Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligoninė (AK)

QUOTE(tieshka @ 2011 02 03, 22:08)
Superine buvo akusere kuri priiminejo gimdima, nes is pradziu bandziau naturaliai.Kiek prisimenu jos vardas buvo Rasa, pavardes neprisimenu.visa laime kad visa laika vyras buvo su manim kitaip butu ir stogas nuvaziaves.nieko neperdedu, gulejau penkias dienas ir niekas net patalynes nepakeite, kai paprasiau pasake kad tuoj, bet to tuoj nesulaukiau iki isvaziavimo.Jums gal pasiseke, o gal cia tik man nepasiseke.

Gaila, kad jums AK paliko bloga ispudi...
As irgi ten gimdziau pries pora men., tai ir patalyne man pakeite kita diena po gimdymo (reikejo paprasyt tos moterytes, kuri ateina palata tvarkyt) ir vaikelio jega nieks naujagimiu sk nelaiko...nori - imk, neskis. As taip ir padariau pirmaja nakti, nors daktaras buvo uzdraudes man vaika duot, kadangi buvau po narkozes...Zinoma tos naujagimiu sk motereles nebuvo labai malonios ir numete man keleta nemaloniu fraziu, bet man buvo svarbu tik mano vaikelis smile.gif Sekmes visoms
Atsakyti
jei tik buciau galejusi pasiimti savo mazyle, taip ir buciau padariusi, bet po operacijos, man nekrito auksta temperatura, negalejau judinti, nei koju nei ranku,tris dienas net iki tuoleto negalejau nueiti ir dar laselines visa para buvo, bei antibiotikus leido, tai as savo mazyles net pamaitinti buciau negalejusi, nes gyditoja uzdraude.
Atsakyti
QUOTE(tieshka @ 2011 02 03, 19:54)
man buvo atliktas neplanuotas cezario pjuvis, uzkilusi auksta temperatura, tris dienas negalima buvo keltis is lovos, vienintele sesele ateidavo kartais apiprausti, o taip vyras prausdavo, nes niekas nesiruosdavo ateiti, laseline pasibaigdavo,o pakeisti ateidavo po valandos, nors vyras apie tai pranesdavo.Ateidavo gyditojos aprekdavo, kad daiktai ne ten padeti, kad vyras guli, nors buvom pasieme mokama palata.Vyras nueidavo mazyles paziureti, nes man nedave jos tris dienas

echh, na labai liudna, kad jums sitaip verysad.gif Gal pasirodysiu naivi naujoke, bet nejaugi ir tokiu atveju negalima rasti iseities ir zmogaus, kuris kitaip elgtusi tokioje situacijoje. Jei vienas atsisako pakeisti patalyne, nejaugi negalima paprasyti kito zmogaus. O lasalines pakeitimo laukti valanda? nezinau , bet tokiu atveju siusciau vyra kas penkias minutes prasyti kad ir to paties, kol tai butu ivygdyta.Nebent taip ir darete. O jei koks nors apsauke uz sypsena, juk galima paklausti, uz ka tokia reakcija . Ir sypsotis dar labiau. Arba isvis nereaguoti ir ignoruoti ir elgtis taip kaip geriausia paciai ir tavo vaikui. Koks skirtumas, ka sako ten naujagimiu skyriuje dirbancios. Imi ir darai, kas manai reikalinga paciai ir vaikeliui.

Atsakyti
tikrai dziaugiuosi uz visas kuriom buvo ak gerai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tieshka @ 2011 02 03, 22:08)
Superine buvo akusere kuri priiminejo gimdima, nes is pradziu bandziau naturaliai.Kiek prisimenu jos vardas buvo Rasa, pavardes neprisimenu.visa laime kad visa laika vyras buvo su manim kitaip butu ir stogas nuvaziaves.nieko neperdedu, gulejau penkias dienas ir niekas net patalynes nepakeite[COLOR=red], kai paprasiau pasake kad tuoj, bet to tuoj nesulaukiau iki isvaziavimo.Jums gal pasiseke, o gal cia tik man nepasiseke.

