Sveikos,
buvau dingus savaitėlei, nes su mažiuke ligoninėj teko pagulėti,

tai dabar vos spėju skaityti, ką jūs čia prikalbėjot, ką gero ar negero priskaitėt.
Pirmiausia, tai atsiprašau, nors ir labai pavėluotai
sveikinu Sielos Sparnus su gimtadieniu ir linkiu sveikatos, geros nuotaikos.
Linkiu
"Kad tavo troškimai plėstų tavo gyvenimą.
Kad tavo siela būtų laisva, kaip banguojanti
Jūra.
Kad nebijotum augimo pavojų.
Kad gyventum nuostabos kaiminystėje.
Kad tavo meilė būtų kaip pašėlęs šokis.
Kad žinotum, jog visada esi
Gerojo Dievo glėby"
Registruojuosi su dveim knygomis.Viena
"Čarlzas ir Ema"Č.Darvino šeimos istorija, kurią labai maloniai skaičiau ir beveik baigdinėjau, bet teko gultis į ligoninę ir ją teko atidėti,nes skolintų knygų po ligonines nedrįstu tampytis, tai ligoninėje daugiau nei įpusėjau, su -
P.Mercier "Naktinis traukinys į Lisaboną".Abi labai patinka, tai "plėšausi" dabar ir tą noriu, ir tą noriu skaityti.
QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 29, 00:23)
Išimtis tokie autobiografiniai romanai, kaip
"Andželos pelenai" ar pan. Tuomet juos ir skaitau jau kaip literatūrinį kūrinį.
Galvoju, dabar mano lentynose yra šios autobiogarfinio pobūdžio knygos: knyga apie Vyt. Kernagį, "
Tataigis", "Knyga apie San Mikelę", "Čarlzas ir Ema: Čarlzo Darvino šeimos istorija", "Geišos gyvenimas", Andrei Makine "Prancūziškas testamentas", George Orwell "Dienos Paryžiuje ir Londone", "Rašytojų žmonos ir mūzos". Na gal ir viskas

Bent daugiau
ant greitųjų nepamenu
Ir skaitysiu neužilgo Romain Gary "Aušros pažadas" (kuri skolinta).
Dauguvietytės "Perpetuum mobile"irgi skaičiau, išties patiko
Dar mane buvo sudominusi BLK išleista knyga Claire Goll "Vaikantis vėją":
http://www.baltoslan...u...25&menu=169
Bet stambdo jos aukštoka kaina.
Visas tavo išvardintas biografines knygas skaičiau, išskyrus apie V.Kernagį ir dabar skaitoma "Čarlzą ir Emą".
Ingėnai, C.Goll "Vaikantis vėją" turiu nuosavą, tik dabar paskolinau vienai iš kitos temos forumietei.Paklausiu gal jau perskaitė.Jei ką kitam meetui paskolinčiau.Man tai ji labai patiko, ypač kai žinai kas tokie buvo Šagalas, Rilkė, R.Rolanas,Dali su Gala, Einšteinas ir dar kitos žinomos asmenybės.
QUOTE(Dorifore @ 2010 11 30, 15:42)
Ar matėt naują S. Maugham knyga
"Viską sudėjus"?
Ir dar įdomu, ar čia naujas knygos leidimas, ar tiesiog perleido seną kitų pavadinimų
"Žmogus prasmės akivaizdoje", nes aš ieškau "Žmogus ieško prasmės" šio rašytojo
Mačiau ir jau seilę varvinu dėl Mauhamo "Viską sudėjus"vėl noriu

