QUOTE(Mylena @ 2011 05 25, 12:26)
Sveikos mamytes,
gal kam rove protini danti Aivaras Kontenis is J. Nargelaites-Zaliauskienes klinikos (Vilniuje, Baltrusaicio 9)? Parasykite, prasom, savo nuomone del jo darbo, nes man rekia pasalinti protinio danties saknis, t. y. danties virsunes nera, reikes krapstyti is dantenos saknys, kurios dar ir linkusios puluoti. Tai vat nezinau, gal tai jau sudetingas atvejis ir reikia kreiptis i Zalgirio ligonine?
Nors man minetoje klinikoje pasake kad A. Kontenis gerai rauna, bet noretusi suzinoti ir nesaliska nuomone
QUOTE(Mylena @ 2011 05 25, 12:59)
O kur jums salino danti, kokia gydytoja? Man paciai reikia salinti (t. y. krapstyti is dantenos) puliujancias ir skaudancias protinio danties saknis ir nezinau pas koki chirurga eiti, noretusi kad gerai, svariai istrauktu, nepaliktu kokio uzdegimo. Oi kaip bijau... bet traukti reikia kuo greiciau.
Tokiais atvejais (kai pūliuoja, uždegimas) prieš operaciją išrašo antibiotikų kursą
Su šaknimis kuo puikiausiai susitvarko visi burnos chirurgai - toks jų darbas
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 05 26, 11:06)
Dėl šito sutinku, bet tas biurokratizmas valdiškose
Reikia daug kantrybės turėti. Kaip ir buvo čia minėta, paskambinus registratorė vienaip šneka, chirurgė jau kitaip. Ir kodėl pasakyki man pas juos taip sudėtinga? Užrašo negreitai, ateini ir tik pakonsultuoja, nors traukti reiktų verkiant
Kodėl neįmanoma iš karto pasiimti įrankių ir dirbti? Tol, kol su žmogumi ginčijasi ir aiškina kaip čia viskas sunku ir sudėtinga, jau atliktų darbą. O į privačią paskambini, sako ateikit - padėsim. Tą pačią dieną viską sutvarko ir nesigirdėjo, kad žmonės dėl to mirtų. Juk privačiose nei ten stacionare laiko tris dienas, nei ką
Susireikšmina kaži kaip tas Žalgiris ir tiek
Dėl biurokratizmo sutinku
Tačiau visgi privačiose nėra tokių eilių kaip Žalgiry, todėl ir tenka laukti. Kiek kartų buvau, visad prie kabineto laukdavo penki - dešimt žmonių. Chirurgai - irgi žmonės, jie negali kaip konvejeriai operuoti po dešimt dantų per dieną, taip jau yra. Kiek mačiau skubių atvejų, visad priimdavo iškart ir be eilės: tarkim pargriuvęs vaikas su kraujuojančia burna ir panašiai. Mano odontologė irgi ragino mane kuo skubiau išsioperuoti, nes dantis buvo nekokios būklės, tačiau Žalgiry operavo tik po mėnesio ir nieko baisaus nenutiko.
Jie negali imti ir operuoti čia ir dabar, turi tam būti paskirtas laikas, nes, kaip minėjau, žmonių srautai labai dideli. Pavyzdžiui mano vieną dantį operavo pusantros valandos, nes jis buvo išgedęs, trupėjo, teko nemažai pjaustyti, darkart vidury operacijos daryti rentgeną ir t.t., o kitą dantį išrovė per penkias minutes. Tad niekada nežinai kaip gali būti, tam ir skiriamas laikas.
O konsultacija prieš operaciją reikalinga panoraminei rentgeno nuotraukai padaryti bei pažiūrėti ar nėra uždegimo, nes uždegimo atveju prieš operaciją skiriamas antibiotikų kursas.
Privačiose nėra tokių eilių, nes kainos ne visiems įkandamos, todėl ir priima iškart ir su džiaugsmu.