Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(karapuzike @ 2010 11 21, 23:33)
Kartoju klausima
Kaip manot kuo cia tas suniukas puostas ir kokia technika ???
user posted image

pagal mane tai su antgaliu kur maziausia skylute (nepamenu nr) ir spaudzia kaip makaronus
Atsakyti
Vel tortu ir dar tokiu tobulu thumbup.gif prirodet 4u.gif pagarba

QUOTE(laimiene @ 2010 11 21, 15:56)
turiu issisaugojus, jei sitas  mirksiukas.gif

PASTILAŽAS PAGAL CIPCIUKĄ skirtas tortu dengimui

1 sriubinis ( nubrauktas ) šaukštas želatinos .
3 sriubiniai šaukštai dirbtinio medaus ( su natūraliu nebandžiau ) ,
60 ml. vandens ,
120 g. krakmolo ,
500 g. pudros ,
5 sriubiniai šaukštai aliejaus .

Aliejus pilamas į jau užminkytą masę , puikiai , lygiai pasidengia tortai .....nerekomenduoju dėti ant grietininių kremų , geriau aptepti sviestiniu .

Šitos normos užtenka ( truputi lieka ) apdengti 30 cm. tortą

nu o man pasakykit kuo skiriasi nuo mano daromos mases:

isbrinkoma zelatina, i ja pilama karsta pavirta gliukoze, aliejus, glicerinas nu ir minkoma su cukraus pudra.
g.gif

Atsakyti
dar karteli paklausiu
trupa saldainiu sokolado mase, ka blogai sumaliavojau doh.gif
ar imanoma pataisyt
Atsakyti
Labas rytas,
Ačiū visoms mergaitėms už komentarus.
Kaip Naitas rašė, mano lelijos forma su stūmokliu
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2010 11 22, 06:52)
Labas rytas,
Ačiū visoms mergaitėms už komentarus.
Kaip Naitas rašė, mano lelijos forma su stūmokliu

grazios tos tavo lelijos wink.gif Labai idomiai viduriukai padaryti, gaila, kad man neatidaro didesniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rivera @ 2010 11 22, 00:40)
dar karteli paklausiu
trupa saldainiu sokolado mase, ka blogai sumaliavojau doh.gif
ar imanoma pataisyt

Imaisyk pastilazo arba MMG i ta mase. Pasitaisys.. man buvo lygiai tas pats smile.gif
Atsakyti
O man atrodo cia isvoliotos virvutes, ir tieisog sulipddytos graziai... cia as apie suniuka ta su kudlom.
Papildyta:
Taigi, mano baisiai bijotas tortas... bijojau, kad nesigaus islipdyt figureles... nes jos labai tokios smulkios, ar kaip cia pavadint.. taigi:

Tortas medziotojui.
"Snickers", dengta pastilazu, piesta ant virsaus. Figureles - marcipanines. Prasom nesijuokti mad.gif Upe turejo buti is decorgelio, bet ten kazkokia nesamone man gavosi, tai bandziau su tortengus padaryti, tai dar didesne nesamone biggrin.gif nedarykit su juo biggrin.gif Zolyte - aisingas.. eglutes- plikytos teslos.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 22 lapkričio 2010 - 09:41
ohoooo, Rugiagėle, nu Tu čia pavarei thumbup.gif blink.gif šaunuolė smile.gif, vakar akimis ant smūgio permečiau kitų merginų tortus, nieko neskaitydama, tai dabar ramiai prie rytinės kavos, eisiu atbulom skaitydama lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(laimiene @ 2010 11 21, 11:44)
nieks nepakomentavo mano klausimu, tai gal kas ras vis del to minute, turbut per daug paprasta jums, o man nea  blush2.gif

1.kokio storio kociot ta "paklode" kad lengviau apdengt? dejau ant sarlotes kremo, buvo gerai sustinges, issikociojau kokiu 2 mm paklode nu ir niekaip neislyginau doh.gif suprantu kad praktikos reikia, bet sakau gal storesne paklode lengviau islygint g.gif
jeigu tortas bus gerai išlygintas, tai ir plonai iškočiota masė išsilygins ant torto, jei sviestinis kremas sušalęs ir matosi ruožiukai, likusios duobutės, kad ir mikroskopinės, o masė plona, tai matysis viskas...niekada nešaldau sviestinio kremo ant torto, masę kočioju 2-3 mm storiu ir kloju, lyginu ranka, sviestas nuo rabnkų šilumos jei reikia pasiduoda ir išsilygina... nors kiekviena daro kaip jai patogiau, bet visa esmė ta, kad tai torto paviršiai turi būti labai lygūs...

