Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos *42 namučiai

Apklausa: Kuriuo metų laiku perskaitote daugiausiai knygų ? (62 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Masako @ 2010 12 01, 18:16)
o mums sakydavo, kad jie rasydami nieko ir neturedavo tureti omeny - juos apsviesdavo is virsaus, jie tiesiog yra priemones, per kurias tas grozis galis gimti, nesuprantantys, is kur ans atein  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif vienas profesorius taip ir pasakė, kiti neprisipažindavo biggrin.gif jau kai perskaičiau BAranausko Anykščių šielelio analizę, buvau apakus - ten šventvietės ir pan. aprašyta. jei kur nors rasiušaltinį, parašysiu. tikrai verta.

QUOTE(AgnĖ.** @ 2010 12 02, 09:08)

Ir dar Donelaičio „Metus“ reikia perskaityt  doh.gif

ir man biggrin.gif visų taip ir nesu skaičiusi blush2.gif kol kas.

QUOTE(_buterfly_ @ 2010 12 02, 10:26)
sveikutes,kaip matet maximoje dabar yra 30% nuolaidos knygom,galvoju ka pasiimti g.gif noriu nusipirkti viena knyga,bet tikrai gera,kad butu verta pasideti perskaicius ir kad nerereiktu gailetis isleistu pinigu.gal ka patarsit? smile.gif

naują Beatos knygą biggrin.gif bent jau aš taip padariau. kol nėra nuolaidų, atrodo - pirksiu pirksiu pirksiu, ateina nuolaida - nesugalvoju, ką pirkti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(_buterfly_ @ 2010 12 02, 12:26)
sveikutes,kaip matet maximoje dabar yra 30% nuolaidos knygom,galvoju ka pasiimti g.gif noriu nusipirkti viena knyga,bet tikrai gera,kad butu verta pasideti perskaicius ir kad nerereiktu gailetis isleistu pinigu.gal ka patarsit? smile.gif

as ka tik parsiradau su Ezio elegancija ir Pieniu vynu rolleyes.gif norejau dar kokias 3 imt - nu bet nesidaugina kazkaip pinigai kortelej...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEEja: 02 gruodžio 2010 - 12:33
QUOTE(aistuliaa @ 2010 12 02, 06:25)
Poezija man irgi nepatinka, niekad nesugalvočiau savo malonumui skaityt wink.gif

Na šiaip neesu ypatingai didelė fanė poezijos, bet vis tik savo malonumui paskaitau. Labiausiai artima širdžiai yra Oskaro Milašiaus eilės.

Na o aš šiandiena pabaigiau:
Fiodoro Dostojevskio "Demonai" pirmąjį tomą.
user posted image
Komentarą planuoju rašyti kai ir antrąjį tomą pabaigsiu, bet galiu trumpai pasakyti, jog knygą labai sudėtinga, politizuota ir daugialypė, bet ir labai įdomi dėl savo ryškių veikėjų ir idėjų.

O taip pat pabaibiau
Mariaus Abramavičiaus'Kelionė į Iraną'
user posted image
Bet išsamų ir spalvingą komentarą parašysiu kiek vėliau, nes dabar turiu eiti ruošti ataskaitą doh.gif

O pradėjau skaityti paskutiniąją dar neskaityti Arto Paasilinna knygą 'Grupinės savižudybės magija'.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 02, 10:09)
Panos, man tada dar keisčiau pasidarė. Nemažai čia rašančių yra humanitarės, lituanistės, o poezijos visgi dauguma nemėgstant.

Labas,

Aš mėgstu. Kartais. Pasiskanauti. Šiemet tai tik Strielkūną skaičiau, taip su malonumu, na žinoma, Radauskas tai tikriausiai niekad neatsibos.

Ir eiliuotus kūrinius mėgstu skaityti. Mielai Šekspyrą, Šilerį, Goethe paskaityčiau, Puškiną. Man gražu, žaviuosi, kaip gražiai sudėliotos mintys.

Vokiečių klasikų poezija labai graži, tas pats Goethe, Heine.. Turėjau malonumo prisiskaityti, tai geras įspūdis palikęs, daug ir mintinai mokėjau (tik va dėstytoja tokia buvo- daug to malonumo sugadino doh.gif ).
Atsakyti
As megstu poezija:Sirvi,Rimgauda Graibu,Lundkvista...Karts nuo karto is bibliotekos pasiimu smile.gif
Siandien zurnale skaiciau apie neigiama energija,kad reik atsargiai imt dovanojamas knygas,ypac jei jos ne naujos.Nes knygos linkusios kaupt bloga energija,mintis.Kaip ir daiktai.Na,ta as zinojau,nemegstu kaupt visokiu niekuciu,bet va kad knygos... g.gif Atseit,reik pasilikt tik geras,sau mielas knygas. As dar kaip tik pagalvojau,kad kaledine dovana nupirkau nenauja knyga g.gif Bet juk as su gerais norais ja siusiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos, poezijos nemėgstu. Prozai labiau prijaučiu.

gegyte, ar čia pirma jo knyga perskaityta? smile.gif žaviuosi ir aš Murakamiu, tik va su ta viena savo knyga kaip užstrigau doh.gif
[/quote]
ne pirma, prieš tai „Mylimoji Sputnik“ skaičiau. Mėgsta jis muziką ir savo knygų veikėjus užstrigdinti kažkur, pastebėjau.

