ir išmoksime - bus nuostabu.
Linčiuoti tavęs nėra už ką - mes skirtingos ir tai normalu ir įdomu
QUOTE(rarity @ 2010 11 28, 13:02)
Šio žaidimo (kaip ir visų žaidimų) esmė yra gerai praleisti laiką Jei prie to dar ką nors ir išmoksime - bus nuostabu.
na, kaip pasirodo, tai nera idomu.....jeigu issakai nuomone, kitas asmuo isizeidzia, trina savo darbus ir kas yra blogiausia, imeta bet ka, tuo pasakydama, jog isizeide del pasakytos nuomones.....
Aš šiandien bandysiu fotografuoti mūsų žaidimui, pabus dukrytė ir mausim laukan...įdomu, ar gausis kas
Dar turiu idėją pafotkinti prie dirbtinio apšvietimo MB iš nugaros, sužaisti kažką su jo tattoo..nes jinai didelė ir įspūdinga... vaizduotėje tai turiu labai super nuotraukų, bet įdomu, kaip gautųsi realybeje tik teks dar luktelėti šiek tiek, kol padarys paskutinius du baigiamuosius tattoo seansus, tada rimčiau rutuliosiu mintį
Ir dar turiu idėją, kad mane pafotkintų kažkas nėščią ir taip, kad mano tattoo matytųsi...norėčiau kažkokios netradicinės fotosesijos ir kad tą netradiciškumą tatuiruotės priduotų... tik gaila, kad mano abi tatuiruotės yra ant nugaros, o pilvas tai prieky būtų
Tai va tokie pamąstyai ateičiai...
Akasha, man patiko tavo bandymas fotografuoti pyragą, bene labiausiai kaip minusas užkliuvo pranysktanti baltame fone balta lėkštė. O šiaip atrodo skaniai, vadinasi ir nuotraukos gana vykusios
Dar turiu idėją pafotkinti prie dirbtinio apšvietimo MB iš nugaros, sužaisti kažką su jo tattoo..nes jinai didelė ir įspūdinga... vaizduotėje tai turiu labai super nuotraukų, bet įdomu, kaip gautųsi realybeje tik teks dar luktelėti šiek tiek, kol padarys paskutinius du baigiamuosius tattoo seansus, tada rimčiau rutuliosiu mintį
Ir dar turiu idėją, kad mane pafotkintų kažkas nėščią ir taip, kad mano tattoo matytųsi...norėčiau kažkokios netradicinės fotosesijos ir kad tą netradiciškumą tatuiruotės priduotų... tik gaila, kad mano abi tatuiruotės yra ant nugaros, o pilvas tai prieky būtų
Tai va tokie pamąstyai ateičiai...
Akasha, man patiko tavo bandymas fotografuoti pyragą, bene labiausiai kaip minusas užkliuvo pranysktanti baltame fone balta lėkštė. O šiaip atrodo skaniai, vadinasi ir nuotraukos gana vykusios
QUOTE(juratike13 @ 2010 11 28, 10:35)
Laba ryta...
tai geret vakar, nu gerai,nebesipleskim, rytas uz vakara protingesnis
man 1 smagiausia, bet as dar bus uogytes apibarsciusi cukraus pudra
kitose vis tik skarta vaizda gadina
Patiko apsvietimas, saunuole
O jei trumpai, tai kaip darei softboxa?Jei nenori terst temos, gali az...aciuka
tai geret vakar, nu gerai,nebesipleskim, rytas uz vakara protingesnis
man 1 smagiausia, bet as dar bus uogytes apibarsciusi cukraus pudra
kitose vis tik skarta vaizda gadina
Patiko apsvietimas, saunuole
O jei trumpai, tai kaip darei softboxa?Jei nenori terst temos, gali az...aciuka
O as nenorejau cukraus pudros ant uogu.. Gal ir padariau klaida....
Zinok apsvietimo cia jokio Tiesiog lubu lempa ir iso keltas nemazai...
QUOTE(Yvette @ 2010 11 28, 11:42)
man patinka gaminti, todėl skaitinėju įvairius dienoraščius su receptais. Ir flickr maisto nuotraukas žiūrinėju.
