Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligoninė (AK)

QUOTE(muji @ 2011 02 24, 19:35)
paaiskinkit kuri placiau, kodel tai draudziama ?

todėl, kad mažamečiai vaikai yra virusiukų platintojai ir didžiausia tikimybė, kad jie gali užnešti juos gimdyvėms ir naujagimiams..tokia yra taisyklė, o jeigu jos nesilaiko personalas ar nesupratingos mamos, tai yra neatsakinga iš jų pusės kitų mamų atžvilgiu.. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Viktorijaliu @ 2011 02 23, 17:06)
Greitai permečiau temą, bet neradau atsakymo, ar AK įleidžia vaikus aplankyti savo gimusių broliukų/sesučių g.gif ? Pvz., keturmetį?
Nes RK ligoninėje griežtai draudžiama iki 12m. vaikams eiti į akušerinį/naujagimių skyrių schmoll.gif

Jei gimdymas praejo skaldziai ir mama greit gris namo,tai kam tuos vaikucius ten vesti i ligonine? Ir apskritai kam gimdymo namuos reikalingi kazkokie lankymai? Na gi gris gimdyve su maziuku namo ir tegul eina nuo ryto iki vakaro pasja nors ir visa gimine, o kelias dienas ligonineje galima pabuti ir be palankynu, gerbiant ir palatos kaimynes ramybe.
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2011 02 25, 01:32)
Jei gimdymas praejo skaldziai ir mama greit gris namo,tai kam tuos vaikucius ten vesti i ligonine? Ir apskritai kam gimdymo namuos reikalingi kazkokie lankymai? Na gi gris gimdyve su maziuku namo ir tegul eina nuo ryto iki vakaro pasja nors ir visa gimine, o kelias dienas ligonineje galima pabuti ir be palankynu, gerbiant ir palatos kaimynes ramybe.

thumbup.gif as irgi taip manau. Nebent guli vienvieteje palatoje su vyru ir nori visu tu delagaciju... Taciau jei nepasiseke (na gal kitoms kaip tik noris kompanijos) ir turi palatos drauge, tai manau reikia pagalvot ir apie ja. Gal ji po cezario ar stipriai plysus, gal atsistoti normaliai negali, kraujuoja stipriai, o cia vargse dar be palydinciu akiu i tulika net nueit negales..
Asmeniskai man atrodo, kad lankyt gali vyras, o aplankyt (uzteks po 1 karta ir trumpai) - mama, anyta, na gal kokia sese.. O visi kiti galetu palaukt 3-ios dienos, kai gimdyve paleis namo:) Taciau butina salyga visiems lankytojams - jie turi buti VISISKAI sveiki, nesloguojantys, be perstinciu gerkliu ir pan..
Busimos mamos nepykit, bet jei kuri papultumet su manim i palata ir pas jus ateitu su persalimo simptomais, tik ka paruke ir smirdantys lankytojai, mazi vaikai ar tu lankytoju butu per daug... As arba pati nueiciau, arba pasiusciau vyra ir jus apskusciau.. blush2.gif doh.gif biggrin.gif man mano vaiko sveikata 100 k. svarbiau nei jusu giminiu ir pazistamu noras jus aplankyt:)
Atsakyti
Oho, kaip išsivystė diskusija smile.gif
Net neklausiau apie tai, ar gali giminės ir visi artimieji masiškai eiti. Tiesiog norėjau išsiaiškinti, ar gali mano keturmetis sūnus kartu su tėtuku ateiti aplankyti mamytės ir naujai gimusios sesutės. Juk jis labai laukia rolleyes.gif
Nu negali, tai negali, ką darysi, lauks sugrįžtančių namo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Viktorijaliu @ 2011 02 25, 11:26)
Tiesiog norėjau išsiaiškinti, ar gali mano keturmetis sūnus kartu su tėtuku ateiti aplankyti mamytės ir naujai gimusios sesutės. Juk jis labai laukia  rolleyes.gif

