Įkraunama...
Įkraunama...

Protiniai dantys

QUOTE(rasiukas_rasiukas @ 2011 04 05, 21:03)
Na va, aš jau po traukimo smile.gif Pas gydytoją nuėjau išgėrusi raminamųjų, tai buvo kiek ramiau, sąlyginai biggrin.gif Traukė daugiau valandą, vis suskausdavo, pasakydavau, tai suleisdavo dar papildomai vaistų, gal kokius 7-8 kartus leido.
Išrašė antibiotikų gerti, vaistų nuo skausmo. Kol kas beveik neskauda, nes neatitirpo, paskui sakė jau skaudės atitirpus smile.gif
Apibendrinant, nebuvo taip baisu, kaip tikėjausi, bet vistiek, to patirti daugiau nenorėčiau smile.gif Bet gydytoja labai faina, tai jei dar reikės traukti, sakiau jai, kad pas ją eisiu biggrin.gif Aš traukiausi privačiai, ne Žalgiryje, bijau aš tų valstybinių poliklinikų smile.gif

Tai ziuriu viskas gerai pasiseke biggrin.gif as ir kai pirma kart ejau raut ot strioko buvo, bet po to viskas ciki, bet man tik kad uzmarino taip, kad nejauciau nieko tik teko kitai galva laikyt nes tase i visas puses biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2011 04 05, 20:40)
Tai, kaip matau, mergina iš Kauno. Matyt, kažkur Kaune.

na kiti sugeba is kauno iki Žalgirio atsibaladoti tad....
Atsakyti
Na štai, praėjo 6 dienos po traukimo, ir... verysad.gif
Skauda tą vietą, kur ištrauktas dantis NUOLAT, ir dar visą tą lanką dantų, šalia kurių jis buvo. I pradžių keletą dienų skausmas buvo tik maudimas, pakenčiamas, dabar jau antra diena vis stipresnis, skauda ir ausį, ir kai jau labai įsiskauda, ir galvą.
Geriu nuo skausmo Nimesilį, Ketanovą, Dolmen, ir beveik nepadeda sad.gif Kartais nuima tik valandai ar dviems ir tiek.
Antibiotikus gydytoja išrašė iš pat pradžių, tik sakė iškart negert, gal ir neprireiks, tai jau prireikė, jau geriu.

Pasidalinkit patirtim, kiek tas skausmas gali trukti, ir ką dar galima nuo jo gerti? Na nepadeda man tie nuskausminamieji verysad.gif Nakčiai prisiryju ir jų, ir migdomųjų, ir tik tada vargais negalais užmiegu verysad.gif

Pas gydytoją einu kas antrą dieną, ji pasižiūri, nieko nesako, tipo, normalu, kad skauda, didelė skylė, labai išdraskyta, užgis per 2 savaites. O kaip man gyventi ir dirbti tas 2 savaites? verysad.gif

Aš kvailė danties traukimo taip bijojau, o traukimas, nors ir skaudėjo, tik gėlytės, palyginus su dabartine padėtim verysad.gif

Jau šiąnakt sakiau, nors galvą į sieną daužyk, iš to skausmo, bet kad galvą ir taip skaudėjo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasiukas_rasiukas: 11 balandžio 2011 - 19:50
QUOTE(rasiukas_rasiukas @ 2011 04 11, 19:49)

Gal patarsiu ir nevykusiai, apsilankyk pas kitą gydytoją. Tiesiog taip sakau, nes kažkada turėjau skaudžios patirties būtent dėl gydytojos kaltės. verysad.gif Tik man skaudėjo negyvą dantį iki beprotybės, o ji aiškino, kad dantis negyvas ir jo skaudėt negali, o apsilankius pas kitą gydytoją paaiškėjo, kad jis pūliuoja ir tai nutiko dėl minėtos gydytojos blogai sugydytų kanalų.

