Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(frederica @ 2010 11 26, 00:28)
Aš įdėjau ax.gif
Įdėsiu ir dabar biggrin.gif
Nebūtų tokia mintis kilus, bet kai pamačiau savo foto lotuliukas.gif  tai baisiai parūpo, ką tas gudrutis kur siuntė sugalvotų bigsmile.gif

frederica, gal cia mano gavai biggrin.gif oi nepyk labai biggrin.gif
Atsakyti
Ohara, tavo modeliukas zavus, bet man foto pasirode persviestos, vietomis, net plokscios tokios. Emociskai patiko antra.

Del ND.
As uz pati paprasciausia varianta pradziai.
Nepanasu siom dienom, kad bus daug sviesos. Taigi matyt dirbtinis apsvietimas.
Kalbejote apie lempu galinguma. Tai koki naudojame? ar nesvarbu? (namie neturiu staliniu lempu doh.gif , tai jeigu teks zvejoti, tai ieskosiu tinkamos)
Fonas baltas - ok, o foto - jb?
Terminas - bijau, kad studentavimo principas suveiks, va dar pritruko vienos dienos biggrin.gif
Galime ir bandyti i savaite sutilpti.

Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 11 26, 01:28)
Aš įdėjau ax.gif
Įdėsiu ir dabar biggrin.gif
Nebūtų tokia mintis kilus, bet kai pamačiau savo foto lotuliukas.gif  tai baisiai parūpo, ką tas gudrutis kur siuntė sugalvotų bigsmile.gif

drinks_cheers.gif
Ir jau prašom nepykti kieno gavau, bet šviesinsiuuuuuu tongue.gif
Atsakyti
Bukit zmones gerieciai, pamokykit kaip rteisingai kelti foto is flickr ir kaip isirasyt save i sm fotografijos grupe... doh.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Pas mus sninga bigsmile.gif = nuotaika puiki.
Sako, rytas už vakarą protingesnis biggrin.gif - akurat.
Pažiūrėjau nuotrauką, minčių- 1 biggrin.gif , bet sukryžminti gautąją foto su manąja bus tas pats kaip bandyti sukryžminti gyvatę su ežiuku. Galvoju gal pavadinimas išgelbės, nu, bet dar kai pagalvoju, o blondinėms galvot nebūdinga....tai žinau skirsiu puslapį pavadinimui, jums nusibos skaityti ir finalė, gims šūdžiukas.

Bet vistiek pas mus sninga ir tai nuostabu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 11 25, 15:01)
O nd su apšvietimais liuks idėja smile.gif namie darysiu, dėl savęs. Noriu perprasti smile.gif

ir as!
QUOTE(O.o @ 2010 11 25, 23:01)
tai ka tariames del portretiniu sviesu? konkreciai galit kuri suformuluot uzduoti  smile.gif
1. Naudojama sviesa
2. Fonas
3. Apsvietimo budai (gal pradzioj 2-ju uzteks? Jei patiks daugiau prisigalvosim ir kokie tie budai pvz.)
4. Atlikimui kiek duodam laiko? smile.gif

cia mazhdaug atrodo taip - sodinam zmogu, paemam staline lempa su lempute pvz 100w ir nukreipiam ja is sono i modeli? fonas - juodas/baltas - arba galima be fono, svarbu shviesa. kitas budas - pvz nuobodi plokscia shviesa is priekio? at teisingai supratau?
QUOTE(O.o @ 2010 11 25, 15:51)
O jeigu su naturaliu galima derintis naudoti tarkim naturalus sonins apsvietimas nuo lango (ar perleidziam per dienines uzuolaidas ar gryna sviesa? ) ir pvz veidrodis sviesai atspindet arba baltas lapas, kai kur folija uzklijuoja kai kur gryna). Papildykit mane smile.gif

kitos dvi analogishkos uzduotys butu su naturalia shviesa, gal per uzuolaidas, ne tokia rezhianti bus, nuo lango is sono ir pvz nuo langi is priekio? apie folija ir veidrodi nesupratau, kur juos deti, uz modelio , prieshais langa?
QUOTE(Yvette @ 2010 11 25, 23:10)
Aš po truputį senas temas skaitinėju. Nepamenu koks vardas buvo dalyvės, bet mačiau įkeltus portretus su skirtingais apšvietimais. Kaip ir parodomoji pamoka ten buvo. Buvo šviesa iš šono, kontrinė ir dar kažkokios. Man visai patiktų kaip nors taip bandyti.
Gal ir reiktų tokią vertingą informaciją kur nors išsaugoti. Galbūt Pradžiamokslių blogą toliau pildyti, nes lig ir apmiręs.

