Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos *42 namučiai

Apklausa: Kuriuo metų laiku perskaitote daugiausiai knygų ? (62 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Mona187 @ 2010 11 29, 18:50)
Nesuprantu, kodėl www.suknyga.lt nepakeičia mano statuso iš naujoko į ką nors kitokį statusą doh.gif

na tam reikia laiko. Kartais gali praeiti mėnesiai. Bet ne tik laikas yra rodiklis, taip pat priklauso nuo perskaitytų knygų, rašomų komentarų ir t.t. Aktyviai dalyvauk, dėk savo perskaitytas ir norimas skaityti knygas, rašyk komentarus ir tikrai pakeis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2010 11 29, 20:07)
*nebūk tokia  mirksiukas.gif mb nėjo į E. John koncertą su manimi; nes anas kitos pakraippos  doh.gif taigi; sakau; nereiks tau su juo miegoti  biggrin.gif bet irgi - principai  biggrin.gif

**kadangi ir pormosios neturiu; labai tikiuosi; kad jas komplektu pardavinės  bigsmile.gif

* blink.gif
**Aš tai dar antros neturiu, o jau trečią išleidžia. Nebespėju su tokiu tempu. smile.gif

Perskaičiau Sue Monk Kidd "Paslaptingas bičių gyvenimas".

Knygos veiksmas vyksta Pietų Karolinoje 1964-aisiais, kai JAV buvo pasirašyta "Pilietinių teisių deklaracija", suteikusi juodiesiems galimybę balsuoti ir lygias teises su baltaisiais. Teoriškai. Iš tikrųjų mažai kas iš baltųjų akimirksniu pakeitė savo nusistatymą juodaodžių atžvilgiu. Kaip sakė vienas romane sutinkamas kunigas, "mes mylime juos kaip brolius ir seseris Kristuje, tačiau jie privalo žinoti savo vietą".

Dėl "savo vietos nežinojimo" į bėdą pakliūna viena iš knygos veikėjų Rozalina. Gelbėdama ją, o kartu gelbėdamasi pati nuo bjauraus tėvo, iš namų pabėga keturiolikametė Lilė, pagrindinė romano herojė (kuri yra baltoji). Jos abi gana atsitiktinai atsiduria ir apsigyvena pas tris juodaodes seseris, užsiimančias bitininkyste ir susijusias su mirusia Lilės mama. Ir pajunta, kad rado tuose namuose savo šeimą.

Knyga parašyta labai paprastai, nes pasakojama mergaitės vardu, todėl lengvai ir greitai skaitėsi. Patiko ir pasakojimai apie bites bei jų "paslaptingą gyvenimą", nors bijojau, kad tos vietos man bus neįdomios. Kiek nuobodžiau skaitėsi apie Mariją, kuri knygoje (ir knygos veikėjų gyvenime) užėmė labai svarbią vietą.

Patiko man ši knyga, bet turbūt būtų patikusi dar labiau, jei ir man skaitant būtų kokie keturiolika metų.

O dabar skaitau Christian Kracht "Fazerland". Irgi patinka.
Atsakyti
Sveikos, kaip pusto, siaubas unsure.gif
gegyte, laikykis su savo anglų smile.gif aš kažkaip irgi visai nerandu laiko skaityt, arba egzai kokie, ar dar kur bastausi doh.gif

Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2010 11 29, 20:02)

Perskaičiau Sue Monk Kidd "Paslaptingas bičių gyvenimas".

viena iš mylimiausių knygų wub.gif
Atsakyti
Baigiu perskaityt Kathryn Stockett "Pagalba" .Labai įdomi knyga,pasakojanti apie spalvotųjų ir baltųjų santykius 1962 m. Misisipėje.Kai viena baltoji moteris nusprendžia sulaužyti jų nustatytas taisykles,bando parašyti knygą ir kuo visa tai baigiasi...Rekomenduoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 29, 18:42)
Žodžiu, tai labai vertingos relikvijos wub.gif , bent jau man.

tai jau tikrai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2010 11 29, 20:07)
Sveikos, kaip pusto, siaubas  unsure.gif 
gegyte, laikykis su savo anglų  smile.gif aš kažkaip irgi visai nerandu laiko skaityt, arba egzai kokie, ar dar kur bastausi  doh.gif

ačiū labai smile.gif stogutis man jau važiuoja. blush2.gif
Atsakyti
Sveikos,

Sielos Sparnai, skanaus torto ir gerų knygų...

user posted image
Atsakyti
Sielos sparnai su gimtadieniu thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mona187 @ 2010 11 29, 19:50)
Nesuprantu, kodėl www.suknyga.lt nepakeičia mano statuso iš naujoko į ką nors kitokį statusą doh.gif

QUOTE(Tibė @ 2010 11 29, 19:53)
po kurio laiko pakeis-pvz.,aš iš naujokės po kurio laiko patapau skaitytoja biggrin.gif

QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 11 29, 20:01)
na tam reikia laiko. Kartais gali praeiti mėnesiai. Bet ne tik laikas yra rodiklis, taip pat priklauso nuo perskaitytų knygų, rašomų komentarų ir t.t. Aktyviai dalyvauk, dėk savo perskaitytas ir norimas skaityti knygas, rašyk komentarus ir tikrai pakeis biggrin.gif

Galbūt ir laikas čia įtakoja, nes esu jau daugiau nei 250 knygų savo profily turiu, bet žiūriu vis naujokas ir naujokas statuse. Na, bandysiu daugiau komentarų parašyti, gal tada kas nors pasikeis.
Ačiū 4u.gif
Papildyta:
Jau šiandien turėčiau pabaigti Slaptus dienoraščius, liko vos keli puslapiukai; turiu dar vieną knygą iš tos pačios serijos, iš kurios buvo ši.
Gaila, rytoj nedirba bibliotekos, turiu pageidavimų sąrašiuką ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mona187 @ 2010 11 29, 20:27)
Galbūt ir laikas čia įtakoja, nes esu jau daugiau nei 250 knygų savo profily turiu, bet žiūriu vis naujokas ir naujokas statuse. Na, bandysiu daugiau komentarų parašyti, gal tada kas nors pasikeis.

Na kai kurie turi savo profilyje virš 1000 knygų, perskaitytų virš/apie 500 ir daugiau, komentarų ne viena dešimtuką ir t.t. Turėk kantrybės 4u.gif
Atsakyti
Sielos Sparnai,

Lengvų kaip plunksnos
gyvenimo puslapių,
šiltų kaip ugniakuras
minčių ir knygų
bei prasmingų darbų.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daite: 30 lapkričio 2010 - 00:29