QUOTE(aistuliaa @ 2010 12 02, 09:23)
Geri tie "Metai", geri  assa.gif

unsure.gif o jetus nejuokaukit. man apskritai lietuvių literatūra ne prie širdies, pamenu tik Vienuolio „Paskenduolė“ labai patiko wub.gif
Atsakyti

Sveikos 4u.gif

Poezija, poezija, poezija rolleyes.gif Ir aš ją nelabai skaitau ax.gif Tiksliau pati, savo noru, eilėraščių knygos į rankas nepaimčiau visgi blush2.gif Kiek skaičiau, tai tik mokykloje ir labiausiai patiko Nėris. Iš kitos pusės, mano ypatingajame sąsiuvinukyje yra vienas Rilkės eilėraštis, vienas Šekspyro sonetas ir begalė eilių, nusirašytų iš vienos knygos, lietuvių autorių eilėraščių rinkinio apie meilę rolleyes.gif Pati taip pat esu brūkštelėjusi kelis surimuotus tekstus rolleyes.gif Poezija tai nepavadinčiau, bet man pačiai jie labai mielai skaitosi, kaip tų dienų emocijų pliūpsnių išraiška rolleyes.gif

QUOTE(Skaitanti @ 2010 12 02, 13:23)
Ir eiliuotus kūrinius mėgstu skaityti. Mielai Šekspyrą, Šilerį, Goethe paskaityčiau, Puškiną. Man gražu, žaviuosi, kaip gražiai sudėliotos mintys.
drinks_cheers.gif Va, aš labiau ir mėgstu eiliuotus, gražiai surimuotus kūrinius, ypatingai Šekspyrą. O mokykloje labai labai patiko Jevgenijus Oneginas ir iš viso rusų eiliuoti kūriniai, netgi eilėraščiai wub.gif Yra tekę netgi kažkokiam teminiam susiėjime mokykloje deklamuoti eilėraštį apie kalnus biggrin.gif Gaila tik nebeprisimenu kokį ax.gif

QUOTE(eliss @ 2010 12 02, 14:54)
As dar kaip tik pagalvojau,kad kaledine dovana nupirkau nenauja knyga g.gif Bet juk as su gerais norais ja siusiu smile.gif
Va būtent, visa esmė ir yra tame, kad knygą dovanoji su pačiais geriausiais norais ir nuo dūšios, tai nemanau, kad su tokiom gerom emocijom gali persiduoti kas nors negero. Aš taip pat dovanosiu jau kito žmogaus skaitytas knygas ir nemanau, kad taip perduosiu žmogui kažkokias blogas bangas. O jeigu ir taip, tai įdėsiu tiek dūšios, tiek meilės ir nuoširdumo į tą dovaną, kad visas blogis išsilakstys biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sielos Sparnai: 02 gruodžio 2010 - 15:10
Haruki Murakami - Pernakt
user posted image
Sužavėjo. Muzikalu, jauku. Labai rami, graži sklandi kalba, palyginti mažai veikėjų ir neaiški atomazga. Patinka man visgi tokio tipo istorijos. Labai patinka. Murakamis mėgsta muziką ir naktį - tai labai jaučiasi jo kūryboje. (Juk romane „Mylimoji Sputnik“ pagrindinė veikėja taip pat veikė labiau naktį, nei dieną...). Net nustebau, kad visas romanas gali pasakoti apie vieną vienintėlę naktį - nuo maždaug vidurnakčio ligi aušros... labai įsimenantys veikėjai ir jų charakteriai. Tiesą sakant, galvojau, kad vienu prisėdimu neįveiksiu ir užmigsiu, tačiau kažkaip nesugebėjau knygos padėti kol neužverčiau paskutinio puslapio. O man taip būna gana retai. Ir nors Murakamis šiuo metu yra neva labai populiarus, nusileidžiu savo principams ir jo romanus skaitau. Ypač kai pagrindiniai veikėjai yra tokie panašūs į mane. Labai rekomenduoju. Atsipalaidavimui ir susimąstymui tikrai puikus kūrinys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gegytė: 02 gruodžio 2010 - 15:19
QUOTE(eliss @ 2010 12 02, 14:54)
As megstu poezija:Sirvi,Rimgauda Graibu,Lundkvista...Karts nuo karto is bibliotekos pasiimu smile.gif
Siandien zurnale skaiciau apie neigiama energija,kad reik atsargiai imt dovanojamas knygas,ypac jei jos ne naujos.