Gimdziau AK pries metus, o ir siaip ligoninese esu gulejus tai nera teke girdet, kad ligonineje buvimo metu patalyne keistu. g.gif Na nebent istepta krauju ir t.t ir panasiai. Na jusu atveju jii turbut nebuvo istepta-todel ir nekeite. Net viesbutyje, jei tai ne 5* niekas patalynes nekeicia kasdien.
Man patys geriau atsiliepimai apie AK, nors teko pora dienu paguleti iki gimdymo, na ir po gimdymo tris paras. Neremontuotose priesgimdyvinese 2 palatose(kasdien vis kele i kita nes truko vietu, tad teko gulet su pagimdziusiom) maciau jau pagimdziusias mamytes su vaikuciais, burius lankytoju, begales daiktu, nevedinamas palatas ir t.t Todel po gimdymo apsisprendziau eiti i mokama vienviete.
Sutikau daug ir ivairaus personalo, bet galeciau prikibt tik prie vienos naujagimiu gydytojos. Todel susidaryta nuomone leidzia pritarti posakiui, kad zmones skirstomi i dvi stovyklas, kurie mato pustuste stikline ir tuos, kurie mato puspilne. Problemu yra- tiesiog reikia iskelti prioritetus, kas svarbiausia.
Galvoju, kad reikia tiesiog zinoti ko nori ir prasyti, jei tai nepadeda- reikalauti. Jei reiktu gimdyt dar karta, tik AK. Jei vyras apiples banka, tuomet BAK biggrin.gif
Atsakyti
mano patalyne ir kraujuota buvo ir oranziniai istepta, nes per cezari istepa kazkuo pilva.mano klaida buvo tik ta kad nebuvau nagla, gal tada butu buve kitaip.kaip jus susidarete apie mane tokia nuomone, rasydama apie stiklines, tai klystate. teko su mazyle guleti ligonineje panevezyje, tai ten dirba tikri zmones, pilnaja sio zodzio prasme.
Atsakyti
Sveikos,

Noriu paklausti tų, kurioms buvo planinis CP. Ieškojau info senesnėj temoj, bet neradau.
Ar važiuojant reikia pasistatyti klizmą ir kiek depiliuotis? Viską ar tik viršutinę dalį blush2.gif ?

Taip pat po CP užmauna kelnaites su paketu? nedirgina jos pjūvio vietos?
Su spinaline nejautra po kiek laiko atneša vaikelį?
ir ar gali CP metu būti šalia vyras?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(muji @ 2011 02 03, 22:47)
echh, na labai liudna, kad jums sitaip  verysad.gif  Gal pasirodysiu naivi naujoke, bet nejaugi ir tokiu atveju negalima rasti iseities ir zmogaus, kuris kitaip elgtusi tokioje situacijoje. Jei vienas atsisako pakeisti patalyne, nejaugi negalima paprasyti kito zmogaus. O lasalines pakeitimo laukti valanda? nezinau , bet tokiu atveju siusciau vyra kas penkias minutes prasyti kad ir to paties, kol tai butu ivygdyta.Nebent taip ir darete. O jei koks nors apsauke uz sypsena, juk galima paklausti, uz ka tokia reakcija . Ir sypsotis dar labiau. Arba isvis nereaguoti ir ignoruoti ir elgtis taip kaip geriausia paciai ir tavo vaikui. Koks skirtumas, ka sako ten naujagimiu skyriuje dirbancios. Imi ir darai, kas manai reikalinga paciai ir vaikeliui.

