QUOTE(IrinaL @ 2010 12 06, 17:13)
Sveiki
Tai gal kas nors is pagimdziusiu prasidejus sildymo sezonui pakomentuotu del patalpu temperaturos pogimdyvinese palatose? Nes viena mamyte, pagimdziusi rugsejo men., minejo, kad buvo vesoka ir siule isimest koki megztuka vaikeliui... Bet dar nebuvo prasidejes sildymo sezonas. Idomu, ar dabar ten pakankamai silta?
Gimdziau lapkricio pabaigoje. Bent jau ten kur as gulejau (2-ajame sk) buvo labaaai silta...nepadejo net radiatriu reguliavimas. Mes slapius ranksluoscius ant radiatoriu uzmesdavom, nes oras sausas buvo (nes kaip tik salciai prasidejo).
QUOTE(rittusia @ 2010 12 10, 17:31)
Dar skaiciau sitoje temoje,tik jau is ankciau,vienos mamytes komentarus,kad reikia su savimi paimti misinuka primaitinimui.Jinai rase kad gali lialiui neuztekti mamytes pienuko ir jis bus neramus ir verks
, tada reikia damaitinti
.Bet kiek gi tam lialiui pirmom dienom reikia pieniuko,man atrodo kad pilnai turetu uztekti mamuko pieniuko
.Parasykite kaip ten is tikro
.
As nesukau sau galvos del buteliuku ir misinuku, vaziavau tik su savo papais
ir geru nusiteikimu, kad pieno BUS
Ekstra atveju naujagimiu sk turi misinuku, arba vyras atves, jeigu tikrai truks.
QUOTE(lialia99 @ 2010 12 17, 13:37)
Na jei sian netycia viskas pradidetu tai tada kviestume, bet jei sulauksim ryt ryto tai tada ne, jos budejimo laikas, del to ir paskyre sia data skatinimui matyt, tai taip gaunasi, kad asmeniskai nekviesim, bet aisku gimdysiu butentpas ja..
Ai, nei cia as tuo rupinsiuos, nei as lakstysiu su taip pinigais, jau paliksiu si reikala vyrui, tevam..
Mane ryt visa seima ruosiasi lydet, mama sako vaziuosim visi draugiskai gimdyt, sakau isvarys jus is ligonines kai su sitiek palydos atvaziuosiu
Gimdykloje leidzia tik vienam lydinciajam dalyvaut. Su manim pradzioj mama buvo, o kai vyras atvyko, mama isprase is gimdyklos...
Gimdymu AK likau patenkinta. Gimdyma prieme A. Meskauskiene, ji priziurejo ir mano nestuma, tad buvau rami, kad esu gerose rankose. Akusere Zana irgi
Vyra per apziuras isprasydavo is gimdyklos..tad ivyko taip, kad per eiline apziura saremiu piko metu as per kelias minutes ir pagimdziau, tad vyras uz duru isgirdo vaiko riksma ir ibego i kabineta. Jam leido nukirpti virkstele. Dukryte padejo ant krutines. Kadangi gime mazesnio svorio (2500) tai neleido ilgai nuogos laikyt ir paeme ja suvystyt. Mane tuo metu "tvarke", kadangi placenta buvo priauguis, tai gavau skubia narkoze. Po narkozes (po valandos) atsibudus radau vyra bendraujanti su dukryte, kuri jau ziojosi ir seilejosi, norejo papuko. Vyras ja atnese man ir priglaudem prie kruties...mazyle isisiurbe isalkusi
Nakciai man neleido jos pasilikt pas save (nes praradau daug kraujo ir po narkozes), bet as vis vien nuropojau iki naujagimiu sk ir ja parsinesiau pas save, nes vriedna priziuretoja man pasake, kad ja nakti primatins gliukoze (is akies nustate,kad jai tokiai mazutei truksta gliukozes kraujyje). As neleidau..ir visa nakt buvausu ja. Ryte gliukozes tyrimai buvo geri...Kol piespienio mazai, tai mazyle labai stipriai spenelius nuciulpdavo, bet man padedavo kaskart po zindymo pasitept Medela Purelan 100 naturaliu lanolino kremu.
Kadangi kirpo, tai po gimdymo prireike vaikisko muilo ir popieriniu ranksluosciu tarpvieties nusausinimui. Dar purskiau octenisept dezinfekavimui..ir greit uzgijo.