Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligoninė (AK)

QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2010 12 09, 17:51)
Šiaip, kaip nori. Gali rengti savais, gali rengti ligoninės rūbeliais. Jei viskas gerai, ir ligoninėje esi tik porą dienų, aišku, norėsis rengti savais, bet gi būna, kad ligoninėje praleidi ir daug ilgiau. Tuomet patogiau rengti ligoninės rūbeliais, nes savų nėra kur skalbti.
Yra naujagimių skyrius, kur duoda rūbelius.

Na rubeliai bet kokiu atveju yra paruosti, sudeti i tasiuka, o kaip jau ten bus, kada juos aprensiu tai bus matyt;) Tiesiog viena drauge kai gimde (cia Visagino mieste) tai jai neleido savais rengt, ale ligonines tikrai gerai isplauti ir panasiai, juokinga ;DD
Atsakyti
QUOTE(Pooke @ 2010 12 09, 10:50)
Gimdžiau AK lapkričio 17. Veiklos nebuvo, nors baiginėjosi 41 savaitė. Nors nėštumo metu lankiausi pas privačiai dirbusią gydytoją, gimdyti nusprendžiau su niekuo nesitarusi. Juolab, kad nieko nepažįstu. taip ir atvažiavau. Priimamajame, aišku, manęs paklausė, ar su niekuo nesitariau. Ir kuriame skyriuje noriu gimdyti. pasakiau, kad pirmame, nes kažkaip tikėjausi, kad cezario neprireiks... Jei būčiau galvojusi kitaip - būčiau planavusi gimdymą pas Daunoravičių. Primėmė kultūringai, gimdymą kuravo gyd. Tomas Lūža. Jaunas, bet malonus. Akušerė, kurios nei vardo, nei pavardės nepamenu, taip pat buvo ir paslaugi, ir maloni. Na, aš jokių pretenzijų ir ypatingų pageidavimų nereiškiau, tai kitaip gal ir negalėjo būti. Žinojau scenarijų: nuleis vandenis, skatins, kirps, paskui kaip nors išstumsiu, susiūs. Gimdymo metu dalyvavo daugiau nei gydytojas ir akušerė. gal kokie 5 - 6 žmonės. Greičiausiai ir kita gydytoja, kuri dirigavo paradui "Kaip stumti", kita akušetė, gal dar kokia sanitarė, kuri paskui ir apiplovė, ir kelnaites padėjo apsimauti...
Vyras dalyvavo visą gimdymą, tik tais delikačiais momentais, kai jaunasis gydytojas tikrindavo kaklelį - išprašydavo už durų. Ir gerai:)
Pagimdžius leliuką apvalė, ir padavė man minutei ar kelioms, paskui, kol matavo, svėrė ir vystė - gydytojas mane susiuvo,  mažąjį gavo palaikyti vyras. Tiesa - jam siūlė perkirpti virkštelę, tačiau vyras atsisakėsmile.gif
Kai nuleidau kojas, davė lėliuką priglausti prie krūties. Gal kokią valandą cackinomės su papuliais:) Gal ir daugiau O po to - išnešė.
Dar po kiek laiko gydytoja - ta, kuri dirigavo kaip stumti, atliko kontrolinį gimdymo takų patikrinimą ir paliko pailsėti. Dar po valandos išvežė į skyrių.
Vaikelis mano gimė apie 14.30, apie 17.40 buvau palatoje, o apie 19 val atnešė leliuką - turėkis, sako:) Maniau, kad naktį praleisiu viena - nes skaudėjo siūtą vietą, nelabai pajudėjau. Bet nieko, susitvarkiau. Šiaip personalas buvo puikus. Patogios palatos. Tiesa, reikia turėti tavo tualetinius reikmenis - net popierių, rankšluosčius. Taip pat stalo įrankius, puodelį. Bet čia ne problemos gi.
Elgiausi kaip gera mergaitė - mandagiai - su manimi personalas irgi elgėsi atitinkamai. Tiek slaugės, tiek vaikų gydytojos.
Antra vertus, tai buvo antras gimdymas, nekomplikuotas, daug klausimų neturėjau, todėl rūpesčių nei sau, nei kitiems nekėliau.
Iš ligoninės išrašė trečią dieną.
Tiesa, niekam nieko nemokėjau.

Idomu kodel lialiu tik po keliu val.atnesa kai pagimdai g.gif?O lialiui kraujo grupe nustato rolleyes.gif ?
Atsakyti
QUOTE(rittusia @ 2010 12 09, 17:20)
Idomu kodel lialiu tik po keliu val.atnesa kai pagimdai g.gif?
O lialiui kraujo grupe nustato rolleyes.gif ?

