Įkraunama...
Įkraunama...

Protiniai dantys

Aš tik savaite po operacijos, tad keista bet melynės nėra labai didelės, bet tokios šlykščiai geltonos ant apatinio žandikaulio. O va kai gulėjau tai ten tokia mergina su tokiom mėlinėm buvo, kad baisu. Tad man viskas palyginti gražu, tik baisu su tom skraidančiom dantenom;D
Atsakyti
QUOTE(_MIRACLE_ @ 2011 03 30, 21:50)

Na matot šiuo metu ne Vilniuj gyvenu, o jau tik kelios dienos prieš operaciją nuvyksiu į Vilnių konsultacijos, tad ir norėtųsi bent jau iki to žinot apytikrią sumą, kad pinigėlių ne per mažai atsiveščiau. Ką jau padarysi, teks bet kokiu atveju traukt, kai per tuos nelemtus protinius kiti dantys pradėjo krypt  doh.gif O ilgai pačiai mėlynės buvo? Iš tikrųjų jau norisi kuo greičiau išsitraukt ir daugiau nebegalvot apie tuos dantis. Nes čia pasiskaitinėjus istorijas, drąsiau nepasidaro..  unsure.gif

Man rove vidury ziemos, tai melyne buvo galima paprastai paslepti po drabuziu auksta apykakle, nes buvo ant apatinio zandikaulio, jau beveik ant kaklo blink.gif Kiek laikesi negaliu atsakyt, bet kad neatrode baisiai, tai faktas. Ne visi gi iseina melyni. Man dar tuo labiau rove 2 dantis toj pacioj pusej (protinis + 6 dantis) biggrin.gif
Dabar jau laiminga patenkinta, net pamirsau, kaip baisu buvo lotuliukas.gif
Atsakyti
Man kaip pjove protini danti,tai vos vos matesi geltonumas,o su drauge kalbejau,jai rodos 4 operavo,tai sake,kad melyna buvo.Atsimenu ir as labai bijojau,tik 1 dantis,bet vistiek.Operavausi vasari,bet iki siol dar neuzgije verysad.gif
Atsakyti
Oho, na tykiuosi, man uzgys greiciau. Kol kas savaite gydau. Sian buvau, ten praplove truputi tai is kart maloniau zanduose pasidare. Dar kazkokiu tableciu israse, kad kraujukas geriau tirptu, nes as baisiai infekciju bijau. Sakau gal ir reikes nusipirkti.

dar kai sneku kazkokia vibracija eina per virsutinius dantis kruminius, kartais ir apatinius. Tai cia sakau, gal kad soniniai kruminiai atviri dar. Tik svarstau, kada ta dantena prie ju priaugs, nes nelabai malonu kai meslas ten visoks lenda. O siandiena jau truputuka kruminiais dantukais pakramciau, tai oho kiek dziaugsmo;D

Na ka reikia toliau atradineti visokius dziaugsmus pooperacinius;D
Atsakyti
Man buvo setonai ideti,tai gal 3k keite,o paskui dejo i ta skyle kazkokiu tirpstanciu vaistu,bet aisku niekas ten netirpo doh.gif o prisirinko maisto.Pajutus nemalonu kvapa,nuejau pas savo chirurga,sako gerai,kad atejai,tada juos istrauke,vel zaizda pragramde,tipo padarysim taip,lyg butu danti isrove,kad pakraujuotu ir susidarytu kresulys,tai va iki siol kamuojuos su ta skyle. doh.gif jauciu dar koki men neuzgis doh.gif jei ne ilgiau
Atsakyti
QUOTE(Ciubabra @ 2011 03 30, 19:51)
Cia jau didele genetinė klaida butu.

Man va idomus dalikėlis kuriom jau tie dantukai išgrežti, išrauti, išpjauti ir kitaip pašalinti. Ar kam taip buvo, kad jaustumėt plevesuojančia dantena?