Nežinau kokia šių foto paskirtis. Ar tik norėjai įamžinti tai, ką pagaminai, ar norėjai apšvietimą išbandyti. Jei apšvietimo išbandymas, tai daug nepasisakysiu, žalia esu. Jei norėjai nufotografuoti tai, ką pagaminai irgi nesikabinėsiu. Bet jei norėjai nufotografuoti taip, kad pamačius šią foto lėkčiau į virtuvę ieškoti užsilikusio sausainio gabalėlio ar pradėčiau maišyti tešlą - šiuo atveju foto neveža. Tikriausiai dėl dirbtinio apšvietimo, gal dėl to, kad baltam fone fotografuota ir atrodo, kaip iškirpta iš žurnalo ir priklijuota. Taip jaunystėje darydavau, kai rinkau receptus. Baltas fonas, dirbtinis apšvietimas pradaigino šilumą, menamą pyrago kvapą ir dar daug ko kitko.
Apskritai nelengva fotografuoti maistą.
Nežinau kokia šių foto paskirtis. Ar tik norėjai įamžinti tai, ką pagaminai, ar norėjai apšvietimą išbandyti. Jei apšvietimo išbandymas, tai daug nepasisakysiu, žalia esu. Jei norėjai nufotografuoti tai, ką pagaminai irgi nesikabinėsiu. Bet jei norėjai nufotografuoti taip, kad pamačius šią foto lėkčiau į virtuvę ieškoti užsilikusio sausainio gabalėlio ar pradėčiau maišyti tešlą - šiuo atveju foto neveža. Tikriausiai dėl dirbtinio apšvietimo, gal dėl to, kad baltam fone fotografuota ir atrodo, kaip iškirpta iš žurnalo ir priklijuota. Taip jaunystėje darydavau, kai rinkau receptus. Baltas fonas, dirbtinis apšvietimas pradaigino šilumą, menamą pyrago kvapą ir dar daug ko kitko.
Apskritai nelengva fotografuoti maistą.
Zinau, kad maista fotografuoti nelengva, todel man tai kaip issukis, kartas nuo karto pabandyti.... O ir gaminti patinka, tik kartais Dekui uz pastabas...
QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 28, 12:39)
na pala, nepulkit manes del to, kad Yvete nusprende sukeisti vietomis nuotraukas, beje, Frederica, pagrindines taisykles tikrai buvo parasytos, o paskui ten vieni klausimai, del nuotrauku koregavimo kiti del nuotrauku keitimo, buvo diskutuotini veliau.
Tada pabandysiu parašyt kaip aš matau tokius žaidimus.
Visų pirma, tai kūryba, nors aš esu ir mažo protelio blondinė, kai kuriu, protui leidžiu ilsėtis, spjaunu į visas taisykles, negirdžiu- ne, net neklausau ką sako kiti, darau tai kas man patinka. vėliau kritiką, priimu, filtruoju ir darau išvadas arba ne.
Šiuo atveju taisyklės galėjo būt tik foto dydžiui, formatui. Šviesinimas, karpymas, kitoks kišimas nagų prie svetimos foto, turėtų būt abipusio susitarimo reikalas. Foto keitimas vietomis, mano galva jau priklauso nuo antrojo žmogaus, jis tęsia istoriją ir jam spręst kaip jis tą istoriją pratęs ar pradės.
Tai bendras darbas, tačiau galutinis rezultatas daugiau priklauso nuo antrojo žmogaus.. Tiesa ir tai, kadantras žmogus gali lengvai sugadinti gerą pirmą foto, o blogos pirmosios joks profas antrąja neišgelbės ir rezultatas bus vis vien apgailėtinas. Todėl galvokim ką siunčiam. Galvokim ką daromsu gautąja ...tik "nebegalvokim" kai darom. Darykim tai iš širdies...
. Tikrai neadvokatauju Yvettei, bet jos darbelis tikrai buvo iš širdies.
