I paskaitele nesciosioms tikrai rekomenduoju nueit. Man kazkaip net ramiau pasidare. Susipazinau su aplinka: priemimo skyrium, gimdyklom, palatom, parode mazu leliuku Kazkaip vis drasiau, kai zinai kur pateksi. O ir papasakoja kaip butent tuose gimdymo namuose vyksta, kokia tvarka. Gali uzduoti klausimu kurie tave neramina.
QUOTE(Respect @ 2011 06 01, 09:01)
Merginos, o jei tariesi su gydytoju iš AK, kad priimtų gimdymą, griežtai į kasą reikia mokėti, jei jis atvažiuoja ne savo darbo metu?
kaip supratau, iš kitų merginų pasakojimų, kad nelabai griežtai, yra visokių variantų buvę, kad ir nepaprašo į kasą sumokėt..priklauso nuo budinčio personalo ir to pačio gydytojo turbūt..
labas mamytės ir besilaukiančios, turiu klausimėlį , gal ne į temą, pamečiau pasa i reikia nueiti užsiregistr pas ginekologę, nes jau kaip ir laikas 5 mėn, prieš tai privačiai echosk pasidariau ir wsio, o dabar reikia jau konkrečiai kad istoriją užvestų ir į sodrą duomenis išsiųstų, ar bus problemų su tuo, ar priims? gal užteks Sodros pažymėjimo?
QUOTE(Matrioska777 @ 2011 06 02, 16:28)
labas mamytės ir besilaukiančios, turiu klausimėlį , gal ne į temą, pamečiau pasa i reikia nueiti užsiregistr pas ginekologę, nes jau kaip ir laikas 5 mėn, prieš tai privačiai echosk pasidariau ir wsio, o dabar reikia jau konkrečiai kad istoriją užvestų ir į sodrą duomenis išsiųstų, ar bus problemų su tuo, ar priims? gal užteks Sodros pažymėjimo?
tai kad man rodos uztenka bet kokio asmens dokumento, o jeigu esat priregistruota kokioj nors poliklinikoj tai niekas kas karta atejus paso nepraso o siaip tai gali buti ir vairuotojo pazymejimas, ar asmens tapatybes kortele ir pan
QUOTE(Matrioska777 @ 2011 06 02, 15:28)
tai aišku, kad pirma reikia, kad būtumėt įtraukta į nėščiųjų įskaitą, reikia reguliariai lankytis pas gydytoją, pasidaryti tyrimus, o apie gimdymą da ranksti galvoti..Bet asmens dokumento tikrai reikės.
Sveikutes, as ir noreciau cia gimdyti ir man labai idomu kokius daiktus reikia tureti su savimi, kad pvz sio ar ano daikto neduoda ligonine. Pvz.: marskiniai gimdymo metu, esu girdejus kad klizmute reikia tureti su savimi jei kas, kas cia dar.... Kaip ten palatos, po viena guldo (cia gal tos mokamos kur)? Ir dar irankiai maistui, duoda ar savo turet?
Pirma karta gimdau ir nelabai zinau...net nesmagu kazkaip....
QUOTE(fantastikaa @ 2011 06 06, 10:31)
Sveikutes, as ir noreciau cia gimdyti ir man labai idomu kokius daiktus reikia tureti su savimi, kad pvz sio ar ano daikto neduoda ligonine. Pvz.: marskiniai gimdymo metu, esu girdejus kad klizmute reikia tureti su savimi jei kas, kas cia dar.... Kaip ten palatos, po viena guldo (cia gal tos mokamos kur)? Ir dar irankiai maistui, duoda ar savo turet?
turbūt lengviau išvardinti, ką duoda...
Gimdymui reikia viską turėti savo (na, neturėsi, tai GAL suras): marškiniai, klizmutė (man nereikėjo, nes ir taip susitvarkė), epidūro komplektas (galima atpirkti, jei tuo metu neturi), kūdikiui kojinytės, guminės šlepetės, chalatas, sauskelnės Tau...Turėjau vandens, bet gerti leido tik po gimdymo.
Po gimdymo duoda lovą su patalyne, vaikui lovytę su patalyne (bet aš savo turėjau, nes ligoninės tokia nelabai...), vaiką atneša aprengtą jų drabužiais (daugiau drabužių neduoda), maistas pateikiamas lėkštėse. Jei labai skubiai atveža ir nieko neturi, tai GAL gausi šaukštą ir stiklinę...Man reikėjo savo termometro net, nes jie nebeturėjo tuo metu...
Taip pat gauni dovanėlių. Mes gavom (tikrai visko neprisiminsiu): pora pampersų, sudocream, servetėlių užpakaliui (Pampers), šampūno ir losjono kūdikiui, kojines (labai patiko, nes šilumą gerai sulaikė), daug lankstinukų, nuolaidų kuponų ir pan.
Kai aš gulėjau, mokamų palatų (guli Tu, Tavo vaikas ir vyras, jei yra poreikis, nes 2 lovos yra) nebuvo, nes gimdyvių labai daug buvo, eilės net prie gimdyklų buvo susidariusios. Visos kitos palatos dvivietės, kuriose yra kriauklė, dušas ir WC.
[quote=astarte12,2011 06 06, 10:44]
Labai aciu uz tokia issamia informacija.
O tai gal ir zinot kiek kainuoja ta mokama palata?
[quote=fantastikaa,2011 06 06, 12:01]
[/quote]
mano drauge rugsejo gale gimde, tai seimynine palata (toji mokama) 200 kainavo uz visas 3 dienas. Sake nepriklauso kiek dienu buni-kaina ta pati... bet gal kas jau ir pasikeite iki sios dienos
[/quote]
mano drauge rugsejo gale gimde, tai seimynine palata (toji mokama) 200 kainavo uz visas 3 dienas. Sake nepriklauso kiek dienu buni-kaina ta pati... bet gal kas jau ir pasikeite iki sios dienos
QUOTE(Liliukė @ 2011 06 06, 11:04)
Dekui.
Manau geriau tokioje guleti palatoj, gali buti vienu du su leliuku. ir juo dziaugtis
Nes mano vyras tai negultu kartu..
Beje, pamirsau paklaust o po kiek laiko maziuka atnesa maitinti, na jau po gimdymo i palata, nes kiek girdejau tai visur ivairiai...
QUOTE(fantastikaa @ 2011 06 06, 12:12)
Dekui.
Manau geriau tokioje guleti palatoj, gali buti vienu du su leliuku. ir juo dziaugtis
Beje, pamirsau paklaust o po kiek laiko maziuka atnesa maitinti, na jau po gimdymo i palata, nes kiek girdejau tai visur ivairiai...
http://www.vmul.lt/2...-paslaugos.html tiksliai radau kaina Individualios palatos mokestis (tik Gimdymo skyriuose) 200 Lt