Jeigu nepageidausit, tai ir neišneš, iškart duos jums..Manęs atsiklausė, ar neprieštarauju, kad dukrytes išneštų į naujagimių skyrių, kol aš būsiu perkelta į palatą, persirengsiu ir pan..
Jeigu nėra būtinybės (na, vaikeliui viskas ok), tai kraujo grupės nenustatinėja..
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cansado @ 2010 12 09, 19:41)
Jeigu nepageidausit, tai ir neišneš, iškart duos jums..Manęs atsiklausė, ar neprieštarauju, kad dukrytes išneštų į naujagimių skyrių, kol aš būsiu perkelta į palatą, persirengsiu ir pan..
Jeigu nėra būtinybės (na, vaikeliui viskas ok), tai kraujo grupės nenustatinėja..

O as kazkur skaiciau kad pasako vaikelio kraujo grupe,tik gal ne visose ligoninese jie tai atlieka.As del to klausiu,nes kai gimdziau dukrytes,o gimdziau ir cia,bet tai buvo gan senokai,kazkaip nepaklausiau ju kraujo grupes,taip ir iki siol nezinome kokios pas jas kraujo grupes biggrin.gif .O siaip jau tais laikais nustatydavo kraujo grupe,tik paprasyti reikdavo rolleyes.gif .
Atsakyti
Sveikos busimos ir jau esamos mamytes, gal galetumete papaskoti apie CP, kaip jis vyksta AK, kaip imanoma placiau, is anksto dekoju
Atsakyti
kraujo grupes visada nustatyneja, gal tik garsiai nepasakydavo.

o dabar iskarto nustato ir anr vaiko ligos istorijos uzraso.
o del CP nepatingekit atsiversti ankstesniu temu, ten yra nemazai pasakojimu apie cp
Atsakyti
QUOTE(rittusia @ 2010 12 09, 17:20)
Idomu kodel lialiu tik po keliu val.atnesa kai pagimdai g.gif?O lialiui kraujo grupe nustato rolleyes.gif ?

Taip, kraujo grupė nustatoma ir įrašoma dokementuose. Kaip kad Bova ir minėjo.

Vaikutį ne visada išneša kelioms valandoms. Šiaip atsiklausia, ar galime išnešti vaikelį į naujagimių skyrių, kad jį apžiūrėtų gydytoja. Daug kas priklauso ir nuo tėvų pageidavimų. Vieni nori pailsėti, kiti nori iškart būti su savo mažiuku.
Aš visą nėštumą svajojau, kad tik pagimdžius galėčiau būti kartu su vaikiuku, todėl kai išnešė dukrytę į naujagimių skyrių patikrinti, po kurio laiko vyras nuėjo parsinešti . Kadangi patikrinimas dar nebuvo baigtas, vyras sėdėjo už durų ir laukė, kol vaiką atiduos. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bova @ 2010 12 09, 23:18)
kraujo grupes visada nustatyneja, gal tik garsiai nepasakydavo.

o dabar iskarto nustato ir anr vaiko ligos istorijos uzraso.

g.gif kokioje istorijoje? kuri lieka GN? ant to lapelio, kur duoda pristatyt į polikliniką, tai nėra.. g.gif vadinas, jei neklausi, nesužinosi.. g.gif nežinojau.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2010 12 10, 09:19)
Taip, kraujo grupė nustatoma ir įrašoma dokementuose. Kaip kad Bova ir minėjo.

Vaikutį ne visada išneša kelioms valandoms. Šiaip atsiklausia, ar galime išnešti vaikelį į naujagimių skyrių, kad jį apžiūrėtų gydytoja. Daug kas priklauso ir nuo tėvų pageidavimų. Vieni nori pailsėti, kiti nori iškart būti su savo mažiuku.
Aš visą nėštumą svajojau, kad tik pagimdžius galėčiau būti kartu su vaikiuku, todėl kai išnešė dukrytę į naujagimių skyrių patikrinti, po kurio laiko vyras nuėjo parsinešti . Kadangi patikrinimas dar nebuvo baigtas, vyras sėdėjo už durų ir laukė, kol vaiką atiduos.  biggrin.gif

Tai gal tada geriau kad iki galo apziuretu lialiu,o tada kantriai islaukus lialiaus sugrizimo pas mamce,normaliai isklausineti gyditojo apie lialiu rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(Cansado @ 2010 12 10, 10:04)
g.gif  kokioje istorijoje? kuri lieka GN? ant to lapelio, kur duoda pristatyt į polikliniką, tai nėra..  g.gif  vadinas, jei neklausi, nesužinosi..  g.gif  nežinojau..  g.gif

Ant lapelio, kur reikia pristatyti į polikliniką parašo. Na bent jau mano abiems vaikams taip buvo.
Atsakyti
QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2010 12 10, 11:05)
Ant lapelio, kur reikia pristatyti į polikliniką parašo. Na bent jau mano abiems vaikams taip buvo.

Na, reiks pasižiūrėti, kai būsim poliklinikoj.. ax.gif
Atsakyti