QUOTE(Merlina96 @ 2012 05 08, 21:20)
nevisai, gyja prastokai, nejau pas daktarus vis laukiu, sia savaite gale eisiu kad siulus isimtu, tai pasakys kaip kas
kvailas isitikinimas kad viskam reikia daug laiko kad uzgytu, tai kenciu ir neinu, bet tinimas praejo jau geriau truputi
dar vengiu nes zinau kad nuejus pas chirurga nieko gero nepasakys
nebuvau tikra, ar ten blogai kai iskrnta tas kresulys, bet pasirodo rizika didesne ir radau straipsni darbe, kur pries operacija skaiciau:
"
Alveolito gydymas. Ši procedūra gali būti reikalinga po danties traukimo, kada
nesusiformuoja krešulys arba jis iškrenta. Tuomet į alveolę (kaulinė vieta, kurioje buvo danties šaknis) patenka infekcija, kuri gali sukelti uždegiminį procesą, vadinamą alveolitu. Alveolito atveju pacientai dažnai jaučia vidutinio intensyvumo skausmą, blogą kvapą, sklindantį iš burnos, gali blogai gyti žaizdos. Alveolito gydymas nėra sudėtingas, jei atvejis nėra užleistas. Tuomet užtenka tik vietiškai nuskausminus sukelti kraujavimą, kurio pasekoje susiformuoja krešulys. Jei pacientas uždelsė ir laiku nesikreipė į gydytoją, gali pasireikšti užleista alveolito forma, kurios gydymas yra sudėtingesnis - žaizdą tenka plauti antiseptiniais tirpalais ir įvesti tvarsčius su vaistais. Tokia žaizda gyja antriniu būdu, todėl būtina apsilankyti pas gydytoją perrišimui kas 2 - 3 d. kol išnyksta visi alveolito simptomai, o žaizda užsidengia apsauginiu sluoksniu."
gal tau ten viskas lb gerai susitvarkys ir nebutinai ta infekcija ten papuls, bet pasirodo, kad iskritus kresuliui taip atsitikti gali
todel butinai stebek save ir dantukus!
kai man visus keturis istrauke man irgi tas laikas ilgai ejos ir galvojau, nu kada pagaliau patinimas dings, niekas niekur neraso ir po 5-7 dienu jau atrodziau geriau, sveikiau ir graziau
) dar va paskaudena viena komplikuota vieta, jauciu, kad patines zandas ciut ciut, jautriau, kai salta, bet visumoj jauciuos puikiai ir jau toj bus dvi savaites po operacijos
Papildyta:
QUOTE(Florestina @ 2012 05 08, 21:39)
O aš darbe sėdėjau po kondicionierium- tai protinis dabar iškeltas, prikandant skauda. Poryt pas dantistą, ne dėl protinio, o dėl to nelemto vainikėlio. Bet jis šalia protinio, o tarpdantis per beveik savaitę vėl pradėjo kraujuoti, juk reikia jį valyti su siūlu. Vienu žodžiu, jau bijau, nes žinau, kad jei nepadės vainikėlio pakeitimas, teks rauti protinį.
as tai sakyciau, traukt tu ji laukan, negandins sveiku dantu ar karuneliu ir ramybe iki senatves turesi. O jei ne daba gadina, ateityje daug galimybiu, kad gali gadinti, pavirsti kose, gadinti audinius ir pan. Vistiek tie protiniai nereikalingi zmogui, nes su jais net nekramtai. Man buvo juokinga, kai daktare pasake, kad ateityje protiniu dantu isvis nebus ir kad jie tik pas bezdziones liks / liko, nes zmogaus zandikaulis mazeja, tai pagalvoji gal geriau traukt juos ir neleist pinigu ju taisymui. Esme, kad operacija tikrai nera skausminga ar baisi, tik kad siek tiek nemaloni
bet uzsimerkus galima svajot apie gerus dalykus, o tegu tas chirurgas ten darbuojas