Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligoninė (AK)

QUOTE(bova @ 2011 03 17, 11:44)
kai as buvau studente ir stebejom gimdyma tai tai moteriskei buvo po vienodai ar viena as 10... ji tik norejo kad greiciau viskas baigtusi...
o as buvau idarbinta masazuoti jai nugara, vandens paduoti, nuraminti... ir likdavom tik dviese su ja... kol vyras atvaziavo ir tikrai ji manes nevare, o tik dekojo, kad nepalikau jos vienos...

aisku tai buvo jau senokai, bet priekaistu ji neissake...

dabar atrodo, negimdysiu pas vyra dak, neleisiu to neleisiu ano, skandala kelsiu del trecio.... o kai ateina laikas po vienodai viskas, kad tik greiciau vaikeli paimti ant ranku, o kas tau ten ziuri, vyras, moteris ar ono...

Visiškai pritariu. O tokios popkos, kurioms trugdo studentai ar vyrai ginekologai, tai niekada nėra gimdziusios ir apskritai nesuvokia, kad gimdyme ne jos ir jų keisti, nepagrįsti kaprizai svarbiausi, o vaikelio sveikata ir gerove. O tokiems rezidentams/studentams kaip jus tik dėkoti norisi wub.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(liaudija @ 2011 03 17, 11:35)
Geriau ne del studentu sukit galva, o del gydytoju, akuseriu ir kito med. personalo profesionalumo. Ne pirma ir ne paskutine, kuria studentai matys gimdancia, jiems tai pakankamai iprastas reikalas.
O siaip tai dazniausiai dalyvauja rezidentai gimdyme (bent jau viena akusere taip minejo).

QUOTE(maja7 @ 2011 03 17, 14:10)
Visiškai pritariu. O tokios popkos, kurioms trugdo studentai ar vyrai ginekologai, tai niekada nėra gimdziusios ir apskritai nesuvokia, kad gimdyme ne jos ir jų keisti, nepagrįsti kaprizai svarbiausi, o vaikelio sveikata ir gerove. O tokiems rezidentams/studentams kaip jus tik dėkoti norisi  wub.gif  ax.gif

na zino pries pora dieneliu kaip tik sutikau kaimyne kuri studente ir stebejo ta gimdyma.. visa isbalusi... dekui kad esu isvadinta ten popka bet man per gimdyma reikia kad artimieji butu salia o as nebuciau eksponatu... taip as negimdziusi, bet as manau kad mano asmenines erdves pazeisti neturi teises be mano sutikimo...
vaikelis man tj pat svarbus todel ir nenoriu nei pati eksponatu but nei kad i vaikeli taip ziuretu... jei kam normalu laj dalyvauja, o as tikrai pasirupinsiu kad nebutu...

del daktaro tj pageidauciau moters bet kaip bus taip, buvau pas vyra ginekologa ir tokios apziuros gyvenime neturejau... vos nelipau sienom is skausmo taigi kiekvienas elgiames kaip jam patogiau ir taip kaip jauciames saugiau...

nieko blogo nematau tame kad nenoriu buti bandomuoju triusiu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bova @ 2011 03 17, 13:44)
kai as buvau studente ir stebejom gimdyma tai tai moteriskei buvo po vienodai ar viena as 10... ji tik norejo kad greiciau viskas baigtusi...
o as buvau idarbinta masazuoti jai nugara, vandens paduoti, nuraminti... ir likdavom tik dviese su ja... kol vyras atvaziavo ir tikrai ji manes nevare, o tik dekojo, kad nepalikau jos vienos...

aisku tai buvo jau senokai, bet priekaistu ji neissake...

dabar atrodo, negimdysiu pas vyra dak, neleisiu to neleisiu ano, skandala kelsiu del trecio.... o kai ateina laikas po vienodai viskas, kad tik greiciau vaikeli paimti ant ranku, o kas tau ten ziuri, vyras, moteris ar ono...

Teisingai! thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(DomingoFaustas @ 2011 03 12, 11:01)
Dar toks klausimas keistas, kaip ligonineje sterilizuoti tokius dalykus kaip soske, buteliukas ir panasus dalykai? jeigu nera visai pieno ar priespienio ir reikia duoti misinuka, tai su kuo ji uzpilti?  g.gif  reikia tureti savo virduli?  unsure.gif

ligonineje yra sterilizatorius galesi ten viska sterilizuoti, bent as lapkriti kai gimdziau buvo.misinuka duoda ligonine, jei netinka gali nusipirkti, yra ten ir arbatinis, bet savo tureti patogiau.jei reikes vaikuciui duoti misineli geriau savo nusipirk, nes ten jos paciai darytis neduoda, buna ten padaryta buteliuke ir turi is jo piltis, buna kad ten ilgiausia jis prastovi, o padaryta galima laikyti tik 30min, be to jos neperspeja kai pakeicia misinuka.
Atsakyti
Sveikos moterys. Gimdziau antakalnyje pries ne pilnai pora savaiciu, ir galiu atsiliepti tik geruoju. Nebuvo jokiu studentu, personalu irgi skustis negaliu. Visos buvo rupestingos ir patare, ir uzeidavo i palata ne karta pasidomet kaip savijauta, kaip vaikai ir pan.
Atsakyti
QUOTE(tigriuke666 @ 2011 03 18, 10:23)
na zino pries pora dieneliu kaip tik sutikau kaimyne kuri studente ir stebejo ta gimdyma.. visa isbalusi... dekui kad esu isvadinta ten popka bet man per gimdyma reikia kad artimieji butu salia o as nebuciau eksponatu... taip as negimdziusi, bet as manau kad mano asmenines erdves pazeisti neturi teises be mano sutikimo...
vaikelis man tj pat svarbus todel ir nenoriu nei pati eksponatu but nei kad i vaikeli taip ziuretu... jei kam normalu laj dalyvauja, o as tikrai pasirupinsiu kad nebutu...