2.pastilazas figurelem tikrai labiau trupa nei is geliu mase? ar kazka ne taip padariau? tik paemus i rankas sutrupejo krepselio rankena  doh.gif tokius stovincius gal geriau is geliu mases ipdyti?

na jis iš tiesų trapesnis nei cukrinė gėlių masė, gal labai plonai buvo iškočiota, arba masė buvo paruošta ne elastinga, sunku pasakyti nepačiupinėjus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2010 11 21, 15:05)
Asseni , Kaip tie šonai padaryti, kur su meškiuku?

Cia pastilazas

QUOTE(kice @ 2010 11 21, 16:46)
tai arevitos irangoj netinkami tie antgaliukai zolytei? smile.gif ar kuri naudojat?
Man dabar "uzsidege" ir noriu labai biggrin.gif

Pirkau savo atgali is Arevitos gal jau pries 2 metus. Normalus antgaliukas.

QUOTE(zibute77 @ 2010 11 21, 19:05)
Ir vis noriu paklausti Asseni, bet vis nedristu ir net nezinau kaip cia tiksliau suformulavus klausima. Man labai grazios jusu figureles nesvarbu ar is pastilazo ar is marcipano jos tokios kaip cia pasakius graziai blizga ir visai neitruke, nes as kai darau is pastilazo tai man figureles daznai nelabai grazios gaunas dar delto, kad jos greitai dziusta ir kai reik jas klijuoti, tai jos man kartais patrukineja, ta prasme ju virsus, nes jis labai greitai apdziusta ir nezinau kaip kitaip ka daryt. gal as tiesiog kai igudziu neturiu tai per ilgai darydama nespeju ir ji apdziuna, jau net nebezinau kas ne taip?

Asseni bando atsakyti.
As naudoju ir marcipana, ir pastilaza dengimui, ir pastilaza lipdymui.
Labai patinka lipdyt is marcipano, jis labai gerai paima spalvas, labai mazai reikia dazu, bet jo trukumas, kad jis blizga ir neimanoma padaryti aukstu, stovonciu figureliu. Jis tam per minkstas
Del pastilazo, tai jis mano pagrindinis instrumentas. Jeigu jis gerai padarytas, jis netrupa ir beveik netrukineja. Jeigu ir yra koks itrukimas, tai as ta vieta dedu ten kur nesimato, apacioje, galvos ir kuno sutvirtinime ir pan.

Pastilazas dengimui man nepatinka visiskai, nes jis sukrenta, net gi paprastam meskiukui jis nelabai tinkamas, nes ne sunkumo ir mikstumo jis siek tiek praranda forma. bet kartais ir ji naudoju

Pvz:Dariau miegancia grazuole, tai visas kunas yra pastilazas lipdymui, o sijonas ir plaukai pastilazas dengimui.
Va
user posted image

Sitas meskis padarytas is pastilazo lipdynui sumaisytu su sokoladine saldainiu mase. Meskio kunas ir galva daryta is vieno gabaliuko.
user posted image

Tikiuosi atsakiau?

O daba einu paziuret Jusu tortuku 4u.gif
Atsakyti
Asseni, nuostabus Tavo kompozitoriaus tortas thumbup.gif labai graži ruda spalva ir labai įdomi ir originali idėja, gražu thumbup.gif figūrėlės pas Tave visada „na vysote“ thumbup.gif

Rekaliuke su Dianočka, nu Jūs tai visada mano kaip čia Jus pavadinus - nu myliu labai wub.gif blush2.gif man Jūsų tortai tokie labai už dūšios griebiantys, sėkmės mergytės ir toliau 4u.gif

Red69, retai pasirodai, bet labai dailūs Tavo tortai, užsuk dažniau 4u.gif Bokaliukas toks turtingas thumbup.gif

Jau tas su zuikiais koks mielas, pašėlusiose bezė pusnyse siaučia zuikiai, GRAŽU thumbup.gif

Atsakyti
lotutee, del pinigu maiso, tai visa info Migle yra sudejus i virsuje esancia papuosimu tema

rekaliuke,
superinis makvynas, toks lygus.Krepselio geliu spalvos labai grazios
Rueta, geras sprendimas daryti torta be dazu
red69, labai visi tortai patinka. Grazios spalvos, geras apip[avidalinimas, labai tvarkingi 4u.gif
Dianocka, uz kamuoli 100 balu. labai gziai papuostas tortas su puodeliu, 2-ju metuku tortukas labai linksmas, tik nesupratau, ten 2 aukstai?
zibute77, labai daili sokoladine tvorele
Jetau, karapuzike, koks suniukas thumbup.gif
rugiagele26, blink.gif blink.gif blink.gif nuostabus, gyvas, veiksmo tortas. O jau briedis, neturiu zodziu koks grazus, tikras thumbup.gif
Atsakyti
o aš jį elniu palaikiau bigsmile.gif
Atsakyti