Kaip suprast plevesuojancia ? biggrin.gif na man tai buvo toks jausmas lyg kad skyle butu palikta, o ir paziurejus vietomis atrode, kad tie siulai issire bet viskas galiausiai gerai tik, kad siulai tirpstantys neistirpo tai po kokiu 3sav, teko juos nusikirpti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pupy @ 2011 03 31, 19:46)
Man buvo setonai ideti,tai gal 3k keite,o paskui dejo i ta skyle kazkokiu tirpstanciu vaistu,bet aisku niekas ten netirpo doh.gif o prisirinko maisto.Pajutus nemalonu kvapa,nuejau pas savo chirurga,sako gerai,kad atejai,tada juos istrauke,vel zaizda pragramde,tipo padarysim taip,lyg butu danti isrove,kad pakraujuotu ir susidarytu kresulys,tai va iki siol kamuojuos su ta skyle. doh.gif jauciu dar koki men neuzgis doh.gif jei ne ilgiau

Man irgi buvo visokiu vaistu prideje.
Va protini tai uzsiuvo normaliai, bet tas mano 6-tas buvo su tokia skyle baisia.. Galvojau, kad gyvenime ta skyle neisnyks, bet dabar jau thumbup.gif Aisku, jausmas be danties ne ypac, bet jau po 3 savaiciu einu del implanta. Nelaukiu tos intervencijos vel..
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee @ 2011 03 31, 21:09)
Kaip suprast plevesuojancia ? biggrin.gif na man tai buvo toks jausmas lyg kad skyle butu palikta, o ir paziurejus vietomis atrode, kad tie siulai issire bet viskas galiausiai gerai tik, kad siulai tirpstantys neistirpo tai po kokiu 3sav, teko juos nusikirpti biggrin.gif

Man atrodė kad plevesuojančia. ;D va db kaip apgijo tai pirstuku pažiurėjau, kad man ištikro toks jausmas, nes dantenos prie paskutiniu kruminių neprilipusios dar yra. Kaži per kiek laiko jos tai padarys, nes vakar nustojau save kankinti ir pradėjau valgyti normaliais dantim, o ne kaip žiurkėnas priekiniais viska smulkinti(dabar priekiniai jaučiasi iškankinti ir juos skauda;D), tad prilenda ten visur maisto visokio, erzina krapštyti skalauti, bet tykiuosi išskalauju, nes busiu paskui kaip kokia voverė su maisto atsargom žiemai.

Va o didžiausias džiaugsmas, kad vakar pagaliau išsiploviau normaliai visus dantis. VALIO. Jausmas po savaitės neplovimo tikrai buvo apgailėtinas. Sedėjau namie ir siuntinėjau šeimą, nes nuotaikos nebuvo kip ir burnoje skonio.;D

Va ir dar idomu, bet kiek daug maz laiko tos siulės istirpsta? Nes per diena po gabaliuka pametu, užknisa. Išeisiu paskui į miesta ir pradės kristi, ka tada daryti?;D Vakar taip ir grįžau namo už žanduko su laisva, nei išsiimsi nei ka;D
Atsakyti
CIubabra, tai tame ir esmė, kad jūs gulėjote ligoninėje ir jums darė su narkoze, todėl nieko ir nemokėjote, o aš klausiu ar yra tokių, kurios nemokėjo, kai joms traukė be narkozės po du dantis vietiškai nuskausminant, nes aš nenusiteikus kramtyt priekiniais dantimis ir voliotis ligoninėje, be to nuo narkozės pykina, nemanau, kad būtu gerai jei skrandžio turinys atsidurtų burnoje esant kątik išoperuotiems dantims, todėl mėginu išsiaiškint, ar įmanoma išsitraukt po vieną, be narkozės ir ne už milijoną sad.gif
Papildyta:
QUOTE(_MIRACLE_ @ 2011 03 30, 11:16)
O pati gulėjot ligoninėj? Nes man gydytoja sakė, kad nereiks  g.gif  Ir aš siuntimą turiu iš privataus gydytojo, gal irgi reiktu kreiptis į polikliniką.. Liko kelios savaitės iki tos malonios procedūros, pradedu nervintis..  biggrin.gif