del daktaro tj pageidauciau moters bet kaip bus taip, buvau pas vyra ginekologa ir tokios apziuros gyvenime neturejau... vos nelipau sienom is skausmo taigi kiekvienas elgiames kaip jam patogiau ir taip kaip jauciames saugiau...

nieko blogo nematau tame kad nenoriu buti bandomuoju triusiusmile.gif

Gal kai pagimdysite, tada ir parasykite, nes matosi, kad gimdyma isivaizduojate kaip asmenineje erdveje doh.gif veikima ka jus tuo momentu norite ir kad visi sokinetu pagal jus ir neduok dieve jei i vaika daktarai paziures kaip i eilini pacienta biggrin.gif Juokas ima... Tai gal gimdykite tikrai ne AK , nes cia gimdo tos, kurioms JOS ir JU asmenines erdves yra simtas metu, svarbu kad vaikutis gimtu sveikas ir priziurimas geru gydytoju (kurie kazkada irgi buvo studentai, ir tikrai ne tokiu kaip jus deka tapo gerais gydytojais tongue.gif ). Bet jus tai aisku norite pacio geriausio gydytojo ir akuseres biggrin.gif O kaip kiti ismoks tai jums jau simtas metu, cia tikras lietuviskas poziuris - "As karaliene, o po manes kad ir tvanas" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(maja7 @ 2011 03 17, 13:10)
Visiškai pritariu. O tokios popkos, kurioms trugdo studentai ar vyrai ginekologai, tai niekada nėra gimdziusios ir apskritai nesuvokia, kad gimdyme ne jos ir jų keisti, nepagrįsti kaprizai svarbiausi, o vaikelio sveikata ir gerove. O tokiems rezidentams/studentams kaip jus tik dėkoti norisi  wub.gif   ax.gif

tai kad patyre pasakoja, kaip su jais elgiasi, todel busimom mamytem ir yra baisu ax.gif Nereikia cia nieko izeidineti ax.gif

Buvau AK paskaitoje, viska graziai pasakojo, grazios palatos itd...bet va eidama i rubine pasiklydau, tai 3 aukste sesuciu paklausiau, tai joms sunku buvo paaiskinti, sedejo prie kompo nepatenkintos, kad sutrugdziau blush2.gif Personalas papuole nemandagus.

Aisku svarbus yra rezultatas, bet juk galima viska zmoniskai paaiskinti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edita, edita: 18 kovo 2011 - 17:19
QUOTE(Edita @ edita,2011 03 18, 17:17)
tai kad patyre pasakoja, kaip su jais elgiasi, todel busimom mamytem ir yra baisu ax.gif Nereikia cia nieko izeidineti ax.gif

Buvau AK paskaitoje, viska graziai pasakojo, grazios palatos itd...bet va eidama i rubine pasiklydau, tai 3 aukste sesuciu paklausiau, tai joms sunku buvo paaiskinti, sedejo prie kompo nepatenkintos, kad sutrugdziau blush2.gif Personalas papuole nemandagus.

Aisku svarbus yra rezultatas, bet juk galima viska zmoniskai paaiskinti ax.gif

Nu sorry, gal biski ir buvau nemandagi ax.gif blush2.gif
Atsakyti
jei atvirai as visada sakiau , kad gimdysiu bet kur tik ne AK unsure.gif
nes maciau kaip gyt is potologinio bendravo su gimdyve, mqan zaliai mergickai tai buvo ziauru ir nesuprantama schmoll.gif , tai ir atbaide...

bet kai atejo laikas gimdyti ir mane nusiunte tiesiai i AK is kitos ligonines, tikrai nemasciau ar bus studentai, ar rezidentai, buvo po vienaodai, o buvau tokia pat zalia, pirma karta gimdanti moteryte, kuriai viskas nauja. nes pati isgyvenu viska ta pati.. wub.gif

ir zinokit, tikrai nenuvyle nei piremime priemes gyt asistentas, nei kai reikejo skatinti, tablete davusi rezidente, viskas buvo gerai...

svarbiausia nusiteikti viskam pozityviai ir viskas bus gerai thumbup.gif
Atsakyti
as irgi manau, kad svarbiausia, kad viskas butu gerai, kad gimtu sveikas leliukas tai svarbiausia, nes tie visi patogumai, taigi namie bus, mums reikia is ten vaikiuka issivezti tai svarbiausia 4u.gif
Atsakyti
Mamytės, kraunuosi po truputi tašę ir iškilo toks klausimėlis... blush2.gif Nu ne į kurortą ruošiuos, bet galvą bent kartą tikrai prireiks išsiplaut blush2.gif Kaip manot, ar atsivežus plaukų džiovintuvą neišsišoksiu labai? biggrin.gif juk su šlapiais plaukais, tai nebūsi...
Atsakyti
QUOTE(Bellina @ 2011 03 21, 08:54)
Mamytės, kraunuosi po truputi tašę ir iškilo toks klausimėlis...  blush2.gif Nu ne į kurortą ruošiuos, bet galvą bent kartą tikrai prireiks išsiplaut  blush2.gif Kaip manot, ar atsivežus plaukų džiovintuvą neišsišoksiu labai?  biggrin.gif juk su šlapiais plaukais, tai nebūsi...

išsišokt tai neišsišoksi, manau.. juk ne keliskart per dieną ir kasdien plausi galvą.. blush2.gif tik pamąstyk, ar jau tikrai bus būtina tau galvą plautis per tas dvi-tris dienas, kol teks pagulėti GN..Gal ne? g.gif
Atsakyti