Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.8

QUOTE(mijaxxx @ 2010 12 01, 22:20)
gal yra cia dieniniame skyriuje studijuojanciu mamu, norejau paklausti, jei tu studijuoji ir negauni jokiu pajamu, tik vyras dirba uz minimuma ir turi vaika ir pagal pajamas tau iseina socialine pasalpa ja gauni, ar reikia dar papildomai stovet kokioj birzoj? g.gif

nereikia stovet db,jei tau iki 24 metu
"nedirba, nes:
*mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose ir kitų formaliojo švietimo įstaigų dieniniuose skyriuose iki jiems sukaks 24 metai"
Atsakyti
ta zinau, o jeigu tau 27?
Atsakyti
QUOTE(mijaxxx @ 2010 12 02, 00:06)
ta zinau, o jeigu tau 27?

tai tada reikia kaip suprantu.o jus dirbot kur pries tai,vaiko prieziuros atostogose gal esat?arba mokimosi stependija gaunat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 01 gruodžio 2010 - 23:16
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 12 01, 17:50)
Kam reikia kitais metais uzsirasit soc.pasalpai,maisto paketam,vaiko pinigam,jau yra registracijos grafikas sausiui,vasariui ir kovui,paskubekit uzsiregistruot kol neuzeme visu vietu(cia Vilniuj)
Registracija

Cia Kaune
Registracija

dekui uz nuoroda,uzsiregistrinau 4u.gif
Atsakyti
kol kas auginu vaika, bet paskui noriu studijuoti, tad nezinau ar darzelis bus puse kainos, ar gausiu uz vaika tuos 52 lt ir socialine pasalpa, net jei pagal pajamas iseis.

Atsakyti
QUOTE(mijaxxx @ 2010 12 02, 12:30)
kol kas auginu vaika, bet paskui noriu studijuoti, tad nezinau ar darzelis bus puse kainos, ar gausiu uz vaika tuos 52 lt ir socialine pasalpa, net jei pagal pajamas iseis.

Jus turit but isleista vpa,tada gausit soc.pasalpa pagal punkta,kad auginat vaika iki 3 metu nelankanti darzelio.52 lt priklauso vaikui nuo 2 metu,jeigu vienam seimos nariui iseina maziau nei 525 lt,ima praeitu metu pajamas,arba 12 men iki prasymo pateikimo.
Atsakyti
QUOTE(mijaxxx @ 2010 12 01, 13:13)
Sveiki, norejau paklausti, jeigu bute deklaruota esu as ir mano vaikas, ir noreciau tvarkytis kompensacijas galeciau tai daryti, jeigu saskaitos uz buta, syldimas vanduo yra israsomos ne mano, o buto savininko kuris cia nera deklaruotas vardu,ar cia labai svarbu, kad butent tu gautum saskaitas.

taip pat turiu labai svarbu klausima, gal yra tokiu, kurie susitvarke kompensacijas, bet moka ne per knygute, bet uz autonomini syldima ir karsta vandeni gauna saskaitas is ,,Baltermos" ir moka internetu, ar imanoma tokiu atveju gauti kompensacijas. Busiu dekinga uz atsakyma, nes neturiu daugiau ko paklausti, o man tai labai svarbu.  smile.gif

neturi reiksmes kaip moki ar su knygute ar internetu- saskaitos vitiek pareina i namus. jas ir reikia pristatyt kaip irodyma kad nesi skolingas. jei saskaitas gauni elektroniniu budu- tai tenka atsispausdinti paciam... o jei saskaitas meta jums i pasto dezute- o rakta turi tik savininkas, kuris nera deklaruoats bute- tai reiketu jo paprasyti, kad duotu nusinesti iki socialinio 9bet jei omenyje turejot, kad saskaitas gaunate jus- tik jose nurodytas savininko vardas pavarde- tai socialinis ziuri tik i adresa, o ne i pavarde, kam tos saskaitos pareina- svarbiausia, kad esate deklaruotos jus ir dukryte mirksiukas.gif
Papildyta:
dabar noriu pasitikslinti kaip ten yra su isidarbinimu:

jei stovi birzoje ir isidarbini 0,5 etato- soc parama ir kompensacijos priklauso ir birza pakeicia statusa ir lankytis joje nereikia kol nesibaigia darbas?
o jei isidarbini 0.75 etato- irgi stovi birzoje su kitokiu statusu? ar jau kaip ir ismeta? ar tiesiog sustabdo, kol baigiasi darbas?

Atsakyti
aciu uz atsakyma. Dabar pagalvojau, kaip cia gali buti, kad mano teta kaime, turi 2500 isikolinima uz buta bet visteik susitvarke kompensacija, taip iseina, kad ir su skolom galima.
Atsakyti
QUOTE(mijaxxx @ 2010 12 03, 14:18)
aciu uz atsakyma. Dabar pagalvojau, kaip cia gali buti, kad mano teta kaime, turi 2500 isikolinima uz buta bet visteik susitvarke kompensacija, taip iseina, kad ir su skolom galima.

Tai gal pasirasiusi koki vekseli,kad issimokes iki tam tikros datos,todel ir dave kompensacijas. g.gif
Atsakyti
teisingai, sake 5 menesiai po 500 lt.dar norejau paklausti, cia skaiciau, kad nemokama maitinima skiria kai iseina vienam asmeniui maziau nei po 525 lt atskaicius mokescius, tai kaip suprantu ir uz vaika 52 ir kompensacijas kai skaiciuoja irgi 525 skaiciuoja jau i rankas, ar as klystu.
Atsakyti
QUOTE(mijaxxx @ 2010 12 03, 17:33)
teisingai, sake 5 menesiai po 500 lt.dar norejau paklausti, cia skaiciau, kad nemokama maitinima skiria kai iseina vienam asmeniui maziau nei po 525 lt atskaicius mokescius, tai kaip suprantu ir uz vaika 52 ir kompensacijas kai skaiciuoja irgi 525 skaiciuoja jau i rankas, ar as klystu.

taip,i rankas.
Atsakyti
Sveikos, pirmoje žinutėje ne visos nuorodos man veikia, tai norėjau pasiteirauti, gal žinot, kaip vadinasi įstatymas, kuriame būtų šita informacija, nes per paiešką nesuradau lrs.lt. Ačiū 4u.gif

14. nemokamas antriniu teisiniu paslaugų teikimas visiems kuriems nevirsija 533lt (pirmine teisine pagalba - nemokama visiems lietuvos gyventojams)
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=249832
Atsakyti