QUOTE(oka78 @ 2011 01 06, 17:04)
Siaip gal durnas klausimas,na nezinau kur dar info suzinot.......
o kiek mazdaug reikia siulyt kai tariesi su gydytoju
Pirma karta gimdziau 2004 tai su nieko nesitariau, niekam nemokejau, bet dabar girdajau kad stavkes iki 2000 lt pakilo
Ar cia nuo ligonines priklauso.........?
Na nemanau, kad kazkas tiek daug moka, nors visokiu variantu buna;) siaip manau kiek kas gali tiek tas ir moka, nereikia tik kisti labai daug pinigu, tiesiog atsidekoti ir tiek, dar priklauso ar operacija daro ar pati gimdai. Mes planavom 400lt duoti daktarei, bet kadangi kaip tik ta diena buvo jos budejimo laikas tai davem 300lt ir tikrai nemanau, kad per mazai davem
Papildyta:
QUOTE(Ariwom @ 2011 01 06, 13:40)
sveikos mamytes, neseniai gimdziusios AK
netrukus ir manes laukia gimdymas AK, todel noreciau suzinoti kaip imanoma daugiau smulkmenu, kadangi pirmas kartas, tai labai jau nerimas kankina...
1 klausimas del daiktu. susikroviau dvi tases: vienoj daiktai man (paketai po gimdymo, vienkartines paklodeles, kelnaites, naktinukai, chalatas, slepetes, ranksluosciai, stalo irankiai, higienos reikmenys ir t,.t.t), kitoj - pampersai, mazylio rubeliai ir kt smulkmenos mazylio prieziurai. esme ta, kad pirmoji tase isejo tikrai tokia nemaza - ar mane ileis i gimdykla su ja? ar geriau kazkaip kitaip tuos daiktus susideliot?
2. kaip supratau, vyrui tereikia tureti slepetes? jokiu steriliu vienkartiniu chalatu ir pan?
3. kai registraturoje klausia, ar esate susitarusi su kokiu gydytoju, ka jie turi omeny??? ar ruosiesi oficialiai moket i kasa? ka reik atsakyt tuo atveju, jei esi susitarus su daktaru, bet mokesi jam
neoficialiai???
4. ar reikia tureti savo nusipirktu Diclofenaco zvakuciu skausmui po gimdymo numalsinti??? nejau ligonine nepasirupina tokaiis dalykais?
is anksto aciu uz komentarus
Pirmiausia, tai viskas vietoj dazniausiai buna visai kitaip nei kitom, tai nesijaudinkit jei kazkas bus ir ne taip kaip reikia;)
1. Mano atveju, tai persirengiau naktinukus, pasiemiau chalata ir slepetes ir daiktus nunese akusere i palata jau i kuria veze po gimdymo, tik sake piniginiu, telefonu ir vertingu daiktu nepalikt, nes buna pas juos vagysciu, tai mano tase su visku turtu
buvo salia vyro gimdymo palatoj
2. Gali turet slepetes, gali ju netureti, tada duoda antbacius, nors musu ir to nereikalavo uzsideti.
3. Mes iskart pasiskambinom daktarei ir palaukem jos ten pirmam aukste ir su ja jau ejau viska tvarkytis, tai niekas nieko neklause manes savaime aisku;)
4. Zvakuciu tikrai nereik, akuseres vaiksto ir klausineja ar neskauda, ar reikia nuskausminamuju ir pan, as sakiau nereikia, bet vistiek man nakciai atnese zvakute, kad jeigu ka tureciau;)