QUOTE(airv @ 2010 11 25, 15:01)
O nd su apšvietimais liuks idėja
namie darysiu, dėl savęs. Noriu perprasti
ir as!
QUOTE(O.o @ 2010 11 25, 23:01)
tai ka tariames del portretiniu sviesu? konkreciai galit kuri suformuluot uzduoti
1. Naudojama sviesa
2. Fonas
3. Apsvietimo budai (gal pradzioj 2-ju uzteks? Jei patiks daugiau prisigalvosim ir kokie tie budai pvz.)
4. Atlikimui kiek duodam laiko?
cia mazhdaug atrodo taip - sodinam zmogu, paemam staline lempa su lempute pvz 100w ir nukreipiam ja is sono i modeli? fonas - juodas/baltas - arba galima be fono, svarbu shviesa. kitas budas - pvz nuobodi plokscia shviesa is priekio? at teisingai supratau?
QUOTE(O.o @ 2010 11 25, 15:51)
O jeigu su naturaliu galima derintis naudoti tarkim naturalus sonins apsvietimas nuo lango (ar perleidziam per dienines uzuolaidas ar gryna sviesa? ) ir pvz veidrodis sviesai atspindet arba baltas lapas, kai kur folija uzklijuoja kai kur gryna). Papildykit mane
kitos dvi analogishkos uzduotys butu su naturalia shviesa, gal per uzuolaidas, ne tokia rezhianti bus, nuo lango is sono ir pvz nuo langi is priekio? apie folija ir veidrodi nesupratau, kur juos deti, uz modelio , prieshais langa?
QUOTE(Yvette @ 2010 11 25, 23:10)
Aš po truputį senas temas skaitinėju. Nepamenu koks vardas buvo dalyvės, bet mačiau įkeltus portretus su skirtingais apšvietimais. Kaip ir parodomoji pamoka ten buvo. Buvo šviesa iš šono, kontrinė ir dar kažkokios. Man visai patiktų kaip nors taip bandyti.
Gal ir reiktų tokią vertingą informaciją kur nors išsaugoti.
Galbūt Pradžiamokslių blogą toliau pildyti, nes lig ir apmiręs.
noelle lygtais kazhka dejo. as uz, kad daugiau vertingesnes ir veikiancioas info itraukti i pirmaji puslapi, basics yra, bet reiktu ir tokius dar svarbesnius basicus sudet kaip shviesa ir kiti reikalai.
QUOTE(green_tea @ 2010 11 25, 23:29)
As dabar cia baisiai nekompetetingai pasisakysiu
Man nuotraukos siek tiek 'rezia aki', cia turbut oficialiais terminais reiskia, kad jose per daug sharpo. O gal tas baltas fonas toki efekta daro? Ir nelabai supratau prie ko cia riuzavas parsiukas
Dar labai patiko mini kepuryte, kur tokia gavai? As irgi savo suniui noriu
man tortas ir suo nesiderina, truksta ryshkumo, uztad per daug sharpo. nezinau kodel, bet su Edvardu visada tau geriau sekasi
QUOTE(Alabama @ 2010 11 25, 16:45)
Mamagute, gerai
Antras dublis.Stala leidau zemiau, kad sviesa butu ne tik is sono, bet ir is virsaus, atitraukiau nuo fono toliau.Kairiam kampe nepalikta vietos ir fonas paglamzytas-blogai?
Nu kaip?
idomu. bet manes tokios nekabina (cia off-topic aishku). man patinka, kad tu bandai daug ka, daiktus salyginai neblogai ishdestai, teksturas panaudoji ivairias (as to itin nemegstu. esu uz naturaluma). sioje foto man truksta erdves. ir apskritai panos jau paminejo kas ir kaip. bet man patinka stebet tavo bandymus ir judejimus i prieki. gal turi kazhka "juostinio"? dieve, kaip as alpstu del juostos. zinau, tetis turi zenita, maloniai man perleistu, bet as vis delsiu, manau, kad nesubrendau, nors intuicija sako, kad 'uzhvesh' mane juosta labiau negu skaitmena... vien del "netobulumu", kurie mane traukia ziurint juostinius kadrus.
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 25, 21:34)
tai tu nueik i art.scene.lt
va ten tai jau isbandymas nervams
bet jei isijungi dzin mygtuka, tai labai linksma
ta pati norejau sakyt. bet ten jau too much. salti nervai tai viena, bet kaip alexso sake, juk turi buti "faina" sedet forumuose, aishku pylos gauti reikia, bet kur non stop zhostkai, tai ne. as apskritai niekur "nesedziu", gal reiktu, i kokia kudra nueit, kad velniu gauti, nes aptingau ir vis teisinuos, kad mano technika sudina ir man jos jau nepakanka.
QUOTE(green_tea @ 2010 11 25, 22:57)
Minciu ir ideju kalnas, beliko tik inventoriu susirinkt ir nufotografuot. Tiesa, niekaip neapsisprendziu - daryt savam stiliui, ar nuotraukos stiliui?
ir pas mane minciu daug, siaip patiko pati foto atsiusta, stiliukas. as tai bandysiu taikytis prie atsiustos, kad deretu ir atrodytu kaip koliazhas
turiu net kelias mintis. tik va gyvenime koliazhu nedarius, bus pirmas kartas.
p.s. jei neklystu klausei del light roomo anoj temoj - linkomanijoj yra - Kelby.Training.Photoshop.Lightroom.Basic.Training.With.Matt.Kloskowski-NSiD ten pagrindines pamokos, as perziurejau tik viena ar dvi (nu as tingine, nemegstu ziuret jutubinius dalykus, man geriaua paciai knistis ir suprast), bet laaaabai daug ka dave. pabandyk ir tu.
QUOTE(Alabama @ 2010 11 26, 01:03)
Ne, nepraleisk
(labai nemegstu sio balionciko, naudoju tik isskirtinem progom
).Juk nera svarbu fonas, svarbiau sviesa, ne?
as irgi nemegstu to baliono ir taipogi itin retai ji naudoju
Papildyta:
QUOTE(Loretoidas @ 2010 11 26, 09:59)
Ir jau prašom nepykti kieno gavau, bet šviesinsiuuuuuu
hmmmm