Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligoninė (AK)

QUOTE(lialia99 @ 2010 12 17, 11:21)
Ims, neims nesvarbu, bet bent zinos, kad gaus.. biggrin.gif

taigi jeigu gydytoją kviesit iš namų, tai ir taip žinos, kad gaus, tai nekvailiokit prieš gimdymą duot.. biggrin.gif o jei paims ir dings.. biggrin.gif arba jei nepateisint per gimdymą jūsų lūkesčių, ar tada nenusivilsit? tada išvis nesąmonė gaunas prieš mokėt, juk mokam už darbą..tai po darbo ir atsiskaitykit..ir tikrai, patikėkit, jei tariatės su gydytoja, tai ji jau po gimdymo nepabėgs, kantriai lauks atlygio.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cansado @ 2010 12 17, 14:29)
taigi jeigu gydytoją kviesit iš namų, tai ir taip žinos, kad gaus, tai nekvailiokit prieš gimdymą duot..  biggrin.gif  o jei paims ir dings..  biggrin.gif  arba jei nepateisint per gimdymą jūsų lūkesčių, ar tada nenusivilsit? tada išvis nesąmonė gaunas prieš mokėt, juk mokam už darbą..tai po darbo ir atsiskaitykit..ir tikrai, patikėkit, jei tariatės su gydytoja, tai ji jau po gimdymo nepabėgs, kantriai lauks atlygio..  4u.gif

Na jei sian netycia viskas pradidetu tai tada kviestume, bet jei sulauksim ryt ryto tai tada ne, jos budejimo laikas, del to ir paskyre sia data skatinimui matyt, tai taip gaunasi, kad asmeniskai nekviesim, bet aisku gimdysiu butentpas ja.. ax.gif Ai, nei cia as tuo rupinsiuos, nei as lakstysiu su taip pinigais, jau paliksiu si reikala vyrui, tevam.. ax.gif Mane ryt visa seima ruosiasi lydet, mama sako vaziuosim visi draugiskai gimdyt, sakau isvarys jus is ligonines kai su sitiek palydos atvaziuosiu doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(IrinaL @ 2010 12 06, 17:13)
Sveiki  4u.gif
Tai gal kas nors is pagimdziusiu prasidejus sildymo sezonui pakomentuotu del patalpu temperaturos pogimdyvinese palatose? Nes viena mamyte, pagimdziusi rugsejo men., minejo, kad buvo vesoka ir siule isimest koki megztuka vaikeliui... Bet dar nebuvo prasidejes sildymo sezonas. Idomu, ar dabar ten pakankamai silta?  g.gif

Gimdziau lapkricio pabaigoje. Bent jau ten kur as gulejau (2-ajame sk) buvo labaaai silta...nepadejo net radiatriu reguliavimas. Mes slapius ranksluoscius ant radiatoriu uzmesdavom, nes oras sausas buvo (nes kaip tik salciai prasidejo).

QUOTE(rittusia @ 2010 12 10, 17:31)
Dar skaiciau sitoje temoje,tik jau is ankciau,vienos mamytes komentarus,kad reikia su savimi paimti misinuka primaitinimui.Jinai rase kad gali lialiui neuztekti mamytes pienuko ir jis bus neramus ir verks verysad.gif, tada reikia damaitinti g.gif.Bet kiek gi tam lialiui pirmom dienom reikia pieniuko,man atrodo kad pilnai turetu uztekti mamuko pieniuko bigsmile.gif.Parasykite kaip ten is tikro ax.gif .

As nesukau sau galvos del buteliuku ir misinuku, vaziavau tik su savo papais biggrin.gif ir geru nusiteikimu, kad pieno BUS smile.gif Ekstra atveju naujagimiu sk turi misinuku, arba vyras atves, jeigu tikrai truks.

QUOTE(lialia99 @ 2010 12 17, 13:37)
Na jei sian netycia viskas pradidetu tai tada kviestume, bet jei sulauksim ryt ryto tai tada ne, jos budejimo laikas, del to ir paskyre sia data skatinimui matyt, tai taip gaunasi, kad asmeniskai nekviesim, bet aisku gimdysiu butentpas ja.. ax.gif  Ai, nei cia as tuo rupinsiuos, nei as lakstysiu su taip pinigais, jau paliksiu si reikala vyrui, tevam.. ax.gif  Mane ryt visa seima ruosiasi lydet, mama sako vaziuosim visi draugiskai gimdyt, sakau isvarys jus is ligonines kai su sitiek palydos atvaziuosiu doh.gif  doh.gif

Gimdykloje leidzia tik vienam lydinciajam dalyvaut. Su manim pradzioj mama buvo, o kai vyras atvyko, mama isprase is gimdyklos...