.Kaip tik paskutinė mano perskaityta Moemo "Anuomet ir dabar".Gera knyga, tau ji turėtų patikti.Negalvojau, kad taip patiks , beje teko griebtis ir pieštukėlio, nes kai kurios Makiavelio citatos labai patiko.
Parašyk man į az savo mob.
Kitą savaitę važiuosiu į centrą, tai ten yra katalikų leidyklos knygynas.Jei ką paimčiau.Aš tai ten pirkausi.Šiaip brangoka, nes "Žmogus ieško prasmės", tai tokia plona knyga.
"Žmogus prasmės akivaizdoje" , varčiau , tai ten atrodo sudėtos jo skaitytos paskaitos kiek pamenu.Draugė sakė, kad ten daugiau gal orentuota psichologams, psichoterapeutams.Šiaip norėčiau ją irgi paskaityti.
Va nuorodos su kainom
http://www.katalikul...amp;book_id=630
http://www.katalikul...amp;book_id=553
QUOTE(sphinx @ 2010 12 02, 19:11)
Romain Gary "Aušros pažadas"
Autobiografinė autoriaus knyga. Romain'as kartu su motina iš Rusijos keliauja į Prancūziją - motinos svajonių šalį - ir laikinai apsigyvena tuo metu Lenkijai priklausančiame Vilniuje. Po kurio laiko jiems visgi pavyksta nuvykti į Prancūziją. Jiems tenka nemažai išgyventi - patirti ir patogų gyvenimą, ir nepriteklius.
Pabaiga sukrėtė, nors likus kokiems 20 psl. numaniau, kad ji bus tokia...
Skani knyga. Viskuo: žodžiais, mintimis, istorija, motinos meile sūnui, sunaus meile motinai, švelnia ironija, gražiu savo sielos ir gyvenimo atskleidimu. Galiu pasakyti, kad tai - įdomiausia autobiografija, kurią teko skaityti.
Tik man keista, kad lietuviai labai pabrėžia, jog Gary gyveno Vilniuje - juk tuo metu jis priklausė Lenkijai, todėl realiai rašytojas Lietuvoje nėra buvęs. Taip, jis gyveno Vilniuje, bet ne Lietuvoje. Apie Lietuvą knygoje net neužsimenama
Smagu, kad tau ši knyga patiko.Nuo jos aš užsikabinau už Gary kitų knygų.Turiu ir rusišką Gary biografiją, tik va nežinau kada iki jos prieisiu.
O šiaip jei įdomu paskaityk šį straipsniuką.Gal matei
http://www.rasyk.lt/...lmes-misle.html
Sakai įdomiausia autobiografija, kurią tau teko skaityti.Norėčiau paklausti , o kokias dar autobiografijas ar biografijas skaitei?Mat man paprastai labai patinka skaityti autobiografines knygas ar biografijas, kurių tikrai nemažai esu perskaičiusi.
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 02, 19:51)
Jeigu jūs apie "Šaltąjį kalną", tai juk ne visos dar ir skaitė šią knygą

Pvz. aš jos tai neskaičiau.
Šiandien gavau iš sena.lt Moemo "Dažytas vualis", kurios taip ieškojau
na Šaltojo kalno ir aš dar neskaičius ir dar mačiau , kad guodeisi, kad tu turbūt būsi viena neįveikusi Moemo "Aistrų naštos" . Tai va nepergyvenk aš irgi Aistrų naštos nebaigiau, nors dar kada nors bandysiu skaityti. Tiesa paskaityk Moemo "Anuomet ir dabar".Man labai patiko biografinė knyga apie Makiavelį, nesitikėjau, kad taip patiks.
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 02, 21:39)
"Ežio eleganciją" aš gal irgi pirkčiau (nors, spėju, labiausiai ją matyt apsimoka pirkti Versus aureus leidykloje). Bet ji įtraukta į mano kalėdinį geidaraštį

, ką gali žinot, o gal gausiu tiesiai iš
Senelio
Šitą ir aš buvau įtraukus į geidaraštį,nors jau ir perskaičiau.
na labanakt, Ryt poryt gal pasiseks sukurpt pora žodžių apie perskaitytas Majų pranašystes ir Moemo "Anuomet ir dabar"