Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligoninė (AK)

QUOTE(liaudija @ 2011 03 29, 19:42)
Sveikos,

Noriu paklausti gimdžiusių planinio CP metu:

*       ar duoda operacijai drabuzius, ar reikia vežtis savo naktinukus?
**     ar prieš CP daro klizmą?
***   kada pirmą kartą davė maitinti kūdikį?
**** po kiek parų po CP išleido namo?

Labai ačiū už atsakymus  ax.gif

* oepracijai naktinukus duoda;
** is vakaro dave paciai palatoj pasidaryti microlax klizmute;
*** siaip nezinau,kada butu patys pasiule maitinti, bet vyras po oepracijos savo iniciatyva dukryte atsinese pas mane i palata ir pasake, kad jam sake, jog duotu man ir bandyciau maitinti. Jei patiems nesiemus iniciatyvos, nezinau, kada butu patys atnese;
**** isleido 5-ta para. Gal butu isleide ir anksciau, bet buvo savaitgalis pries tai ir nebuvo operavusio daktaro, tai jis isleido pirmadieni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mylia: 29 kovo 2011 - 19:57
Gimdziau gruodzio vidury. Vaziavau gimdyt nesitarusi. Priimamajame manes paklause, ar sutiksiu su strudentu dalyvavimu. Kadangi man saremiai kartojosi kas 4-5 min., man jau buvo tas pats, kas mane apziurines studentai ar gydytojai. Is pradziu mane apziurejo vaikinas rezidentas, jis atliko viska kruopsciai, be skausmo ir atsargiai. O kai po jo mane apziurinejo gydytoja, tai nuo skausmo galvojau, kad pagimdysiu ten pat priimamajame. Mano atveju, rezidentas buvo zymiai malonesnis ir profesionalesnis, negu gydytoja, isdirbusi n metu.
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2011 03 29, 20:52)
As tai manau, kad tiesiog visos moterys skirtingos, vienoms yra labiau vienodai, kas kur ir kaip ten i jas ziuri, kitos yra drovesnes. Tam ir turetu buti punktas, kur nenorincios 'papildomo demesio' nurodo, kad nepageidauja jokiu studentu ar rezidentu gimdymo metu ir jei toks punktas yra, i ji turi buti atsizvelgiama. Ir del to tikrai negali smerkti gimdyves, kad ji netarnauja mokslo ir busimu daktaru labui.
Beje, rezidentu yra ir VGN, ne tik AK.

Visiškai pritariu drinks_cheers.gif Ir jei kitoms atrodo kitaip, labai jau negražu užsipuldinėti ir sakyt, kad jūs esate teisesnės nei tos, kurios visai nenori studentų. Priimkit ir kitokią nuomonę mirksiukas.gif 4u.gif

Sakykit, o ar vežėtės mažiukams dekučius į ligoninę? Ar ten duoda? Ir ar gali prireikt megztuko, ar vėsu palatose? g.gif Kai vedžiojo po palatas, tai garantavo, kad labai šilta, pačiam mažiausiam dydžiui neturiu megztuko, bet galvoju gal į krepšį įsimesti, kad ir didesnį? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bellina @ 2011 03 30, 09:39)
Visiškai pritariu  drinks_cheers.gif Ir jei kitoms atrodo kitaip, labai jau negražu užsipuldinėti ir sakyt, kad jūs esate teisesnės nei tos, kurios visai nenori studentų. Priimkit ir kitokią nuomonę  mirksiukas.gif  4u.gif

Sakykit, o ar vežėtės mažiukams dekučius į ligoninę? Ar ten duoda? Ir ar gali prireikt megztuko, ar vėsu palatose?  g.gif Kai vedžiojo po palatas, tai garantavo, kad labai šilta, pačiam mažiausiam dydžiui neturiu megztuko, bet galvoju gal į krepšį įsimesti, kad ir didesnį?  blush2.gif

