Įkraunama...
Įkraunama...

Protiniai dantys

Man tas ir baisiausia, kad jis man apie anestezija nieko nesake, sako tik ai cia paprastai suleisim vietiskai ir viskas, paskui namo paleis, nes atseit sako kam toj ligoninej kankintis, uz tai per du kartus operuosim kad namo vaziuot galetum tai net nezinau verysad.gif cia per ta rezidenta viskas g.gif operuotu normalus chirurgas tai ir anestezija normali butu unsure.gif o vedesi tavei operacine kokia? nes man tai i ta pati kabineta liepe prisistatyt kur apziuri unsure.gif

QUOTE(Caca* @ 2012 04 03, 21:53)
Kauno klinikose.
Guldys tikriausia? (mane gulde, teoriskai isleido sekancia diena, bet as vakare namo issiprasiau, ryte vel reikejo prisistatyti).
Tai ketvirtadieni ir pasiklausit apie anestezija.Gi matysit ir daktara, ir anesteziologa. mirksiukas.gif (siaip kartu su manim gulde mergina, kuriai 2 dantukus operavo, tai jai anestezija tokia kaip ir man buvo).

Duoda ne tik tablete, po to iveda kateteri ir leidzia i vena vaistus.Vietinis (burnoj) nuskausminimas vyksta paskiausiai, tada praktiskai "dzin" , kad bado tas adatas. biggrin.gif

Viskas bus ok, tikrai isgyvenamas dalykas. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Merlina96 @ 2012 04 03, 21:03)
Man tas ir baisiausia, kad jis man apie anestezija nieko nesake, sako tik ai cia paprastai suleisim vietiskai ir viskas, paskui namo paleis, nes atseit sako kam toj ligoninej kankintis, uz tai per du kartus operuosim kad namo vaziuot galetum tai net nezinau  verysad.gif  cia per ta rezidenta viskas g.gif  operuotu normalus chirurgas tai ir anestezija normali butu unsure.gif   o vedesi tavei operacine kokia? nes man tai i ta pati kabineta liepe prisistatyt kur apziuri unsure.gif

Nemanau, kad per rezidenta. ax.gif Beje, abejoju, kad jis vienas bus, turetu salia ir chirurgas but. ax.gif (mane irgi ir rezidentas, ir daktaras operavo).

Matyt pas tave paprastesne situacija, gal tereikia dantenas kiek prapjaut ir issiraus dantukai. 4u.gif
Mano situacija buvo pakankamai sudetinga, vienas susiformaves, bet visai neisdyges ir gulintis po kitu dantimi, 2 simboliskai pradyge, bet irgi "gulintys".Ir dar saknys susipyne su 7tu dantu. doh.gif Ir greze, ir kaula pjauste, ir skalde...Mane gulde i klinikas,operavo operacinej.
Jau geriau noreciau tavo situacijos. 4u.gif

Nebijok, pries isgerk kokio raminancio vaistuko. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Caca*: 03 balandžio 2012 - 21:24
Tai aišku, tų situacijų pačių įvairiausių būna. Pas mane trys išdygo normaliai, vieno net užuomazgos nėra. Pas mane visi protiniai turi tik po vieną šaknį. Du jau išrauti, vieno buvo tik pats kraštelis išlindęs, o likęs dantis po dantenom- tai jį sveiką išrovė, vis tiek apačioj danties niekad nebus, o po dantenom lenda maistas ir nuolat sukelia uždegimus. Poliklinikoj sakė, kad jis remiasi į kitą dantį, bet rovęs chirurgas sakė, kad jam vietos pakanka, bet buvo kitų priežasčių jį pašalinti, kam kentėti dygimo skausmus, jei iš to danties nebus jokios naudos. Išrovė lengvai ir greita su vietine nejautra. O kitas man sugadino atostogas, net nepastebėjau, kad genda. Toli gi jis yra, tik darant higieną pajutau, kad jis yra jautrus. Užsirašiau pas gydytoją po atostogų, tai net ledų negalėjau valgyti vis skaudėjo. Po atostogų sutvarkė ėduonį, o po savaitės taip suskaudo, kad turėjau atsiprašinėti iš darbo ir vėl lėkti pas gydytoją, padaryta nuotrauka atskleidė tiesą, dantis ne tik išoriškai sugedęs, bet ir pūliuoja. Teko ir jį šalinti, taip pat jokių problemų nebuvo. Dabar vienas tik likęs, bet ir tas sugedęs, plombuotas, bet vis tiek teks šalinti, jau kalbėjom apie tai su gydytoju, jau ir dantenos buvo patinę per atostogas. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Florestina: 03 balandžio 2012 - 21:30
Pas mane irgi ganetinai sudetinga yra uz tai ir keista kad taip, bet is tikro vienam kazin ar leis jam kas operuoti smile.gif nu kaip nors, greiciausiai nera taip baisu kaip atrodo, jau ne tiek tu visokiu bjauriu proceduru iskentus tai kaip nors smile.gif aciu labai uz palaikyma, kad daugiau tokiu zmoniu butu smile.gif 4u.gif ziuresim kaip po operacijos bus, tikiuosi per sventes nesudurnios kas nors ir gis graziai smile.gif
QUOTE(Caca* @ 2012 04 03, 22:15)
Nemanau, kad per rezidenta. ax.gif Beje, abejoju, kad jis vienas bus, turetu salia ir chirurgas but. ax.gif (mane irgi ir rezidentas, ir daktaras operavo).

