Įkraunama...
Įkraunama...

Protiniai dantys

QUOTE(skuba3 @ 2011 09 07, 09:17)
Aha vienu metu, keliom dienom paguldys i ligonine, sake, jei viskas gerai, paleis po poros dienu; na taip supratau, kad su narkoze

Tada nebus baisu - nepergyvenk, biski patins ir tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
pas mane irgi ne kokia situacija su dantimis unsure.gif vienas dantukas isdyges tvarkingai, antras - nusisukes i zando puse, o kiti du isdyge horizontaliai ir stumia kitus dantis i prieki. dar ir dantenu uzdegimas mazas atsirado todel, kad neissivalo gerai tarpai prie protiniu dantu doh.gif uzrase mane i eile del operacijos. dar nieko tiksliai nezinau, laukiu susitikimo su chirurgu. zinau tik tiek, kad teks skaldyti dantis ir traukti po gabaleli lauk. gal kam nors yra panasiai buve? truputi bijau, nes iki siol nezinau kas yra dantu skausmas ax.gif bet turbut teks suzinoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*smilgele* @ 2011 09 17, 11:57)
sveikutes 4u.gif
pas mane irgi ne kokia situacija su dantimis unsure.gif  vienas dantukas isdyges tvarkingai, antras - nusisukes i zando puse, o kiti du isdyge horizontaliai ir stumia kitus dantis i prieki. dar ir dantenu uzdegimas mazas atsirado todel, kad neissivalo gerai tarpai prie protiniu dantu doh.gif  uzrase mane i eile del operacijos. dar nieko tiksliai nezinau, laukiu susitikimo su chirurgu. zinau tik tiek, kad teks skaldyti dantis ir traukti po gabaleli lauk. gal kam nors yra panasiai buve? truputi bijau, nes iki siol nezinau kas yra dantu skausmas ax.gif  bet turbut teks suzinoti biggrin.gif

Tai jeigu operacija bus su narkoze, didelio skirtumo man atrodo nera, vienaip ar kitaip istrauks tuos dantis tongue.gif nemaloniau gal butu, jei tik siaip nuskausminimas, nes tada nemiegi ir viska girdi blink.gif
As jau trecia diena po operacijos ir be protiniu dantu, chirurge sake irgi sunkiai emesi, tai dabar veidas kvadratinis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*smilgele* @ 2011 09 17, 09:57)
sveikutes 4u.gif
pas mane irgi ne kokia situacija su dantimis unsure.gif  vienas dantukas isdyges tvarkingai, antras - nusisukes i zando puse, o kiti du isdyge horizontaliai ir stumia kitus dantis i prieki. dar ir dantenu uzdegimas mazas atsirado todel, kad neissivalo gerai tarpai prie protiniu dantu doh.gif  uzrase mane i eile del operacijos. dar nieko tiksliai nezinau, laukiu susitikimo su chirurgu. zinau tik tiek, kad teks skaldyti dantis ir traukti po gabaleli lauk. gal kam nors yra panasiai buve? truputi bijau, nes iki siol nezinau kas yra dantu skausmas ax.gif  bet turbut teks suzinoti biggrin.gif

Man skalde danti. Vienas isdyges horizontaliai (tiksliau, visi 4, bet kol kas isoperavau tik 1). Narkoze buvo vietine. Skausmo tikrai jokio, tik toks nemalonumas, kad baisu. Priskisa tuskatnti gelzgaliu i burna, su ta vadinama roze tratina i zandikauli, kol gabalais ta danti isima.. Bet, sakau, man neskaudejo nieko. Tik narkozei baigaintis, aisku, prasidejo toks maudimas smarkokas, bet 1 nimesil'io ir viska nueme. Dabar jau viskas atrodo taip seniai ir taip pamirsta..
Sekmes tau smile.gif
Atsakyti
Man istrauke pries 2 metus 3 protinius, norejau kad visus trauktu, bet vienas labai arti nervo buvo, tai ta paliko. Nenorejau narkozes, tai tik uzsalde. Virsutiniai buvo vinas juokas, na, o vienas apatinis kuri trauke buvo apsisukes- tai galine puse i prieki doh.gif tai kai trauke, tai buvo nieko, bet po to patines skruostas kokias 2-3 dienas buvo ir maude g.gif bet ir tai nieko perdaug blogo ax.gif o dabar neatsidziaugiu, kad jau ju nera thumbup.gif
Atsakyti
sveikos,man irgi reikia rauti protinius apacioje,nes jie neturi vietos isdygti,pastoviai maudzia. tai vat norejau truputi issiaiskinti is kur gauti siuntima operacijai,ar cia seimos gydytojas gali israsyti? nes siaip dantis taisausi privacai. ir gal rekomenduotumet koki gydytoja ir klinika kaune arba vilniuje?
be to kuriam laikui duoda bileteni? nes as dirbu parduotuvej su istinusiais zandais ir negaledama issiziot busiu nelabai naudinga turbut biggrin.gif
Atsakyti
keista skaityti kaip sitaip bijama, jeigu geras chirurgas odontologas, suleidzia nuskausminamuosius ir minutes nereik israuna tuos protinius, neinu ju rauti pas dantistus, reik eit pas chirurgus ju yra visose poliklinikoe, dirba greitai ir profesionaliai.
o narkoze del dantu rovimo darytis is vis nesuvokiamas dalykas man...
Atsakyti
QUOTE(Meshkiukas @ 2011 10 01, 15:43)
sveikos,man irgi reikia rauti protinius apacioje,nes jie neturi vietos isdygti,pastoviai maudzia. tai vat norejau truputi issiaiskinti is kur gauti siuntima operacijai,ar cia seimos gydytojas gali israsyti? nes siaip dantis taisausi privacai. ir gal rekomenduotumet koki gydytoja ir klinika kaune arba vilniuje?
be to kuriam laikui duoda bileteni? nes as dirbu parduotuvej su istinusiais zandais ir negaledama issiziot busiu nelabai naudinga turbut  biggrin.gif