Dekiuka duoda, bet jie tokie senoviniai ir sunkus, as vezciaus, o palatose tikrai buvo silta kai gulejau, del visa pikta gali isimesti, nes vistiek vedinsies palata, nors toki mazuciuka patogiau susukti i adijaliuka, nei megztuka apvilkti.
Atsakyti
QUOTE(maja7 @ 2011 03 29, 17:01)
doh.gif tai as ir sakau, kai sau tai visko norisi, o kas po jusu bus tai simtas metu. Labai geras poziuris. Galite savo vaikams toki idiegti.  rolleyes.gif  O jei butumete nors siek tie daugiau isprususi, tai zinotumete, kad medicinoje universitetine ligonine prilygsta universitetui.  tongue.gif

Man rodos kad jus esate ta "studentu motina" kuri ir skaite mums morala kokie mes anzmogiai kad studentu nenorim, ziuriu cia ir forume visus auklet bandot su savo idejinem tiesom lotuliukas.gif yra moteru kurios sutinka, prasom, i jas ir ziurekite, o yra kurios ir nesutinka, cia ne socializmo laikai, as turiu savo pasirinkimo laisve ir savo nuomone, man tikrai nusisikt kur tie studentai atlikines ta praktika, as ne bandomasis triusis mirksiukas.gif o jums sekmes darbuose su savo sovietiniu poziuriu ir smarkiai ribotu akiraciu, kad turi buti sitaip ir taskas biggrin.gif
beje, apie mano isprusima, ponia, ne Jums spresti mirksiukas.gif
gimdymas - mano asmenine erdve, pasikartosiu, net vyrui savo uzdraudziau tai stebeti, jau nebekalbu apie kitus zmones cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Bellina @ 2011 03 30, 10:39)
*Visiškai pritariu  drinks_cheers.gif Ir jei kitoms atrodo kitaip, labai jau negražu užsipuldinėti ir sakyt, kad jūs esate teisesnės nei tos, kurios visai nenori studentų. Priimkit ir kitokią nuomonę  mirksiukas.gif  4u.gif

**Sakykit, o ar vežėtės mažiukams dekučius į ligoninę? Ar ten duoda? Ir ar gali prireikt megztuko, ar vėsu palatose?  g.gif Kai vedžiojo po palatas, tai garantavo, kad labai šilta, pačiam mažiausiam dydžiui neturiu megztuko, bet galvoju gal į krepšį įsimesti, kad ir didesnį?  blush2.gif

* drinks_cheers.gif
** nesivezem ir tikrai nereikia, duoda kaldryte, o ten taip silta, kad nuprotet galima doh.gif o langu tikrai neatidarinejom kai palatoje guli paros ar dvieju naujagimis rolleyes.gif nors oro trukumas buvo juodas
Papildyta:
QUOTE(Mamusik @ 2011 03 30, 10:25)
Gimdziau gruodzio vidury. Vaziavau gimdyt nesitarusi. Priimamajame manes paklause, ar sutiksiu su strudentu dalyvavimu. Kadangi man saremiai kartojosi kas 4-5 min., man jau buvo tas pats, kas mane apziurines studentai ar gydytojai. Is pradziu mane apziurejo vaikinas rezidentas, jis atliko viska kruopsciai, be skausmo ir atsargiai. O kai po jo mane apziurinejo gydytoja, tai nuo skausmo galvojau, kad pagimdysiu ten pat priimamajame. Mano atveju, rezidentas buvo zymiai malonesnis ir profesionalesnis, negu gydytoja, isdirbusi n metu.