aš ir apie tai pagalvojau mirksiukas.gif maniškis nebe toks mažas jau.. pirmokėlis... tai ilgai pagalvojus nusprendžiau, jog visada juk galima atsiklausti savo palatos kaimynės, ar ji prieš ar ne, jei ateitų vaikas nors trumpam.... nes jei kas manęs pasiteirautų, tai aš tikrai tikrai nebūčiau prieš tokius vizitus, nes žinau, kaip svarbu yra ir tam didesniajam broliui/sesei susitikti su mažesniuoju šeimos nariu ir kad jis irgi nori būti įtraukas į tą visą džiaugsmą.... aišku, sergantis lankantysis jau yra kita kalba, bet sveikas vaikas man nebūtų kliūtis schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Madein @ 2011 02 25, 12:16)
Busimos mamos nepykit, bet jei kuri papultumet su manim i palata ir pas jus ateitu su persalimo simptomais, tik ka paruke ir smirdantys lankytojai, mazi vaikai ar tu lankytoju butu per daug... As arba pati nueiciau, arba pasiusciau vyra ir jus apskusciau..  blush2.gif  doh.gif  biggrin.gif  man mano vaiko sveikata 100 k. svarbiau nei jusu giminiu ir pazistamu noras jus aplankyt:)

drinks_cheers.gif prisijungiu.

Specialiai paklausiau ligoninės personalo, tai dar kartą užtikrino, kad negalima. Tik sakė, kad bėda tokia, kad per mažai personalo ir jie nespėja sužiūrėti, kas pas ką ateina. Bet iš karto patarė, kad atėjus į palatą mažiems vaikams, kviestis budinčią ir ji išprašys tokius asmenis lauk.
Atsakyti
Aš manau, kad šiandien sveikas vaikas ateina, bet kokia garantija, kad jis neturi jau kokio virusiuko, nebūtinai, jeigu jau nesloguoja, nekosti yra visiškai sveikas..Tam ir yra taisyklė, kad JOKIŲ mažamečių vaikų..Jeigu būtų saugu, tai būtų ir suformuluota - sergantiems draudžiama lankyti..O dabar visai negalima, tai turėkim proto ir pakentėkim tas kelias dienas..
Kai antrąkart pagimdžiau, pragulėjau viena pati visas tas dienas, nebuvo net vyras aplankyt, nes buvo su didžiąja trimete namie..Ir net nediskutavom ta tema, kad gal vistik ateiti pas mus..Greitai pralėkė tos dienos ir sesei tikrai buvo džiaugsmo, kai atvažiavo su tėčiu mūsų parsivežti.. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Madein @ 2011 02 25, 11:16)
Asmeniskai man atrodo, kad lankyt gali vyras, o aplankyt (uzteks po 1 karta ir trumpai) - mama, anyta, na gal kokia sese.. O visi kiti galetu palaukt 3-ios dienos, kai gimdyve paleis namo:) Taciau butina salyga visiems lankytojams - jie turi buti VISISKAI sveiki, nesloguojantys, be perstinciu gerkliu ir pan..
Busimos mamos nepykit, bet jei kuri papultumet su manim i palata ir pas jus ateitu su persalimo simptomais, tik ka paruke ir smirdantys lankytojai, mazi vaikai ar tu lankytoju butu per daug... As arba pati nueiciau, arba pasiusciau vyra ir jus apskusciau..  blush2.gif  doh.gif  biggrin.gif  man mano vaiko sveikata 100 k. svarbiau nei jusu giminiu ir pazistamu noras jus aplankyt:)