Na žinokit merginos tikrai YRA ten LABAI nekokio personalo ir nemažai doh.gif PVz mano kambariokems pries istraukiant slapimo kateteri ateidavo slauges ar kas ten nezinau, nuprausdavo su basona po dupce pakise, ir tik tada svelniai istraukdavo ta kateteri....
Mano atveju atėjo seselė ir taip kaip šone kabo kateteris ėmė ir ištraukė iš jėgos iš šono blink.gif MB tuo metu buvo palatoj ir kai jis pamatė mano veido išraišką, suprato kaip man skanu blink.gif
Dėl lašelinių: mes palatoj gulėjom trise, ir visos buvom po CZ, nei viena pajudėti negalėjom... Lašelinės tikrai ištuštėjo ir ne mana vienai, o sesučių nėra... Tai ką palatos kaimynė paspaudė mygtuką, nes mes nei viena juk negalėjom nueiti ir paprašyti kad mums lašines pakeistų.... Tuščia lašinės buvo tikrai ilgai... Tai ką atlėkus seselė mus apšaukė, kam čia veltui spaudinėjam mygtukus blink.gif Nors seseliųū nei kvapo nebuvo visą vakarą pas mus užėjusių doh.gif Vyrų tuo metu jau nebebuvo doh.gif
Patalynę kol kaimynei pakeitė irgi ji nabagė vargo doh.gif Ne vieną kartą prašė, nes buvo visa kruvina doh.gif
Ačiū D, mane išgelbėjo mano paklotai doh.gif
Nereikia vienareikšmiškai sakyti, kad mes prisigalvojam, tikrai neprisigalvojam, kad mums buvo blogai AK...
Palatos gydytoja buvo labai faina, ir viena sesute ir pora naujagimiu slaugytoju irgi buvo fainos, o visos kitos pritariu pasisakymams buvo "žvėrys" blink.gif Nors aš tikrai nekonfliktiška ir rami asmenybė...
Bet kai paprašiau vaistų nuo skausmo (nes gimda LABAI skaudžiai susitraukinėjo po CZ), man buvo pasakyta, kad "na jūs kaip maži vaikai blink.gif " o kad aš visą naktį nemiegojus dėl to skausmo buvau, niekam neįdomu...
galėčiau rašyti ir rašyti, bet tikrai nereikia VIENAREIKŠMIŠKAI sakyti, kad VISI PUIKUS ar VISI BAISUS, bet as is AK tik neigiamus atsiminimus turiu....
Ten gulėjau 7paras tai tikrai mačiau DAUG personalo....

Papildyta:
QUOTE(liaudija @ 2011 02 04, 08:04)
Sveikos,

Noriu paklausti tų, kurioms buvo planinis CP. Ieškojau info senesnėj temoj, bet neradau.
Ar važiuojant reikia pasistatyti klizmą ir kiek depiliuotis? Viską ar tik viršutinę dalį  blush2.gif  ?

Ačiū 4u.gif

Na man buvo netikėtas planinis CZ doh.gif lotuliukas.gif Nes atvykus į apžiūrą buvau išoperuota tą pačią dieną smile.gif

Tai ką nuskuto ten mane su atšipusiais peiliukais, bet iki kiek nebepamenu jau...
Pastatė klizmą tokią gerą biggrin.gif Su vandens nežinau kiek ten litrų pila doh.gif
Po CP jokiu kelnaičiu ir jokiu paketu nieks nemove, tarp kojų buvo padėta pala, o ir slapimo kateteris manau trukdytu toms kelnaitems g.gif Pjūvio vieta būna užklijuota su pleistru, tai tikrai nedirgina 4u.gif

Kitą dieną po CP istraukia slapimo kateteri ir liepia jau savarankiskai eiti 4u.gif Ėjau į dušą esantį kitam koridoriaus gale - kelionė LABAI prailgo wink.gif

Išoperavo mane 12val., t.y. 12val yra vaiko gimimo laikas. Tai pabaigė mane operuoti vėliau 4u.gif
Vaiką pirmą kartą man atnešė apie 17val., bet maitinti negalėjau, nes lašelinės buvo, tai bent jau tik pagulėjo maniškis ant rankų man wub.gif O po to neša kas 3val maitinti vaiką, trečią parą vaiką jau palieka su mama wub.gif

Vyras operacijos metu buvo už durų.... Nežinau ar pats vyras būtų norėjęs matyti visą tą operaciją g.gif

Gimdžiau 2008m.
Atsakyti
QUOTE(liaudija @ 2011 02 04, 10:04)
Sveikos,

Ar važiuojant reikia pasistatyti klizmą ir kiek depiliuotis? Viską ar tik viršutinę dalį  blush2.gif  ?