O šiaip man panašiai buvo po 6 danties rovimo, ten buvo keturios šaknys, rovė jaunas gydytojas, viską išdraskė, savaitę gėriau antibiotikus, o maudimą jaučiau gana ilgai.
Atsakyti
Aš kadangi buvau pripratusi prie augančio danties skausmo tai nebuvo baisus skausmas po rovimo. Aišku gėriau nimesili, jis kaip nuimdavo taip nuimdavo:). Dantis kitus žiauriai skaudėjo, miegot negalėdavau, bet nimesilis čia jau nebepadėdavo. Bet po savaitės kai išoperavo mečiau visus vaistus, nes viskas jau čiki buvo, na tik, kad žaizdos. O db jau kai praėjo 2,5 savaitės, tai tyk siūlai erzina, kurie labai jau lėtai tirpsta. Ir šiaip kažkokie neaiškus iškyle yra kaip guzeliai, neguzeliai prie apatinių kruminių. Nzn, sakau čiuju čia viskas normalu matyt ir veltui prisikalbu. Reiktu paskambyt gydytojai, bet ir baisoka;D

Tai va, o dantu skausmas tai praeis,. Čia matomai dėl to, kad vistiek judintas kaulas. Maniesiems tai vietos atsirado, tai truputuka pajuda karts nuo karto;D Esu optimistė, kad apatiniai išsitiesins be jokių pastangų ir geležies burnoje;D
Atsakyti
Visą naktį siaubingai prakaudėjo, šiaip taip buvau užmigusi neilgam, tik raminamųjų pagalba atsijungiau biggrin.gif Ryte atsibudau, is skausmo pusvalandą pablioviau biggrin.gif, tuomet paskambinau gydytojai 7.30 ir matyt prižadinau ax.gif Tai ryte priėmė, išvalė žaizdą, užsiuvo (tačiau kažkokiom metalinėm vielutėm, sakė, čia, siūlai, vėliau išims, o aš įsivaizdavau, kad siūlai tokie minkšti, o ten gryna vielutė). Išrašė kažkokių stipresnių antibiotikų, kurie veiktų kaulą labiau, ir paleido namo.
Tai vėl prigėriau vaistų, pamiegojau, ir kol kas pusė velnio jaučiuosi smile.gif Skauda, bet ne tiek smarkiai, įdomu, kas vėliau bus smile.gif
Bet nuo vakar vakaro aš per nepilną parą surijau tiek nuskausminamųjų, kad... gyvenime dar tiek negėriau doh.gif Pvz., šįryt iškart 2 ketonavo ir užsigėriau gėrimu iš 2 nimesilio. Aišku, skamba nekaip, bet kai toks skausmas buvo, aš būčiau ir 10 tablečių gėrusi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasiukas_rasiukas: 12 balandžio 2011 - 16:19
as ilgai kentejau danties skausma, ryjau vaistus , bet nueit išsitraukt paniškai bijojau. uzvakar taip uzejo skaudet, kad "lipau sienom" visa naktis pralinguota ant fotelio biggrin.gif doh.gif nusvitus saulei lekiau pas gydytoja. israse siuntima traukimui ... koja uz kojos nuejau trauktis. sedejau prie kabineto ir meldziaus , kad tik greiciau viskas praeitu. kiekviena iseinanti is kabineto palydedavau zvilgsniu rolleyes.gif bandziau iziuret ar buvo baisu ar labai skaudejo. buvo visokiu biggrin.gif atejo mano eile... atsisedau suleido vaistus. bandziau dar kazka sakyt , kad labai labai bijau, bet gydytojas isvis neregavo . 10sek ir dantis istrauktas, bet dar spejau surekt ir apsiverkt . netaip skaudejo kaip bijojau biggrin.gif
šiandien para po traukimo. jauciuos puikiai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *karolina*: 13 balandžio 2011 - 14:01
O parplovimas tai nieko, Aš po savaitės irgi buvau nuvėjus. paplovė tą pusę kur prastai jaučiausi, tai išėjau kaip naujai gimusi;D O siuliukai tai jo. Na pas mane ne metaliniai tik, o plasmasiniai;D Bet krenta pačiose netinkamiausiose vietose, tai kabake, tai troleibuse, šian va parduotuvėje vienas šniuriukas pabėgti sugalvojo;D Jau būtu pats laikas gal nuveiti, kad pašalintu juos, bet kažkaip bijau truputuka, pakentėsiu dar:(
Atsakyti
Na va, vėl po baisių skausmų buvau pas gydytoją, pasak jos, viskas gyja gražiai, uždegimo nėra, tokie skausmai kaip mano yra nenormalūs, bet ji nežino, dėl ko. Pakeitė vaistus, išrašė leidžiamų vaistų nuo skausmo, ir liepė laukti sad.gif Teks pačiai išmokti vaistus susileisti, iki šiol esu leidusi tik šuniui ir katinui biggrin.gif Dabar teks mokytis suleisti žmogui, t.y. sau biggrin.gif
"Smagumėlis"...
Atsakyti
QUOTE(Ciubabra @ 2011 04 06, 08:41)
na kiti sugeba is kauno iki Žalgirio atsibaladoti tad....