Dieve, jei galvosim tik apie taisykles, niekad nieko ir nepadarysim. Linkiu, ateity atsipalaiduoti ir pajausti malonumą.
ai tiek to...daugiau neissakinesiu savo nuomones....tiesiog kita karta,reiktu prasyti, kad kurybai apribojimu nera,visiems tada butu aisku....einu suvalgysiu pyraga
ai gal baigiam jau apie tą mano foto. Man galvos net po vyno butelio neskauda, jau nekalbant apie foto. Antros foto autorius darbą spėjo pamatyti, patiko pirmas variantas, tuo ir džiaugiuosi.
Akasha, gerai, kad bandai su maisto fotografavimu, bet vat kaip čia paminėjo, kad fotografuojami netikri produktai ir t.t... Man tavo pyragas nebetikras atrodo. Nors tikiu skanus. Šiaip jei ne kokiek stockam bandai išmokti fotografuoti maistą, tai bandyčiau kažkiek jaukumo nuotraukoms įnešti, šilumos. Nors ir baltame fone galima nuostabiai nufotografuoti, bet čia trūksta kažkokios mažulytės detalės. Net nežinau ko.
Vat dar pagalvojau, kad pristatei foto kiekvieną atskirai, gal šiuo atveju koliažas visai kitaip atrodytų. Iš dviejų foto.
Akasha, gerai, kad bandai su maisto fotografavimu, bet vat kaip čia paminėjo, kad fotografuojami netikri produktai ir t.t... Man tavo pyragas nebetikras atrodo. Nors tikiu skanus. Šiaip jei ne kokiek stockam bandai išmokti fotografuoti maistą, tai bandyčiau kažkiek jaukumo nuotraukoms įnešti, šilumos. Nors ir baltame fone galima nuostabiai nufotografuoti, bet čia trūksta kažkokios mažulytės detalės. Net nežinau ko.
Vat dar pagalvojau, kad pristatei foto kiekvieną atskirai, gal šiuo atveju koliažas visai kitaip atrodytų. Iš dviejų foto.
Perskaičiau dar kartą ankstesnes žinutes ir vis tiek nelabai supratau kodėl čia yksta tie įsižeidinėjimai Kodėl buvo nuotraukos ne sukeistos vietomis jei jau tiek norima vadovautis kažkokiomis taisyklėmis, bet išvis pakeista viena foto, ko pasekoje koliažas gavosi nebe toks gražus ir mielas žodžiu, kažkokia nesusipratus šiandien jaučiuosi
O šiaip kas liečia taisykles, tai mano nuomonė būtų tokia. Foto keitimas vietomis nelabai ką ir keičia...jis nekeičia siuntusiojo autorinio darbo kaipo tokio. O, pavyzdžiui, spalvos, šviesos ar kitų dalykų keitimas atsiųstoje nuotraukoje jau keičia to kito žmogaus autorinį darbą. Juk ką tik pačios diskutavome apie autorystę ir pagarbą autoriui. Dėl to, pavyzdžiui, aš pasisakau prieš savavališką keitimą...nepaisant to, kad tas autorinis darbas ir nelabai tobulas kažkam atrodo, bet tai yra autorinis darbas. Kišimasis mano požiūriu galimas tik sutarus abiems pusėms: autoriui ir keitėjui. Tuomet nieko blogo tame nematau.
Ir dėl to man neapatiko toks atviras ir tiesmukas Loretoido pareikškimas apie tai, kad ji žada kažką keisti. Nes aš ją kaip profę, kaip patyrusią fotografę labai gerbiau... ir tie pasisakymai man tiesiog neskaniai nuskambėjo ir nelabai prodesionaliai iš jos pusės. Užtat kažkaip durnai pasijutau, kai apie žmogų turėjau kitokią nuomonę. Aišku, aš nepažįstu jūsų asmeniškai ir neįlysiu į vidų išsiaiškinti, ką jūs tikrai ten mąstote, tiesiog mano tokia nuomonė susidarė iš forumo info. Žinoma, ji gali būti ir klaidinga, aš to nežinau...
