QUOTE(tiskute @ 2011 01 17, 16:56)
sveikutes
vyra siandien atleido is darbo,uz praejusius metus pajamos vienam zmogui tikriausiai isnestu po 525lt.vyras rytoj stoja i darbo birza,ar mes galim pildyti popierius maisto paketams?
maisto paketams ziuri i 3 paskutinius menesius arba i viena, jei keitesi pajamos.
Papildyta:QUOTE(Achemenida @ 2011 01 17, 18:42)
labuka,mergaites!noreciau paklausti,musu seimos pajamos anais metais buvo :mano uz leliuka 740lt ir vyro 800lt,turim viena vaika,kuriam 11men.,nuo sio men sodra sumazino ismoka,gaunasi 660 plius 800 ant triju.ar priklauso,kokia pasalpa?
soc pasalpa priklausystu jei jusu seimos menesio pajamos nevirsytu 350lt vienam asmeniui per menesi (1050lt/men)
bet jums priklauso kompensacijos uz sildyma ir vandeni, maisto paketai...
Papildyta:QUOTE(In-Grid@ @ 2011 01 17, 19:37)
Labuka. Gal galit įmesti nuorodą į įstatymą, nes susinervinusi esu, kad net nesigalvoja.
O istorija tokia, kad dar birželį kreipiausi dėl vaikų maitinimosi. Paklausė ar pajamos nesikeis-pasakiau, kad keisis, nes liepą grįžtu į darbą. Grįžau. Gavau nedarbingumo pažymėjimą visą liepą. Situacija prasta sveikata-išeinu vaiko auginimo atostogų, nes iki lapkričio tai galėjau. Situacija tokia, kad pastoviai keitėsi pajamos, o aš vis ėjau. Kai jau jos nusistovėjo. rugsėjį-, tai vaikai gavo tik spalį nemokamą maitinimą. Žinodama tokį kelią iš kart pasaklau, kad noriu užpildyti prašymą kompensacijai už šildymą. Ir ką vėl ta pati dainelė. Keisis pajamos gruodį bus viso mėnesio nekintančios, tai sausį ateikit. Atėjau ir vėl jau reikia pažymos už sausį, nes sausį vyras negaus iš darbo biržos, o keisčiausiai, kad už lapkritį ir gruodį nekompensuos jau. Na o suma 1500 litų. Ji pati kratosi kad taip nesakė. ir aš pati kalta, kad nerašiau prašymo spalį
pirmoje zinuteje yra visi istatymai, visos nuorodos,
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=350656o jei pajamos kintancios, tai socialiniam turite lankytis 2 kartus per menesi, pirma- kad uzsiregistruoti, kad jums reikia soc paramos uz si menesi, kuri parasote prasyma ir sekancio menesio pirmom dienom, kad pristatyt visas trukstamas pazymas iskart po keliu dienu, vel rasote prasyma soc paramai gauti ir taip uzburtas ratas... cia bjauriausias dalykas, kad niekada neturi galiojancios pazymos , ji visada bus uz praejusi menesi
todel reikes visada tartis su mokyklom darzeliais, kad lukteltu pazymos.
Papildyta:QUOTE(LiLady @ 2011 01 17, 20:45)
Buvau socialinėj rūpyboje ir man paskirs pašalpą,bet sakė reiks vienam iš mūsų(vyriui arba man) dirbti viešuosius darbus per tris mėn.kažkiek valandų.Gal kas susidūrėt ir galit pasakyti ar ilgai ten reikia dirbti ir ar gaudami pašalpas einate dirbti tuos viešuosius darbus?
cia ne visur tie viesieji darbai priskiriami ir ne visiems jie duodami- yra kazkokios isimtys kad ju nedirbti, berods besilaukianti ar maza vaika auginanti mama.. tiksliai dabar visu ir nepasakysiu.