noelle lygtais kazhka dejo. as uz, kad daugiau vertingesnes ir veikiancioas info itraukti i pirmaji puslapi, basics yra, bet reiktu ir tokius dar svarbesnius basicus sudet kaip shviesa ir kiti reikalai.
QUOTE(green_tea @ 2010 11 25, 23:29)
As dabar cia baisiai nekompetetingai pasisakysiu 4u.gif Man nuotraukos siek tiek 'rezia aki', cia turbut oficialiais terminais reiskia, kad jose per daug sharpo. O gal tas baltas fonas toki efekta daro? Ir nelabai supratau prie ko cia riuzavas parsiukas g.gif Dar labai patiko mini kepuryte, kur tokia gavai? As irgi savo suniui noriu  lotuliukas.gif

man tortas ir suo nesiderina, truksta ryshkumo, uztad per daug sharpo. nezinau kodel, bet su Edvardu visada tau geriau sekasi blush2.gif
QUOTE(Alabama @ 2010 11 25, 16:45)
Mamagute, gerai smile.gif
Antras dublis.Stala leidau zemiau, kad sviesa butu ne tik is sono, bet ir is virsaus, atitraukiau nuo fono toliau.Kairiam kampe nepalikta vietos ir fonas paglamzytas-blogai?
Nu kaip?

idomu. bet manes tokios nekabina (cia off-topic aishku). man patinka, kad tu bandai daug ka, daiktus salyginai neblogai ishdestai, teksturas panaudoji ivairias (as to itin nemegstu. esu uz naturaluma). sioje foto man truksta erdves. ir apskritai panos jau paminejo kas ir kaip. bet man patinka stebet tavo bandymus ir judejimus i prieki. gal turi kazhka "juostinio"? dieve, kaip as alpstu del juostos. zinau, tetis turi zenita, maloniai man perleistu, bet as vis delsiu, manau, kad nesubrendau, nors intuicija sako, kad 'uzhvesh' mane juosta labiau negu skaitmena... vien del "netobulumu", kurie mane traukia ziurint juostinius kadrus.
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 25, 21:34)
tai tu nueik i art.scene.lt biggrin.gif va ten tai jau isbandymas nervams biggrin.gif bet jei isijungi dzin mygtuka, tai labai linksma biggrin.gif

ta pati norejau sakyt. bet ten jau too much. salti nervai tai viena, bet kaip alexso sake, juk turi buti "faina" sedet forumuose, aishku pylos gauti reikia, bet kur non stop zhostkai, tai ne. as apskritai niekur "nesedziu", gal reiktu, i kokia kudra nueit, kad velniu gauti, nes aptingau ir vis teisinuos, kad mano technika sudina ir man jos jau nepakanka.
QUOTE(green_tea @ 2010 11 25, 22:57)
Minciu ir ideju kalnas, beliko tik inventoriu susirinkt ir nufotografuot. Tiesa, niekaip neapsisprendziu - daryt savam stiliui, ar nuotraukos stiliui? g.gif

ir pas mane minciu daug, siaip patiko pati foto atsiusta, stiliukas. as tai bandysiu taikytis prie atsiustos, kad deretu ir atrodytu kaip koliazhas ax.gif turiu net kelias mintis. tik va gyvenime koliazhu nedarius, bus pirmas kartas.

p.s. jei neklystu klausei del light roomo anoj temoj - linkomanijoj yra - Kelby.Training.Photoshop.Lightroom.Basic.Training.With.Matt.Kloskowski-NSiD ten pagrindines pamokos, as perziurejau tik viena ar dvi (nu as tingine, nemegstu ziuret jutubinius dalykus, man geriaua paciai knistis ir suprast), bet laaaabai daug ka dave. pabandyk ir tu.
QUOTE(Alabama @ 2010 11 26, 01:03)
Ne, nepraleisk 4u.gif (labai nemegstu sio balionciko, naudoju tik isskirtinem progom smile.gif ).Juk nera svarbu fonas, svarbiau sviesa, ne?

as irgi nemegstu to baliono ir taipogi itin retai ji naudoju biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Loretoidas @ 2010 11 26, 09:59)
drinks_cheers.gif
Ir jau prašom nepykti kieno gavau, bet šviesinsiuuuuuu tongue.gif

hmmmm lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
mano foto tai galit tikrai sviesinti ir pareguliuot spalvas smile.gif leeeidziu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 11 26, 09:29)
apie folija ir veidrodi nesupratau, kur juos deti, uz modelio , prieshais langa?

noelle lygtais kazhka dejo.

vat šito ir aš nelabai supratau g.gif

man rodos Narajana buvo dėjusi pavyzdžius su šviesa ax.gif

o man taip įdomu kieno foto gavau bigsmile.gif nes pagal stilių negaliu atpažint rolleyes.gif pati foto man labai faina, tik minčių kol kas 0,5 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 11 25, 21:10)
junkis į žaidimą ir nebebus spamas.
Aš taip pat gavau, ačiū. Idėjų kol kas nulis, bet dar savaitę turim.