O be to, jūsų teisė yra reikšti savo nuomonę ir savo poziciją, kaip ir bet kurio iš mūsų. Kai ir čia kažkas sakė, mes visi skirtingi. Anyway, man jūsų foto po to neatrodo mažiau profesionalios.
O šiaip kas liečia taisykles, tai mano nuomonė būtų tokia. Foto keitimas vietomis nelabai ką ir keičia...jis nekeičia siuntusiojo autorinio darbo kaipo tokio. O, pavyzdžiui, spalvos, šviesos ar kitų dalykų keitimas atsiųstoje nuotraukoje jau keičia to kito žmogaus autorinį darbą. Juk ką tik pačios diskutavome apie autorystę ir pagarbą autoriui. Dėl to, pavyzdžiui, aš pasisakau prieš savavališką keitimą...nepaisant to, kad tas autorinis darbas ir nelabai tobulas kažkam atrodo, bet tai yra autorinis darbas. Kišimasis mano požiūriu galimas tik sutarus abiems pusėms: autoriui ir keitėjui. Tuomet nieko blogo tame nematau.
Ir dėl to man neapatiko toks atviras ir tiesmukas Loretoido pareikškimas apie tai, kad ji žada kažką keisti. Nes aš ją kaip profę, kaip patyrusią fotografę labai gerbiau... ir tie pasisakymai man tiesiog neskaniai nuskambėjo ir nelabai prodesionaliai iš jos pusės. Užtat kažkaip durnai pasijutau, kai apie žmogų turėjau kitokią nuomonę. Aišku, aš nepažįstu jūsų asmeniškai ir neįlysiu į vidų išsiaiškinti, ką jūs tikrai ten mąstote, tiesiog mano tokia nuomonė susidarė iš forumo info. Žinoma, ji gali būti ir klaidinga, aš to nežinau...
O be to, jūsų teisė yra reikšti savo nuomonę ir savo poziciją, kaip ir bet kurio iš mūsų. Kai ir čia kažkas sakė, mes visi skirtingi. Anyway, man jūsų foto po to neatrodo mažiau profesionalios.
jei niekas labai nesupyks (o to tikiuos) norėčiau pasisakyt nuo taburetės. gražu matyt patarimus pradedančioms, bet kuo toliau įsibėgėjant žaidimams visokiems, tuo dažniau ir labiau čia juntama ne pradžiamokslių fotografijų temoje (kur seniau būdavo net ir namų darbai pastebimi 95proc. juos įdėjus), bet kaip tam tikros mažytės SM bendruomenės privačioje (a la Bendraminčių, plepesių) temoje...
fotografuoti tinkamai ir gražiai sunku bet ką - maistą, vaikus, lašelius, medžius, mašinas. viską. bet kiekvienas čia atėjęs norime to pasiekti. vienam reikia spyrio į užpakalį, kad baigtų zyzt dėl sunkaus daikto fotografuot, kitam reikia pagalbos su namų darbais, trečiam nieko nereikia - užtenka pasižiūrėt nuotraukas, kurių čia publikuojama vis mažiau... moteros, susiimam, vyrai, paspardykit žodžiais moteroms subines, ir baigiam šitą "karą" kas kada ir ką norės, tą ir ištrins iš čia, iš flickr ir panašiai.. esmė liks tik tame, kad tas, kam reikėjo, tą "kažką" ir pamatė
fotografuoti tinkamai ir gražiai sunku bet ką - maistą, vaikus, lašelius, medžius, mašinas. viską. bet kiekvienas čia atėjęs norime to pasiekti. vienam reikia spyrio į užpakalį, kad baigtų zyzt dėl sunkaus daikto fotografuot, kitam reikia pagalbos su namų darbais, trečiam nieko nereikia - užtenka pasižiūrėt nuotraukas, kurių čia publikuojama vis mažiau... moteros, susiimam, vyrai, paspardykit žodžiais moteroms subines, ir baigiam šitą "karą" kas kada ir ką norės, tą ir ištrins iš čia, iš flickr ir panašiai.. esmė liks tik tame, kad tas, kam reikėjo, tą "kažką" ir pamatė