QUOTE(1mamyte @ 2010 11 27, 19:25)
Sveikos,
as gimdziau AK 2010 m. lapkricio pradzioje, antras vaikelis. Skausmingi saremiai prasidejo 21 val. Ligonineje buvome po 23 val. Apziurejo priimamajame, kaklelis buvo atsidares 8 cm. Tad mazai liko laukti, iskart sake, kad tureciau pagimdyti greitai. Gimdziau nesusitarus, gimdyma prieme tamsi jauna gydytoja, pavardes neisidemejau (6 gindykla). Gimdziau naturaliai, viskas truko 2 val su trupuciu, nuskausminamuju nedave, kadangi galejo vaikeliui pakenkti. Ir akusere ir gydytoja tikrai labai malonios, ir abi man patiko. Kazkaip pasakiau, kad nekirptu, tai ir nekirtpo, kadangi neplysau tai pogimdyvinis laikotarpis zymiai lengvesnis. Pagimdzius vaikeli man uzdejo ant pilvo, tetis nukirpo virkstele, apiprause mazaja irgi salia manes, tada nunese pasveti ir pamatuoti, as pagimdziau placenta. Tada dave mazaja pamaitinti, siaip ja gali nesioti ir tetis ar guleti salia. Pamaitinus manoji buvo paguldyta i lovyte, nes man reikejo guleti ant nugaros. Labai nustebino, geraja prasme, kad idemiai gydytoja apziurejo, ar as neplysus, teko biskuti sukabinti, tada gimda, kakleli apziurejo ar nera kokiu pazeidimu (su pirmu maziau nei pries 2 metus, tikrai nieks nieko nepaziurinejo, uzsiuvo ir viskas).
labai aciu! labai aktuali informacija. Norejau dar pasiteirauti, kur lanketes nestumo prieziura? pas kokia gydytoja, privaciai ar ne?