Aš po truputį senas temas skaitinėju. Nepamenu koks vardas buvo dalyvės, bet mačiau įkeltus portretus su skirtingais apšvietimais. Kaip ir parodomoji pamoka ten buvo. Buvo šviesa iš šono, kontrinė ir dar kažkokios.

Narajana smile.gif

QUOTE(Alabama @ 2010 11 25, 21:59)
As nieko nezinau apie sviesa, bet kadangi visos tyli-
1)Staline lempa?
2)O koks galetu buti?Is ko rinktis?
3)Davai pradziai 2, o toliau bus matyt
4)Savaite?

4) Dvi savaitės arba 10 dienų, juk gi reikia dar esamą darbą daryti (vakar tik gavom nuotraukas, prie kurių reik kažką priderint mirksiukas.gif ). O aš dirbanti, pritrūksiu laiko doh.gif Plyzzzzzzzz biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexso: 26 lapkričio 2010 - 09:50
QUOTE(frederica @ 2010 11 26, 10:22)
Pažiūrėjau nuotrauką, minčių- 1 biggrin.gif , bet sukryžminti gautąją foto su manąja bus tas pats kaip bandyti sukryžminti gyvatę su ežiuku. Galvoju gal pavadinimas išgelbės, nu, bet dar kai pagalvoju, o blondinėms galvot nebūdinga....tai žinau skirsiu puslapį pavadinimui, jums nusibos skaityti ir finalė, gims šūdžiukas.
Bet vistiek pas mus sninga ir tai nuostabu wub.gif

lotuliukas.gif gal mano foto gavai.
Aš, tiesa, savo varianto tikrai nekelsiu. Jei kam manoji sunkumų pridarys, tai manau atsiimsiu ruošdama savo koliažą. Gauta foto nėra bloga, bet žiūrisi ji man viena, porininko šalia jokio neįsivaizduoju.

Taip pat nenorėčiau, kad mano foto šviesintų ar kitaip koreaguotų, nes ir pati to nedarysiu. Juk prieš pradėdami žaidimą žinojom, kad nebus lengva, visom prasmėm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 26 lapkričio 2010 - 09:53
O as dziaugiuosi gavisu savo foto...o ryte pamacius sniega ir atsirado ne vien amintis..., bele per savaitgali jis neistirptu bigsmile.gif

Nugi atsakykit kas nors i mano klausima del flichr...duosiu saldaini user posted image
Atsakyti
Ačiū Cheles už žaidimo organizaciją 4u.gif

Minčių kol kas nelabai turiu, užtat mąstau, kad šiandien važiuodama pakeliui iš Šiaulių į Vilnių iššoksiu pafotkinti biggrin.gif

QUOTE(ohara @ 2010 11 25, 22:17)
Keliu šiaip tris foto, net ne per flick, pataršymui...  blush2.gif  lotuliukas.gif  šuns gimtadieni savo... lotuliukas.gif

Man vidurinė labiausiai patiko. Šarpo išties daugoka, kažkaip rėžia akį, bet kadangi toks jau tavo stiliukas ir kitaip tu nedarai, pradedu priprasti biggrin.gif . Dėl to, kad paršas čia maišo, tai sutinku, man jo čia visai nereik.
O šiaip gal kiek sunkoka vertinti, nes man labai nepatinka ta šunų veislė, tad sunkiai nuo tų emocijų atsiriboju doh.gif skirtingai, nei pavyzdžiui, Edvardo nuotraukos thumbup.gif

QUOTE(Cheles @ 2010 11 25, 23:34)
as manau, kad pirmos nuotraukos autorius pasipazins jau kai bus foto i flickr ideta, tada prie pavadinimo galima bus prirasyti abu autorius wink.gif

pritariu drinks_cheers.gif

QUOTE(frederica @ 2010 11 25, 23:43)
Dar labai smagu būtų, kad ir siuntėjas savąjį variantą įkeltų biggrin.gif

savajai nuotraukai, kurią kažkas gavo jau, aš turiu variantą ir būtinai įkelsiu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Yvette @ 2010 11 26, 09:52)
Taip pat nenorėčiau, kad mano foto šviesintų ar kitaip koreaguotų, nes ir pati to nedarysiu. Juk prieš pradėdami žaidimą žinojom, kad nebus lengva, visom prasmėm.

pritariu drinks_cheers.gif

Aš pavydžiui, norėčiau išgirsti nuomonę, kodėl reikėtų šviesinti ar kitaip koreguoti kito žmogaus foto? Vien todėl, kad pačiam būtų lengviau priderinti savąją ar yra rimtesnių priežasčių g.gif aišku, gal ne visos padarė superinę kokybę, kuri būtų be priekaištų, tiek spalvų, tiek šviesos ir kt dalykų prasme, bet toks juk žaidimo tikslas - priderinti ir padaryti koliažą g.gif negi blogai mąstau.. g.gif
Atsakyti