Atskrendam
Candeliarija
Papildyta:
Papildyta:
El Medano
Papildyta:
Vulkanų slėnis. Jei sustosite informacijos kioskiuke ir paprašysit Teidės nacionalinio parko žemėlapio, tai šis maršrutas bus pažymėtas 3numeriu. Trunka apie dvi valandas.
Labai patiko šių uolų susidarymo aprašymas. Kiekviena uola, tai buvęs vulkano krateris. Per išsiveržimą ten buvo aukšta temperatūra ir malėsi akmenys. Paskui ta masė taip ir sustingo tuose krateriuose. Per daug daug metų vyko dirvožemio erozija, visą minkštą dirvožemį nupustė, o tie buvę krateriai taip ir liko stovėti.
Vienoj nuotraukoj labai gerai matosi apvalūs akmenukai. Ir nežinau ar įmanoma įžiūrėti viena uola kaip užvirus taip ir sustingus.
Čia tas pats slėnis keliantis į Teidę
Labai patiko šių uolų susidarymo aprašymas. Kiekviena uola, tai buvęs vulkano krateris. Per išsiveržimą ten buvo aukšta temperatūra ir malėsi akmenys. Paskui ta masė taip ir sustingo tuose krateriuose. Per daug daug metų vyko dirvožemio erozija, visą minkštą dirvožemį nupustė, o tie buvę krateriai taip ir liko stovėti.
Vienoj nuotraukoj labai gerai matosi apvalūs akmenukai. Ir nežinau ar įmanoma įžiūrėti viena uola kaip užvirus taip ir sustingus.
Čia tas pats slėnis keliantis į Teidę
Man tas buvimas Teidės viršūnėj ( tiek kiek kelia funikulierius , jei gerai pamenu 3700m) paliko nepakartojamą įspūdį. Sieros kvapas , kalnai įvairiaspalvės lavos ir už ugnikalnio užkliuvę debesų kamuoliai. Lavos spalva priklauso nuo senumo.
Čia matosi nutysęs lavos liežuvis.
Už Teidės viršūnės užkliuvę debesys, tolumoj truputį matosi jūra.
Čia matosi nutysęs lavos liežuvis.
Už Teidės viršūnės užkliuvę debesys, tolumoj truputį matosi jūra.
Gražu, įdomios nuotraukos, beveik ties kiekviena norisi stabtelet ir įsižiūrėt
Papildyta:
O kodel ten toliau taip mėlyna?
Papildyta:
QUOTE(Ledum @ 2010 11 23, 09:03)
QUOTE(Lauragana @ 2010 11 23, 10:31)
Gražu, įdomios nuotraukos, beveik ties kiekviena norisi stabtelet ir įsižiūrėt
Papildyta:
Papildyta:
Ačiū, Lauragana. Jau maniau, kad niekas nepastebėjo mano kelionės į Tenerifę.
Nežinau kodėl ten taip mėlyna. Čia fotkinta iš funikulieriaus leidžiantis. Visur buvo labai dideli šešėliai, o fotikas juos dar pamėlynijo. Bet vis tiek labai norėjau parodyti šitą nuotrauką. Vaikštant apačioj atrodo didžiulės uolos, o iš čia tik mažučiai akmenėliai.
Papildyta:
Tiesa, vis pamirštu parašyti. Su mažais vaikais į Teidę važiuoti reikia labai atsakingai. Atstumai nėra dideli ir labai greitai kylama į kalną. O paskui labai greit nusileidžiama. BŪTINAI reikia stoti kažkur vidury kalno , kad organizmas galėtų prisitaikyti. Net jei ir nekilsit funikulierium.
na nuotraukos tikrai nuostabios
noriu vel ten sugrizti, grazu be proto..
noriu vel ten sugrizti, grazu be proto..
QUOTE(Ledum @ 2010 11 23, 09:48)
Ačiū, Lauragana. Jau maniau, kad niekas nepastebėjo mano kelionės į Tenerifę.
pastebi pastebi grazus kadrai laukiam kol sukelsi visas foto..
QUOTE(sugarbabe @ 2010 11 23, 10:53)
pastebi pastebi grazus kadrai laukiam kol sukelsi visas foto..
Sugarbabe, labai stengiuos per daug neišsiplėsti, kad tik spėčiau tau iki išvažiavimo viską parodyt.
Papildyta:
QUOTE(kriziukas @ 2010 11 23, 10:50)
Ačiū
Kriziuk, ir aš vis galvoju, kad turėdama laiko būtinai vėl ten nuvarysiu.
Paskutinė nuotrauka lyg iš slidinėjimo kelionių Alpėse Labai norėčiau į Kanarus... Jau buvau lyg "atsivalgius" poilsio šiltuose kraštuose, bet į Tenerifę dar norėtųsi