Ačiū 4u.gif

Ne planinis CP man buvo, bet manau nuo to atsakymai nesikeicia i jusu pateiktus klausimus;)
Depiliuotis uztenka tik virsutine dali, daugiau tikrai nereikia tam, klizmos jokios man nestate. Kelnaiciu jokiu niekas nemauna, o pjuvis buna uzklijuots pleistru.
As pagimdziau apie 20val ir vaikeli mano prasymu atnese kita ryta apie 10val, sake, kad dar nepaliks, nes nesugebesiu susitvarkyti, bet as uzsispyriau, kad palikit ir viskas, tai te pasake, kad jau jei noresiu, kad vel paimtu i naujagymiu skyriu tai nebeims doh.gif bet net ir neplanavau nieko panasus prasyti lotuliukas.gif
O CP neleidzia vyrui dalyvauti schmoll.gif rolleyes.gif
Prisiskaiciau cia blogiausiu atsiliepimu, tai net baisu pasidare, gerai, kad mano prisiminimai visai kitokie, nors siokiu tokiu nesklandumu tikrai buvo, viena ir mane buvo aprekus, bet kai kirtau jai atgal tokiais pat zodziais tai greitai susiviniojo ir isejo is palatos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lialia99 @ 2011 02 04, 13:16)
Ne planinis CP man buvo, bet manau nuo to atsakymai nesikeicia i jusu pateiktus klausimus;)
Depiliuotis uztenka tik virsutine dali, daugiau tikrai nereikia tam, klizmos jokios man nestate. Kelnaiciu jokiu niekas nemauna, o pjuvis buna uzklijuots pleistru.
As pagimdziau apie 20val ir vaikeli mano prasymu atnese kita ryta apie 10val, sake, kad dar nepaliks, nes nesugebesiu susitvarkyti, bet as uzsispyriau, kad palikit ir viskas, tai te pasake, kad jau jei noresiu, kad vel paimtu i naujagymiu skyriu tai nebeims doh.gif bet net ir neplanavau nieko panasus prasyti lotuliukas.gif
O CP neleidzia vyrui dalyvauti schmoll.gif  rolleyes.gif
Prisiskaiciau cia blogiausiu atsiliepimu, tai net baisu pasidare, gerai, kad mano prisiminimai visai kitokie, nors siokiu tokiu nesklandumu tikrai buvo, viena ir mane buvo aprekus, bet kai kirtau jai atgal tokiais pat zodziais tai greitai susiviniojo ir isejo is palatos lotuliukas.gif

Pries keturis menesius man buvo planinis CP. Depiliuotis reikia tik virsutine dali, daugiau tikrai nereikia. Del klizmos tai as pati pasiklausiau bet man pasake mano gydytoja kad nereikia jos.
CP metu vyrui dalyvauti neleidzia, nes ten operacine yr, sad.gif o kelnaiciu niekas nemauna, tik uzklijuoja pleistru zaisda.
Pasiskaiciau cia visokiu atsiliepimu, bet mano prisiminimai tik labai geri, buvo nuostabios sesutes kurios tuo metu dirbo, tikrai atliko savo darba kaip joms ir priklauso smile.gif
Atsakyti
suprantu, kad visur visko yra, visokiu zmoniu ten dirba. Tik norejau pasakyti ta, jeigu jau kazkas vyksta ne taip, kaip turetu buti gydymo istaigoje, negalima tyleti ir kankintis, reikia reikalauti ir sakyti tiesiai. Ir gal ne po viena karta.O i tokius pasakymus " kad jus kaip mazi vaikai" neverta kreipti demesio. Koks skirtumas , ka jos mano ir sako- ju darbas yra padeti ir duoti vaistu, kada skaudama.( kaikuriu darbas tampa "pabambeti")
Yra visokiu slaugiu ir sesuciu ( kuo zemesnes pareigos tuo didesnem "direktorem" jauciasi) ir kai mato, kad yra tokiu pacienciu , kurios nabages tyli, ant kuriu galima issilieti ( verkia paskui), tada jaucia savo galia. Pagalvokit apie savo maziukus, pienuka ir nervus. Saugokit save ir reikalaukit , kas priklauso. Jei reikia ir grieztu zodziu i vieta tokias pastatykit. Nesakau, kad vaidinkit princeses, bet jei situacija jau nebevaldoma ,verta parodyt, kad galutinai ant galvos neuzliptu.
Atsakyti
QUOTE(tieshka @ 2011 02 03, 21:08)
Superine buvo akusere kuri priiminejo gimdima, nes is pradziu bandziau naturaliai.Kiek prisimenu jos vardas buvo Rasa, pavardes neprisimenu.visa laime kad visa laika vyras buvo su manim kitaip butu ir stogas nuvaziaves.nieko neperdedu, gulejau penkias dienas ir niekas net patalynes nepakeite, kai paprasiau pasake kad tuoj, bet to tuoj nesulaukiau iki isvaziavimo.Jums gal pasiseke, o gal cia tik man nepasiseke.

Gaila, kad Jusu tokie atsiliepimai.
Bet AK tikrai yra ir geru zmoniu.
As irgi gulejau AK penkias paras ir irgi patalynes niekas nepakeite, tik kazkaip to visiskai nesureiksminau.
Atsakyti