Gimdymu AK likau patenkinta. Gimdyma prieme A. Meskauskiene, ji priziurejo ir mano nestuma, tad buvau rami, kad esu gerose rankose. Akusere Zana irgi thumbup.gif Vyra per apziuras isprasydavo is gimdyklos..tad ivyko taip, kad per eiline apziura saremiu piko metu as per kelias minutes ir pagimdziau, tad vyras uz duru isgirdo vaiko riksma ir ibego i kabineta. Jam leido nukirpti virkstele. Dukryte padejo ant krutines. Kadangi gime mazesnio svorio (2500) tai neleido ilgai nuogos laikyt ir paeme ja suvystyt. Mane tuo metu "tvarke", kadangi placenta buvo priauguis, tai gavau skubia narkoze. Po narkozes (po valandos) atsibudus radau vyra bendraujanti su dukryte, kuri jau ziojosi ir seilejosi, norejo papuko. Vyras ja atnese man ir priglaudem prie kruties...mazyle isisiurbe isalkusi biggrin.gif
Nakciai man neleido jos pasilikt pas save (nes praradau daug kraujo ir po narkozes), bet as vis vien nuropojau iki naujagimiu sk ir ja parsinesiau pas save, nes vriedna priziuretoja man pasake, kad ja nakti primatins gliukoze (is akies nustate,kad jai tokiai mazutei truksta gliukozes kraujyje). As neleidau..ir visa nakt buvausu ja. Ryte gliukozes tyrimai buvo geri...Kol piespienio mazai, tai mazyle labai stipriai spenelius nuciulpdavo, bet man padedavo kaskart po zindymo pasitept Medela Purelan 100 naturaliu lanolino kremu.

Kadangi kirpo, tai po gimdymo prireike vaikisko muilo ir popieriniu ranksluosciu tarpvieties nusausinimui. Dar purskiau octenisept dezinfekavimui..ir greit uzgijo.
Atsakyti
QUOTE(Baravyke @ 2010 12 17, 15:51)
Gimdziau lapkricio pabaigoje. Bent jau ten kur as gulejau (2-ajame sk) buvo labaaai silta...nepadejo net radiatriu reguliavimas. Mes slapius ranksluoscius ant radiatoriu uzmesdavom, nes oras sausas buvo (nes kaip tik salciai prasidejo).
As nesukau sau galvos del buteliuku ir misinuku, vaziavau tik su savo papais biggrin.gif ir geru nusiteikimu, kad pieno BUS smile.gif Ekstra atveju naujagimiu sk turi misinuku, arba vyras atves, jeigu tikrai truks.
Gimdykloje leidzia tik vienam lydinciajam dalyvaut. Su manim pradzioj mama buvo, o kai vyras atvyko, mama isprase is gimdyklos...
Gimdymu AK likau patenkinta. Gimdyma prieme A. Meskauskiene, ji priziurejo ir mano nestuma, tad buvau rami, kad esu gerose rankose. Akusere Zana irgi  thumbup.gif Vyra per apziuras isprasydavo is gimdyklos..tad ivyko taip, kad per eiline apziura saremiu piko metu as per kelias minutes ir pagimdziau, tad vyras uz duru isgirdo vaiko riksma ir ibego i kabineta. Jam leido nukirpti virkstele. Dukryte padejo ant krutines. Kadangi gime mazesnio svorio (2500) tai neleido ilgai nuogos laikyt ir paeme ja suvystyt. Mane tuo metu "tvarke", kadangi placenta buvo priauguis, tai gavau skubia narkoze. Po narkozes (po valandos) atsibudus radau vyra bendraujanti su dukryte, kuri jau ziojosi ir seilejosi, norejo papuko. Vyras ja atnese man ir priglaudem prie kruties...mazyle isisiurbe isalkusi biggrin.gif
Nakciai man neleido jos pasilikt pas save (nes praradau daug kraujo ir po narkozes), bet as vis vien nuropojau iki naujagimiu sk ir ja parsinesiau pas save, nes vriedna priziuretoja man pasake, kad ja nakti primatins gliukoze (is akies nustate,kad jai tokiai mazutei truksta gliukozes kraujyje). As neleidau..ir visa nakt buvausu ja. Ryte gliukozes tyrimai buvo geri...Kol piespienio mazai, tai mazyle labai stipriai spenelius nuciulpdavo, bet man padedavo kaskart po zindymo pasitept Medela Purelan 100 naturaliu lanolino kremu.

Kadangi kirpo, tai po gimdymo prireike vaikisko muilo ir popieriniu ranksluosciu tarpvieties nusausinimui. Dar purskiau octenisept dezinfekavimui..ir greit uzgijo.