kad maloniai apziurejo, nereiskia kad profesionalesnis doh.gif siaip buvau patenkinta viso ligonines personalo darbu, negaleciau isskirti nei vieno kad kazkas buvo blogai, o ta skausminga apziura pries gimdymo skausma tai nublanksta... ir nesutikciau nei su vienu blogu komentaru siame forume, tikrai ten viskas yra gerai ir visais rupinasi, reikia tik moketi paklausti, prieiti ir pan mirksiukas.gif na tik solidarumo truksta tu studentu atzvilgiu cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DomingoFaustas: 30 kovo 2011 - 12:23
Vis seku jūsų temytę, tai įsiterpsiu blush2.gif
Manau, kad kiekviena mamytė turi savo nuomonę dėl rezidentų. Vienoms tai nesukelia jokių emocijų, kitoms tai gali būti itin nemalonu. Kiekvienos iš mūsų teisė yra sutikti arba ne. Tačiau kategoriškai sakyti, kad geriau taip, o ne kitaip, manau, tikrai negražu blush2.gif
Kad jau parašiau, tai paklausiu, ar gerą priežiūrą galima gauti ir be pinigėlių? Ar jie visgi yra būtini? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzy @ 2011 03 30, 13:17)
Vis seku jūsų temytę, tai įsiterpsiu  blush2.gif
Manau, kad kiekviena mamytė turi savo nuomonę dėl rezidentų. Vienoms tai nesukelia jokių emocijų, kitoms tai gali būti itin nemalonu. Kiekvienos iš mūsų teisė yra sutikti arba ne. Tačiau kategoriškai sakyti, kad geriau taip, o ne kitaip, manau, tikrai negražu blush2.gif
Kad jau parašiau, tai paklausiu, ar gerą priežiūrą galima gauti ir be pinigėlių? Ar jie visgi yra būtini? ax.gif

mano preiziura buvo man bloga, nenorejau as kad ten lakstytu ,cackintus apie mane, butu uzteke kad malonesniu tonu butu kalbeje, o ne istisai beveik reke.Bet matau kad cia visoms beveik AK buvo gerai.Tikiuosi prisijunks dar kas prie manes kuriai taip pat nepasiseke AK.
Atsakyti
QUOTE(Dzy @ 2011 03 30, 14:17)
Vis seku jūsų temytę, tai įsiterpsiu  blush2.gif

QUOTE(tieshka @ 2011 03 30, 16:05)
mano preiziura buvo man bloga, nenorejau as kad ten lakstytu ,cackintus apie mane, butu uzteke kad malonesniu tonu butu kalbeje, o ne istisai beveik reke.Bet matau kad cia visoms beveik AK buvo gerai.Tikiuosi prisijunks dar kas prie manes kuriai taip pat nepasiseke AK.

Skaitinėju šia tema nes gali tekti gimdyti AK, bet siaubingą patirtį teko ten apturėti.
Teko atvykti vieną savaitgalį vakare i priimamąjį dėl kietėjimų, tai su manimi buvo elgiamasi kaip su šiukšle, vyro neileido ir taip puldinėjo ir gązdino, kol nepradėjau iš išgąsčio dusti, tada jau išsigando ir balseliai pasikeitė. O labiausiai prikibo pamatę, kad lankausi privačiai tai liepė ten ir kreiptis(nesvarbu, kad sodra moku) ir dar daug visokių nesamonių, bet nesiplėtosiu. Dabar žinau pas ką tikrai nenorėčiau pakliūti gimdyti.

Bet ne tą norėjau pasakyti, o paporinti apie studentus, kad teko jais nusivilti. Mane apžiūrėjo ant kėdės studentė, gydytoja net nesiteikė stebėti jos darbo doh.gif , apžiūros metu net suklykiau iš skausmo, viskam pasibaigus ir grįžus namo pradėjau kraujuoti po tos apžiūros, žodiu apturėjau baisingą naktį, vis lakstant į WC žiūrėti ar kraujo nedaugėja, nekalbu jau apie didžiulį stresą man ir vaikiukui kuris visą parą taip blaškėsi. Pasirodo ta studentė taip gerai gribštelėjo ir padarė žaizdele, kuri ir kraujavo. unsure.gif