Matyt pas tave paprastesne situacija, gal tereikia dantenas kiek prapjaut ir issiraus dantukai. 4u.gif
Mano situacija buvo pakankamai sudetinga, vienas susiformaves, bet visai neisdyges ir gulintis po kitu dantimi, 2 simboliskai pradyge, bet irgi "gulintys".Ir dar saknys susipyne su 7tu dantu.  doh.gif Ir greze, ir kaula pjauste, ir skalde...Mane gulde i klinikas,operavo operacinej.
Jau geriau noreciau tavo situacijos. 4u.gif

Nebijok, pries isgerk kokio raminancio vaistuko. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Merlina96 @ 2012 04 03, 21:31)
Pas mane irgi ganetinai sudetinga yra uz tai ir keista kad taip, bet is tikro vienam kazin ar leis jam kas operuoti smile.gif  nu kaip nors, greiciausiai nera taip baisu kaip atrodo, jau ne tiek tu visokiu bjauriu proceduru iskentus tai kaip nors smile.gif  aciu labai uz palaikyma, kad daugiau tokiu zmoniu butu smile.gif  4u.gif  ziuresim kaip po operacijos bus, tikiuosi per sventes nesudurnios kas nors ir gis graziai smile.gif

Viena puse vistiek turesit sveika.Margucius galesit kramtyt. mirksiukas.gif
Lauksim ziniu kaip viskas praejo. 4u.gif
Atsakyti
nu va aš jau po džiaugsmelio savo smile.gif buvo ne kas, pasisodino apziuru kabinete rezidentukas ir davai pjaustys, apie sedacija paklasiau tai pasake kad kmuk tokiu niekas nedaro biggrin.gif kita puse po savaites operuos unsure.gif jau 10 val po operacijos o as dar spjaudaus kraujais, cia normalu? man net nesusiuvo, nors dantis du 1,5 operavo verysad.gif
Atsakyti
Man per 10 min isoperavo, nesiuvo, o spjaudziausi kraujais ilgai, tiesa, jokiais budais negalima gerti aspirino, skystina krauja. nono.gif As ir siandien dar viena ibumetino tablete isgeriau, bet manau jau ryt ar poryt nebereikes. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Merlina96 @ 2012 04 05, 17:07)
nu va aš jau po džiaugsmelio savo smile.gif  buvo ne kas, pasisodino apziuru kabinete rezidentukas ir davai pjaustys, apie sedacija paklasiau tai pasake kad kmuk tokiu niekas nedaro biggrin.gif  kita puse po savaites operuos unsure.gif  jau 10 val po operacijos o as dar spjaudaus kraujais, cia normalu? man net nesusiuvo, nors dantis du 1,5 operavo verysad.gif

Bande nuramint. biggrin.gif
Sveikinu atlaikius dali kanciu. 4u.gif Dabar gyk. 4u.gif

As irgi siandien buvau kabinete nr. 157, docentas man siulus istrauke. ax.gif Gal netycia kur ir prasilenkem. mirksiukas.gif
Atsakyti
Geriausiai gerti ibuprofeną, jis sutraukia kraujagysles. Šitą informaciją sužinojau atsitiktinai iš ginekologo, kai pasakiau, kad nuo tų skausmų ibuprofeną geriu- tai jis ir paaiškino, kad kol normaliai neprasidėjo ibuprofeno negalima, nes tik kenkiu sau t. y. susitrukia kraujagyslės ir stabdo pradžią. O po dantų rovimo- tai pats tas, nes ir reikia kad nekraujuotų.
Ir šiaip kuo daugiau spjaudai, tuo labiau kraujuoja. Geriausia, jei turit binto, pasidarykit tamponėlį ir dar palaikykit.
Atsakyti
Florestina 100% drinks_cheers.gif
Atsakyti
siaubas kazkoks, iki dabar dar su tais tamponeliais sedziu vis dar pakraujuoju nors nestipriai unsure.gif idomu toliau geres, ar galiu dar veliau stipriau tinti pradti? siandien nei kasnio i burna nepaemiau net neisivaizduoju ka rytoj valgyt pradeti reiks verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Merlina96 @ 2012 04 05, 20:47)
siaubas kazkoks, iki dabar dar su tais tamponeliais sedziu vis dar pakraujuoju nors nestipriai unsure.gif  idomu toliau geres, ar galiu dar veliau stipriau tinti pradti? siandien nei kasnio i burna nepaemiau net neisivaizduoju ka rytoj valgyt pradeti reiks verysad.gif

Pirmos trys paros po rovimo/ operacijos pacios blogiausios, veliau geres. 4u.gif

Kraujavimo jau tureti nebebuti. ax.gif
Siandien jau pradek skalauti antiseptiniais skysciais su chlorhexidinu.
Atsakyti