QUOTE(DIVELONA @ 2011 01 06, 15:30)
aciu jums
na bet ir istatymai,mazdaug tavo problemos,kad esi bedarbis
buvao soc,rupybos skyriui anasyk,tai isaiskino,kad pasalpai gauti yra reikalingos praeitu metu pazysmos is darbovieciu,na uzmusk,nesuprantu kam,as paaiskinau,kad mano panele i darzeli eina tai man net nepasake,kad soc pasalpa nepriklauso
Na, nezinau, bet soc. pasalpas as gavau, nors vaikas ir ejo i darzeli
Kai mano vaikui suejo 2 m as buvau atleista is darbo ( is kart, kai baigesi motinystes atostogos) ir istojau i darbo birza, paskaiciavo, kokia ismoka gausiu. Po kokio men ir mano vyras buvo atleistas is darbo ir istojo i darbo birza, ismokas ir gaudavo. Vaikas pradejo lankyti darzeli 1 m ir 11 men. Tvarkiausi dokumentus soc pasalpai, kompensacijoms uz sildyma, dokumentuose pazymejau, kad vaikas lanko darzeli ir gaudavau soc pasalpa.
manau istatyma reikia suprasti taip, kd jei esi motinystes atistogose iki 3 m, tai tada vaika reikia auginti namie ir gausi pasalpa, o jei vedi i darzeli, tada negausi.
O stovintis darbo birzoje - tai skaitosi, kad motinystes atostogos baigesi, pasiruoses eiti i darba ir tam stovi darbo birzoje, kad darba gautum, o vaikas eina i darzeli