Taip kad pritačiau, kad kiekviena turim teisę pasirinkti dėl studentų dalyvavimo. Ne veltui ir duodami lapai pasirašyti ir išreikšti savo norą, nes jei būtu privalomas studentų dalyvavimas šioje įstaigoje niekas joje net neleistų rinktis. O mokslo ir kitų žmonių vardan tada visi privalom ir donorystės programoje dalyvauti. Žodžiu, manau, kad turime teisę rinktis!
Atsakyti
QUOTE(Mua* @ 2011 03 30, 15:48)
Skaitinėju šia tema nes gali tekti gimdyti AK, bet siaubingą patirtį teko ten apturėti.
Teko atvykti vieną savaitgalį vakare i priimamąjį dėl kietėjimų, tai su manimi buvo elgiamasi kaip su šiukšle, vyro neileido ir taip puldinėjo ir gązdino, kol nepradėjau iš išgąsčio dusti, tada jau išsigando ir balseliai pasikeitė. O labiausiai prikibo pamatę, kad lankausi privačiai tai liepė ten ir kreiptis(nesvarbu, kad sodra moku) ir dar daug visokių nesamonių, bet nesiplėtosiu. Dabar žinau pas ką tikrai nenorėčiau pakliūti gimdyti.

Bet ne tą norėjau pasakyti, o paporinti apie studentus, kad teko jais nusivilti. Mane apžiūrėjo ant kėdės studentė, gydytoja net nesiteikė stebėti jos darbo doh.gif , apžiūros metu net suklykiau iš skausmo, viskam pasibaigus ir grįžus namo pradėjau kraujuoti po tos apžiūros, žodiu apturėjau baisingą naktį, vis lakstant į WC žiūrėti ar kraujo nedaugėja, nekalbu jau apie didžiulį stresą man ir vaikiukui kuris visą parą taip blaškėsi. Pasirodo ta studentė taip gerai gribštelėjo ir padarė žaizdele, kuri ir kraujavo. unsure.gif

Taip kad pritačiau, kad kiekviena turim teisę pasirinkti dėl studentų dalyvavimo. Ne veltui ir duodami lapai pasirašyti ir išreikšti savo norą, nes jei būtu privalomas studentų dalyvavimas šioje įstaigoje niekas joje net neleistų rinktis. O mokslo ir kitų žmonių vardan tada visi privalom ir donorystės programoje dalyvauti. Žodžiu, manau, kad turime teisę rinktis!

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(bova @ 2011 03 17, 13:44)
kai as buvau studente ir stebejom gimdyma tai tai moteriskei buvo po vienodai ar viena as 10... ji tik norejo kad greiciau viskas baigtusi...
o as buvau idarbinta masazuoti jai nugara, vandens paduoti, nuraminti... ir likdavom tik dviese su ja... kol vyras atvaziavo ir tikrai ji manes nevare, o tik dekojo, kad nepalikau jos vienos...

aisku tai buvo jau senokai, bet priekaistu ji neissake...

dabar atrodo, negimdysiu pas vyra dak, neleisiu to neleisiu ano, skandala kelsiu del trecio.... o kai ateina laikas po vienodai viskas, kad tik greiciau vaikeli paimti ant ranku, o kas tau ten ziuri, vyras, moteris ar ono...

haha baigiamieji zodziai man patiko LABAI lotuliukas.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
jei as nenoriu buti eksponatu tai nereiskia kad neleisciau medikui apziureti savo kudykio kaip viena cia pareiske... suprantu ir gerbiu jusu nuomone, bet gerbkit ir manaja... as bent jau nepuolu taip zemai kad izeidineti zmogu uz tai ko jis nori...
jei jus sutinkat lai ziuri, o as isvis kuo maziau zmoniu noreciau... jei jums malonu kad i jus ziurineja kai jums negera tegu ziuri, o as nenoriu is gimdymo spektaklio daryti... tenoriu ramiai pagimdyti savo kudyki ir nematau nieko tame blogo... ir taip labai gimdymo bijau tai kam save dar labiau traumuoti pasaliniais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tigriuke666: 01 balandžio 2011 - 09:01
Dieve, tai gal nebeplėtokit čia tų savo asmeninių nuomonių, tema ne apie tai.. doh.gif
Atsakyti