Aš irgi labai gerą straipsniuką žurnaliuke skaičiau, gaila skenerio neturiu, atskanuočiau.
Apie tai, kaip lengvai žmonės pasiduoda įvairiems gąsdinimams.

Vanduo iš krano blogas - negerti. Pirkti iš parduotuvės.
Maistas nesveikas. Pirkti ekologišką.
Kosmetika kenksminga. Pirkti brangią, kurią nurodys...
Ir panašiai.
Tai yra baimės psichologija, žinoma jau seniai, ir jau seniai žinoma, kaip ja naudotis. Žinoma, kažkieno pasipelnymo tikslams.

Va, dabar knygos blogos, bloga energija įkrautos...
Ech... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2010 12 02, 16:02)
Tai yra baimės psichologija, žinoma jau seniai, ir jau seniai žinoma, kaip ja naudotis. Žinoma, kažkieno pasipelnymo tikslams. [/color]

na ,nereikia sitaip,gal kazkam ir baime,bet as jokiu baimiu nejauciu,tiesiog zinau,kas man gerai,kas ne.Nemegstu,kai mano namai prikimsti visokiu niekuciu,statuleliu,tai tik dulkem kaupt.Jei as jauciu,kad man kazko negera,tiesiog surenku tai ,kas man nereikalinga,visokius zurnalus,rubus,vaiko dar pilna sukaupta buna ir ismetu,pasijuntu geriau,tarsi apsivalius.Nei as prietaringa,nei ka,bet kad yra tokiu viskuo tikinciu zmoniu,tai sutinku smile.gif Na bet as cia i lankas nuejau,tema ne apie tai smile.gif
Atsakyti
user posted image

Romain Gary "Aušros pažadas"

Autobiografinė autoriaus knyga. Romain'as kartu su motina iš Rusijos keliauja į Prancūziją - motinos svajonių šalį - ir laikinai apsigyvena tuo metu Lenkijai priklausančiame Vilniuje. Po kurio laiko jiems visgi pavyksta nuvykti į Prancūziją. Jiems tenka nemažai išgyventi - patirti ir patogų gyvenimą, ir nepriteklius.
Pabaiga sukrėtė, nors likus kokiems 20 psl. numaniau, kad ji bus tokia...
Skani knyga. Viskuo: žodžiais, mintimis, istorija, motinos meile sūnui, sunaus meile motinai, švelnia ironija, gražiu savo sielos ir gyvenimo atskleidimu. Galiu pasakyti, kad tai - įdomiausia autobiografija, kurią teko skaityti. thumbup.gif
Tik man keista, kad lietuviai labai pabrėžia, jog Gary gyveno Vilniuje - juk tuo metu jis priklausė Lenkijai, todėl realiai rašytojas Lietuvoje nėra buvęs. Taip, jis gyveno Vilniuje, bet ne Lietuvoje. Apie Lietuvą knygoje net neužsimenama g.gif
Atsakyti
laba 4u.gif

poezijos nemėgstu schmoll.gif

QUOTE(katilina @ 2010 12 01, 18:12)
Tai kaip suprantu, įėjimas nemokamas bus? Nieko apie tai neparašyta arba nepastebėjau.

aš irgi suprantu, kad nemokamas.

QUOTE(Masako @ 2010 12 01, 18:28)
* 4u.gif turbut mums tik is visos temos lankytoju ir patiko si knyga? smile.gif

** as tai nepsakyciau, kad labai daug ten tu gamtos aprasymu butu g.gif  Siaip as ju nemegstu, bent jau man taip atrodo g.gif  biggrin.gif

* tikriausiai biggrin.gif
** g.gif nebent maišau ką nors. (skaičiau gal prieš trejus metus). kažkodėl įsitikinusi buvau, kad ten daug gamtos aprašymų g.gif doh.gif

QUOTE(AgnĖ.** @ 2010 12 02, 10:08)
Ir dar Donelaičio „Metus“ reikia perskaityt  doh.gif

doh.gif manęs šitas vargas irgi laukia. prieš mėnesį gal dvi dalis perskaičiau, bet kas iš to? vis tiek nieko neprisiminiau po to... doh.gif tai kaip nelaukiu aš to nagrinėjimo ir laukiančio skaitymo doh.gif
Atsakyti