drinks_cheers.gif siaip pati esu tolerantiska ir nekonfliktiska, bet jei tektu guleti su kaimyne, pas kuria butu kruvos lankytoju, tai netyleciau.
Dar karta pasikartosiu, kad nesuprantu, kuriu galu visokiems pazistamiems verztis lankyti i ligonine, jei uz keliu dienu ta gimdyve bus namie doh.gif
Atsakyti
O kita kartą tai labai norisi kad kas užeitų žinoma patys artimiausi mama, vyras, brolis ar sesė smile.gif Jei stogas pradeda važiuot tai labai padeda smile.gif Nors ligoninėj praleidi tikrai mažai laiko bet per tas pora dienų patikėkit kaip toli jis gali nuvažiuot smile.gif o jei dar nieks neaplankytų smile.gif Žinoma sutinku kad mažų vaikų geriau nevesti bet patys artimiausi ir žinoma ne visi iš karto tai tikrai gali manau ir aplankyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunyte01 @ 2011 02 25, 14:27)
O kita kartą tai labai norisi kad kas užeitų žinoma patys artimiausi mama, vyras, brolis ar sesė  smile.gif  Jei stogas pradeda važiuot tai labai padeda  smile.gif  Nors ligoninėj praleidi tikrai mažai laiko bet per tas pora dienų patikėkit kaip toli jis gali nuvažiuot  smile.gif o jei dar nieks neaplankytų  smile.gif  Žinoma sutinku kad mažų vaikų geriau nevesti bet patys artimiausi ir žinoma ne visi iš karto tai tikrai gali manau ir aplankyti  smile.gif

tai taip, jei vyras ateina, mama, sesuo, tai nieko tokio..ir kad pabūna trumpai, o ne sėdi iki išnaktų.. doh.gif bet kad tokių supratingų jau vienetai belikę.. doh.gif susirenka ne tik, kad pusė giminės, bet ir bendradarbiai, draugai ir kaimynai.. doh.gif
Atsakyti
Ir aš pasakysiu biggrin.gif
Artimųjų labai norisi... Ypač, jei pirmą kartą pagimdžiusi, viskas nauja ir baisu, o dar jei vaikutis neramus, veria - labai norisi paramos iš artimiausių šeimos narių. Pas mane ateidavo arba vyras, arba mano mama. Dagiau niekas nėjo, o kas labai norėjo - sakiau kad neitų ir nenoriu ir nelaukiu. O palatoje gulėjom trys, tai pas vieną mamytę (kurios, beje, vaikutis nebuvo su ja, nes neišnešiotukas inkubatoriuje gulėjo) beveik pastoviai kokie 3-4 žmonės sėdėdavo vienu metu. Ir dar su slogom baisiausiom, pastoviai snarglį traukė doh.gif Jetus, kaip nervino doh.gif Ir dar... Jau atėjai tai būk savo vietoj. O mano dukrytė kai pradėjo verkti, tai girdėjau kaip mane apšnekinėja doh.gif Jau ir taip man stresas, kad negaliu nuraminti vaiko, o ten dar šnibždasi ir aptarinėja blink.gif
Tai čia apie suaugusius lankytojus... O apie vaikus - na ką, yra taisyklės ir jos matyt ne veltui tokios. Aš už tai, kad vaikai neitų lankyti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kirameki: 25 vasario 2011 - 14:44
QUOTE(Kirameki @ 2011 02 25, 14:42)
Ir aš pasakysiu biggrin.gif
Artimųjų labai norisi... O palatoje gulėjom trys, tai pas vieną mamytę (kurios, beje, vaikutis nebuvo su ja, nes neišnešiotukas inkubatoriuje gulėjo) beveik pastoviai kokie 3-4 žmonės sėdėdavo vienu metu. Ir dar su slogom baisiausiom, pastoviai snarglį traukė doh.gif Jetus, kaip nervino doh.gif Ir dar... Jau atėjai tai būk savo vietoj. O mano dukrytė kai pradėjo verkti, tai girdėjau kaip mane apšnekinėja doh.gif Jau ir taip man stresas, kad negaliu nuraminti vaiko, o ten dar šnibždasi ir aptarinėja blink.gif
Tai čia apie suaugusius lankytojus... O apie vaikus - na ką, yra taisyklės ir jos matyt ne veltui tokios. Aš už tai, kad vaikai neitų lankyti...

Tai apie vyra, mama cia niekas nieko blogo nesako, bet va tokiu situaciju kaip virsuj aprasyta, tai tikrai noretusi isvengti. Jus labai kantri, kad viska, kaip suprantu, taip ramiai istveret 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mylia: 25 vasario 2011 - 16:28