tu pakalbek su savo odontologe, ka butu galima daryti su tais protiniais dantimis; kiekvienu atveju gali buti skirtingai, kai kada tik chirurgai imasi operacijos metu salinti dantis, kai kada toje pacioje klinikoje, kur gydaisi, gali pasalinti, nuo pacio atvejo sudetingumo manau viskas priklauso; man pvz. odontologe, pas kuria lankausi, atsisake traukti tuos dantis, nes sudetingas atvejis, todel israse siuntima chirurgo konsultacijai, uzsiregistravau ligonineje, nuvaziavau, apziurejo, jau is odontologes turejau panoramine burnos nuotrauka, pakalbejom, sutareme, kada galima operuoti ir tada jau planine tvarka atsiguliau i ligonine ir ta pati chirurge isoperavo, tuo viskas ir pasibaige; biuleteny buvau dvi savaites, po pirmos savaites apie darba net kalbos negalejo buti, veidas dar tebebuvo sutines, bet po dvieju jau isejau i darba; ligonineje man iskart pasake, kad biuletenis dviem savaitems, o paskui jau reikia eiti pas seimos gydytoja ir viskas priklauso nuo bendros savijautos, gali dar pratesti, jei savijauta prasta;

del narkozes tai man irgi atrodo, kad nuo kiekvieno individualaus atvejo sudetingumo priklauso, as pvz., kai db zinau, ka man dare, sunkiai isivaizduoju, kaip man be narkozes butu iseme tuos dantis, bet jeigu odontologas ar chirurgas mato, kad tuos dantis imanoma lengvai ir be narkozes pasalinti, tai turbut taip ir padarytu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skuba3: 03 spalio 2011 - 08:57
Sveikos,

Suzinojau ir as siandien apie save pikantiska naujiena, kai nuejusi del breketu idejimo pasidariau panoramine nuotrauka, net issigandau kai pati paziurejus i ta nuotrauka pamaciau, jog apacioj abu protiniai retinuoti ir horizontaliai guli. Nunesiau ortodontes administratorei nuotraukas, antradieni pas ja eisiu vizitui, bet ir nenuejus pas ja jau zinau ka man pasakys..tikrai manau, kad operacija bus neisvengiama sad.gif tik nezinau kolkas nei kaip nei ka, ar ji mane sius kur nors ar paciai reiks ieskotis. Nesenai isikeliau i Vilniu, tai odontologes savo neturiu, tai net nezinau nuo ko pradeti reiktu, ar kreiptis privaciai ar per poliklinikas kazkaip...rupestis dabar doh.gif
Atsakyti
norejau paklausti kada skiria antibiotikus po siu dantu rovimo? ar tik po retinuotu pasalinimo operaciniu budu ar ir po normaliai isdygusio pasalinimo ar gali ir visai neskirti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(skuba3 @ 2011 10 03, 09:54)
tu pakalbek su savo odontologe, ka butu galima daryti su tais protiniais dantimis; kiekvienu atveju gali buti skirtingai, kai kada tik chirurgai imasi operacijos metu salinti dantis, kai kada toje pacioje klinikoje, kur gydaisi, gali pasalinti, nuo pacio atvejo sudetingumo manau viskas priklauso; man pvz. odontologe, pas kuria lankausi, atsisake traukti tuos dantis, nes sudetingas atvejis, todel israse siuntima chirurgo konsultacijai, uzsiregistravau ligonineje, nuvaziavau, apziurejo, jau is odontologes turejau panoramine burnos nuotrauka, pakalbejom, sutareme, kada galima operuoti ir tada jau planine tvarka atsiguliau i ligonine ir ta pati chirurge isoperavo, tuo viskas ir pasibaige; biuleteny buvau dvi savaites, po pirmos savaites apie darba net kalbos negalejo buti, veidas dar tebebuvo sutines, bet po dvieju jau isejau i darba; ligonineje man iskart pasake, kad biuletenis dviem savaitems, o paskui jau reikia eiti pas seimos gydytoja ir viskas priklauso nuo bendros savijautos, gali dar pratesti, jei savijauta prasta;

del narkozes tai man irgi atrodo, kad nuo kiekvieno individualaus atvejo sudetingumo priklauso, as pvz., kai db zinau, ka man dare, sunkiai isivaizduoju, kaip man be narkozes butu iseme tuos dantis, bet jeigu odontologas ar chirurgas mato, kad tuos dantis imanoma lengvai ir be narkozes pasalinti, tai turbut taip ir padarytu

mano odontologe pasake,kad ji netraukia protiniu,reikia kreiptis i dantu chirurga. dave nr pasiskambinti,bet as is kauno persikrausciau i vln,tai kaune turbut nelabai iseis operuotis. pas mane jie neisdyge,bet ir neisdigs nes pirma tai nera jiems vietos antra jie auga netaisyklingai. tai turbut teks cia vilniuje eiti i kokia klinika pas chirurga ir ziuret ka sakys unsure.gif
Atsakyti