Ciubabra klaidingai supranta. Yra du variantai: 1. guliesi į ligoninę, tau daro narkozę ir rauna visus 4 bet kokiu atveju,o kadangi tai kankynė, kuri vadinasi "planinė operacija" - ją apmoka ligonių kasos ir jums apskritai nereikia nieko mokėti. 2. nesiguli į ligoninę, tau nedaro narkozės, o užšaldo vietiškai ir rauna po du dantis - t.y. išrauna du, palaukia, kol sugis, tada kita puse gali normaliaikramtyt ir po kiek laiko, kai sugyja ta pusė, traukia iš kitos pusės, bet tai jau yra mokama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RamiosBites: 01 balandžio 2011 - 23:00
Nieks nuo narkozės nepykina(bent manes), niekas nedaro narkozės pavalgiusiam žmogui, nedaro narkozes net zmogui isgerusiam gursni vandens. ir ne del to, kad tavo turinys gali atsidurti burnoje, o pvz del to, kad jis operacijos metu neatsidurtu plauciuose kokiose. O siaip sakau geriau visi keturi negu po du kankintis ir dar tik su vietine. Va pasiskankinau savaite, o db sedziu laiminga, nieko nebeskauda valgau normaliai:)
Atsakyti
QUOTE(Ciubabra @ 2011 04 02, 10:14)
Nieks nuo narkozės nepykina(bent manes), niekas nedaro narkozės pavalgiusiam žmogui, nedaro narkozes net zmogui isgerusiam gursni vandens. ir ne del to, kad tavo turinys gali atsidurti burnoje, o pvz del to, kad jis operacijos metu neatsidurtu plauciuose kokiose. O siaip sakau geriau visi keturi negu po du kankintis ir dar tik su vietine. Va pasiskankinau savaite, o db sedziu laiminga, nieko nebeskauda valgau normaliai:)

Matot, mes čia dalinamės kaip kuriai buvo - kas mėlynu veidu sėdėjo, o kam visai neskaudėjo - tai priklauso nuo dantų padėties, pvz jei prasikalę dantys, tai jokių didelių problemų ir nekyla, išrauna ir tiek, o kai reikia pjaustyt dėsnas, va tada jau ir būna blogiau, o dar blogiau, kai dantys pvz guli horizontaliai ir t.t., tai sunku pasakyt, kaip geriau - gultis, nesigult, rautis 4 ar po du. Man asmeniškai geriau po du ir vietine, nepernešu narkozių, o poto bent viena puse nesikankinant galima kramtyt, o ne varyt stresą priekiniams dantims..
Atsakyti
QUOTE(RamiosBites @ 2011 04 02, 14:02)
Matot, mes čia dalinamės kaip kuriai buvo - kas mėlynu veidu sėdėjo, o kam visai neskaudėjo - tai priklauso nuo dantų padėties, pvz jei prasikalę dantys, tai jokių didelių problemų ir nekyla, išrauna ir tiek, o kai reikia pjaustyt dėsnas, va tada jau ir būna blogiau, o dar blogiau, kai dantys pvz guli horizontaliai ir t.t., tai sunku pasakyt, kaip geriau - gultis, nesigult, rautis 4 ar po du. Man asmeniškai geriau po du ir vietine, nepernešu narkozių, o poto bent viena puse nesikankinant galima kramtyt, o ne varyt stresą priekiniams dantims..

As roviausi visus atskirai nes ir nenorejau gult i ligonine, tai jei eini i valstybine istaiga (KMUK, Zalgirio ligonine-Vilniuje) su siuntimu nemoki nieko, o jei privaciai tai vienas dantukas apie 300lt.
Atsakyti