Nu as tikiu, kad neleidzia i gimdykla, o ir net minciu man tokiu nebutu, vyro uzteks, jie siaip juokauja ir nori kazkur ligoninej but, tai manau is ten tikrai neisvarys,m? Ir as neduociau visai nakciai, ir primaitina jie ten ir siaip ramiau, kad vaikiukas salia, kad jau ir kaip ten sunku bebutu, istversim tas sunkias dieneles po to.. ax.gif
Atsakyti
Atsiprasau jeigu paklausiu gan kvailokai, bet esu pirmakarte, todel labai nesijuokit, jei klausimas nuskambes naivokai blush2.gif biggrin.gif
Norejau paklaust ar jau kai vyksta visas tas finisas, na, vaikelio stumimas ir dalyvauja vyras, ar kojos buna uzdengtos kad nesimatytu visu tu grozybiu, ar viskas vyksta atvirai nuogai? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(DomingoFaustas @ 2010 12 17, 15:30)
Atsiprasau jeigu paklausiu gan kvailokai, bet esu pirmakarte, todel labai nesijuokit, jei klausimas nuskambes naivokai  blush2.gif  biggrin.gif
Norejau paklaust ar jau kai vyksta visas tas finisas, na, vaikelio stumimas ir dalyvauja vyras, ar kojos buna uzdengtos kad nesimatytu visu tu grozybiu, ar viskas vyksta atvirai nuogai?  blush2.gif  ax.gif

ne, nebūna uždengta, viskas atvirai..Bet vyras stovi ne kojų gale, o prie galvos..
Atsakyti
QUOTE(Cansado @ 2010 12 17, 17:51)
ne, nebūna uždengta, viskas atvirai..Bet vyras stovi ne kojų gale, o prie galvos..

As kazkodel galvojau, kad uzdengta;) na bet koks skirtumas, juk vyras salia, o ne siaip kas;)
Atsakyti
Aciu visoms uz naudinga info, tiesiog kai pirmas gimdymas, tai ir bludini nieko nezinodamas 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(DomingoFaustas @ 2010 12 17, 15:30)
Atsiprasau jeigu paklausiu gan kvailokai, bet esu pirmakarte, todel labai nesijuokit, jei klausimas nuskambes naivokai  blush2.gif  biggrin.gif
Norejau paklaust ar jau kai vyksta visas tas finisas, na, vaikelio stumimas ir dalyvauja vyras, ar kojos buna uzdengtos kad nesimatytu visu tu grozybiu, ar viskas vyksta atvirai nuogai?  blush2.gif  ax.gif

Pats stumimas - kaldryte jau trukdo! ir, jei vyras jautrokas, tai isleidziamas uz gimdyklos duru mirksiukas.gif

O jei i tema - gimdziau pas D.Jursena! Ir tikrai negaila, kad tariausi, ir kad mokejau... Bet buvau tikra, kad vyks viskas sklandziai , ir kad mano stebukliukas bus geriausiuju rankose!!! wub.gif
Atsakyti
Sveikos,
Man gimdymas dar negreitai nusimato, bet jau pradedu dometis ligoninem (pirma gimdziau VGN, bet pries daug jau metu...) Siaip mane labai neramina siulaiku praktika vos gimusi mazyli deti ant krutines. Jus su dziaugsmu si dalyka aprasote, o man kazkodel to nesinoretu doh.gif Labiau noretusi, kad vaika nupraustu, pasvertu, pamatuotu ir tik tuomet man duotu blush2.gif Ar labai nemotiniska pasirodyciau, jei pries gimdyma to paprasyciau gydytojo? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Respect @ 2010 12 18, 21:56)
Sveikos,
Man gimdymas dar negreitai nusimato, bet jau pradedu dometis ligoninem (pirma gimdziau VGN, bet pries daug jau metu...) Siaip mane labai neramina siulaiku praktika vos gimusi mazyli deti ant krutines. Jus su dziaugsmu si dalyka aprasote, o man kazkodel to nesinoretu doh.gif Labiau noretusi, kad vaika nupraustu, pasvertu, pamatuotu ir tik tuomet man duotu blush2.gif Ar labai nemotiniska pasirodyciau, jei pries gimdyma to paprasyciau gydytojo? unsure.gif

man atrodo, kad jūsų teisė rinktis, kaip norėsit, taip ir bus.. 4u.gif o kodėl to nenorit?
Atsakyti
QUOTE(Cansado @ 2010 12 19, 00:05)
man atrodo, kad jūsų teisė rinktis, kaip norėsit, taip ir bus..  4u.gif  o kodėl to nenorit?

Sudetinga paaiskinti. Nesu "naturalizmo" gerbeja, megstu svara, nesinori sugadinti pirmaja susitikimo su vaikeliu akimirka kazkokiom neigiamom savo emocijom.. As, pvz., niekada nevalgiau su savo vaiku is vienos lekstes, vieno sauksto, ar niekada ciulptuko i burna neemiau (kaip daugelis daro, jei ant grindu nukrenta) smile.gif Tiesiog noretusi tvarkingai, svariai, be gleiviu ant krutines blush2.gif
Atsakyti