O sakykite kas gero tame Zalgiryje? Kazkokia kvanka dirba registraturoje. Kai vaikinas paskambino, tai is viso pravijo galima sakyti ji doh.gif Prikibo ir klausia pas koki chirurga jum siuntimas? Jis sako, kad man gydytoja nenurode, tik dave siuntima pas jusu gydytojus, tai neregistravo is viso blink.gif Siandien paskambinu as karingai nusiteikus, galvoju pasikalbesiu jau su tokiom, tai vistiek neuzregistravau jo, nes absurdas tenai, jei nori penktadieni, kad per savaitgali apgytu. Dirba juk zmones, nenori savaite i darba neiti doh.gif Sako, jei norit penktadieni, tai tegu ateina nuo 9 iki 18 val. Tai galvoju ok, ateis, bet tai kiek sedes? gal visa diena? Kada ten kas teiksis priimti. Sakau, bet tai yra sansu, kad israus? Sako, mes tik konsultacijai rasom. Bliamba, zmogui zandikaulis traska, dantys stumiami to prakeikto protinio, o cia niekas rauti neskuba, o tik konsultuoja. Jis juk jau konsultavosi pas chrurga, kuris ji ir nusiunte i Zalgiri. Oi kaip nervina, pyktis tik ima sad.gif Ir dar idomu kiek ten pigiau? Ar tikrai verta laukti ir kankintis? Man atrodo, kad jau skambinti i bet kokia privacia ir gal uz kokius 300 lt israus unsure.gif Nes man kai rove, as nepagailejau pinigu privatininkams, paskambinau, uzsirasiau, atvaziavau ir isrove, be jokiu priciandalu, nors buvo sudetingas rovimas thumbup.gif
Zodziu, nusivyliau as Zalgiriu arba papuolam ant kazkokios sermerges, kuria reikia mesti is darbo, nes nieko nezino g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zabyte @ 2011 04 15, 09:05)
Man atrodo, kad jau skambinti i bet kokia privacia ir gal uz kokius 300 lt israus unsure.gif Nes man kai rove, as nepagailejau pinigu privatininkams, paskambinau, uzsirasiau, atvaziavau ir isrove, be jokiu priciandalu, nors buvo sudetingas rovimas thumbup.gif
Zodziu, nusivyliau as Zalgiriu arba papuolam ant kazkokios sermerges, kuria reikia mesti is darbo, nes nieko nezino g.gif

Jei dantis išdygęs pilnai tai ir privačiam rovimas kainuos ne per brangiausiai. Mano mamai savaitgalį Žalgirio g. rovė protinį, mokėjo 70 Lt. Beje Vilniuje yra privačių, kur priima be eilės, bet reikia mokėti papildomai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zabyte @ 2011 04 15, 07:05)
Man atrodo, kad jau skambinti i bet kokia privacia ir gal uz kokius 300 lt israus unsure.gif

Aš savo du apatinius retinuotus (neišdygę, stūmė kitus dantukus) roviausi Denticijoj (Grybo g., šalia Diagnostikos centro). Kainavo apie 650, bet esu labai patenkinta. Tiek prieš rovimą, tiek per, tiek po labai rūpinosi, o iškart po procedūros galėjau važiuoti namo. Mano draugei tokius pat retinuotus dantukus rovė Žalgirio g., pagal planinę operaciją su vietiniu nuskausminimu, nekainavo nė kiek, bet kelias dienas gulėjo skyriuje, o aš kaip tik to ir stengiausi išvengti. Jei dantukai išdygę, manau kainuos gerokai mažiau - mažiau vargo su tokiais.
Atsakyti